MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Recept na boilies.....

Ahojte...Viem,ze dnes uz nieje "moderne" si vytvarat zmesi na boilies a malokto to este robi,ale aj tak by som chcel poprosit o nazor a rady ludi znalych v tejto veci...Pridavam recept.Nejde mi o to ci bude drahy,skor co si myslite..Ci to bude dostatocne pojit,presakovat atd.....Dakujem.

Pstruzie pelety pomlete... 150g
LT 97 100g
Biela rybia mucka 100g
LT 94 150g
Sardinka Ancovicka mucka 100g
CLO 100g
Kukuricna krupica 100g
Pivovarske kvasnice 50g
Lanove semienka a repka-mlete 50g
GLM extrakt 50g
Pecenovy extrakt 50g
Sol 1 lyzica
Mlete chili 1 lyzica
Ryby protein 50 ml
Tekuta pecen 30 ml
GLM tekuty 30 ml

Autor diskuse: MisoPO ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 6.1.2015

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N SlavnýLovecPampalini - ® So 13.6.2015 17:08:22
Maajaa >> je to jedno klidně rovnou do suchýho, nic se tomu nestane
N Maajaa - ® So 13.6.2015 16:56:05
Ahoj tak jsme vyskoušely udělat par nastražek je z bilku .boile je o poznani tvrdši a odolnejši.
Když dávate sul do boili michate ji někdo rovnou do sucheho mixu? ptam se protože se nam často stane že ji zapomenem při vareni přidat do vajec .
N Čík - ® So 30.5.2015 16:04:51
Rastislaf >> Tady máš solidní výběr.http://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/2-1-VAJECNA​-A-ODCHOVNA-KRMIVA
N milošs - ® Pá 29.5.2015 17:04:34
Rastislaf >> kvalitní ptačák Orlux - Gold Patee, jemnější - pro kanáry. ZOO Týniště nad Orlicí, kilo cca 110, při větším balení občas sleva, ideálně těsně "prošlý".
N Rastislaf - ® Pá 29.5.2015 14:09:29
Čus, mohl by mi někdo poradit kde sehnat kvalitní ptačí zoby za rozumnou cenu?
N Glasy - ® Pá 22.5.2015 15:06:31
Maajaa >> pro "normální" chytání by to mělo stačit tak jak to mícháte(10vajec / 7vaj +4bílky =bude to pravděpodobně samé)..jenže těžko soudit...bo nevíme složení té vaší směsi...
pravdě podobně to bude chtít vyzkoušet
N Maajaa - ® Pá 22.5.2015 14:27:05
Glasy >> používáme běžne10 vajec smes dobře drži tech 12 hodin da na stojaku taky . šlo nam o to udelat tvrdši a odolnejši boilisna řeku bez vetšich zasahu do naši vyzkoušene smesy . normalne sušíme tyden i vic.
N milošs - ® Pá 22.5.2015 10:37:43
Maajaa >> 7 vajec na kilo je v pohodě a dostačující, nech to déle vyschnout, klidně 14 dnů a vydrží. Nějaké vejce ušetříš při použití mixovaných hovězích jater. Taky je dobrá hrachová mouka /šrot/, ta drží jak helvitská víra a hrách koupíš za pár korun + sešrotovat.
N Glasy - ® Pá 22.5.2015 9:27:29
Maajaa >> bude to v závislosti na ostatních složkách směsy... já osobně dávám max 4-5 vajec na 1kg směsi...dělám si spíš ptačí zoby takže pak domíchávám pšeničnou mouku(většinou mam řídké těsto)..a 20 kule mi vydrží víc jak 12 hodin ve vodě.(pro mě dostačující) spíš budu dobu rozpadu zkracovat
N Maajaa - ® Čt 21.5.2015 22:35:13
ahoj zkoušel jste někdo dat na kilo smesi jen 7vajec+bilky ze čtyř vajec bude boilie tvrdši a pevnejši?
nechce se nam kupovat drahý albumin. muže to tak fungovat?
N SlavnýLovecPampalini - ® Ne 22.2.2015 12:27:56
hopii >> klidně, v létě bych dal víc oleje, ve studený vodě míň, esence nejsou třeba, ale nepokazíš tím nic
N hopii - ® Ne 22.2.2015 10:20:08
dakujem za komenty.cena je ok cca 90kc 1kg suchej,rozpadavost budem riesit pridanim glutenu alebo albuminu.korenie chcem davat do tekutej zlozky asi takto:
tekuty krill 60ml
losos olej 25ml
paprikovy extr. 10ml
esencia slivka 3ml
esencia cierne korenie 2ml
chili tek.ext palive 1kl
N megalodon - ® So 21.2.2015 22:23:37
hopii >> Já bych být tebou snížil kvasnice, játra a rybí protein na 50g (protein je docela drahej) a přidal nějaký pojivo-třeba klíčky nebo lactagel od mika. Sójovou mouku bych vypustil nebo aspoň její půlku nahradil nějakým kořením, třeba paprikou nebo česnekem.

Mohlo by to být nějak takhle:

psenicna krupica 200g
mix konope,Niger hrubo pomlete 150g
syrovatka 50g
rybia mucka 250g
rybi protein 100g
natr pecen 50g
kvasnice 50g
koření 50g
sol 20g
klíčky nebo lactagel 80g
N SlavnýLovecPampalini - ® So 21.2.2015 18:56:39
hopii >> na to se vykašli
N meďo1 - ® So 21.2.2015 18:52:29
hopii >> Podla toho do akej vody to chces, ci na , leto alebo jeseň. Ak to chces ako rozpadave boilies, tak je to OK. Inac na teplejsiu vodu je to malo pojive, to je len moj nazor
N hopii - ® So 21.2.2015 18:49:06
ee,dik chcel som ho tam kvôli jeho prehanacim ucinkom
N SlavnýLovecPampalini - ® So 21.2.2015 18:42:05
hopii >> protože v tom dělá bordel, zkusil si ho někdy povařit?
N hopii - ® So 21.2.2015 18:40:00
SlavnýLovecPampalini >> dik,preco?
N SlavnýLovecPampalini - ® So 21.2.2015 18:00:08
hopii >> vypadá to dobře ale len tam nedávej
N hopii - ® So 21.2.2015 17:31:28
zdravim nieco som zosmolil moze sa na to niekto kuknut a dat niake komenty


psenicna krupica 200g
sojova muka 100g
mix lan,konope,Niger hrubo pomlete 120g
syrovatka 100g
rybia mucka 200g
rybi protein 100g
natr pecen 80g
kvasnice 80g
sol 20g

dik.
N Slavíček - ® Po 2.2.2015 10:11:52
daviddek3 >> Ono záleží na teplotě vody do 12 stupňů chytám s malým podílem nebo bez mouček. Pak už dávám vyšší dávku celou sezónu dokud opět teplota vody neklesne .
N viceroy - ® Po 2.2.2015 9:41:35
daviddek3 >> na jaro si to postav na zobu a nectarblendu ale na podzim prave vetsi obsah rybich moucek s ovocnou esenci ikdyz ja osobne podzim chytam ciste masovky a rybinu ...
N daviddek3 - ® Po 2.2.2015 9:26:57
Slavíček >> Chci to na chytani po rozmrznuti ledu a na konec podzimu, kdyz zacina voda chladnout.
N Slavíček - ® Ne 1.2.2015 21:26:53
daviddek3 >> Rybí moučku je omyl že k esenci ovoce musí bejt boili pouze ze zobu . Záleží co tam chceš dát dalšího a do jak teplé vody ?
N daviddek3 - ® Ne 1.2.2015 20:50:59
karloson >> Já jí tam ted dal taky a je tam dost cítit ;) S ovocnými nemám žádné zkušenosti, doteď jsem koulel jen maso.
N karloson - ® Ne 1.2.2015 20:49:37
daviddek3 >> Já rybí :-)

N daviddek3 - ® Ne 1.2.2015 20:47:11
Zdravim, mám dotaz ohledně ovocného boilies. Jakou ingredienci dáváte místo masových mouček? Díky za odpověď ;)
N Slavíček - ® So 31.1.2015 16:58:59
Smrtak >> Samozřejmě kombinací několika rostlinných bílkovin by měla bejt nutriční hodnota lepší . Aspoň to tak funguje u vegetariánské stravy . Ale z hlediska trávení u kapra bude maso vždy stravitelnější tráví díky trypsinu .
N Slavíček - ® So 31.1.2015 16:39:18
Smrtak >> Můžeš to brát i zhlediska stravitelnosti . Nejvíc stravitelný jsou věci podobný přirozené potravě . Pak je otázka proč tam dávat třeba věci z mléka a podobný suroviny ?

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 26 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSPORTEX - slevy na vybrané modely

Za 2 599 Kč s DPH.
10 let záruka na blank a doprava ZDARMA na všechny nabízené modely!!!


akce, rybareniAkce roku 2017 snížení ceny u Echolotů Deeper

Dodáme do 24 hodin a bez balného a poštovného.Akce roku 2017 snížení ceny u nahazovacích Echolotů Deeper.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Milo Brno Milo Brno

Brno, Zvonařka 5