Časopis rybářství - dá se to ještě číst?

Dostalo se mi do ruky posledních pár čísel rybářství a musím konstatovat, že i když je časopis na kvalitním papíře, je jeho přidaná hodnota pro rybáře skoro nulová. Krom reklam a nicneříkajících článků tam skoro nic není. Odhadoval bych, že v každém čísle je maximálně 1 článek ve kterém jsou nějaké relevantní informace, Jak jste na tom vy? Napište mi svůj názor
Autor diskuse: Wright - Profil , 4.2.2007 kaprařina - ostatní

Smetana - Profil | Pá 30.7.2010 13:31:15

>> Přesně :-) u vody se toho naučim nejvíc.

- Profil | Pá 30.7.2010 13:29:11

Smetana >> Teď už jenom pruty :)

Smetana - Profil | Pá 30.7.2010 13:26:38

Wright - >> Dříve jsem to kupoval,ale časem jsem zjistil,že to pro mě nemá žádný přínos,tak jsem se obrátil na konkurenci.No a teď už radši nekupuju nic :-D

Robert(původní) - Profil | Pá 30.7.2010 13:25:16

>> Před Urbanem tam byl pan Prášil a za jeho dob jsem do Rybářství párkrát přispěl. Rozhodně nemohu říci, že by tam měl nepořádek, vše bylo vyřízeno vždy včas. Za nového vedení jsem s nimi žádné vztahy neměl. Ten křídový papír mi spíš vadí, stejně jako to, že se jedná jenom o reklamní leták, neboť i zdánlivě odborné články jsou jenom reklamou nějakých prodejců či cestovek. Rybářství již léta neberu.

- Profil | Pá 30.7.2010 13:07:03

Zdravím všechny MRKaře! Časopis Rybářství jsem měl předplacený asi šest nebo sedm let, všechno bylo v pohodě, velice rád jsem četl jeho stránky a vždycky jsem se tam něco nového dozvěděl. I když grafika byla na předpotopní úrovni a s některými články jsem nesouhlasil, vždycky jsem se těšil na nové číslo, které mi přistálo ve schránce. Jednou jsem ale poslal do Rybářství příspěvek, který vyšel asi za půl roku. Zaujalo mě, že článek nebyl podepsán, ačkoliv jsem si byl 100% jist, že chyba nebyla na mém přijímači. Volal jsem tedy do redakce, kde mi pan Urban sdělil, že chybu udělal jeho předchůdce, za jehož působení byl v redakci nepořádek a jméno se ze článku nějakým zvláštním způsobem ztratilo. Ale slíbil, že obratem zaplatí honorář. Myslel jsem si, že všechno bude zase v pořádku. Ale peníze ne a ne dorazit. Do redakce jsem tedy ještě několikrát volal, vždy mi pan Urban sdělil, že peníze už dávno poslali a že je určitě dostanu. Uplynuly tři měsíce a nic se nezměnilo. Volal jsem znovu panu Urbanovi, ten mi vynadal, že stále otravuji a že kdyby měli takové problémy s každým přispěvatelem, časopis by nikdy nevyšel. To jsem pokládal za zcela irelevantní argument a říkal jsem šéfredaktorovi, že kromě přispěvatele jsem i čtenářem a časopis by si měl čtenářů vážit. Jeho chování bylo i tak neuvěřitelně arogantní, ale peníze jsem asi za další měsíc dostal. Očekával jsem i nějakou omluvu za sprosté chování, ale nic takového nepřišlo. Proto jsem předplatné neprodloužil a od té doby (cca. 5 let) jsem si už Rybářství nekoupil a ani nečetl. Smutný konec jednoho vztahu médium-čtenář, že? Dnes nevím, jaká je úroveň časopisu, ale odhaduji, že tristní. Pokud ho totiž vede pán, který není dobrým člověkem, byl by zázrak, pokud by byla jiná. Omlouvám se za dlouhý text, ale tenkrát jsem byl tak naštvaný, že když jsem si na to v souvislosti s touhle otázkou vzpomněl, musel jsem reagovat. Máte někdo podobnou zkušenost?

Maxwell - Profil | Po 5.3.2007 15:26:50

MD:máš pravdu,mám ty smajly tak zažitý,že je peru všude,zde se to zrovna vůbec nehodí.

Miloš_Dia - Profil | So 3.3.2007 20:29:03

Maxwell:
Co je na tom k smíchu ?

Maxwell - Profil | St 28.2.2007 18:21:57

Přátelé,teprve dnes jsem si přečetl v lednovém čísle rybářství reportáž ze sjezdu svazu a bylo mi z toho na blití.To je normální komunizmus v dnešní době.
Normálně splníme a ještě překročíme,.)))))

J.O.(Bass) - Profil | St 21.2.2007 14:14:27

x.y.c.h.t. : My nejsme na diskuzním rybářském webu?Pane kolego což o to,ale někteří mají rybářství jako manuál k výchově mládeže.

x.y.c.h.t. - Profil | St 21.2.2007 13:52:48

Je mi celkem u prdele co v Rybářství je, protože ho nekupuji, nicméně si myslím, že:
1. pokud jsem normálně uvažující jedinec, tak pokud se mi něco nelíbí, tak si to prostě nekoupim a už vůbec to nemusím špinit jako to někteří činí
2. nechci se zastávat časopisu Rybářství a těch co ho tvoří, ale i kdyby se s prominutím posrali, tak zde budou vždy kritizováni....

Osobně se mi časopis Rybářství nelíbí, protože v něm nenacházím to co by mě nějak "bralo", ale žiju v relativně svobodný zemi a nikdo mě nemůže nutit, abych si ho kupoval.

boyscout - Profil | St 21.2.2007 13:52:37

Hoši pokud nám svaz pak povolí lov nonstop tak klidně at se boilie jmenuje varky a jehla na boilie "varkojehla". Já bych to klidně překousl. Doufám, že se na to díváte podobně :-)))

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 13:39:54

hraji: Nevím, jak jsi přišel na to, že někoho soudím. Já si činím svůj soukromý názor. To snad ještě můžu, ne? Obávám se, že tohle nikam nevede.

medvěd - Profil | St 21.2.2007 13:38:53

ještě tři příspěvky a bude to.Otázku bude třeba hledat,což jak doufám značně otupí snahu přispívat

J.O.(Bass) - Profil | St 21.2.2007 13:36:40

No já bych to dotáhl do úplného důsledku co takhle úplně české ,,ovárky,,.

TK - Profil | St 21.2.2007 13:31:50

"proč boilies a ne hezké české slovo varky"

Tak to je PECKA !

Petr.J - Profil | St 21.2.2007 13:28:30

Protože jsem už Rybářství dlouho nečetl, před 3 roky jsem ho přestal odebírat, tak mě mile překvapilo, že stále pokračuje ten fantastický a asi nekonečný seriál o rybích přehodech, ten mi byl největším přínosem v mé rybářské činnosti a určitě to bude nepostradatelný materiál pro výchovu rybářské mládeže.:-))

Logan - Profil | St 21.2.2007 13:26:56

Petr Havlíček - ® : Tahle otázka mi ubrala dnes rok života, je mi z toho blbě
a hodně k tomu dopomohl hraji

Petr Havlíček - Profil | St 21.2.2007 13:21:20

Trochu této diskusi nerozumím. Taky jsem byl předplatitel tohoto časopisu. Ale kdysi dávno jsem do časopisu reagoval na nějakého, patrně potrhlého doktora, jehož jméno si nepamatuju. Tehdá jsem do redakce i volal a bylo mě sděleno, že to "nějakej blázen". Přesto moji reakci na něho neotiskli, byť mě to svato svatě slíbili. Po krátké době, když tento potrhlý autor do časopisu opět "přispěl" svými přiblblými myšlenkami jsem si řekl, že to stačí a za toto své peníze dávat nebudu. No a poslední kapkou byly snahy pánů Kuthana a ??? o počešťování rybářských výrazů typu "proč boilies a ne hezké české slovo varky" apod. Předplatné jsem zrušil a od té doby ho nečtu. Stejně tak nečtu Blesk, Aha a dokonce ani Blesk pro ženy :-) To, že mě už tenkrát tento časopis prakticky ničím "neobohatil" úplně pominu.

hraji - Profil | St 21.2.2007 13:13:20

Stanďour: je tak jednoduché napsat cokoliv odsuzujícího. Neznám tě, a ty neznáš mě. Nevíš o mě nic, jen snad to, co je v kartě a co si můžeš přečíst zde na MRKu. Já tě soudit nebudu. Nemám to zapotřebí.

hraji - Profil | St 21.2.2007 13:11:18

Wright: nevím, nemám dostatek informací. Ale asi to nebude s těmi schopnými a dobrými autory tak dobré, když otiskli i můj článek. Myslím, že se časopis s nedostatkem kvalitních přispěvatelů docela potýká. Ale to by musel uvést na pravou míru pan Urban, pokud ještě vůbec bude chtít reagovat.

hraji - Profil | St 21.2.2007 13:08:55

boyscout: ano, když chytím kapra nebo jinou rybu, který splňuje moje představy o rybě, kterou si chci nechat, tak si jej nechám. A je jedno, jestli je ze Svitavy nebo ze Svratky. A nikomu to nevyčítám a nikoho z toho neobviňuji. A zůstane to tak dál. Ten zbytek nebudu s dovolením komentovat.

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 13:08:12

hraji: Ano to bude nejlepší. Demagogie mi opravdu vadí. Pokud je tvou hlavní komunikační zbraní, je mi líto. Jak už tady někdo psal: Měl jsem o tobě lepší mínění. Ano, lidé jsou různí.

Wright - Profil | St 21.2.2007 13:06:30

Hraji: ok, je to tvůj názor, respektuji ho.Co se týká kvality autorů, je to dle mého o tom co jsem již napsal, kde je poptávka tam je i nabídka. Jestliže mi donekonečna omílané téma někdo stále platí, budu psát o tom samém, proč bych to měnil. Oslovit nějaké nové persony s žádostí o napsání článku je přeci tak namáhavé...Mám za to, že je celkem dost rybářů (bez kategorií) od kterých bych si rád článek přečetl a neříkej mi, že prostě nechtějí napsat článek do rybářství. Spíše o to není zájem.

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 13:04:36

boyscout: Přesně tak. Až ho to začne zajímat. Já bych byl rád, kdyby můj syn (pokud někdy nějakého budu mít) vstřebával info o rybaření od útlého dětství. Tj. od doby, kdy bude schopen vnímat třeba jenom obrázky. Nejsem psycholog, ale slyšel jsem něco o nepříznivém vývoji atd. Rád bych se mýlil.

hraji - Profil | St 21.2.2007 13:02:43

Stanďour: promiň, neznám časopis, ve kterém by se čas od času neobjevila nějaká fotka, srovnatelná s těmi v rybářství. Pokud je demagogie vše, co se tobě nelíbí, pak je na čase naši debatu ukončit.

hraji - Profil | St 21.2.2007 13:00:57

Wright: myslím že neznám časopis, který by nekopírovat názory svého zřizovatele. Netuším, jak velký podíl ČRS v Rybářství má, a nebudu po tom pátrat, mám důležitější práci. Ale bylo by asi divné, kdyby to bylo jinak. A pravda je, že je asi nedostatek kvalitních autorů. Ovšem netuším, jak by mohl časopis tento fakt změnit. Ono totiž i když budu psát třeba o lovu tlouš´tů podesáté, pořád to bude o lovu tloušťů. A řeknu ti, už dlouho jsem nečetl článek, který by mi sdělil něco, co neznám. Tedy s výjimkou článků o lovech v zemích jako je Mongolsko, Kanada, Rusko a podobně. Snad jen nad články z Norska se shovívavě usmívám. A třeba já osobně bych zrušil rubriku s trofejními úlovky, protože to není na shovívavý úsměv, to je často na huronský smích, popřípadě na skřípání zubů. Lidé jsou prostě různí.

boyscout - Profil | St 21.2.2007 13:00:21

Stanďour>a v jakém věku už tvůj hošan bude podle tebe smět vstřebávat erotické a porno obrázky? Já myslím, že v tom věku kdy ho to dík hormonům začne zajímat. A ty jako otec budeš ten poslední, kdo by mu v tom mohl zabránit .Sakra jseš o 10 let mladší než já :-))

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 12:58:49

hraji: Asi čtu jiné časopisy. Zase demagogie z tvé strany ( snad ve všech časopisech s výjimkou Katolických novin). Pěkná blbost. Příspěvek boyscouta byl na stejné téma, ale byl fér.

boyscout - Profil | St 21.2.2007 12:57:37

hraji>takže ty chodíš na S2A protože chceš ulovit mírovou rybu kterou chceš zmasit a těch 50 kapříků a cejnků...kteří se přitom vždy chytnou je pouze daň za to čekání na tu mírovou ? A to všechno opakovaně a ještě si to určitě pochvaluješ jak si si dnes dobře zachytal (malé ryby)? Promiň - je to dost průhledná výmluva. :-) Prostě tě to baví chytat hodně ryb a to opakovaně (=trápit ryby opakovaným chytáním pro zábavu jak si to nazval dole ty sám). Kvůli tomu na ty ryby chodíš. A já a spousta jiných taky. Akorát já ze sebe nedělám morální autoritu které se to trápení pro zábavu snad hnusí a zvažuje co je správné :-)

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 12:56:44

boyscout: S tím netem máš samozřejmě pravdu, a dost mě ta představa s--e. Nechci být prudérní, prostě si myslím, že nahotiny může hošan vstřebávat až po dosažení určitého věku. Taky se rád kouknu, ale přijde mi to v ,,nejčtenějším" ryb. časáku ubohé. Nic víc.

hraji - Profil | St 21.2.2007 12:53:47

Stanďour: otázka těch málo oblečených, nebo neoblečených slečen je asi zajímavá reklamně, jinak pro jejich umístění do časopisu není asi důvod. Nijak mě nepohoršují, jsou snad ve všech časopisech s výjimkou Katolických novin. A dnešní mládež se na ně ani nepodívá, něco tak nezajímavého je nepřitáhne, tedy možná ano, ty co nemají ve škole a doma přístup na internet. V tom problém nevidím.

boyscout - Profil | St 21.2.2007 12:51:08

Stanďour>pohled na hezkou spoře oděnou dívku ještě žádné dítě nepoškodil, nebu´d tak prudérní. Fotky a filmy na které tvoje děcka budou jednou koukat na internetu jsou podstatně víc HARD :-)

hraji - Profil | St 21.2.2007 12:49:50

boyscout: no to je právě to, co nedokážeme rozhodnout, protože při lovu těch mírových se bohužel loví vždy víc těch podmírových. Neznám nikoho, kdo umí chytat jen ty mírové. Ale já se nepovažuji ani za sportovce a dokonce ani za zastánce C&R, jsem obyčejný "masař".

Wright - Profil | St 21.2.2007 12:49:46

hraji. ale kdepak, tohle jsem neměl na mysli. I dyž i obyčejné slušné zacházení s rybou je dost důležitá věc a na stránkách tohoto časopisu o tom není zhola nic. Časopis kopíruje názory vedení svazu, které je konzervativní a neprogresivní a to se odráží i v časopise.

Stanďour - Profil | St 21.2.2007 12:49:16

Bachy, hraji: Ještě k těm dětem. Nepochybuji o tom, že si děti prohlížejí obrázky, a pokud umí číst, snad si i něco přečtou. Jaký je tedy váš názor na spoře oděné děvy, zabalené do nějaké potrhané sítě? Nejsem purista, ale kdybych měl děti, byl by to jistě jeden z důvodů, proč bych je to číst nenechal. A klidně bych oželel to, že syn nepozná puškvorec.