Rybářská stráž

Dnes jsem byl se svým 11letým synem na rybách a dovolil jsem mu chytat na jeden ze svých prutů. Při kontrole rybářskou stráží mně toto bylo důrazně vytknuto. Je toto nepřípustné a jaký může být za to postih?
Autor diskuse: goldmen - Profil , 30.10.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Mrknato - Profil | Út 8.4.2014 7:40:01

computerfish >> Zase se mi chce zvracet.......

Trdlik - Profil | Po 7.4.2014 16:16:44

nofish >> Tak jsem rád, že se to tu vyřešilo a napsání 0 není minimálně v rámci mé MO problematické. Chápu tvůj úhel pohledu na sakování ryby a její možné poškození, ale veř, že v mém případě se jeden cejn v 1,5 m dlouhém vezírku z jemného úpletu a malými oky nezraní, takže ho s čistým svědomím mohu pustit zpátky.

Vůbec tu nechci začínat téma sakování ryb kapraři (byťchyť a pusť), kteří si rybu nechají na onanii s fotoaparátem na druhý den ráno a v klidu s 15kg kaprem ve "speciálním" saku vesele chytají dál....

A co se týká češtiny, je to náš mateřský jazyk, tak bysme ho neměli zbytečně prznit. Ano, je to moje profesionální deformace, ale jsme Češi, tak se alespoň pokusme jako Česi psát...

computerfish - Profil | Po 7.4.2014 14:58:40

Mrknato >> A kděže je terazky ta ryba Kefalín, keď stě tak můdrý? Zapísal som ju a pustil. Vo vodě lebo kdě? Je to také čudné. Zapísáno že už něje a ona do frasa tam stále je.

Dart Ness - Profil | Po 7.4.2014 14:32:49

Chosé 2 >> To je jak u blbých.Co tu pořád pleteš,že je otázka 7 let stará? Reagoval jsem na tvoji naprosto neadekvátní reakci na Dawmastera....Kouření trávy tu snad rozebírat nebudem.

Chosé 2 - Profil | Po 7.4.2014 14:18:51

Dart Ness >> Koukám, že musíš mít poslední slovo. Takže znovu, i když v tvém případě je to asi zcela zbytečné. Diskutující kolegové použili tuto 7 let starou otázku nepřispívajícího člena, aby se nepletli do diskuzí současných. Kouření trávy v malých dávkách nepovažuji za zdravotně závadné, protože z toho se jeden vyspí. Tím to pro mě končí a .

Dart Ness - Profil | Po 7.4.2014 13:50:49

Chosé 2 >> Zajímavé,že o zdokonalování četby RŘ mluvíš zrovna ty,ty bys to potřeboval jako sůl.Já ho číst nepotřebuji-viz odpověď 'tuzemakovi'. A co má společného zadání otázky z r.2007 s tvojí současnou rekcí? Nereagoval jsem na zadání otázky právě proto,že vím,kdy byla zadána,tudíž je irelevantní na ni reagovat,když se diskuze v současné době dávno ubírá jiným směrem...Spadáš přesně do kategorie diskutujících,o které píše kolega Dawemaster ve své poslední větě příspěvku.

Dart Ness - Profil | Po 7.4.2014 13:49:55

tuzemak >> Nepotřebuji louskat RŘ.Pouze jsem se přesvědčil,zda tato kouzelná větička nebyla z RŘ vypuštěna.A reakce Choseho 2,je reakce člověka,který neumí číst....

Dart Ness - Profil | Po 7.4.2014 13:49:24

Dawemaster >> Pod tu tvoji poslední větu se podepíšu :-)

vaga - Profil | Po 7.4.2014 13:01:33

goldmen - u nás je to porušenie zákona /povolenie je neprenosné/, záleží od RS ako sa k tomu postaví..

vaga - Profil | Po 7.4.2014 13:00:09

u toho posledného príspevku s fotkou sa jedná o nejakú formu schizofrénie? si loviaci dal sám zápis?

Mrknato - Profil | Po 7.4.2014 12:54:46

Pánové, tato diskuse je velmi výživná, ale zcela zbytečná. Zapisují se pouze ryby ponechané a to, co tady řešíte, ten mrdnik, působí BP z chorého hnutí mysli rybářovy, nejspíše muslli........

Jestli někdo zapíše rybu a pak ji vyhotí, nebo pustí, je jen na něm, stejně, jako když uloví a nezapíše. Za nezapsanou rybu existuje "vycenění", to samé by mělo být prováděno a "vyceněno" za jakýkoliv matoucí nemístný zápis, či škrtání.

šmudla007 - Profil | Po 7.4.2014 12:52:27

M0RGAN >> se vůbec nic nestane, když máš zapsanou rybu kterou jsi pustil zpátky. Zapsal jsi zapsal.. o jednoho okouna víc nebo míň. Vlastně by jsi svému revíru mohl pomoci, když občas zapíšeš doma rybu kterou jsi vůbec nechytnul(zvláště když jak píšeš že jich bereš málo) .. hospodář dostane víc peněz za tvoji povolenku.
Rybáři co jenom opíchají ryby a nic nezapisují jsou mínusový rybáři, škodí ale za jejich škodění nikdo nic zaplacený nedostane (za docházky se moc neplatí). Pak to vypadá že v revírech nic není, když nemají úlovky.

M0RGAN - Profil | Po 7.4.2014 12:47:02

šmudla007 >> Tuhle diskuzi jsem zřejmě rozpoutal já a mně se jednalo čistě o můj případ. Obvykle si beru jen pár kaprů za rok, letos jsem zkusil nedávno lína a teď jsem chtěl zkusit okouna 25 (obě ryby se pohříchu neprodávají a když, tak jedině mražené). Nechal jsem jej ve velkém kbelíku s vodou s tím, že za půl hodiny (soumrak) jdeme domů. Ale během pár minut jsem si to rozmyslel, protože měl(a) břicho plné jiker a jsou ve tření. Tak jsem jej pustil s tím, že to je jejich hlavní úkol (vytřít se), protože je svaz nevysazuje. A vezmu si jinéhoho domů jindy - třeba za měsíc.
Ale protože zapisuju přisvojené ryby hned po přisvojení, tak v papírech je, ale skončil zpátky ve vodě.
Žádné limity na ně nejsou (7 kg za den), takže případným škrtnutím nezískám nic než zapsání skutečného stavu. I když je to zřejmě drobnost (ve statistikách) a nezáleží na tom.
Žádné skladování ryb pro focení nebo pro pozdější výměnu za větší neprovozuju :-) Jeho puštění bylo čistě z důvodu tření ryby, která se jinak do vody nedostane.

šmudla007 - Profil | Po 7.4.2014 12:28:06

to přeškrtávání a zapisování "puštěných ryb" funguje asi tak cca následovně :)

nofish - Profil | Po 7.4.2014 12:23:29

Unkas >> Já tě jen upozorňuji na to, že to že se u vás dělá něco nějak neznamená, že to jinde není jinak. Ale ve finále to škrtání a psaní počtu kusů "nula" je možné na obou místech.

Unkas - Profil | Po 7.4.2014 12:15:22

nofish >> Tak to je jako furt dokola. Nejde o to jak to děláš ty , ale jak to dělají ostatní. U nás se ryba musí zapsat okamžitě po té co se ocitne ve vezírku. No a je po případném puštění lepší napsat nula, než škrtat. Na tom se shodnem a to ostatní stejně nevyřešíme.

nofish - Profil | Po 7.4.2014 12:00:35

Unkas >> A o to jde. Na co je vezírek? Na uhování přivlastněných ryb? Nebo jako skladiště ryb před hromadným vypuštěním?
Ryby třeba i nemusí být zapsané. U nás třeba ne. Já to s tou nulou chápu. Ale asi to mám s těma rybama trošku jinak, protože takové blbosti běžně nedělám.

hraji - Profil | Po 7.4.2014 11:55:38

nofish >> ano, souhlasím, že škrtání je špatně. Protože to dovoluje kouzla.
Já kapry zabíjím hned, aby mě náhodou nepřešla chuť. A jinou rybu než kapra nebo ihned usmrceného salmonida jsem si nevzal roky.

nofish - Profil | Po 7.4.2014 11:51:41

hraji >> No vidíš. Ryba ve vezírku je moje. Můžu ji pustit do revíru. Ale už jsem tam dal moji rybu. Byla zapsaná, je moje.
Nerad bych aby došlo k nedorozumění. Ale mi jde celou dobu o jedno. Za prvé, žádné škrtání, napomáhá to akorát podvodníkům (tam kde jsou např limity úlovků) a slušné chování k rybě, protože hromada vezírků je z takových materiálů, že to rybě prostě dává zabrat.

Unkas - Profil | Po 7.4.2014 11:46:10

nofish >> Nechci nic ukecávat. Nejde o konkrétní druh ryby. Nejde ani o to, jak to děláš ty nebo já. Jde o to, že hodně rybářů má vezírek a to něho vkládá ryby. Ty ryby musí být zapsané, no a když je pustí, tak je škrtne. Takhle napíše nulu a je to.

kakr - Profil | Po 7.4.2014 11:45:48

nofish >>
Realitu máš oskenovanou....

nofish - Profil | Po 7.4.2014 11:44:54

kakr >> Nehledám problém. Tohle vše je jen kostatování reality.

hraji - Profil | Po 7.4.2014 11:44:13

nofish >> ale já s tebou souhlasím, rybu, kterou vložíš do vezírku sis přivlastnil, je tvoje. Můžeš je sníst, můžeš ji darovat sousedovi nebo tchýni, a taky ji můžeš vypustit do zahradního jezírka nebo zpět do revíru. Náš zákon takový čin nezakazuje.
Jedná se samozřejmě o okrajovou záležitost, většina rybářů loví stylem co je na háčku, to jde do sáčku a od vody. Já tak letos lovím kapry. Zatím úspěšně. Ale to je moje soukromá válka. Pokud se rozhodnu, že kapra eberu, nebudu jej ani zapisovat ani sakovat a pustím jej hned.

kakr - Profil | Po 7.4.2014 11:43:08

nofish >>
Hledáš problém tam, kde není. Malá ukázka z praxe...

nofish - Profil | Po 7.4.2014 11:41:03

Unkas >> Chytím jednoho okouna? Mrazím do té doby než jich bude víc. Když už jsem ho vzal. Protože okouny rovnou zabiju, z vezírku jsou stejně oravní a je hodně náchylný na zaplísnění.
Uhovávání ryby ve vezírku ji poškozuje. Někdy více, někdy méně, ale je to tak. To
neukecáš.

edit: Ano má to logiku, s tou nulou. Ale zase tím poukazuješ na to, že ta ryba byla přivlstněna. Tím pádem viz ty dva body níže. Chápeš?

nofish - Profil | Po 7.4.2014 11:39:15

hraji >> já si právě nemyslím, že je rozdíl v tom zapisování (u cejna). Píšu rybu co si chci ponechat. V Praze každou, u nás až před odchodem od vody, do té doby ani čárka. Ale tak i tak ta ryba po hození do vezírku byla moje. Takže ji vlastně budu svazu fakturovat, nebo něco tak :-)))
Já to beru. S tím počtem "nula" je to furt rozumnější, než nejaké kecy typu " cejni vráceni vodě" o řádek níže. Ale pozor. Tady už se řeší cejni. Ale kolega computerfish včera obhajoval to samé nakládání třeba s tím kaprem, který má být zapsán hned.
Fakt mi to připadá, že RŘ je třeba upravat pořád. A taky namlátit některým lidem do hlavy, že buď rybu beru, nebo pustím, protože jinak ji prostě ubližuju, poškozuju ji (což ty jako "sportovec" samozřejmě odsouhlasit nemůžeš, neber to jako útok, ale je to tak).