Jádro chilli žroutů

Otázka pro příznivce pálivých papriček a všeho s tím spojeného. Pište postřehy při klíčení, pěstování, stavění foliovníků, skleníků, receptů na různé pasty, chilli čokolády..... atd.... prostě vše s papričkama spojeného... ;-)
Autor diskuse: ondra-voj - Profil , 18.2.2016 všeobecné - ostatní

Proč vlastně pěstuji Chilli papričky ??? zkuste zahlasovat vám nejbližší odpověď :-))

A) jsem zahrádkář, a pár pálivých paprik na záhonu neuškodí8%

B) mám rád ostřejší jídla, a když je vlastní výpěstek mám z toho radost56%

C) je to můj vedlejší koníček krom mého hlavního koně - rybařiny3%

D) ačkoliv si to nepřipouštím, tak jsem vlastně na chilli již "závislý" :-) žeru to ke všemu22%

E) něco málo upotřebím něco rozdám po kamarádech9%

F) něco málo upotřebím a něco prodám2%

Od 10.2.2017 hlasovalo 198 čtenářů.

block21 - Profil | Čt 25.1.2024 22:21:10

Lauri >> To nej z nejlepšího :-)

Lauri - Profil | Čt 25.1.2024 21:55:31

meteor >> 🤣🤣🤣

meteor - Profil | St 24.1.2024 11:11:14

Lauri >> pořád lepší nemít semeno v hlíně nežli mít hlínu v semenu ;-):-D

Lauri - Profil | Út 16.1.2024 20:41:11

Hnojení už mám,ale semeno v hlíně pořád nee😳

Vash - Profil | Po 15.1.2024 20:51:16

medvěd >> Ses blázen 😉🤣🤘👍 A ty tvoje hnusy 😋🔥 Nechápu jak to děláš 😩

medvěd - Profil | Po 15.1.2024 20:25:28

Tak hele:
únor 2023 vyseto 50 druhů
Duben kam to dám
Září-co s tím
Říjen-příští rok půlku
LEDEN 2024 na seznamu 7O druhů,z toho dvě jalapena jsem měl loni a jdou zase.Takže 68 nových odrůd .A teď z toho vybrat co 10.února vyset

Knapík - Profil | Čt 11.1.2024 20:53:47

Lauri >> dobrého pomálu. Věřím, že medvěd nezklame, a vzorky dorazí. Loňské měly super ohlas.

Lauri - Profil | Čt 11.1.2024 17:46:00

Knapík >> nejraději bych ti trochu odlil😁

medvěd - Profil | Čt 11.1.2024 11:35:58

Vím,že dlužím,omlouvám se.Pošlete adresy.Zatím mám jednu .V příštím týdnu to vyexpeduju

Vash - Profil | Čt 11.1.2024 9:05:36

Lauri >> Jo medvěd to má pikantní 🤣🔥 Výborná chuť a skvělý žeh 😤

Knapík - Profil | Čt 11.1.2024 7:50:30

Lauri >> taky bych si dal, ale medvěd ne a ne něco poslat :-(

Lauri - Profil | St 10.1.2024 21:48:38

Včera jsem si mooooc pochutnal. A dnes jsem tuze trpěl. Asi jsem to přehnal😳

nofish - Profil | So 9.12.2023 3:38:47

Na zavařování papriček doporučuji koncentrát z aromka Brno. Ale to jen mimo řeč :-) nálev na zeleninu. Pálivé i nepálivé, chutnají dobře. Je to nějaký macerát korení. Dva roky a spokojenost.
Ale dotaz. Jednu kytku jsem přestěhoval do chodby. Trinidad perfume. Je v květináči. Světlé listy, mladé opadávají. Je tam tak deset stupňů. Mám ji nechat jen občas zalít? Ptám se zkušenějších. Do bytu ji nechci a má málo světla.

Lauri - Profil | Po 4.12.2023 21:10:41

Knapík >> super,díky👍

Knapík - Profil | Po 4.12.2023 17:37:03

Lauri >> a bez hořčičného semínka se to neobejde.
A to je asi tak všechno 👍

Knapík - Profil | Po 4.12.2023 6:41:19

Lauri >> ještě tam dávám pepř a kuličku nového koření.

Knapík - Profil | Po 4.12.2023 6:25:24

Lauri >> ocet 1 díl , 2,5 dílu vody, cukr, sůl, jen tam přidám kousek mrkve, petržele, česnek a cibuli. A pak to cca 40 minut nechám v hrnci těsně aby to nevařilo.
Na litr zhruba 50g cukru a 30g soli.

Lauri - Profil | Ne 3.12.2023 19:56:17

Knapík >> jak je zavařuješ?

Knapík - Profil | St 29.11.2023 20:58:51

Nejspíš předposlední domácí sklizeň.

zajic - Profil | St 29.11.2023 20:51:42

medvěd >>
Pokud ještě máš, vzal bych višeň a meruňku.
Zatím díky.

Knapík - Profil | Út 28.11.2023 7:29:54

medvěd >> předem díky, nesoěchám.

medvěd - Profil | Po 27.11.2023 21:46:42

Knapík >> ok,musím sehnat krabičky.Bude to příští týden.Ve čtvrtek odlítám na pár dnů pryč

Knapík - Profil | Po 27.11.2023 21:22:55

medvěd >> tak v tom případě nějakou jedovatou srirachu. Dva kousky, pokud by to šlo.

medvěd - Profil | Po 27.11.2023 18:26:22

Knapík >> ty ovocné jsou k jídlu,třeba já to mám místo hořčice,dávám do stejkových omáček a pod.Srírách jsou fermentované papričky.Ty jsou silné

velký řezniček - Profil | Po 27.11.2023 16:22:45

medvěd >> tak jestli můžu tak bych vzal švestku, a dvě srirachy, ty silnější.

Knapík - Profil | Po 27.11.2023 13:50:23

medvěd >> vzal bych švestku a višeň v plné palbě 1+1.
Díky

medvěd - Profil | Po 27.11.2023 13:22:17

Knapík >> něco najdu Mám sríráchu,švestku,višeň rebarboru,možná bude ještě nějaká meruňka ,mango,paprika.Ty srírachy mám tři úrovně pálivosti

srobik - Profil | Po 27.11.2023 12:26:48

Lauri >> Dakujem . Skusim ten Yucatan aj toto Thai red.

Knapík - Profil | Po 27.11.2023 7:37:47

medvěd >> ahoj, nemáš tam nějaký jed pro kamaráda ? Je to nezmar, sežere cokoli .-)

velký řezniček - Profil | Po 27.11.2023 7:31:49

medvěd >> rád bych vyzkoušel, jak srirachu tak ovocnou.

medvěd - Profil | Ne 26.11.2023 21:14:57

Kdyby někdo chtěl sríráchu tak pár skleniček mám.Zrovna tak nějaký ovocný a zeleninový chilli omáčky.

medvěd - Profil | Ne 26.11.2023 20:22:03

Když mě to baví pěkně od semínka a každý rok jiný.Sice mám semínka z letošních,ale už mi přišly semenka z Texasu,z Belgie,na cestě jsou další jak z ciziny tak od kamarádů

velký řezniček - Profil | Ne 26.11.2023 20:00:58

hadr kapr fakr boy >> no zatím jsem ji přesunul do ložnice pěkně vedle postele. :⁠-⁠)

Lauri - Profil | Ne 26.11.2023 18:07:25

srobik >> já bych řekl že je to thai red. Mám je taky a rostou špičkama vzhůru. Příjemná pálivost

hadr kapr fakr boy - Profil | Ne 26.11.2023 15:28:50

velký řezniček >> já měl jolokii a habanera v truhlíkách na okně a plodily i přes zimu. Čim míň světla míň zalévat, opadaji ti max listy, nenechat uschnout. Škoda takovou rostlinu vyhodit a v únoru jet znova ze semena.

velký řezniček - Profil | Ne 26.11.2023 13:02:33

block21 >> děkuji, vyzkouším.

block21 - Profil | Ne 26.11.2023 12:13:18

velký řezniček >> Taky mám jednu takovou,už mi plodí třetí rok.Včera jsem jí ostříhal,nechám vyschnout,dám do černého igelitu do špajsky a koncem února začnu zalévat.

velký řezniček - Profil | Ne 26.11.2023 12:01:56

Jalapeno Orange, pořád se snaží plodit i když venku teploty už pod nulou. Dá se to nějak zastřihnout a zazimovat na příští sezonu? Nechce se mi ji zbavovat za tu její bojovnost