Lepší kapr na pánvi než tuňák v konzervě

Kategorie: Všeobecné

"Tolik oblíbený konzervovaný tuňák neobsahuje ze svých tuků skoro nic, protože tuk se oddělí již na moři a prodává se zvlášť firmám, které z něj vyrábějí kapsle s tuky z mořských ryb. Do konzervy jdou jen kousky masa nebo drť, do níž se přidává olivový olej."

http://zdravi.centrum.cz/jime-zdrave/2010/4/28/clanky/lepsi-kapr-na-panvi-nez-tunak-v-konzerve/

Martin M., 28.4.2010

Diskuse k bleskovce

retrívr - Profil | St 5.5.2010 13:23:26

Vítek - vybrat musíš všechno, to je jediný problém.

Vítek - Profil | St 5.5.2010 13:21:02

retrívr >> mňam! díky! ale co se svalovýma kůstkama?jednou jsem dceruně oprahnul pár karasů, a jí škrábla kůstka malá, tak se asi bude ošklibovat.

retrívr - Profil | Út 4.5.2010 20:57:04

Vítek -vem tři pěkný karase / jen očištěný/, uvař je s bobkem,pepřem,novým kořením,trochu osolené.Po uvaření stáhni,ober maso /to je nejhorší práce/, přimíchej nějakou kunovjanku,či jinou naloženou zeleninu, kterou máš rád,lehce podpoř nakrájenou okurkou.Lehce dosolit,opepřit.Zadělej majonézou, kterou podle chuti zlehči zákysem, či jak jsi zvyklý.Řeď vodou ze zeleniny.Za dvě hoďky v lednici, i dřív je to super.Toto je spíš do "sladka".To jsi ale schopný korigovat dle chuti.Zkus to, uvidíš.

TWIN 69 - Profil | Út 4.5.2010 20:38:58

Vítek >> taky dobrý nápad,hovězí je SUPER!!!

Kocháč - Profil | Ne 2.5.2010 21:29:58

V týhle respublice žerem evropskej odpad ve velkým, tak už je celkem jedno jaká to je ryba a jaký kvality a jestli od Ytonga Chuna nebo Josefa Nováka rybníkáře.

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:25:17

antony >> to už bys měl vyjít do ulic!!!

antony - Profil | Ne 2.5.2010 21:18:18

Kde si ten rákosník toho pangasa vypěstuje, je mě srdečně jedno. Ideální řešení bude, když se to tady skoro nikomu nelíbí je - nekupovat. Oni to sem potom třeba přestanou vozit, když bude odběr minimální.
Na progamu discovery jedenkrát (určitě vícekrát) byl dokument o životních podmínkách pangasů a podobných sumečků a opravdu to přirovnání té vody ke sračkám není až tak moc mimo mísu.
hola
antony

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:06:46

TWIN 69 >> nejlepší vepřový je hovězí!!!

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 21:02:03

tuzemak >> z kapra je nejlepší vepřový řízek!!!

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:01:00

tuzemak >> oni to pěstují v nějakých lagunách, tak to asi nebude kontaminované.

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 20:57:52

Vítek >> opravdu skoro každáá,do udírny opravdu raději hodím pár cejnů,mě ten blivajz opravdu vůbec nechutnal,tak proč si tím kazit jídelníček...

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 20:56:06

tuzemak >> každá ryba se dá přinejmenším vyudit muhehe