Obrana proti klíšťatům

Diskuse k bleskovce Obrana proti klíšťatům

Autor diskuse: GRUPA - Profil , 26.6.2010
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nesoxx - Profil | Po 28.6.2010 18:50:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechci vás očkovat, ale nechte se očkovat ...

Nyvana - Profil | So 26.6.2010 19:30:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Ahojky,tak obrana je jednoduchá.Na rybách jsem pořád,klíště jsem samo chytla,ale po zkušenost,co kamarád chytnul borylku,tak jsem se nechala očkovat:pro lidi je pouze očkování proti klíšťové encefalitidě,pro psi zase,proti borilce.Můžu ze vší vážnosti říct,že po očkování jsem fakt klíště nechytla a to sedím u lesa.proto si říkám,lepší dát ty peníze za vakcinaci,než potom se léčit několik měsíců.

NSOPTIK 52 - Profil | So 26.6.2010 17:52:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >> Ahoj,klíšťata jsou pěkné svinstvo.Ale i to nese život jako riziko našeho bytí.Vždy je něco kladné,ale také záporné.Dva kamarádi mi na ty malinké smradi zemřeli.A to jsme dle mapy našich expertů v pásmu,kde by to nemělo hrozit.Je pravda,že i já jsem toto stvořeníčko pro zlost pocítil nesčekrát.Dokonce ,nebudu zapírat i na choulostivých místech.Ale zatím bez následků.Jen se divím,že se všude uvádí jen výskyt v trávě.To je přeci blbost.Sám jsem osobně viděl na vlastní oči,doslova obalené porosty,do výšky cca 2,5 m,těmito zrůdami.Bylo to v době voj.cvičení,v okolí Koněpruských jeskynich.Samotné velení tenkrát nařídilo ihned odjezd.
Osobně bych doporučoval opravdu používat repelenty a prohlížet se.Očkování určitě dodá jistoty,ale kam až s tím očkováním půjdem?Dokud bude kam do nás udělát díru?

NLabacan - Profil | So 26.6.2010 16:12:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ledňáček (Iceman) >> Ledňáček- proti Lymské borelioze se nedá očkovat nikde ve světě jelikož na tento typ Boreliozy očkování neexistuje!!!!

Npepuco - Profil | So 26.6.2010 11:46:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Máme pre vás zaručený a vyskúšaný recept proti kliešťom. Návod na domáci biorepelent je priamo zo Švédska. Náš rozmarínový odvar neobsahuje žiadne chemikálie.

Na prípravu potrebujete 1 vrecúško rozmarínu, ktoré kúpite v obchode ako prísadu do jedla, 1 litervody a 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Do hrnca nalejte vodu a nechajte zovrieť. Potom odstavte nabok a vysypte do vody rozmarín, aby sa vylúhoval. Rozmarín môže byť vo vode, až kým odvar nevychladne. Potom sceďte rozmarín a pridajte 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Prírodný repelent prelejte do sprejových fľaštičiek a uchovávajte v chladničke. Pred každým výletom do prírody si nasprejujte telo, najmä nohy od kolien dole a aj obuv.