gud boiles
Nástrahy > Boilie- Úspěšné období: jaro léto
- Druhy ryb: kapr nad 60cm a cejni lin
- Typy revírů: spojate vody a mirně tekoucí
- Finanční náročnost: kolem 40kč
vybertesy mezi chutěmy pudinku
Ingredience
příchut se určuje podle pudinku a pokud chcete soju tak se sojou
Postup přípravy
Nejprve dáme rohlíky napařit a vytvoříme nám všem dobře známou pařenou housku, ze které pomocí kleští naděláme kuličky těch průměrů které požadujeme.
Jedna rada předem: pokud chcete dipovat boilie různými příchutěmi, udělejte to, až jako poslední operace s vyjímkou příchutě MAGI. V tomto případě je dobré housku napařovat nad párou z vývaru. Rohlík do sebe natáhne aroma magi již v prvopočátku a nádherně ho absorbuje.
Výroba kuliček trvá okamžik, ovšem horší je to s vázáním bavlnky. Proto se mi nejvíce osvědčilo to, že si připravené kuličky navleču na bavlnku, asi tak po 10 až 15 kusech pomocí obyčejné šicí jehly. Nit si nechám patřičně dlouhou tak, aby mi vystačila na všechny navlečené kuličky. Postupně pak posunuji kuličky směrem ke konci nitě, uchopím rádoby oba konce bavlnky tak, abych měl kuličku uprostřed a snažím se vyrobit uzlík ve své podstatě stejný jako u vázání háčku s očkem s tím rozdíle, že konec bavlnky protahuji vzniklou smyčkou pomocí háčku na boilie nebo háčkování. Protahovat ho rukou jde taky, ale jelikož je bavlnka velmi houževnatá je to pomocí háčku mnohem rychlejší.
Tím jsou vlastně kuličky připravené k dipování a následně k sušení. Nyní si zvolíme jakou příchuť chceme vyrobit a kuličky na malinkou chvíli namočíme do roztoku s požadovaným aroma. V případě MAGI kuličky opět namočíme do vývaru nad kterým jsme pařily housku.
Ve chvíli, kdy máme kuličky nadipované a připravené k sušení nasypeme je do nádobky, vložíme do mikrovlnné trouby a necháme je pár vteřin sušit, Záměrně tu neuvádím časy, protože máme každý jinou troubu s různým výkonem. Jde o to, že si musíme najít ten správný čas v poměru s výkonem trouby, abychom to nespálili. Sice to nějaký čas zabere, ale kdo vydrží ten určitě neprohloupí. Po vysušení je boilie tvrdé jako kámen a k nerozpoznání od originálu
kony - Profil, 30.11.2006
Průměrná známka: 1,75
Diskuse k nástraze/návnadě
Kde to žije - všechna témata
15:58NVýprava za kapří legendou (Video) 1
15:57NČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 160
15:49NPříprava partiklu - jednoduše z jednoho hrnce. (Video) 5
14:02NServis navijaku Fox? 45
11:26NŠírava Big 6 Challange alebo "Šíravská šestka" 10
10:47NTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 1
10:42NRevír 431 034 pr. 01 Ohře 13A 1
9:33NNash Titan Bivvy 387
8:48NSháním horní díl od prutu delphin etna 3,6m 3dily 5
SoNNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 168
SoNStarfishing SPeX-TeX 150 2 Man 1
SoNAntares Fan Club 256
SoNSolar titanium swinger 714
SoNZáhada pro vědce: Ryby po celém světě se zmenšují (Bleskovka) 7
SoNNash Křeslo Indulgence Low Moon Chair 32
Co je nového - všeobecné
PáNBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáNBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
StNBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
8.6.Rybářské závody - dospělých
8.6.Závody dospělých o 100kg prase -...
8.6.Rybářské závody v Přehýšově
8.6.Rybářské závody 2024 -...
8.6.Lovosický úhoř
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...