Sebeobrana na rybách

Jelikož se i u vody stále častěji setkáváme s různými nenechavci a agresory,zajímá mě co používáte jako prostředky sebeobrany?
Autor diskuse: Grasel - Profil , 12.11.2011 všeobecné - příhody, kuriozity

Co u sebe máte na rybách jako prostředek sebeobrany?

A) 1)Kasr7%

B) 2)Teleskopický obušek8%

C) 3)Nůž37%

D) 4)Plynovou pistoli5%

E) 5)Střelnou zbraň20%

F) 6)Fotografii tchyně24%

Od 12.11.2011 hlasovalo 286 čtenářů.

u x a - Profil | Pá 7.2.2020 11:47:19

na sebeobranu používám většinou spodní díl shimano catana..

Mr.Doctor - Profil | Pá 7.2.2020 13:00:28

Já s sebou, kromě jiného, vozím tohle..... :-))

Aiwen - Profil | Pá 7.2.2020 23:14:53

sven >> jooo... ted ma 3 a pul roku. Celou zimu nemluvi o nicem jinem jak o rybach. Vetsi je postavove. Po tatinkovi 😂.. jinak v te vode semnou ma teprve 2 roky..
Jinak elektronku uz kourim 7 let.. a te se nevzdam. Ta mi hrozne chutna a bavi me michat prichute 🤷‍♂️

Aiwen - Profil | Pá 7.2.2020 18:04:24

Mr.Doctor >> mam dreveny. Kdy je tvrda zem pomuze zatlouct koliky.. a k tomu tvemu pejskovi. Pejsek je krasny. Ale ver tomu ze nevis co se deje v clovekovi kdyz takovy pes odbehne od panicka a bezi smer k 3letemu synovi, ktery si chyta rybicky... uz sem to zazil. Nastesti diky bohu pes zastavil a otocil smer... u vody kdyz mam sebou maleho mam z techto psu vetsi strach jak z cmoudu

Mrakoš - Profil | So 12.11.2011 22:32:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hmmm, tak ještě jsem o tom nepřemýšlel. Nevím proč by mělo na rybách dojít k nějakýmu konfliktu.
Ale kdyby přece, pochybuju že by se většina těch co tu psali přede mnou dokázali dobře bránit. Buď má člověk schopnost reagovat v sobě anebo se to musí naučit. Nosit s sebou kudličku nebo obušek a nemít na to psychicky, tak to je lepší radši nic nevytahovat. Sám nevím jak bych v různých situacích reagoval. Stejně si myslím že někdo prostě problémy přitahuje a jinýmu se vyhnou samy, vždycky záleží na tom jak se člověk chová.

Dart Ness - Profil | Po 2.1.2012 14:17:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Víceméně jsem to tu taky jenom proletěl.Upřímně řečeno,nejvíc procent má nůž a to se dá samozřejmě předpokládat.Bez nože v podstatě nelze jít k vodě.Ale v anketě mi trochu schází ještě jeden bod a tou je sebeobrana-bojové umění jako takové.Pokud už má někdo za sebou nějaký ten rok cvičení za sebou,tak by neměl být až takový problém zpacifikovat případného agresora.Ale jak nám říká učitel- i člověk se stupněm 1. nebo třeba i třetího 3.danu může dostat na budku,když ho překvapíte.

Nemám nic proti nošení (jakékoliv) zbraně,ale jak už asi bylo tady někde níže napsáno,jedna věc je být hrdinou tady za klávesnicí a říkat co by kdyby a druhá věc je dostat se do reálné situace napadení.Tady potom dochází na lámání chleba a je třeba si dobře rozmyslet,co dělat,protože pak jsou z toho problémy a vesměs to pak odskáče napadený za nepřiměřenou obranu.Můžu mluvit z vlastní zkušenosti.Už jsem byl nějaký čas ve cvičení,když mě napadl cigán o hlavu a půl menší.A i když jsem už v té době znal úder,kterým bych ho rovnou zabil,musel jsem si sakra rozmyslet,jestli ho vůbec rovnou praštit,protože kousek opodál seděli v autě jeho další čtyři kamarádi a čekali vývoj situací příštích.Nechal jsem blbečka vybít jeho pěstičkama,procvičil jsem si vykrývání a pak to cigán vzdal,vrátil se do auta a odjeli...Mě tehdy lepilo u řiti,aby se ti čtyři k němu nepřidali.

Ale v zásadě bych souhlasil s kolegou někde níže.Chlapi,věřím,že chodíme k vodě za klidem,na ryby,kurnik ale nechlastejte.I já si dám jedno dvě pivka,ale kdo se zrube jak hovado,ten u vody fakt nemá co dělat.I já se vyhýbám karavanovým nebo bivakovým "městečkům",protože nestojím o potyčku s ožralým,holohlavým 150ti kilovým řízkem (a ještě kor když jsou dva),co si o sobě myslí,že je king a může u vody všechno.

romario.lt - Profil | Ne 13.11.2011 21:20:43

Je hezké být ozbrojen a relativně v bezpečí.
Je hezké se sám a své blízké ubránit.
Je hezké v klidu spát a chránit sebe a svoji rodinu, včetně majetku.

Potom je ovšem problém (při použití zbraně) s výkladem pojmu "přiměřená obrana" a "nutná obrana".
Lumpové většinou vyhrávají.

Radši budu 6 let sedět a dostávat dopisy a bábovky od svých blízkých, než prdět do hlíny proto, že jsem se nedokázal ubránit a nebo si nedej bože do smrti vyčítat, že jsem neubránil svou rodinu.

Miky26 - Profil | So 12.11.2011 19:42:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikikaca >> pepřák ok, ale spíš na zvířata než na lidi.Navíc nesmí foukat vítr směrem od protivníka pak to schytáš sám.V autě také nelze použít. Nejjistější je vycvičený pes.Jeho přítomnost u rybáře působí preventivně, navíc na blížící se nebezpečí včas upozorní. Nosím Glock 21, ale použil bych jej opravdu až v přímém ohrožení života.První je konfliktu se vyhnout. Nůž nesmí chybět žádnému chlapovi natož rybáři. Kesr - (pepřový, slzný, nervový, kombinovaný plyn) Nejůčinnější je pepřový ve složení neplynném tzv.tekutá střela, která podráždí pokožku a na protivníkovy se odpařuje tím trvale působí bez ohledu na směr větru.Plynová zbraň je největší možný nesmysl.Do jednoho metru je její použití pro člověka smrtelné.Pokud jí jednou vytáhnete a protivník má pravou máte smůlu. Vždy když na někoho vytáhnete zbraň musíte být na 100% rozhodnuti ji použít.Vzhledem k lidské psychologii pokud na někoho kdo má zbraň, jakoukoliv a je agresorem a vy vytáhnete proti němu svou buď se posere a nebo půjde natvrdo a pak ji musíte být vy schopni na 100% použít, neboť může být použita proti vám.

tomkyč - Profil | Po 10.2.2020 15:01:16

No lidi nechápu negativní reakce na Daewona, proboha proč ? Že u sebe nosí preventivně obuch a doufá, že zbytečně ? Chodíte občas od monitoru ven ? To co nebo koho kolikrát potkám u vody mu dává za pravdu. Možná se to tolik nepoštěstí tomu, kdo si jde občas sednout na svůj flíček, ale kdo courá s vláčákem kolem vody potká kde koho. Lepší být zbytečně připraven, než jednou překvapen. Slzák považuji za nejrozumnější prostředek, nezanechá následky a je účinný i na zvířata.

Cappyk - Profil | Pá 7.2.2020 17:27:55

Vážim taky kolem 115kg ,ale když přiletí 65kg vyfetlo např. s nožem nebo dva borci,tak všechny činkohodiny budou k hounu.Jinak teleskop super ...
Trocha reality pro "borce a hrdiny" co mají dojem že se ubrání holejma rukama...čuz :)






Paranoidní Schizofre - Profil | Po 2.1.2012 12:40:50

cha cha cha dvaceti procentům respondentům se střelnou zbraní....věřit v legální a přiměřené sebeubránění se střelnou zbraní je věru bláhové až naivní.....
ideálním prostředkem k sebeobraně je zdravý rozum, rychlý úsudek a pud sebezáchovy, veškeré ostatní prostředky jsou jen dalším krůčkem k pořádnému průseru.....

jambo - Profil | Ne 13.11.2011 10:50:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Parťačka i na rybách ...

F.T.M. - Profil | Ne 13.11.2011 8:22:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad věrného parťáka, kdy díky němu máme klid od "různých nekalých živlů" :-)))))

Standey - Profil | So 12.11.2011 19:42:22

Nemyslím si, že bych si s nějakým pobudou neporadil ručně stručně. Nic méně pod lehátkem nesmí chybět mačeta...

Káceč - Profil | So 12.11.2011 19:26:32

Nejlepší je býti ozbrojen inteligencí - proto jsou mnozí celej život neozbrojení.....

Aiwen - Profil | Pá 7.2.2020 19:41:29

Erva >> jak sem psal. Maly uplne litostive mi rekl ze nechce abych si koupil cigarety a nebudu kourit. Protoze je to tatanek tak sem uposlech a cigarety uz 14dni nekourim a citim se fajn. Jen se bojim az nahodim pruty a sednu si... to na rybach padly aj dve krabky denne 😒

drvoštěp - Profil | Pá 7.2.2020 11:09:50

Deawon >>Musíš tupou stranou nástroje😂😂😂

numen - Profil | Po 2.1.2012 16:01:07

Dart Ness >> Musíš k němu přistupovat o trochu jinak než k ovčákovi. Je paličatej, má svou osobnost,a ze začátku se dost bojí,musí si vše vyzkoušet a poznat. při výcviku ve štěněcím věku jsem ho občas zalehl a podržel, tím mu ukázal že jseš pánem,Nechce to na něj moc tvrdě. Tak v 10měsících se začal srovnávat. Od té doby miláček rodiny. Učenlivý,vostrý,supr pes . Našeho mlaďase hlídal od kočárku. problém je v tom ,že je to těžký rodiný obranář . Má svou smečku(rodinu) a tu brání za každou cenu. Naštěstí poprvé štípně a je ve střehu s vyceňenýma zubama. Lidi co s ním chodí bez košíku riskujou. On je pořád ve střehu. Ikdyž si to málo kdo uvědomuje. Nej problém je se zvířatama,dá to práci ,aby nechal domácí zvířata žít.
V rodině je to ale mazel ,chce spousty času a kontakt s rodinou a hodně pohybu. Já s ním běhal na běžkách i 50km!

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 14:53:50

Trosku sem si pohral se stohanem diky němuž mohu používat i jiný signalizátor . . .

Petr64 - Profil | Po 2.1.2012 14:24:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Paranoidní Schizofre >> Chceš li pistolníkem býti,musíš KOLALOKU píti.
Copy to Limonádový Joe.:-))))

Fishky - Profil | Po 2.1.2012 12:13:25

každej pátej tady má s sebou na rybách pistolku, jo? hm... slušnej oddíl :-)

Venca888 - Profil | Po 14.11.2011 9:34:19

mám pocit, že spousta lidí trpí paranoiou nebo viděla moc filmů s Brucem Willisem. A doufám, že nějakýho vystrašenýho šílence s pistolí nepotkám za tmy u vody... toho se asi bojim víc, než těch skutečnejch vrahounů, zlodějů a psychopatů, kterejch kolem vody běhaj zástupy (podle toho, co tady čtu).

Miky26 - Profil | Ne 13.11.2011 21:32:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

minatrix >> Je vidět, že jsi si ještě moc nezastřílel.Podle tvého výběru ráže.Už tě vydím jak k vodě taháš 6" revolver o váze skoro 3kg s nábojem o ceně 30,- za ks a chystáš se jej použít na obranu. Ten Glock 20 už je reálnější, ale ta ráže je jen výkonnější 9mm Luger a zbytečná. To už si múžeš k vodě sebou tahat Desert 50AE. Pokud chce někdo mít zbraň na skryté nošení měl by to být max.4" revolver běžné ráže 38special.Výhoda revolveru spočívá v jeho spolehlivosti, vodě a blbu odolnosti.Druhou výhodou je možnost nabít do komory válce různé typy střeliva.V ráži 38 special je možné zakoupit od brokových nábojů, přes Gshoky, plynové náboje až po plastové projektily. Ze svých dlouholetých zkušeností mohu doporučit plynový náboj na nečekanou společnost (zveř). Náboj G shock na obranu (náboj který má náplň olověný sáček o průměru 4 cm) přirovnávají do 6m kopnutí slona.No a zbytek ostré. Nejlepší řešení je nepoužít jakoukoliv zbraň vůbec.

Paulus - Profil | Ne 13.11.2011 0:49:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hrdobec >> Já už jsem starej a pomalej trpaslík o)))

Ale čuba, čubina si vychovává béčko a ještě rok na pytlíku (než se mu zpevní vazíčky a obalí se) a vymlátí Pilsen jak hovno. Bude šlachoun s dlouhou pákou a toho nesundáš - leda ve třech.
Cvičně s ním dám tři kola v ringu, ale až mu vyroste pátej chlup na bradě - má tam zatím tři.

A do tý doby stejně vstoupí do reg. partnerství - ujasnit si sex. orientaci je pro něj momentálně past .... o)))

arnošt - Profil | So 12.11.2011 21:54:23

Vyprávěl mi i kamarád,kterého tu hezkých pár lidí zná a kdekomu dodává vercajk,že si byl jednou v létě zachytat na Toušni.Krásná pískovna,ale v létě problém s koupáčema.Ono to zamrzí,platit litr na den a pak vám někdo plave přes vlasce tam a zpátky.Tak dotyčného okřikl,vykázal do řiti a přidal pár výrazů pro pánské i dámské přirození.Podotýkám,že na místech pro rybáře je přísný zákaz koupání.Po tom,co mu zdůraznil i tuhle okolnost,si to chlap namířil přímo k němu.Když se hrnul z vody a po zjištění skutečnosti,že to není žádné ořezávátko,je o hlavu větší a evidentně je zvyklý řešit sporné situace jen a pouze s použitím brutálního násilí,kamarád zhodnotil svoje šance.Rychle pochopil,že poukazovat na tabule zakazující koupání dál od pláže a řeči o tom,že to tak nemyslel a že jsou vlastně oba běloši nebudou mít valnou naději na úspěch.Proto radši popadl kobru a ještě ve vodě ho ťal přes klíční kost po způsobu japonských samurajů.Dlužno dodat,že po téhle ráně už k žádné inzultaci ze strany hromotluka nedošlo...Z toho plyne poučení,že když je konflikt neodvratný,není na škodu dát první ránu,po které už další nejsou potřeba...

tuzemak - Profil | So 12.11.2011 19:13:56

vikikaca >> nebude lepší se takovým volům raději vyhnout?neříkám,že sem srab,ale nehodlám velkou část svýho času trávit u výslechů či pak u soudu.....

Robo2 - Profil | Po 10.2.2020 19:55:49

Pes a o to více velký nemá být nikdy navolno bez náhubku , kdekoliv , kromě soukromého výběhu ...howg ! Přiblblé argumenty páníčků jak je to v pohodě a jak je v přírodě atd . Jsou out ... Proč bych měl mít stres z bestie co u mě řve dva metry a nebo útočí ?

Glock 17 - Profil | Po 10.2.2020 16:32:25

Je takový hezký rčení : Lepší, když tě dva vedou, než čtyři nesou :-)

Deawon - Profil | Po 10.2.2020 11:28:38

Refkař >> Žiji v ČR a chtěl bych tě vidět, jak mi do očí řekneš hnupe. Celý tvůj komentář mi připadá jako od "sluníčkáře", který je schvovaný doma za pecí a nikdy nebyl v reálném světě. Rozumný člověk, který se po setmění zdržuje venku, by se měl samozřejmě připravit na sebeobranu.

b.gun - Profil | Po 10.2.2020 10:45:13

Deawon >> Jen technická - v § 16 vyhlášky č. 197/2004 Sb. se praví pouze že "Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.". V BPVRP Zpč. ÚS jsem další omezení ve smyslu ukončení lovu po ponechání druhého kusu vyjmenovaných druhů ryb nenašel. Takže pokud ponecháním druhého kapra celková hmotnost úlovku nepřesáhla 7 kg, nebyl z hlediska předpisů důvod pro to, aby po jeho ponechání automaticky balil pruty.

sven - Profil | Pá 7.2.2020 22:29:32

Aiwen >> To dáš... já hulil jak sádrovej ježek a jednou jsem si řekl a dost, rozšlápnul jednu načatou a druhou plnou krabku a fertig. První měsíc bylo krušno ale přežil jsem to..:-)
Už to bude cca 25 roků a jsem moc rád, že jsem z toho venku..
Řekl bych, že ta fyzická likvidace zásobičky je základním a zásadním krokem motivace.
Nějaké úlevy typu až tohle dokouřím, od pondělí, od Nového roku, postupně snižím, budu žvejkat, cucat, lepit náplásti, šidit elektronikou apod. je cesta do pekel...
Když přišel absťák, tak jsem si pořád nadával..."dobře ti tak hovado, neměl jsi začínat, teď trp" :-)))

Kdo nikdy neviděl sádrovýho ježka :-)




frost862 - Profil | Pá 7.2.2020 19:19:37

Mr.Doctor >> Jednou jsem šel na D7 kolem vody se svým kokrem na vodítku,kamoš přejížděl na místo v člunu s věcma.Šel jsem po polňačce na ptačák kolem těch hájků za lodičkama,sedělo tam spousta rybářů,bivaky....klasika...tak jsem tak koukal,všude kolem....měl jsem teda kliku jako blázen,že jsem koukal tím směrem ,kde se od jednoho bivaku zvedl podobnej pes a bez varování a nejmenšího zvuku vystartoval po mojem ozákovi,těsně před tím,než se mi do něj zakousl,jsem trhl vodítkem a jak se ten pes točil aby ho chytl.....tvl nikdy v životě jsem takhle do psa a ani do ničeho nekopl.....Myslím,že šel tak dva metry vzduchem,kolik vážil netuším....přistál v poli otočil se a zůstal stát koukal na mě,já na něj svýho psa u nohy.....pak ho odvolal ten dement co mu patřil....celý to trvalo jen pár sekund.....šel jsem dál,žádná hádka,nic...jen ruce se mi třásli a padlo hodně startek....pes zůstal živej a zdravej.....Takovejhle pes v rukou blba bez rozumu,není nic dobrýho....Píšu to jen,že jsem viděl tu fotku......

Mr.Doctor - Profil | Pá 7.2.2020 18:34:26

Aiwen >> Já ti naprosto rozumim a ani se nedivim.....Ono je to zase všechno jen o lidech, bohužel. .....

https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/stafordsirsky-b​ulterier-canisterapie-klimkova-spektrum-karlin.A140​407_165625_hobby-mazlicci_mce

nofish - Profil | Pá 7.2.2020 17:46:09

Cappyk >> presne :-) mam dva metry, 130 kilo, unesu dva pytle brambor najednou, ale kdyz na tebe skoci dva, nenadelas nic. A kdyz jo, tak te zavrou za neprimnerenou obranu.....

sven - Profil | Pá 7.2.2020 14:03:44

Mr.Doctor >> Pak se ale nelze divit když to dopadá tak, jak píše kolega pod tebou....




tony.bobo - Profil | Po 2.1.2012 20:25:25

Bohužel nic z ankety jelikož se to taky může otočit proti tobě.Já sebou nosím jen svích 110 kg a pravou českou facku.Zatím mi to stačilo.

Denny - Profil | Po 2.1.2012 18:59:59

Opravdu by me zajimalo,jak se zachovat v situaci,kdy nekoho na rybach obstoupi particka zlodeju a pozaduje vydani vercajku.To jako jim mam rict vemte si vsechno,tady mate klice od auta a poprat jim stastnou cestu? Co tady ctu,tak na pripadnou pomoc policie se asi moc spolehat neda,tak jak to resit?

rover - Profil | Po 2.1.2012 18:43:28

Sven >> ...taky doufám :-)
Ochránit si svá práva u nás bývá někdy složité ...

Sven - Profil | Po 2.1.2012 18:41:50

Oprava :
Sven - ® Po 2.1.2012 18:13:29
... Držme mu palce aby nenarazil na politikou ovlivněného soudce.....

Sven - Profil | Po 2.1.2012 18:13:29

boyscout >> jakej děda ? :-))
Možná byl ještě pracující a za pár let to bude ještě junior s vyhlídkou na důchod za nějakých
10 - 12 let..
Škoda, že měl na čistou práci málo nábojů .... Držme mu palce aby nenarazil na politikou neovlivněného soudce.

mates202 - Profil | Po 2.1.2012 15:32:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> No, ožehavé a stále aktuálnější to téma,

nebezpečí číhá opravdu všude, bohužel i na rybách, kde většina lidí odpočívá, sám má zaměstnání, kde je možnost napadení na denním pořádku-občas jde i o život, tedy vlastně vždy.

Agresivita lidí roste a když dojde na nejhorší a člověk se musí bránit, nedej bože aby útočníkovi ublížil nedejbože zabil. Vše se otočí proti bránícímu se = zkušeností jsem zažil dost. rozebírat právní řád tu nemá cenu.

Sám jsem dělal Judo a další, nějakou tu obranu tedy ovládá, ale jak dojde ke střetu zbraní(zbraň je dle pr. řádu cokoli čím učinit útok důraznější - i smetáček), jde většinou o život a nedej bože dojde-li na noře a horší varianta střelné zbraně = tam končí veškerá sranda!.

Sihanuk - Profil | Po 2.1.2012 14:27:32

Já mám jednoho kamaráda ,ten vždycky řikal že první rána vyhrává. Důležitej je moment překvapení. Tak má přezdívku levej hák :-))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 2.1.2012 13:19:38

Butchi >> právě proto je nejlepší obrana útok. Pokud ucítíš, že někdo se bude chtít bráni nepřiměřeně, tak ho rovnou zastřel. Ve spánku.

Butchi - Profil | Po 2.1.2012 13:13:19

Paranoidní Schizofre >>
"ideálním prostředkem k sebeobraně je zdravý rozum, rychlý úsudek a pud sebezáchovy"

Tebou jmenované prostředky mají několik nevýhod.

1. Tímto se nelze chlubit před dalšími lidmi, kterým vlezlo na mozek Call of Duty, Counter Strike či jiná 3D akce, případně sledují příliš mnoho westernů.
2. Někteří bohužel stále nechápou, že vlastnictvím střelné zbraně váhu svojí osobnosti prostě nepřidají.
3. Neexistuje prokazatelný pozitivní vliv na ego, pošramocené pochybnostmi o velikosti vlastního přirození.

Někdo tady postoval odkaz na zásady inteligentní sebeobrany, bohužel to evidentně není v kurzu. Takže sám nevím, jestli se víc bát ožralých Ukrajinců, nebo ozbrojeného hrdiny, který do mě vyprázdní zásobník, až se kolem něj budu vracet od vody a praske mi pod nohou větvička.

sliver - samolibý vůl - Profil | Po 2.1.2012 12:52:47

Machino >> a ty bys ho teda bez váhání zastřelil ? Po první ráně by jenom lehl a druhou bys mu vpálil do hlavy ( mrtvý nemluví ) radši než si nechat ukrást dva pruty a smradlavý batoh ? Hoši hoši, vy jste fakt magoři.

Lauri - Profil | Po 2.1.2012 12:30:38

Nikdy jsem neměl na rybách s nikým problém. Nikdo na mě nic nezkoušel(nepočítám nadávky a různé výhružky, kterým jsem se vysmál). A pokud jo, tak to byla rybářská stráž a ta měla většinou pravdu. Jinak zatím nic, bohudík

dosec - Profil | Po 2.1.2012 12:10:16

Grasel - >> otázka je položená špatně :-))) ne co používáte,ale co sebou nosíte pro případ kdyby jste byly napadeni.Nevěřím,že by většina použila to co píší,že sebou nosí zvláště co se týče mačet nožů a střelných zbraní.

Tatoo - Profil | Po 2.1.2012 11:53:14

Je pekné, že nosíte rôzne zbrane, ale vážne by som chcel vidieť, ako ich použijete v reále... Mám pár sekúnd na rozhodovanie, či použiť zbraň, ale potom páni majú roky na posúdenie, či som tú zbraň použil oprávnene, je to štátne svinstvo... jak u nás, tak u vás

Zdendahat - Profil | Po 2.1.2012 11:32:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Heh taky mívám u sebe mačetu, koupil jsem jí v Salvádoru, čepel má minimálně 60 čísel, přesekne hravě větev o průměru 7 cm, myslim že nějaká ruka by nebyl problém, ale ještě jsem jí bohudík nemusel nikdy použít :-) jak znám naše zákony, odnesl by to určitě ten napadenej :-)

romario.lt - Profil | Po 14.11.2011 23:15:10

arnošt >>
Tak tak...
V JAR elektrické ploty běžné, v USA flinta v každé skříni a u nás rasismus..........

Butchi - Profil | Po 14.11.2011 12:15:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Problém s vodáky je v tom, že se stejně jako rybáři masově rozšířili. Udělala se z toho lidová zábava, je to relativně levné a nepotřebuješ na to žádné zkoušky ani povolení. Navíc si to všichni spojují s chlastáním.

Takže loď a pádlo dneska do ruky dostane kdejaké ožralé hovado, které ani nedokáže kormidlovat. Že jedou kolem břehu je nejčastěji důkazem toho, že to prostě neumí, případně jsou ožralí, a chovají se, jak kdyby jim tam vše patřilo (což je problém u nás obecně v rámci čehokoliv) Pokud už něco zvládají, a k tomu břehu jedou, jsou to kokoti.Těch je tahle republika plná.

Já jezdím na vodu jednou za rok, zásadně jezdím po prostředku, pokud mi to moje schopnosti dovolí. Nepotřebuju řvát jak na lesy ani mlátit pádlama do dna, hladiny nebo kamkoliv jinam. Když to ale vidím, mám velice často chutě ho přerazit o ty bezohledné testosteronové mantáky, kteří si tam přijeli léčit komplexy.

Na druhou stranu, setkání s opravdovým vodákem, když chytám ryby, považuju za příjemné, protože o nich člověk pomalu ani neví, potichu a v klidu mě objedou, slušně pozdraví. Jsem schopen respektovat skutečnost, že ta voda nepatří jenom nám.

Grasel - Profil | Po 14.11.2011 5:24:58

arnošt >> Jenže to souvisí s tím,že si toho útočníka musíš pustit moc k tělu a to je velice nebezpečné,jelikož každá útočná akce je rychlejší než obraná reakce,tzn. že pokud bude mít nůž a bude s ním umět zacházet,nebudeš už mít v tomto životě příležitost ten paralyzer vyzkoušet...

hraji - Profil | Ne 13.11.2011 20:35:53

Mě dneska na rybách přepadl hlad. Vyřešil jsem to útěkem domů.

velbyk - Profil | Ne 13.11.2011 11:25:38

lidi já nevím psa nemám zbraně nemusím a ještě jsem neměl potřebu na nikoho zvyšovat hlas no a i kdyby tak ať se děje vůle boží buď dostanu nebo protivník nemám potřebu se schovávat za něco-někoho heh :-)))

Mrakoš - Profil | So 12.11.2011 22:46:36

Ještě úvaha. Pokud by mě někdo zastrašoval zbraní nebo jinak, to bych řešil těžko, na to nemám žaludek. Ale kdyby mě fyzicky napad pak bych nejspíš jednal rychle a dobře, to mám v sobě od přírody. Za zbraň pak může posloužit úplně cokoliv. Jen zavírák v kapse je pro tu chvíli naprosto nedosažitelnej.
Nejlíp je vidět recept na účinnou obranu u zvířat. Nejprve se snaží útoku zdaleka vyhnout. Pokud to nejde tak volí útěk. Pokud ani to nejde tak zaskočí útočníka naprostým a totálním nasazením a ochotou zajít až do krajnosti. A to útočník časo není ochotný riskovat a vycouvá.

arnošt - Profil | So 12.11.2011 21:07:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Zatím jsem se na rybách do žádné vysloveně vyhrocené situace nedostal,ale jak se říká,všechno je jednou poprvý.Už dostkrát jsem uvažoval,že bych si na několikadenní výpravy bral s sebou devítku,oni takový dvě tři rány do vzduchu a nepříčetný výraz odradí i hodně otrlý pár brousků.Zatím jsem jí ale radši nechal vždycky doma.V noci si ale do bivaku dávám vedle mobilu a příposlechu i takový nožík,no spíš menší dýku.A používám alarmová čidla.Přiznám se ale,že kdyby měl někdo v noci tak hloupý nápad mi šahat na Fat boye,nebo třeba jen na krmné koulíz v saku,tak bych byl dost mrzutý a krajně prchlivý a tím bajonetem bych mu rozhodně ven bábovku nakrájet nevyběhl...

kritik - Profil | So 12.11.2011 20:49:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Takže jsem ti odhlasoval ten teleskop. Nemusíš s ním nic-moc umět, dobře mířená rána na rameno, ruku, o krku a nebo hlavě raději psát nebudu případného útočníka vyřadí na hodně dlouho. Možná až do příjezdu záchranky.
Pistoli ať plynovku či pravou používaj pouze kovbojové a nebo hazardéři, kterým je jedno, že se můžou dostat do krimu a tam dělat MÁMU.
S nožem mi to moc nejde, jelikož nejsem rómský spoluobčan.
Fotku tchýně jsem používal také, lepil jsem ji preventivně v noci na bivak. Už nelepím, nesnesl jsem to pomyšlení, že je tam babíčka v noci se mnou :-)
Takže kasr nebo obušek.

packa - Profil | So 12.11.2011 20:10:52

protoze se zbranemi zabyvam uz hodne dlouho tak ji samozrejme taky nosim-pouzivam rev. raze 357 mag a nam v nem kombinaci 2slepe-2 slzaky-1 ostry zaplat panbu jeste jsem to nemusel pouzit a doufam ani nebudu muset-po tom co se mi pokouseli v noci nejaci s gumakem a elektromotorem odmontovat motor z lodi jsem nakoupil alarmy s prostorovym cidlem a zatim spim klidne-pokud to nesepne nejaky nezodpovedny zajic

Knedlhans - Profil | So 12.11.2011 19:59:23

Grasel - >> Na ryby nenosim ucelove zadnou zbran,jen mam vzdy v kapse zaviraci nuz(pro bezne ucely) a o kreslo oprenou hlinikovou cobru.

Bohuzel,ac nerad,jiz jednou jsem se na rybach musel branit,a to proti psovi.Chytal jsem takhle na jedne jihoceske svazovce a byl jsem zakempenej primo vedle cesty kde obcas chodi lidi na prochazku.Ac je to v chranenne krajine oblasti,tak obcas se najde nekdo kdo ma nevychovaneho psa a nema ho na voditku,a ja jsem mel zrovna otevreny kyblik s masovym boilie.Pribehl cokl,nevim co to bylo za plemeno ale trosku vetsi nez kokrspanel a samozrejme prvni co ho zajimalo byl kyblik.Vylit sem z kresla jak namydlenej blesk a chtel mu kyblik vzit,coz se mu nelibilo a vyjel mi po noze.Ac jsem velky milovnik zvirat,nikterak jim neublizuji a sam mam doma 4 kocky a potkana tak jsem se v tu chvili tak lekl ze jsem instiktivne sahl po kobre a chudakovi napalil 2 rany pres hrbet,Nacez on utek se stazenym ohonem,ale pribehly 2 mlady holky a zacali na me nepricetne jecet.A kdyz jsem jim rekl,ze mi zacal zrat navnady a kousl me do nohy,tak me uplne dorazily jejich vysvetlenim,cituji:"TAK JSTE MU TEN KYBLIK NEMEL BRAT,JAKE BY BYLO VAM KDYBY VAM NEKDO BRAL TALIR ZE STOLU"

Tak jsem jen vytrestil oci,otevrel hubu dokoran a dal jsem se s nimi nebavil a chytal dal.Na pohotovost jsem nemusel,protoze pes trefil nastesti jen kalhoty a kuzi lehce skrabl.Chtit po nich prachy na novy gate nemelo absolutne smysl.

Takze za me je kobra asi nej,i z toho duvodu ze to s ni pekne boli,ale silu aby treba zlomila vaz nebo prorazila lebku nema.Strelna zbran je vam stejne napytel,protoze kdyz ji jen vytahnete na nekoho kdo vas chce jen zmlatit nebo ma v ruce nejakou konvencni zbran,tak si vyslouzite jednosmernou jizdenku na Mirov.
Branit se,ale primerene!!!!

Vydra revírní - Profil | So 12.11.2011 19:58:57

obrisek >> Kamarád má krásný tričko, sympaťák od pohledu.

Sven - Profil | So 12.11.2011 19:33:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> tady najdeš vyčerpávající odpověď na svou otázku. Nic lepšího nenajdeš.
Český Steven Seagal to shrnul do devíti, snadno zapamatovatelných bodů...doporučuji je prostudovat.
Blahé paměti jsem měl tu čest mu dělat figuranta a tak jsem si některé akce zažil na vlastní kůži :-)))
http://www.bkb.cz/prevence/zasady-pro-inteligentni-​sebeobranu/

kunnan - Profil | So 12.11.2011 19:25:41

ČZ 50

Grasel - Profil | So 12.11.2011 19:18:28

tuzemak >> Než se ale nechat zabít nebo zmrzačit,tak to radši 5 let kriminálu

Libor 1 - Profil | So 12.11.2011 19:04:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel >> agresora jsem zatím nepotkal, mám štěstí na celkem fajn lidi, akorát pár volů a to je snad ještě horší :-))
na obranu kromě kobry nic nemám, ale jak půjde čas a budem stárnout tak nevylučuji :-)

Hrdobec - Profil | So 12.11.2011 18:43:06

Grasel - >> Podle fotky v tvém profilu si na tebe agresoři nepřijdou)))

Červené karty: HULKO