Sahara- názory a zkušenosti

První pokus diskuse o této vodě skončil celkem neslavně, tak se to třeba podaří teď...
Autor diskuse: supinna - Profil , 20.11.2019 kaprařina - revíry, cestování

Kordis - Profil | Út 23.4.2024 18:52:05

Trusna >> s Lukášem jsem to řešil po telefonu cca 2 hodiny a byla mi přislíbena určitá náprava. Já mu zase slíbil, že do sporu s danou osobou nebudu zatahovat Saharu. Což ani nehodlám. Nicméně jsem měl a mám problém s věcmi, které se dotýkají i ostatních rybářů a ty nelze považovat za osobní spor. Sahara je krásná voda, jsem si vědom toho, že to provozovatel nemá s určitým typem zákazníků jednoduché, ale jsou věci, které se prostě nedělají. A je věcí provozovatele, aby si sjednal pořádek. Celá situace mne velice zasáhla a je mi to moc líto, ale dokud nebudu mít jistotu, že se to nezměnilo, tak tam nepojedu.

Dodo677 - Profil | Út 23.4.2024 18:38:36

Kordis >> kde, s kým a výsledkem ?
Nerýpu, opravdu mě zajímá jak se k tomu postavili.
Se mnou by asi cloumaly emoce....

Trusna - Profil | Út 23.4.2024 17:40:49

Kordis >> a nevíte jak to proběhlo?

Kordis - Profil | Út 23.4.2024 16:07:37

Dodo677 >> ano, řešil

Dodo677 - Profil | Út 23.4.2024 12:59:54

...řešil to někdo osobně a ne jenom na internetu? Nadávat na MRKu nevím jestli je konstruktivní cesta k nápravě a osobně mě to opravdu mrzí. Sahara měla být první voda na výjezd se synem. A malýho kluka bych chtěl vystavovat úplně jiným situacím :)

jackass - Profil | Út 23.4.2024 7:35:03

zdarec,jak to na sahare vypada letos? pořad tam řádí ten liliput? loni jsem nebyl pač se ke mě dostali přesně ty informace co čtu tady tak mě to odradilo.je to škoda mam tam nachytany neuvěřitelny ryby a za pusobeni starejch spravcu nikdy problem nebyl a zažil jsem tam krasny vypravy.ted koukam že maji o hodně min rezervaci,dřiv tam nebyl volny termin az do podzimu a ted je tam cele leto bez jedine rezervace na ostrově..

Mišpulín - Profil | So 21.10.2023 16:47:52

Kordis >> je mi to zcela jasné, že nebudu první a bohužel ani poslední. Smutné je, že tě takto označuje za to, že ty máš záběry a on ne. A ještě smutnější bude zjištění, že o problémech s tímto člověkem bude vědět majitel revíru, který však nic neudělá a nechá to plavat. To pak zbývá zatleskat, poděkovat a dělat "skvělou" reklamu jak to jen půjde, aby další neutráceli zbytečně finance za vodu, kde působí neohroženě p. Kulhánek s tichým souhlasem majitele.

Kordis - Profil | Pá 20.10.2023 12:13:45

Mišpulín >> hele nejsi první a ani poslední, kdo si vyposlechl přes vodu jaký si ču… Uřvaný člověk si totiž neuvědomuje, že řve. A pokud mu i nedochází, že po vodě je vše lépe slyšet, nesmí se pak divit.
Takže například, když sedíš na 2,5 a on tě hodni u rybáře na 3, máš to z první ruky.

Mišpulín - Profil | Čt 19.10.2023 17:42:14

Zdravím všechny, no pěkně se to rozjelo :-). Za svým komentářem si stojím a nemám nejmenší problém dojet na Saharu a říct to přímo na místě. Jel by se mnou i můj kolega, protože ten u toho všeho byl a slyšel vše taky.
Co se týká mé anonymity na profilu, nebyl to účel, ani jsem si to neuvědomil. Za to se omlouvám. Jen si říkám, že když tam dám své foto, změní to něco? Kdyby na FB ve skupině Lake Sahara - LK Baits bylo možné napsat nejen pozitivní komentář, ale i ten negativní a nemazal by se hned, pak bych nemusel zde psát. A to bych opravdu anonymní nebyl. Ano, hrozila by mnohem více osobní msta ze strany tohoto člověka, že si dovolil na tohoto "inteligenta" někdo stěžovat, ale s tím rizikem bych do toho šel. Ono mi stejně asi nakonec nezbude nic jiného, než na tuto krásnou vodu přestat díky jednomu člověku jezdit. A to tam jezdíme už několik roků, vždycky natěšený jako malý kluk. Ale poslední chytání mě hodně odradilo. Blbý je, že se asi nic nevyřeší, i když se kupí na něj stížnosti. Hold, budeme zase hledat nějakou krásnou vodu, kde bude správce, který bude přát lidem úlovky a nebude jim nadávat za zády do ču..ků a amatérů, protože on nechytá a my ano.
A ještě poslední věc. Kdyby mi na té vodě nezáleželo, chtěl bych ji poškodit, nebudu ji chválit a naopak budu na ni kydat špínu jak to jen půjde. Ale protože mi na té vodě záleží (a nejsem sám), snažím se podat svědectví, co se na té vodě děje. A nejhorší na tom všem je, že se vše točí kolem jednoho člověka!!!
A kdyby jsme opravdu byli zmetci, co chtějí poškodit revír, budeme hnát do detailu, kde skončily naše peníze, které jsme platili přímo na ruku p. Kulhánka za podložky a saky. Doklad jsme žádný neviděli.

Abych to tedy uzavřel....ta voda, klid (bez Kulhánka), ryby, správce (opravdu ne Kulhánek)...to je paráda. A i když ne vždy nachytáte, tak to stojí za to. Je to mnohdy výzva vymyslet a přelstít tu potvoru, aby vzala zrovna tu mou boilie. Ale pokud tam narazíte na toto "experta", budete ještě k tomu tahat kapry a on ne, jste v háji :-D. Takže hlavně nehlásit počet ryb...nejlépe vůbec nic nemáte ;-)

Creature fiends - Profil | St 18.10.2023 13:14:29

No tak to mi neříkejte, že to LK neví. Má to v paži, protože ví, že přijedou jiní. Kolik lidí na sebe nechalo řvát a nadávat si od jednoho jelimana ? Se tu domluvte a jděte mu to vysvětlit společně 😀

Kordis - Profil | St 18.10.2023 12:40:48

Pánové, z určitého pohledu máte pravdu, ale zde je kritika opravdu na místě.
Nikdy jsem neměl problém s porušováním řádu a na Sahaře už vůbec ne.
Pokud to bylo možné, vždy jsem se LK a Lukáše zastával. Často mi i vadil způsob negativních reakci na LK.
Nesmírně si vážím i Martina Hájka za to, co na Sahaře dokázal.
Ale to je vše. Protože to co tam předvádí jistý člověk, to co jsem tam s ním zažil, a čeho jsem byl svědkem je z mého pohledu moc špatné a hází to na celou Saharu špatné světlo.
Osobně znám celou řadu lidí, kteří na Saharu již nejezdí kvůli tomuto pánovi a jeho chování.
Nedávno jsem s nim telefonicky řešil jeho chování vůči zákazníkům, snažil jsem se mu to vysvětlit, ale je to marné. Místo toho další křik.
Zde uvedená kritika nemá nic společného s porušováním pravidel ze strany kritiků, ale jen z vlastní zkusenosti po setkání se zmíněným jedincem.

Independent - Profil | St 18.10.2023 11:49:47

Dovolím si zde také reagovat. Přijde mi trochu úsměvné, že negativní názor je v pořádku a pokud se někde objeví názor opačný tedy pozitivní, je to hned záměrné psaní pozitivních recenzí. Ale stejně jako má někdo právo na negativní názor, tak to stejné právo má snad ten, kterému se na daném revíru nic špatného nestalo a dal recenzi či názor pozitivní. Na tento revír již jezdím nějaký rok a bylo vždy všechno v pořádku od nákupu povolenky až po odjezd na konci výpravy. Ano oproti minulým rokům je více omezení a kontrol, ale je to právo každého provozovatele soukromého revíru co od svých návštěvníků vyžaduje. Osobní zkušenost je dle mého nejvlivnějším ukazatelem a rozhodovat se jen podle recenzí na internetu není úplně směroplatné. Pokud mě daná lokalita něčím osloví, jedu si ji raději vyzkoušet a pokud to nesplní ať z toho či toho důvodu mé očekávání, tak tam již podruhé nejedu. Dokud bude Sahara fungovat bude mít své zastánce i odpůrce a je na každém, kam se zařadí, neboť každý má možnost volby tam jet či nejet.

Slavíček - Profil | St 18.10.2023 11:43:49

Creature fiends >> Přesně není problém si najít číslo na netu na majitele a udělat tam pořádek .Pokud je stížnost oprávněná nevěřím že by s tím něco neudělal aby se udělala náprava.

Creature fiends - Profil | St 18.10.2023 11:36:15

Slavíček >> Jo to asi jo ale stejně bych těm jménům moc nevěřil. Chápu na co narážíš ale tohle asi nebude ten případ. Jinak anonymní hanitbu taky nepodporuju to je jasný ale věřím že v tomhle konkrétním případě by se kolegové určitě bez problémů přihlásili kdyby se to mělo řešit

Slavíček - Profil | St 18.10.2023 11:27:01

Creature fiends >> Jasný ale aspoň jméno fotku si sem dát můžou. Moje zkušenost ze svazovek je přesně taková .Nejvíc řvou kritizují porybný co dělají bordel a slovo řád jim nic neříká .Pak je někdo chytí potrestá a jsou to slušný chudáci na které si někdo zasedl

Creature fiends - Profil | St 18.10.2023 11:13:04

Slavíček >> tak takhle to na mě nepůsobí ani trochu. Co z toho, snad nevěříš, že má v dnešní době v kartě každý pravdivé údaje, ještě když se tu lidi chlubí plnou garáži nebo sklepem výbavy tak by to byla blbost. A hlavně říct o mě někdo komu platím za služby, že jsem cu.ak tak okamžitě volám jeho nadřízenýmu a ani by tu o něm nikdo nevěděl jak rychle by letěl

Slavíček - Profil | St 18.10.2023 10:53:02

Hoši jedna věc mě sere je zajímavý že píšete špatný zkušenosti ale ani nemáte odvahu si vyplnit celý profil . Nechci obhajovat soukromé revíry sám na ně nejezdím ale pokud něco kritizuju stojím si za názorem tak to nedělám anonymně to pak pouze vypadá že chci někoho cíleně poškodit nebo se pomstít za případný prasárny za který mě někdo pojebal nebo dokonce vykázal od vody !

Creature fiends - Profil | St 18.10.2023 8:45:47

To jsem zvědav, jak dlouho tam po takové chvále ten milý pán vydrží 😎

Trusna - Profil | St 18.10.2023 8:45:47

Koukám, že to je jako od Cimrmana jen s úpravou "chtěl mít soukromák, ale vadili mu lidi", smutné, nikdy jsem tam nebyl, ale měl jsem to v úmyslu. Díky za info tam mě nikdo neuvidí.

pitrsyr - Profil | St 18.10.2023 7:14:09

Kordis >> Teď si dokonce začali psát kladné recenze na Googlu. Asi jim pravda a negativní recenze moc nevoní. Ať kdysi Kuna hejtoval na této firmě co chtěl, vypadá to, že měl pravdu. Smutné.

Kkarp - Profil | Út 10.10.2023 13:01:54

Chlapi, díky všem za záchranu peněz a otrávených dnů u vody. Uvažoval jsem , že bych letos ještě vyrazil a zkusil pro mě novou tuhle vodu, ale při tak vysoké ceně povolenky tam zažívat tohle a ještě, když není okolí udržované, tak razím raději jinam, kde je to levnější a vše jak má být. Ať se daří.

Kordis - Profil | Út 10.10.2023 12:11:24

Bohužel musím souhlasit. A děje se tam daleko víc špatných věcí. Dlouho to chtělo někoho, kdo tam na to bude dohlížet, ale tento člověk není dobrá volba. Za tu dobu co tam je nadělal víc škody než užitku. Znám několik lidí, jsem jeden z nich, co tam kvůli němu přestalo jezdit. Bohužel se jedná i o lidi po kterých tam je vidět kus práce. Chová se jakoby chtěl tu vodu sám pro sebe a své kamarády a druhým to co nejvíce ztížit, ne-li znemožnit. Vše pak zdůvodňuje ochranou ryb.
O jeho sprostém chování a řvaní na lidi se snad ani nebudu vyjadřovat. To je kapitola sama pro sebe.

Mišpulín - Profil | Út 10.10.2023 11:57:37

pitrsyr >> Normálně se nevyjadřuji k takovým záležitostem a nechávám to plavat. Ale musím nyní reagovat...bohužel s komentářem musím souhlasit. Rád bych nesouhlasil, protože vodu navštěvujeme s kolegou už nějaký pátek a moc se nám tam líbí. Ale po posledním chytání na této vodě si říkáme, zda nám to vůbec za to stojí. Jezdíme si k vodě odpočinout, popovídat, relaxovat a třeba si chytit i krásný ryby, když zrovna jsou při chuti.
Budu konkrétní...chytali jsme na Velkém ostrově s kolegou několik dnů. Bohužel to bylo v období, kdy na vodě "vládnul" neohroženě a "statečně" p. Kulhánek. To co ale tento člověk předváděl, bylo na jednu stranu úsměvné, na stranu druhou smutné. Vše začalo už samotným příjezdem, když jsme dorazili k molu. Už tam si nás odchytil a dostali jsme přednášku, že člověk co tam byl minulý týden zabil velkého kapra svým špatným zacházením a působilo to na mě tak, že to byl asi můj brácha (žádného nemám) a já jedu v tom pokračovat. Ano, je to hnus a opravdu velká škoda každé ryby. Následně se zeptal mého kolegy na jméno a začal tam ze sebe soukat, jak to jeho jméno zná, že točí videa, ryby mu padají z rukou, válí je po zemi, nosí mimo podložku atd. Ve skutečnosti můj kolega netočí videa a už vůbec nenosí ryby na břeh. Bylo to jen takové plácnutí do vody ze strany p. Kulhánka, kde jsem však postrádal účel tohoto jednání. Po vylodění na ostrově jsme do hodiny měli za zadkem opět p. Kulhánka, který se nás ptal, kolik máme podložek, podběráků atd. Už na břehu jsme jej přitom informovali, že chceme jednu podložku půjčit, abychom opravdu měli vše podchyceno a nic nám nechybělo. Zbytek jsme měli vlastní.
Prošli jsme si ostrov a zjistil jsem, že je nevyvezený záchod. Požádal jsem tedy zastupujícího správce o nápravu, načež nám bylo odpovězeno, že jsme v přírodě a ať si jezdíme na břeh. Takže pokaždé stáhnout pruty a vydat se směr ke břehu, protože správce odmítá vyvézt sra..y.
Následující den to začalo naplno. Dorazil správce a dostali jsme pojeb, že jsme mu ve 2h ráno nevolali, aby za námi dojel. Vytáhnul jsem totiž kapra za cizí montáž, kterou si vozil v tlamě. Montáž jsme vytáhli, kapra ošetřili a pustili zpět do vody. Pak začal řešit, že máme pruty na více místech najednou po ostrově. Že to takto nejde, že nám povolí pouze 3 lovná místa, museli jsme si dokoupit půjčení dalších saků a podložek (podběráky mu stačily dva). Protože na každém lovném místě musí mít člověk svůj sak, podložku, podběrák a ještě musí mít i jednu výbavu navíc na celý ostrov kdyby náhodou. Pokud tedy chytáte na ostrově a dovolíte si chytat s jedním prutem někde jinde, pak už tam musíte mít další příslušenství. Mezitím už jsem asi po desáté slyšel od něj, že když někdo chytá Velký ostrov, tak musí mít i peníze na ty věci kolem (my jsme ani nepípli ohledně financí). Z jeho úst to znělo hodně závistivě, což nám i později odpoledne sám potvrdil, když nás opět potěšil svou návštěvou a udělal mi přednášku, jak chytal ostrov pouze jednou, že je většinou stále obsazen. No byl to hnus. Jezdil ve svém superbu kolem vody, koukal dalekohledem a my jsme si připadali jako hajzlové, kteří jim chtějí zabít ryby nebo je ukrást. A celé to završil tím, když se přijel opět na nás podívat a my jsme mu řekli, že máme každý zhruba 10 ryb a někteří jedinci přes 20+. Když odjížděl na své lodičce, tak nadával, že ti dva čuráci mají tolik ryb, jak to je možný. A opravdu to říkal (asi) synovi, slyšeli jsme jej oba. Byl vzteklej.
Ještě jsme měli na jednom lovném místě vosí hnízdo v zemi. Rada p. Kulhánka byla, abychom to za tmy prolili vodou, že on s tím rozhodně nic dělat nebude. Takže kolega když běžel k prutům, musel běhat po vosím hnízdě a taky to podle toho vypadalo. To rojení byl vždy zážitek. A rada p. Kulhánka? Rada opravdového odborníka.

Celkově jsme si užili s p. Kulhánkem své, a pokud by tento člověk měl vykonávat správce na této vodě nadále, pak budeme hodně zvažovat další návštěvu této vody. Jak jsem se pak časem začal dozvídat, nejsme sami, kdo má s tímto člověkem problémy.
Ještě k samotnému zázemí...když budu konkrétní, tak co se týká Velkého ostrova, tam to dle nás není žádná sláva. Když pominu to, že nemáte kam na velkou, když p. Kulhánek odmítne vyvézt záchod, tak samotné břehy uf uf. Máte se fotit ve vodě s rybou, ale na dvou místech se rozhodně nevyfotíte pořádně ve vodě, protože toho místa je opravdu málo a pak následuje strmý pád do hloubky. Přijde mi, že za ty peníze by ty břehy mohly vypadat lépe, jako třeba na čísle 3. Molo se rozpadá pomalu, už taky něco pamatuje a nechtějte tam být, když pořádně naprší. To vám plave ostrov a brodíte se v pěkném bahýnku :-). To bahno ale je to nejmenší. Spíše i samotný příjezd loďkou s věcmi není žádná hitparáda. Rozhodně možnosti k vylepšení zázemí tam jsou.

Takže to je za mě asi vše. Ryby jsou tam krásný, prostředí taky, ale za mě p. Kulhánek je blbec, kterému někdo dal funkci a on nám nyní všem ukáže co umí.

pitrsyr - Profil | Út 10.10.2023 10:17:18

Ahoj všem, Sahara se letos hodně změnila. Působí zde nový pomocný správce Kulhánek. Asi trpí komplexem nedostatečnosti nebo malého vzrůstu. Rozhodl se, že bude okolní rybáře ze své funkce šikanovat. Podložka pořád ve vodě, sprosté nadávky, prolézání vybavení, nucení používat backleady - aby prý mohl chytat. Nejvíc mu ale vadí když chytáte ryby a on ne. Jste okamžitě č....k a měl by jste odjet. Krmení je omezeno na 5 kg na den ale sami krmí jak smyslu zbavený stovky kilo suché pšenice do jednoho místa, kde rybáři nesmí lovit. Asi si ty ryby chtějí zas otrávit jako loni..Nově se zde i rozšířil nešvar s prodejem ryb 20 a více kg..aneb jak si zplundrovat vlastní vodu. Tady musí být vždy ve všem první..O servisu zde se není třeba vyjadřovat, nevyvezené záchodky, neposečeno, lovná místa zarostlá rákosím, keři. Není zde vidět za nehet práce ale prachy chtějí pořád větší a větší..sem už nikdy přátelé.

Kordis - Profil | Po 26.6.2023 18:55:27

middo >> od té doby, co se krmí pouze ze břehu je ryba více rozjetá, více hledá a více se i chytá.
Za mne je toto opatření velkým plusem.
Na Sahaře, a nejen tam, záleží hodně na větru. Doporučená místa kam to házet jsou, ale i ta nejsou stoprocentní.
Velký ostrov je asi nejlepší flek s širokou možnosti kde chytat.

middo - Profil | Po 26.6.2023 9:29:00

Zdarec všem...voda je to docela těžká, i když jsou místa, kde se dá "jednodušeji" nachytat. Od té doby co se krmí pouze ze břehu (v omezeném množství) je to pro někoho ještě náročnější. Jezdíme tam s kolegou několikrát za rok a baví nás to. Rybu aktivně hledáme, zkoušíme. Tam opravdu nemáte jistotu, že pokaždé nachytáte ve stejném místě. Už jsme zažili výpravy, kdy jsme za 4 dny viděli jednoho kapra a to jsme měli opravdu pěkné místo a zkoušeli všechno možný. Teď se chystáme poprvé na Velký ostrov, tak jsem docela zvědavý. Zatím na něj slyšíme jen chválu. Tak ať se vám daří na této vodě a přeji co největší úlovky.

vokyš - Profil | Čt 7.10.2021 19:27:31

Sejros >> Zdar, předně děkuji za těch pár informací, které jste sem (někteří) hodili. Byly jsme tam teď na čtyři dny ve čtyřech a byla to dřina. Snaha byla velká, ale výsledkem byly jen tři ryby. Je to pěkná voda, to jo, ale pokud bych tam jel podruhý, tak ani nevím co dělat jinak. A péče o revír je nic moc. Rozbitý mola, docela bordel u vody...
Petrův zdar všem

Slavíček - Profil | St 15.9.2021 18:32:00

Radek Ráliš >> Radek Fox - 15.9.2021 13:01:18 >> Přesně jsi to napsal

haas - Profil | St 15.9.2021 13:05:53

Radek Ráliš >> Radek Fox - 15.9.2021 13:01:18 >> 👍👍👍👍👍