Tenké lanko alebo hrubý florocarbon

Čo je podľa Vás efektívnejšie použiť pri love ostriežov, zubáčov ľahkým jigovaním na vodách so zvýšeným výskytom šťuky tenké lanko alebo hrubší florocarbon? Samozrejme že použitím lanka alebo hrubého florocarbonu sa zniži počet záberov od cieľových rýb ale štuky to už nehryzú. Ćo je v tejto situacii menšie zlo? Používate iný material?
Autor diskuse: kapor76 - Profil , 4.11.2011 dravci - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NPedro1 - Profil | St 15.1.2014 15:53:51

Pěkná debata pánové,doufám že si to tady přečte co nejvíce lidí.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 23:12:22

nofish >> Vůbec není nutné se k tomu dostávat. Na řadě našich vod ani nejsou podmínky k tomu, aby mělo smysl to používat.

Měj se.

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 23:10:09

osprey >> Ok. Dík za vysvětlení. Třeba se k tomu monofilu časem taky dostanu, ale zatím nemám důvod vymýšlet "novoty".
Už mizím. Ahoj.

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 23:07:21

marmyš >> Jo a máš po perdeli no :-)

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 23:01:54

nofish >> Vůbec v tom nevidím nic osobního. Jsi dobrý chlap, kterého si vážím. Proto se s tebou bavím. Kdyby ne, dávno bych byl pryč.

Diskuze k věci je fajn a rozdílné názory, k nimž je třeba uvádět fakta a argumenty, to je motor lidského poznání.

Právě že tuhle diskuzi kolem mono návazců sleduju dlouho. Lidi je vesměs chtějí používat buď aby ušetřili nebo aby nachytali co nejvíc ryb. Pak to vede k tomu, že je používají naprosto neadekvátně a štiky to nemilosrdně odhalí.

Pokud jasně nevím, proč by to v danou chvíli mělo být lepší než lanko a nehodlám monofilnímu návazci přizpůsobit cajk a způsob zdolávání (tvrdý prut, pletenka a silný nekoordinovaný tah - to je vražda), tak bych měl prostě zůstat u pořádného lanka a budu mít pokoj. Taky to tak skoro pořád dělám.

Nmarmyš - Profil | Čt 9.1.2014 22:56:39

nofish >> píši si:nofish prohlásil,že jsem vůl:-)

NAďo - Profil | Čt 9.1.2014 22:55:10

osprey >> nieco na styl ''krokodil''?

Nmarmyš - Profil | Čt 9.1.2014 22:54:24

osprey >> Kdysi,když jsem byl mladý a nezkušený,jsem používal 0.35,nyní stačí 0.25.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:51:18

Aďo >> To je kvůli omotání - když ti větší kus začne s otevřenou tlamou rolovat, dá jednu otočku a pak už lítá vlasec kolem zubů.

Běžně se to nestává, ale docela živě si pamatuju jeden souboj, kdy jsem měl štiku pod nohama, ta si lanko 30 cm kolem něčeho namotala a vlasec vedl z jedné strany tlamy. Snažil jsem se ji točit dokola jedním směrem, aby se jí to nedostalo mezi zuby. Vyšlo to, protože kdyby ne, tak bych si to sakra dobře pamatoval.

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 22:47:19

osprey >> Tak abych tě "uklidnil". Když jdu na candoše s gumou tak taky tak z 80% lanko nedávám. Na velkou gumu mi to za rok ukousla asi jedna. JInak prostě neberou, nebo mám štěstí a vytáhnu ji. Není to o tom, že bych chytal jenom s lankem. A s vlascem nejdu ani tak proto že bych si myslel, že candátovi lanko vadí.

Vím, kolik lidí dělá to cos popsal. Bohužel nevím jak jim to vysvětlit. Taky se mi to nelíbí.

K tomu monofilu. Já to fakt nemyslel proti tobě. Právě proto jsem se chtěl zeptat, jestli ty silné vydrží v 99% případů, kdybych to chtěl zkusit.
Jinak ale obecně. Na mrku se nenadává na lidi co chytají s 1mm návazcem z vlasce, ale na voly co chytají s třicítkou fluorocarbonem a budou ti tvrdit, že ho štika nepřekousne.

NAďo - Profil | Čt 9.1.2014 22:46:40

osprey >> Vidim, ze tu riesite aj dlzku lanka, tak sa trochu pripojim. Osobne pouzivam lanka 22cm dlhe. Je to z jednoducheho dovodu. Prutom 2.7m sa mi z takto dlhym lankom pod konarmi stromov najlepsie nahadzuje. Dlhsim lankom uz by som nedokazal urobit potrebny svih na daleky hod, alebo by sa mi zachycovalo o okolite rastliny, nehovoriac o niceni ocka pri stahovani nastrahy. Za roky vlacky sa mi nepodarilo zaseknut stuku tak, aby mi to odkusla.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:42:11

zelí >> Není důvod, aby tě zklamaly. Já ty svoje i zkušebně trhám, takže vím, co jim můžu naložit. A lanko 60 cm s karabinou typu crosslock na konci málokde koupíš.

Nabu jelito - Profil | Čt 9.1.2014 22:40:24

zelí >> Taky jsem se toho bál,ale už vyrábím sám, žádnej problém a délky přesně jak potřebuješ.Jedinej trošku problém je dobře odstřihnout.Říkám si že když jsem levej na výrobu wobů,tak alespoň ty lanka.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:39:41

nofish >> Já to rozhodně nikomu necpu. Ale je to i na videích, v některých článcích apod.

Víš kolik lidí dělá všechny ty chyby s lanky, co jsem popsal? Víš kolik se prodá nejkratších lanek, protože jsou nejlevnější? Krámy jsou jich plné. Kdo vybírá nosnosdt lanka podle cajku, kdo si hlídá jeho opotřebení?
Mimochodem, pojmenoval jsi ty lidi přesně. Jenže nikdo je nepranýřuje. Není to divné?

A řeší někdo kdy ten monofil má smysl a kdy ne? Ono to většinou smysl nemá a když ho to nemá, tak proč bych ho tam dával. Jak jsem psal - loni za celý rok. Nebylo proč.
Ale třeba v superčisté vodě s nástrahou, která má jednohák bez protihrotu, s měkčím prutem a patřičně citlivým zdoláváním...

Nabu jelito - Profil | Čt 9.1.2014 22:35:55

osprey >> Já myslím že mě taky chytla háčkem za síťku a to trhnutí natvrdo udělá své.

NAďo - Profil | Čt 9.1.2014 22:33:13

nofish >> Perfektna odpoved! Uplne suhlasim. :-)

Nzelí - Profil | Čt 9.1.2014 22:29:06

osprey >> Taky bych si je delal,ale ja si proste neverim ze by me to drzelo:-)))) A seriove vyrabeným proste tak nejak duveruji vice i kdyz je to mozna blbost ta duvera.Zatim me ale nezklamali.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:27:47

abu jelito >> Mě metrovka v podběráku chytla wobem za síťovinu a kovové lanko prostě přetrhla...

A kolotoč historek může pokračovat. Jdu pryč nebo budu nařčen z monofilství a veřejně odsouzen a ukamenován. Na to konto čestně a místopřísežně prohlašuji, že shodou okolností jsem loni monofilní návazec na štiky nepoužil za celý rok.:-))

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 22:23:48

osprey >> já už našel rozkládajícího-se okouna na rapale nebo co to bylo namotaného na pařezu. A štičku s ukouslým wobem. Obě ryby už byly v rozkladu. "Štičího" woblera mám i doma. Uhynutí si vysvětluji jednoduše. U těch malých ryb teda. Malá ryba s tím moc neuplave (plovoucí woby) a když je horko ji to prostě drží u hladiny, po tom co jí dojdou síly. U hladiny, kde je relativně teplo a málo kyslíku. Ale tohle je prostě jen spekulace.
Lanko 15cm není lanko, lanko na 5kg na tvrdý prut, ještě s brzdou "natvrdo", staré(vadné) lanko, lanko s karabinkou na prd, tam nedá rozumný rybář, ale vůl. Proto je třeba nazývat věci pravými jmény :-) Samozřejmě že to chce myslet.
A s tím monofilem. Nevím, proto jsem se tě slušně ptal člověče. Nevěřím tomu a tak to radši nepoužívám. Proto se ptám, jestli to má smysl riskovat. A když se ptám, tak raději někoho o kom se ví, že umí chytat ryby a ne že chytí 3 a na mrku tvrdí že to umí. Taky je tu problém. Ty napíšeš 0,9mm a první člověk co poletí do obchodu zjistí že 0,4mm je levnější a on bude chytat jenom menší ryby, takže mu to stačí... jak kdybys neznal lidi :-)

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:23:32

zelí >> Já vím, že ty jo.

Mě jde o to, jak je tohle dilema postavené. Jakékoli lanko je dobré, jakýkoli monofil je špatný. Přitom každý materiál má nějaké vlastnosti, možnosti apod.
Metrový návazec ze silného monofilu dávám na sumce kvůli riziku předření pletenky o kameny. Může mi vzít štika. Pokud se to stane, rozhodně ji nebudu rvát z vody smykem, i když by mi to cajk dovolil.

Ty lanka, co na ně odkazuješ, mám taky. A hodně si jich dělám z metráže. Vyjde to levněji a můžu je mít třeba delší nebo s libovolnými typy obratlíků, karabin apod. Nebo s mikrokroužkem bez horního obratlíku (zkus na popy).

Nabu jelito - Profil | Čt 9.1.2014 22:18:56

Používám 0,60 FC na řece na sumíky,a jednou mě to zubatá cca 80 taky ucvakla.Sice až v podběráku,ale stačilo jí k tomu jedno pořádné trhnutí hlavou.

Nzelí - Profil | Čt 9.1.2014 22:15:20

osprey >> Miro ja treba pouzivam pouze tyto v delce 40 cm a nosnost 12 a 18 kg
.Níže bych proste nešel a lanko 15cm :-))) jako by nebylo!!! http://www.rsp-fishing.cz/ocelova-lanka/lanko-surfs​trand-classic-7x7-2ks

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:10:02

nofish >> Viděl jsem několik wobů, s nimiž byla ryba utržena nebo je ukousla. Vyplavaly.

Já si životů ryb hodně cením, z víc než 2000 štik jsem neměl překouslý návazec žádného typu, ale tahle hysterie kolem monofilních návazců mi leze na nervy.

Lanko 15 cm je OK, lanko na 5 kg v kombinaci s pletenkou a prutem do 80 g je OK, lanko staré rok, jehož spoje jsou domrvené námahou, je OK, lanko s karabinou, která se dá s minimálním úsilím či námahou rozpáčit, je OK.
Monofil 0.90 mm na 60 kg je beznadějně ztracená záležitost.

Nzelí - Profil | Čt 9.1.2014 22:08:49

osprey >> Miro o tom že lanka praskaji jak prd vim taky sve.A konkretne Micro Wire mam špatne zkusenosti.Dokud jsem ho pouzival tak jsem zacinal na 9 kg.
Ale presto si myslim ze proste zelezo pri rozumnem zdolavani vydrzi a stika neprekousne.I ten FC 0,80 ci 1mm proste jednou upalí.Proste si myslim a jsem presvedčen ze na woblera nebo kde jsou trojhaky patri ocel.

Npoldeci - Profil | Čt 9.1.2014 22:07:55

osprey >> po dlhej dobe "lanko zápis",ktorý sa dá čítať!

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 22:03:29

zelí >> Já za to nijak nehoruju, ale 0.50 je pořád asi třetina průřezu 0.90 a hodně záleží i na způsobu zdolávání. Když postavíš štiku na ocas, tak potom praskne ledacos. Ale 0.50 je málo.

Ještě jsem tady neviděl člověka, co by řešil tuhle problematiku ve vztahu k náčiní, nástraze, způsobu zdolávání.

Já třeba zase uprásk Micro Wire na 6 kg, když jsem při náhozu zavadil o listy nad hlavou. Fakt jen o listy. Stálo mě to nenahraditelný wob. Viděl jsem lanka praskat v uzlech nebo kolem trubiček apod.

Když se tahle problematika začne řešit do hloubky a na krev, skončíme nakonec u toho, že osobní zkušenosti jednotlivců se dramaticky liší. Protože se liší jejich náčiní, voda, kde chytají, způsob jak chytají i zdolávají. FC na štiky třeba docela s oblibou používají muškaři. Jsou s ním spokojenější než vláčkaři. Proč? Protože spoustu věcí dělají jinak.

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 21:53:41

zelí >> jo a já zas našel rozkládající se rybu s woblerem v hubě. Takže je jasné, že to nevyklepe a jak dopadne.
Rozumní lidé si to dají dohromady...

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 21:51:43

osprey >> s tím průměrem sem to možá trošku podcenil, bral jsem microwiren a 3kg. To je skoro jak nitka. Běžne používám a 6 a na 9kg.
Nakuchnout 1mm nevím, ale jednou jsem zkoušel 0,60mm vlasec a na kamenech šel do pr*..(pozadí) relativně rychle. Odřený po povrchu.
Lanka co používám, už si raději trošku vybírám. To pravé jsem stejně ještě nenašel, microwire sedí asi nejvíc, pak ještě jedno z hotových.
Ale děkuji za te poslední odstavec. To samé si myslím taky a jsem rád, že mi to občas někdo potvrdí.

Nzelí - Profil | Čt 9.1.2014 21:51:27

Panové videl jsem na vlastni oci prefiknout FC 0,50 jedním škubnutim hlavy od cca 70cm stiky. Panove jako prd,jako prd.!!!!!!!!!
A to jsem myslel ze tam ma kolega strunu z tenisove rakety:-))

Takze za me FC k nastraham typu wobler,ani nahodou.

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 21:44:16

nofish >> Proboha...

Lanko 0.1 mm nejspíš na trhu ani není. No, něco možná jo, ale je to extrém. Ale nejsi zas tolik vedle, 0.15 nebo 0.20 už by se asi našlo běžně. Většina štikových lanek má ještě víc.

Ze silného monofilu se dělají třeba návazce na moře na pilkrování. Co ty vydrží, o tom se většině lanek nezdá. Nakuchnout 1 mm o šutry tak, že bys ho přetrhnul snáz než běžný kmen, to by ses nadřel. Navíc okamžitě vidíš každé poškozené místo. A lanka? Mohl bych vypsat hromady případů, kdy tě lanko vypeče.

A co je lepší? Jak kdy, jak kde. V naprosté většině používám lanka. Pokud jsem kdy použil monofilní návazec proti ukousnutí, nikdy ukousnut nebyl. Bohužel, při lovu okounů úkusy zažívám a radost z toho teda nemám.

Jinak silný FC není nic neviditelného a hodně nástrahám to i narušuje pohyb víc než běžné lanko. Ale například je to tuhé. Bohužel jsem ale pořád příliš malý odborník na to, abych to mohl opravdu fundovaně porovnat.

Nnofish - Profil | Čt 9.1.2014 21:15:34

osprey >> Ahoj. Ale tad nastává otázka. Co je lepší? Lanko mající třeba 0,1mm a nějakou rozumnou barvu a nebo 1mm, prý neviditelný, vlasec?
A ještě jedna věc. Lanko o šutry "nenakuchnu" ten 1mm vlasec možná jo a pak rupne jak nic, když to místo štika trefí.
Zkoušel jsi ty "fluoroněco" návazce?

NSiven Polní - Profil | Čt 9.1.2014 21:09:42

mascha >> Tak ale to si borec dělal srandu přece...!

Nosprey - Profil | Čt 9.1.2014 21:01:29

mascha >> 1 mm fluorocarbon už je i pro štiku zatracený oříšek. Dost lidí včetně firemních testérů některých renomovaných značek FC používá. Dokonce i na jerkování - v průměru 0.80 - 0.90 mm.
A pro změnu borci, co dávají lanka na 5 kg a rvou štiku na fest občas něco melou o štikách, co koušou lanka. Jo, je to trochu extrém. Ale je.

Není to tak jednoduché, jak to tu prezentuješ. Souhlasím s jedním - štika lanko nepřežvejká. Protože nežvejká.

Tomu, co píše kolega Apollo444 nerozumím. U nás máme jiné štiky, jiné materiály a hlavně jiné koeficienty:-))

Nbobik666 - Profil | Čt 9.1.2014 20:08:56

mascha >> Já si myslim to samé :-) no člověk se tady někdy nasměje.

Nmascha - Profil | Čt 9.1.2014 15:15:16

Apollo444 >> Co to prosimtě plácáš o spletenym FC a jeho zvýšený odolnosti? Co je to za hodnoty, ty tvoje koeficienty, co proboha znamenají a kde jsi k nim přišel?
Štika lanko prostě nepřežvejká, i kdyby na to měla hodinu. Jakýkoli FC prostě dřív nebo pozdějc přeppiluje. A když to spleteš z několika vláken, tak nijak nevyhraješ, prostě jedno nebo víc vláken přepiluje a ty ostatní buď taky, nebo ty prasknou díky snížený nosnosti.

A tvoje blekotání o diamantovym noži, to už je úplná debilita.

Až budeš mít někdy venku z vody štiku určenou na pekáč, můžeš s ní pokusovat. Vem si lanko, vem si 0,5 nebo klidně 1mm fc a vem si pomlázku z tenkých fc, napni to a pak po tom přejeď štice přes zuby. Ten test je jednoduchý a pro fc v jakýkoli podobě naprosto jednoznačně deklasující. Klidně se s tebou vsadim o hrst rapal...

Ntragy - Profil | St 8.1.2014 21:25:22

Ja zas použivam flexonit a nerozmotava sa tak ako micro plus co mna štve. Na ostrieže mam lanko 3kg

Nbobik666 - Profil | St 8.1.2014 21:14:35

Ahoj, já používám titanové lanko na 9 kg 30cm a ještě se mi nestalo, že bych ho přetrhl nebo aby mi to urafla štika.Fc používám jen na pstruhovce , kde neni moc štik, protože prd vydrží a to mam 38.

NRytíř - Profil | Ne 6.11.2011 21:59:18

Pedro1 >> vidíš to,taky sem se ho moh zeptat:-))

NPedro1 - Profil | Ne 6.11.2011 21:51:31

Rytíř >> Tohle mi poradil Tarn,tak jen předávám dál:-)))

NRytíř - Profil | Ne 6.11.2011 21:26:13

Michal >> Pedro,dík vyzkoušim.

NMichal - Profil | Ne 6.11.2011 21:25:12

Rytíř >> dělám to jako Pedro, zatavím si lanko zapalovačem a uprostřed zatavení ustřihnu, takhle si ho natavím a nastříhám na potřebnou délku a pak vážu na obratlíky a karabinky

NPedro1 - Profil | Ne 6.11.2011 19:04:19

Rytíř >> Nahřát pořádně zapalovačem a v tom místě ustříhnout.Pokud se Ti třepí konec při provlíkání,tak zase zapalovač a ty vlákna na konci spečeš.Jak se začne třepit při chytání,dávám nový,ale stává se mi to málo kdy - vždycky ho dřív utrhnu:-)

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 22:00:45

Alabalik >> jj souhlasím. Já zkoušel ten slabounký a prd. Praskalo mi to furt. 6 a 9 kg používám a pohoda (taky Lovy). Ale je pravda že trefit ješztě třeba 9kg praskací, tak se asi taky pěkně naštvu- snad se to nestane :-)

NAlabalik - Profil | So 5.11.2011 21:57:31

nofish >> S technosteelem jsem měl možná smůlu na vadnou sérii, ale i to něco vypovídá. Koupil jsem s nosností 6 kg od firmy Lovy a po mnoha pokusech o uvázaní a konzultaci s dalšími rybáři od vody jsem postupně vše roztrhal a vyhodil. Možná si někdy půjčím od některého z kolegů nějaký s větší nosností od jiného výrobce, abych to znovu zkusil. Ta cena je lákavá, ale jelikož jsem ten poslední celý vyhodil, tak to zas tak levné vlastně není:-) A u vody si má člověk odpočinout, ne se nervovat, ne?

NRytíř - Profil | So 5.11.2011 21:54:19

Pedro1 >> jediný co mě na něm vadí je,že se třepí,v tom je drobet problem jak je splétaný z více vláken.

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:53:45

Pedro1 >> díky :-)

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:48:11

Pedro1 >> jak kde, na netu jsem moc nehledal a když byl MW za levno tak jsem ho prováhal. Technosteel mám za 70 MW stojí 170. Ani to zas tak neřeším, ale jednu dobu MW neměli, koupil jsem technosteel a zatím nikdy neměl s 6 a 9kg variantou problém.

NPedro1 - Profil | So 5.11.2011 21:45:03

nofish >> Tak ten technosteel je levnější o asi 15 vočí,to se dá přežít.

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:39:27

Apollo444 >> já jen nechápu proč bych měl splétat něco co praskne i když to popotáhnu přes kameny..............

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:38:38

Alabalik >> technická, souhlasím s tebou, ale co máš proti technosteelu (mi akorát praskal ten nejslabší, ale tam se ani nedivím- v uzlu)? Ten mi sedí. Jaxon MW je teda lepší ale dražší.

NAlabalik - Profil | So 5.11.2011 21:34:58

Letos jsem se rozhodl, že půjdu s dobou a vyzkoušel pár novinek... Výsledek je, že se zděšen vracím k lanku. A radím všem: zapomeňte na experimenty s moderními návazci typu fluocarbon, fluouhlík, hard mono nebo technosteel. Nejlevněji asi vyjde metráž lanka + trubičky. Ale komu není rady, ten musí nejprve o nějakou pěknou štiku přijít... Kdo si připlatí má výběr z mnoha lepších variant, zvláště pro přívlač. Ovšem nechápu, proč se vůbec vyrábějí lanka v délkách 15 (Rapala!) nebo 20 cm? To má jako stačit na štiku, jo? 40 cm je minimum. Jinak tam rovnou frkněte tři karabinky za sebou a vyjde to skoro stejně.

NApollo444 - Profil | So 5.11.2011 21:34:23

nofish >> Věda, technika a fyzikální zákony ! :D

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:30:52

Apollo444 >> ty vole, cos to hulil, nebo chlastal. Chci taky :-P

omg.......

NPedro1 - Profil | So 5.11.2011 21:29:28

Apollo444 >> Aha,vidle,mlčím:-)))

NApollo444 - Profil | So 5.11.2011 21:24:49

Pedro1 >> Spletení FC do pomlázky má ještě větši odolnost (nedal by se přeříznout ani diamantovym nožem), ale vzhledem k náročnosti upletení a taky tomu, že diamantový zuby si drtivá většina štik u nás stejně nemůže dovolit, jsem to prostě nezmiňoval...

NBláža - Profil | So 5.11.2011 21:21:17

nofish >> To víš mladí a chytří teoretici....

NBláža - Profil | So 5.11.2011 21:20:26

Apollo444 >> Sice nevím, kde jsi tak ušlechtilý hodnoty sebral, ale napni si spletenej Fc , lanko a titan a pak si vem ostrý nůž a přejeď po nich, a pak se znovu vyjádři, třeba se změní tvůj názorna FC.......

NPedro1 - Profil | So 5.11.2011 21:19:23

Apollo444 >> Jakej copánek,Velikonoce jsou za dlouho????

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 21:16:28

Apollo444 >> e? wtf? omg....... cože? jakže?........ :-O

NApollo444 - Profil | So 5.11.2011 21:14:01

Abych se taky podělil o svý zkušenosti - nejvíce se mi osvědčil onen bezkonkurenční fluorocarbon, stačí průměr třeba 0.10 a ze tří vláken uplíst copánek, výsledná kvalita a odolnost návace proti porušení má koeficient celých 12,8 !!! Přičemž ocel má pouhých 9,3... titan je na tom o neco líp - 10,7, nicméně plyne z toho jedna věc - nic se nevyrovná fluorocarbonu !

NAnýzový dědek - Profil | So 5.11.2011 21:01:39

nofish >> jj

Nnofish - Profil | So 5.11.2011 20:20:04

Anýzový dědek >>

NRasto. - Profil | So 5.11.2011 20:19:47

ked ta zaujma pocet zaberov tak co najtensi FC,ked ta zaujma buducnost chytenych ryb tak lanko.FC hruby drzi kym to dlhsie nepiluje poriadna ryba.Ty chytas prevazne na male gumy s jednohakom nie?Toho sa cuka zbavi pomerne lahko....na trojhak jedine lanko

NAnýzový dědek - Profil | So 5.11.2011 20:16:45

je to marný , je to marný.....copy nevím kdo

NPedro1 - Profil | So 5.11.2011 20:14:37

rices >> Zeptej se Pepy Č.,ten je používá.(myslím)

NPedro1 - Profil | So 5.11.2011 20:14:07

Kikis >> Je to to nejlepší,co jsem měl - moje osobní zkušenost.

Nrices - Profil | So 5.11.2011 20:12:06

a čo hovoríte na titanové lanka , predávaju sa aj v návine ?

Nretrívr - Profil | So 5.11.2011 20:10:30

Pedro1 >> Proč by si to nemohl uvědomit. Mladý proutek se ohnou dá.

NKolac1 - Profil | So 5.11.2011 20:10:07

kapor76 - >> no ja by som siel do lanka, i ked florocarbon je menej viditelni, ale po poslednej skusenosti budem pouzivat uz iba OCEL !!!