Sebeobrana na rybách

Jelikož se i u vody stále častěji setkáváme s různými nenechavci a agresory,zajímá mě co používáte jako prostředky sebeobrany?
Autor diskuse: Grasel - Profil , 12.11.2011 všeobecné - příhody, kuriozity

Co u sebe máte na rybách jako prostředek sebeobrany?

A) 1)Kasr7%

B) 2)Teleskopický obušek8%

C) 3)Nůž37%

D) 4)Plynovou pistoli5%

E) 5)Střelnou zbraň20%

F) 6)Fotografii tchyně24%

Od 12.11.2011 hlasovalo 286 čtenářů.

Nmates202 - Profil | Po 2.1.2012 15:32:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> No, ožehavé a stále aktuálnější to téma,

nebezpečí číhá opravdu všude, bohužel i na rybách, kde většina lidí odpočívá, sám má zaměstnání, kde je možnost napadení na denním pořádku-občas jde i o život, tedy vlastně vždy.

Agresivita lidí roste a když dojde na nejhorší a člověk se musí bránit, nedej bože aby útočníkovi ublížil nedejbože zabil. Vše se otočí proti bránícímu se = zkušeností jsem zažil dost. rozebírat právní řád tu nemá cenu.

Sám jsem dělal Judo a další, nějakou tu obranu tedy ovládá, ale jak dojde ke střetu zbraní(zbraň je dle pr. řádu cokoli čím učinit útok důraznější - i smetáček), jde většinou o život a nedej bože dojde-li na noře a horší varianta střelné zbraně = tam končí veškerá sranda!.

NPetr64 - Profil | Po 2.1.2012 14:24:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Paranoidní Schizofre >> Chceš li pistolníkem býti,musíš KOLALOKU píti.
Copy to Limonádový Joe.:-))))

NDart Ness - Profil | Po 2.1.2012 14:17:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Víceméně jsem to tu taky jenom proletěl.Upřímně řečeno,nejvíc procent má nůž a to se dá samozřejmě předpokládat.Bez nože v podstatě nelze jít k vodě.Ale v anketě mi trochu schází ještě jeden bod a tou je sebeobrana-bojové umění jako takové.Pokud už má někdo za sebou nějaký ten rok cvičení za sebou,tak by neměl být až takový problém zpacifikovat případného agresora.Ale jak nám říká učitel- i člověk se stupněm 1. nebo třeba i třetího 3.danu může dostat na budku,když ho překvapíte.

Nemám nic proti nošení (jakékoliv) zbraně,ale jak už asi bylo tady někde níže napsáno,jedna věc je být hrdinou tady za klávesnicí a říkat co by kdyby a druhá věc je dostat se do reálné situace napadení.Tady potom dochází na lámání chleba a je třeba si dobře rozmyslet,co dělat,protože pak jsou z toho problémy a vesměs to pak odskáče napadený za nepřiměřenou obranu.Můžu mluvit z vlastní zkušenosti.Už jsem byl nějaký čas ve cvičení,když mě napadl cigán o hlavu a půl menší.A i když jsem už v té době znal úder,kterým bych ho rovnou zabil,musel jsem si sakra rozmyslet,jestli ho vůbec rovnou praštit,protože kousek opodál seděli v autě jeho další čtyři kamarádi a čekali vývoj situací příštích.Nechal jsem blbečka vybít jeho pěstičkama,procvičil jsem si vykrývání a pak to cigán vzdal,vrátil se do auta a odjeli...Mě tehdy lepilo u řiti,aby se ti čtyři k němu nepřidali.

Ale v zásadě bych souhlasil s kolegou někde níže.Chlapi,věřím,že chodíme k vodě za klidem,na ryby,kurnik ale nechlastejte.I já si dám jedno dvě pivka,ale kdo se zrube jak hovado,ten u vody fakt nemá co dělat.I já se vyhýbám karavanovým nebo bivakovým "městečkům",protože nestojím o potyčku s ožralým,holohlavým 150ti kilovým řízkem (a ještě kor když jsou dva),co si o sobě myslí,že je king a může u vody všechno.

NButchi - Profil | Po 2.1.2012 13:31:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu >>
Takže se střelné zbraně bát nemusíš.
Protože na rozdíl od toho amatéra z Matrixu, ty té kulce prostě utečeš.

NZdendahat - Profil | Po 2.1.2012 11:32:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Heh taky mívám u sebe mačetu, koupil jsem jí v Salvádoru, čepel má minimálně 60 čísel, přesekne hravě větev o průměru 7 cm, myslim že nějaká ruka by nebyl problém, ale ještě jsem jí bohudík nemusel nikdy použít :-) jak znám naše zákony, odnesl by to určitě ten napadenej :-)

NButchi - Profil | Po 14.11.2011 12:15:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Problém s vodáky je v tom, že se stejně jako rybáři masově rozšířili. Udělala se z toho lidová zábava, je to relativně levné a nepotřebuješ na to žádné zkoušky ani povolení. Navíc si to všichni spojují s chlastáním.

Takže loď a pádlo dneska do ruky dostane kdejaké ožralé hovado, které ani nedokáže kormidlovat. Že jedou kolem břehu je nejčastěji důkazem toho, že to prostě neumí, případně jsou ožralí, a chovají se, jak kdyby jim tam vše patřilo (což je problém u nás obecně v rámci čehokoliv) Pokud už něco zvládají, a k tomu břehu jedou, jsou to kokoti.Těch je tahle republika plná.

Já jezdím na vodu jednou za rok, zásadně jezdím po prostředku, pokud mi to moje schopnosti dovolí. Nepotřebuju řvát jak na lesy ani mlátit pádlama do dna, hladiny nebo kamkoliv jinam. Když to ale vidím, mám velice často chutě ho přerazit o ty bezohledné testosteronové mantáky, kteří si tam přijeli léčit komplexy.

Na druhou stranu, setkání s opravdovým vodákem, když chytám ryby, považuju za příjemné, protože o nich člověk pomalu ani neví, potichu a v klidu mě objedou, slušně pozdraví. Jsem schopen respektovat skutečnost, že ta voda nepatří jenom nám.

NObiš - Profil | Po 14.11.2011 9:48:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj... Já se snažím konfliktům vyhýbat. Lidi řeším tak,že chodím chytat většinou do míst,kde mám klid od ostatních. Tam se zase potkávám se zvířaty,ale to neřeším. Už sem si docela zvykl. Nikdy mi nic neudělaly. Zrovna nedávno mě cosi v noci vočichávalo,když sem spal pod širákem. :)(dokud neolizuje,je to v pohodě) :)
Když už se někdy podívám do míst,kde je třeba možnost potkat tmavé spoluobčany,tak si beru z auta kus hadice. (je skladná a VELMY účinná) Navíc má tu výhodu, že když už ju člověk použije,tak druhého neohrozí na životě.... tzv. Vyčistí,ale nepoškrábe... ale jedna nevýhoda tu je... Nesmíja vám ju zebrat.... :) Ještě sem ju nepoužil a doufám,že nebudu muset...

NMiky26 - Profil | Ne 13.11.2011 21:32:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

minatrix >> Je vidět, že jsi si ještě moc nezastřílel.Podle tvého výběru ráže.Už tě vydím jak k vodě taháš 6" revolver o váze skoro 3kg s nábojem o ceně 30,- za ks a chystáš se jej použít na obranu. Ten Glock 20 už je reálnější, ale ta ráže je jen výkonnější 9mm Luger a zbytečná. To už si múžeš k vodě sebou tahat Desert 50AE. Pokud chce někdo mít zbraň na skryté nošení měl by to být max.4" revolver běžné ráže 38special.Výhoda revolveru spočívá v jeho spolehlivosti, vodě a blbu odolnosti.Druhou výhodou je možnost nabít do komory válce různé typy střeliva.V ráži 38 special je možné zakoupit od brokových nábojů, přes Gshoky, plynové náboje až po plastové projektily. Ze svých dlouholetých zkušeností mohu doporučit plynový náboj na nečekanou společnost (zveř). Náboj G shock na obranu (náboj který má náplň olověný sáček o průměru 4 cm) přirovnávají do 6m kopnutí slona.No a zbytek ostré. Nejlepší řešení je nepoužít jakoukoliv zbraň vůbec.

Nromario.lt - Profil | Ne 13.11.2011 21:25:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aleš vavřina >>
S krochnou samozřejmé k vodě moc lidí nechodí, aspoň doufám.
Jen chci poznamenat, že by ses možná divil, kolik lidí, do kterých bys to nikdy neřekl, chodí po městě ozbrojených.

Chodím střílet a potkávám se tam se spoustou lidí, o kterých by mne nikdy nenapadlo, že by vzali někdy zbraň do ruky, natož aby ji měli pod sakem. Opak je pravdou.

U nás je v držení 350,000 střelných zbraní, tím se myslí pouze soukromé, nikoliv služební..

NStepa23 - Profil | Ne 13.11.2011 17:24:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

můj bezva hlídač

Nkoblich - Profil | Ne 13.11.2011 11:46:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zatím jsem na rybách žádný problém neměl. Když jedu na více dní beru sebou Bárta. Pokud se mu něco nezdá začne vrčet a štěkat a je klid:-)

Njambo - Profil | Ne 13.11.2011 10:50:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Parťačka i na rybách ...

Npacka - Profil | Ne 13.11.2011 10:04:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ty alarmy s prostorovym cidlem jsem koupil pred dvouma rokama v lidlu ale daji se koupit i jinde-napajeni na 9v baterku a delaji docela slusny kraval-uz ten staci aby nenechavce prekvapil a vyplasil
jinak nejsem zadny kovboj a krizovou situaci bych resil zbrani az v tom poslednim nevyhnutelnem pripade-v kazdem pripade kdo si neco takoveho poridi tak by s tim mel umet zachazet-tim nemyslim si parkrat prasknout ve stoje na strelnici nebo nekde na rybach-jako docela dobrou zkusenost doporucuju navstivit treba nekterou soutez LOS-lidova obrana strelba -kdyz jsem pred 20 leti skolil na zkousky-mel jsem nekdy na strelnici opravdu strach-a to nejdulezitejsi -zasadne nechlastam-

NMartas711 - Profil | Ne 13.11.2011 9:25:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jsem zatím problém neměl. Je fakt, že na mne si jen tak někdo nedovolí (poněkud objemnější postava), ale občas jdu ne ryby s pejskem, ato nás každý raději obejde obloukem

NF.T.M. - Profil | Ne 13.11.2011 8:22:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad věrného parťáka, kdy díky němu máme klid od "různých nekalých živlů" :-)))))

Nkubah - Profil | Ne 13.11.2011 6:42:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

amatéři...

NPaulus - Profil | Ne 13.11.2011 0:49:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hrdobec >> Já už jsem starej a pomalej trpaslík o)))

Ale čuba, čubina si vychovává béčko a ještě rok na pytlíku (než se mu zpevní vazíčky a obalí se) a vymlátí Pilsen jak hovno. Bude šlachoun s dlouhou pákou a toho nesundáš - leda ve třech.
Cvičně s ním dám tři kola v ringu, ale až mu vyroste pátej chlup na bradě - má tam zatím tři.

A do tý doby stejně vstoupí do reg. partnerství - ujasnit si sex. orientaci je pro něj momentálně past .... o)))

NBeila - Profil | So 12.11.2011 23:11:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Nejlepší je nabídnou dobrou zmrzlinu zn. Magnum 370mm

NMrakoš - Profil | So 12.11.2011 22:32:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hmmm, tak ještě jsem o tom nepřemýšlel. Nevím proč by mělo na rybách dojít k nějakýmu konfliktu.
Ale kdyby přece, pochybuju že by se většina těch co tu psali přede mnou dokázali dobře bránit. Buď má člověk schopnost reagovat v sobě anebo se to musí naučit. Nosit s sebou kudličku nebo obušek a nemít na to psychicky, tak to je lepší radši nic nevytahovat. Sám nevím jak bych v různých situacích reagoval. Stejně si myslím že někdo prostě problémy přitahuje a jinýmu se vyhnou samy, vždycky záleží na tom jak se člověk chová.

Narnošt - Profil | So 12.11.2011 21:07:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Zatím jsem se na rybách do žádné vysloveně vyhrocené situace nedostal,ale jak se říká,všechno je jednou poprvý.Už dostkrát jsem uvažoval,že bych si na několikadenní výpravy bral s sebou devítku,oni takový dvě tři rány do vzduchu a nepříčetný výraz odradí i hodně otrlý pár brousků.Zatím jsem jí ale radši nechal vždycky doma.V noci si ale do bivaku dávám vedle mobilu a příposlechu i takový nožík,no spíš menší dýku.A používám alarmová čidla.Přiznám se ale,že kdyby měl někdo v noci tak hloupý nápad mi šahat na Fat boye,nebo třeba jen na krmné koulíz v saku,tak bych byl dost mrzutý a krajně prchlivý a tím bajonetem bych mu rozhodně ven bábovku nakrájet nevyběhl...

Nkritik - Profil | So 12.11.2011 20:49:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> Takže jsem ti odhlasoval ten teleskop. Nemusíš s ním nic-moc umět, dobře mířená rána na rameno, ruku, o krku a nebo hlavě raději psát nebudu případného útočníka vyřadí na hodně dlouho. Možná až do příjezdu záchranky.
Pistoli ať plynovku či pravou používaj pouze kovbojové a nebo hazardéři, kterým je jedno, že se můžou dostat do krimu a tam dělat MÁMU.
S nožem mi to moc nejde, jelikož nejsem rómský spoluobčan.
Fotku tchýně jsem používal také, lepil jsem ji preventivně v noci na bivak. Už nelepím, nesnesl jsem to pomyšlení, že je tam babíčka v noci se mnou :-)
Takže kasr nebo obušek.

Noskus - Profil | So 12.11.2011 19:56:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikikaca >> ty ku... jsou ale odolní,tak to si koupím kalený.

NMiky26 - Profil | So 12.11.2011 19:42:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vikikaca >> pepřák ok, ale spíš na zvířata než na lidi.Navíc nesmí foukat vítr směrem od protivníka pak to schytáš sám.V autě také nelze použít. Nejjistější je vycvičený pes.Jeho přítomnost u rybáře působí preventivně, navíc na blížící se nebezpečí včas upozorní. Nosím Glock 21, ale použil bych jej opravdu až v přímém ohrožení života.První je konfliktu se vyhnout. Nůž nesmí chybět žádnému chlapovi natož rybáři. Kesr - (pepřový, slzný, nervový, kombinovaný plyn) Nejůčinnější je pepřový ve složení neplynném tzv.tekutá střela, která podráždí pokožku a na protivníkovy se odpařuje tím trvale působí bez ohledu na směr větru.Plynová zbraň je největší možný nesmysl.Do jednoho metru je její použití pro člověka smrtelné.Pokud jí jednou vytáhnete a protivník má pravou máte smůlu. Vždy když na někoho vytáhnete zbraň musíte být na 100% rozhodnuti ji použít.Vzhledem k lidské psychologii pokud na někoho kdo má zbraň, jakoukoliv a je agresorem a vy vytáhnete proti němu svou buď se posere a nebo půjde natvrdo a pak ji musíte být vy schopni na 100% použít, neboť může být použita proti vám.

NSven - Profil | So 12.11.2011 19:33:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel - >> tady najdeš vyčerpávající odpověď na svou otázku. Nic lepšího nenajdeš.
Český Steven Seagal to shrnul do devíti, snadno zapamatovatelných bodů...doporučuji je prostudovat.
Blahé paměti jsem měl tu čest mu dělat figuranta a tak jsem si některé akce zažil na vlastní kůži :-)))
http://www.bkb.cz/prevence/zasady-pro-inteligentni-​sebeobranu/

Ntuzemak - Profil | So 12.11.2011 19:26:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pánové,já neřekl,že se máte nechat zmrzačit,jen sem psal,že je lepší se takovýmu trotlíkovi raději vyhnout,pravda někdy to nejde,ale i na to sem připraven,správně mířená rána bukovým klacíkem dělá divy,jednou sem měl čest tento klacík vytáhnout z kufru auta,věřte,ten dotyčný rychle měnil barvu svý pleti,doslova byl bledý:o)))

NLibor 1 - Profil | So 12.11.2011 19:04:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel >> agresora jsem zatím nepotkal, mám štěstí na celkem fajn lidi, akorát pár volů a to je snad ještě horší :-))
na obranu kromě kobry nic nemám, ale jak půjde čas a budem stárnout tak nevylučuji :-)

Červené karty: HULKO