Návod na výrobu domácího účinného boilí

Ahoj máte někdo návod na výrobu boilí z běžně dostupných surovin? Třeba je možné místo esencí použít hustej jahodovej sirup? Atd. S kaprařinou (mimoháčkovou) jsem začal v září a zatím chytám jen na halibut pelety a pop. Myslím, že kvalitní halibutky za 70/Kč kg jsou super poměr cena/výkon a možná bych s něma vydržel a boilí nepotřeboval. Ale chci to vyzkoušet. Díky. Tohoto krasavce jsem včera chytl na halibutku. Asi největší co jsem chytl ale neměl jsem metr ani váhu tak neznám jeho parametry :-) Foceno samospouští.
Autor diskuse: hanyking - Profil , 7.11.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Glasy - Profil | Pá 26.6.2015 6:37:45

hanyking >> samozřejmě že mužeš, neviděl bych v tom problém....jen je to další úkon navíc...já osobně vařím v páře...ale kdybych chtěl takto vařit v obalu tak bych vařil šišku...chytám stejně na dostřel praku(20mm guly pošlu i k ± 60metrum)...takže mi je jedno jestli gule nebo kostky

hanyking - Profil | Čt 25.6.2015 20:42:56

A co kdyby se do toho obalu daly přímo kuličky. Nechat je třeba trochu zaschnout, pak do obalu a vařit.

Glasy - Profil | Čt 25.6.2015 11:45:35

hanyking >> poslal jsem ti odkaz z jineho serveru o vaření boili v celku v tlacence...nekde tam je i video



viceroy - Profil | Čt 25.6.2015 2:21:05

hanyking >> tohle je uplne v pohode a clanek uz o tomhle stylu vareni vysel jeste ve stare KAPROMANII kterou vydaval Klasek

hanyking - Profil | Čt 25.6.2015 1:28:37

Ahoj napadlo mě nasypat boilí do obalu na vaření tlačenky a vařit to v tom obalu třeba 20 minut. Nic se nevyplaví. Co si o tom myslíte?

Fokume - Profil | Čt 28.5.2015 12:13:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hanyking >> Zdravím nenechat ho dlouho sušit stačí 2 az 3 dny

Čík - Profil | St 27.5.2015 18:14:34

hanyking >> Jo,přesně tak.Dám do kýble od primalexu a zavřu víkem.Mám to ve sklepě v paneláku.Jinak já dávám hodně soli.Cca 0,6-0,7kg soli na 1kg boilie.

hanyking - Profil | St 27.5.2015 18:02:42

Čík >> Mám 25kg soli bez jodu tak to hned testnu. Když to tou solí prosypeš tak to potom hermeticky zavřeš nebo to necháš dýchat?

Čík - Profil | St 27.5.2015 17:13:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hanyking >>V té soli trochu vláčné zůstane.Jinak jsem používal konzervant od CC Moore.Teď už dávám jenom do soli.Pro případ,že by koule hodně ztvrdly,si jich vždycky 20-30 napíchnu na vázací drát a pak jdou v pohodě navléknout na jehlu.
Jinak hodně o konzervaci se dočteš tady.http://www.mrk.cz/search.php3?kde=otazky&kw=konzerv​ace

hanyking - Profil | St 27.5.2015 16:41:58

Čík >> myslím, že bude atraktivnější. To co suším už je jak kámen. A v té soli to zůstane trochu vláčné? A kdybych to chtěl jako hotovku jaký konzervant používáš? Včera jsem zase dělal a použil jsem konzervační přípravem Dr. otkr. 1 sáček na 5kg těsta. Ale stejně to suším.

Čík - Profil | St 27.5.2015 15:39:57

hanyking >> A proč ho potřebuješ mít vláčné?Jenom kvůli snažšímu nastražení?Jinak rada jednoduchá buď dva dny sušit a pak zamrazit,popřípadě naložit do soli nebo použij konzervant a pak dva dny sušit a potom dát do pytlíků se zipem.

aligator - Profil | Út 26.5.2015 3:12:07

hanyking >> rychlým sušením to praská... jak píše Halen, uvař to, dej na utěrku tak na 1 den a pak zamraz.Ale takhle se těžko radí, chtělo by to vidět konzistenci těsta na živo.Otázka taky je, jak bude boilies vypadat po tom rozmrazení, může se začít rozpadat, nebo bude rozmočené... Udělej to tak, že těsto rozdělíš na několik dílů a každý udělej trochu jinak - do jednoho přidej víc vajíček, do dalšího třeba nějaké jiné pojivo atd, atd. Chce to hodně zkoušet, než to trefíš...
Za sebe bych ti poradil, at se na to vykašleš a koupíš si nějakou hotovku - kořeněné, ovocné, masové a máš vystaráno.A pokud už chceš koulet sám, tak si kup aspoň už hotovou základní směs - stojí to pár korun (např. multimix od mikbaits) a sám si to vytuň esencí a tekutou potravou.Vymýšlet totiž vlastní směs, která se bude nejen dobře válet a dobře držet, ale která navíc bude ještě fungovat, je totiž docela peklo :-) A finančně tě to výjde možná ještě dráž.... Ale nechci tě odrazovat, to určitě ne, jen to stojí za zamyšlení.... Mě už vymýšlení vlastní směsi naštěstí přešlo :-) Každopádně hodně štěstí

Halen - Profil | Út 26.5.2015 1:56:01

hanyking >> Sušit tak akorát a pak zamrazit.

hanyking - Profil | Út 26.5.2015 1:14:23

Jak to udělat aby boilí nevyschlo na šutr ale zůstalo trochu vláčné (napíchnutelné) ?

hanyking - Profil | Ne 24.5.2015 12:44:38

A čím ty vejce nehradíš aby se to kilo dalo zvlhčit? Vodou?

Martian - Profil | Ne 24.5.2015 12:17:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hanyking >> zdarec. Tak to prubni jestli to šlape a pak res nějaký vylepsi nebo zbraní surovin... Ja davam Max 4 vajca na kilo suché. Podle me hodnej vajec to dost zavre a spatne se z toho uvolnuji smrady/vune. S praskanim sem dřív mel taky problém ale teďka to susim doma na skříni v obýváku a je to v klidu. Musí to schnout postupně a pomalu...

hanyking - Profil | Ne 24.5.2015 11:31:03

Čus tento týden jsem dělal své první boilí. Při vaření jsem skoro otočil kufr :-) Boilí celkem ok ale při sušení mi praská. Čím to je? Boilí jsem vyrobil takto: 3 díly jemně drcených granulí pro kočky, 3 díly granulí pro pstruhy do coppensu, 1 díl krupice, 1 díl kuku krupice, 0,5 dílu domácího robin redu, 0,25 dílu maggi, trošku ančovičkové rybí omáčky. Na kilo asi 7 vajec.
Vařil jsem tak 2-3 minuty. až to oschlo tak jsem to dal do sáčku stříkl na to ančovičkovou rybí omáčku a proklepal. To jsem opakoval asi5 X. Had byl s redukcí 19mm ale koulel jsem růčo tak koule jsou od 20 do 25mm.
.
.
.
.
Je to složení ok? Šlo by to ještě něčím vylepšit?
Proč to praská?
Zakrmuju místo s dny a dnes prubnu. Smrdí to jak starej mokrej pes.

mik UTD - Profil | Po 18.5.2015 18:29:47

hanyking >> Cena !!!!! Jinak by to jistě šlo

hanyking - Profil | Po 18.5.2015 13:51:50

Ahoj tak konečně jdu vyrobit nějaké boilí. Pelety se rozpadnou po 3 hodinách a na jezeru jsou nepoužitelné. Dám tam maggi jako ochucovadlo. Kolik toho mám dát na 1 kg?

pepule83 - Profil | Pá 13.3.2015 10:40:40

po vánocích nám doma zbyly perníčky cca 0,5kg,pomlel jsem je dal do nich 3vejce,panáka olivového oleje,mletý badyán a štávu z jahodového kompotu(podle konzistence hmoty) udělal koule a ty pouze pekl v troubě cca hodinu na 100st. a dva dny nechal odpočinout na plechu,jsou měkčí ale na krátké vycházky budou dobré,na zkoušku jsem jich dal pár do vody a po 4 hodinách byl naměklý pouze okraj.do teď je mám v krabičkách od ramy a voní stále stejně a to jsou dva měsíce udělané,jen doplním že tyhle leží na dně,pak jsem dělal z perníku od sestry cukrářky a ty jsou tvrdé a plovoucí

pepule83 - Profil | Pá 13.3.2015 10:18:29

hanyking - >> boilie od fishkyho jsem letos dělal a povedlo se,už je v mrazáku a čeká na jaro:)

Glasy - Profil | Po 9.3.2015 12:16:56

hanyking >> ideálně přečíst

http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1074&kw=boilie

hanyking - Profil | Po 9.3.2015 12:06:10

Ahoj můžu do boilí dát místo sušených jater čerstvá? A kolik jich tam případně mám dát? Je to dobrý atraktor?

Libor17 - Profil | Pá 13.2.2015 20:06:30

FikinD >> No to bych taky rad vedel. :-) ja jsem se dival tak na bazos a videl jsem ho tam. Jo pro jednoho je to ranec a nevyplatilo by se to, to by se muselo domluvit vic lidi.

FikinD - Profil | Pá 13.2.2015 19:16:26

Libor17 >> no a kde ho sehnat za rozumny peniz?

mara3 - Profil | Pá 13.2.2015 18:58:22

namlet a slepit vajickem se da prakticky cokoliv)teba psi granule,repka,kuku,atd.) a na zakrm to staci ale bez drahych esenci je to nic moc.Trohu lepsi je koupit smnesi(treba z hulina to mas kolem100kc)ale kdyz si spocitas suroviny vybaveni a cas tak je lepsi udelat v praci prescas a koupit hotovky pokud to nedelas na metraky

Libor17 - Profil | Pá 13.2.2015 16:43:40

Zdar,tady mate poradnej hnetac.

dardajarda - Profil | Pá 13.2.2015 14:11:12

Slavíček >> no když to umíchá za sezónu 400 - 600 litrů, jako moje spálená vrtačka, co to vydržela 5 let, tak se mi to vrátí :)

Slavíček - Profil | Pá 13.2.2015 8:41:40

dardajarda >> Ber to tak ze michadlo ma pomalejsi prevod aby melo vetsi silu silnejsi motor . Pak zalezi kolik toho clovek dela jestli se to vyplati je to dalsi investice