Jak upravit větší množství kukuřice?

Ahoj, chystáte si na sezonu vetší množství kukuřice na zakrmování? Jakým způsobem ji připravujete a uchováváte?

Většinou když jedeme na delší výpravu 3-4 dny, tak kukuřici vaříme v brutaru, okolo 15l předmáčené kukuřice a pak je toho slušná hromada.

Jenže pokud není čas uvařit přímo před výpravou, tak je to nutné ještě před použitím zamrazit a je z toho všude spousta nepořádku.

Lze nějak připravit větší množství kuku (třeba 50kg) tak, že bych ji ideálně nevařenou nasypal do sudu, nebo jiné nádoby, něčím zalít (melasou, cukrem?), aby vydržela alespoň 2-3 měsíce a mohl bych ji postupně odebírat? Děkuji
Autor diskuse: Gameslider - Profil , 21.2.2018 kaprařina - nástrahy, návnady
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NVojtano11 - Profil | Pá 6.4.2018 6:22:57

Ahoj, stačí pšenici spařit vodou a nechat dva dny ležet a jen dolívat vodu ať je furt pod vodou...díky.

Nsasan111 - Profil | St 4.4.2018 16:36:30

drvoštěp >> ...pssssssst Rusáci mají uši jak netopýři, abys nezmizel na rybách.... agenti nikdá nespí :-)))

Ndrvoštěp - Profil | St 4.4.2018 16:26:21

sasan111 >> Já si myslím že základ toho ,, novičoku" vznikl zde ;)))

Nsasan111 - Profil | St 4.4.2018 16:23:17

... tady už by z toho šikovný student VUCHT dal dokupy disertačku :-)))

NRollbař - Profil | St 4.4.2018 11:33:46

Díky za odpovědi. Když jsem si vařil kuku na kratší vycházky tak jsem to taky povařil dohromady a výsledkem byla kaše :))) Ale kvasit jsem kvasil zatím jen kuku, ale chci to letos udělat dohromady právě.... Tak mě to zajímalo právě. Hlavně z toho hlediska jak někdo tady popisoval jak se to "něco" v kukuřici po uvaření změní na "něco" co ten kapr tráví rychleji... Vtom se vůbec neorientuju tak jestli to je u pšenice jinak...

NRockwell - Profil | St 4.4.2018 11:29:51

molca >> :-)))))))))))) JoJo...po nějaké době je to jako rozšlápnutá mrtvola :-))))))

Nmolca - Profil | St 4.4.2018 9:58:09

Rockwell >> Já jsem nedávno vařil vše dohromady a pohoda, pšenice, kuku, řepka. Mam to tam od minulého roku, smradek je kvalitni, přidaná jen voda, nic vice, můžu i vyfotit, ale blinkat se mě dnes moc nechce :-)))

NRockwell - Profil | St 4.4.2018 9:50:29

Rollbař >> Já tentokrát vařil i s kukuřicí. Normálně vařím jen kuku a pšenici přihodím po odstavení kuku. Pšenice nabobtná a změkne, spaří se.
Tentokrát po uvaření s kukuřicí mě to po odstavení a vychladnutí udělalo takovou kaši, musel jsem rozředit vodou.
Příště uvařím zase jen kuku a zbytek dosypu po odstavení.

Ndrvoštěp - Profil | St 4.4.2018 8:56:00

Rollbař >> Já ji namáčím přes noc a spařím. Ale není to nutné.

NRollbař - Profil | St 4.4.2018 8:48:01

Měl bych taky jeden dotaz....už se to tady řešilo kuku je lepší povařit, aby jí kapři lépe trávili, ale jak je to s pšenicí? Stačí namočit nebo taky lepší povařit?

Nsasan111 - Profil | Po 2.4.2018 23:54:01

drvoštěp >> ... zeptej se ryb, co jim jde líp...to by se mělo zhudebnit :-)))

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 21:25:58

Rockwell >> Tak votom žádná ;))

NRockwell - Profil | Po 2.4.2018 21:24:30

drvoštěp >> Jasně, napíšu, každopádně to skrmím tak či tak a vnadit to bude :-)

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 21:12:02

Rockwell >> Tak já vím co je co. Ale tady se to bude mlátit a sůl vyhraje. Ale počkám si. Dík za odpověď.

NRockwell - Profil | Po 2.4.2018 21:02:52

drvoštěp >> ahoj, je to novinka i pro me. Uvidim co z toho vznikne, kdyztak budu mit nalozenou kuku v soli, coz neni na skodu. Kefir se dava kvuli mlecnemu kvaseni, je mozne, ze to neprobehne, uvidim za par dni.

Nrover - Profil | Po 2.4.2018 20:33:27

drvoštěp >> :-))) tak nějak.

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:26:07

rover >> Pokud nás sleduje výživový poradce vrcholových sportovců, tak čekám od 1.5 seriózní nabídku pro celé Mexiko ;)))

Nrover - Profil | Po 2.4.2018 20:22:28

drvoštěp >> Jako vždy, v tuto "virtuální" dobu. Která s tím opravdovým světem koliduje čím dál tím míň :-)

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:17:05

rover >> Zítra se diškůs znovu rozjede. Jarní teploty a zde rozjetá diskuse, to bude tóčo ;))

Nrover - Profil | Po 2.4.2018 20:12:48

drvoštěp >> Jasná zpráva, ...kuku si ten "kefír" při správném skladování vytvoří sama, je to v podstatě jednoduché. A bez peněz :-)

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 20:09:34

rover >> Tak já mám svůj postup (stejný pomalu jako tvůj)který jsem zde už dával a rád si přečtu i jiný. Ale ten kefír versus sůl se mi zdá poněkud nešťastný. Ale, já to nezkusil tak si počkám na výsledek. Nejlepší je pokus omyl. A pokud mě to nic nestojí ;))

Nrover - Profil | Po 2.4.2018 20:01:32

drvoštěp >> Úplně, ...stačí povařit bez ničeho, né moc, a po vypnutí ( odstavení ) pak do horký vody dát řepku. A kouzlo je světe div se celé ...

Ndrvoštěp - Profil | Po 2.4.2018 19:45:27

Rockwell >> Zajímá mě kombinace kefír- sůl. Můj názor je že ta sůl to zabije. Napiš mi prosím na můj nick poznatky. Dík.

NRockwell - Profil | Po 2.4.2018 18:52:06

Prave nalozeno. Jeden sud podle osvedceneho receptu-kuku+psenice+repka+kefir jahoda+cukr, druhy sud novinka kuku+psenice+repka+kefir obyc+sul, treti sud jen kuku+psenice+repka jen ve vode.

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 17:28:01

tuzemak >> Hoši, hoši. Někdy i za kozí bobek bych byl rád ;))

Ntuzemak - Profil | So 17.3.2018 17:16:33

drvoštěp >> vtych peletách má kozí bobky,tajná receptůra.😃😃😃

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 17:15:12

drvoštěp >> Dám Ti to do SZ.

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 17:12:56

TWIN 69 >> Odkud bereš pelety? Jestli to není tajný tak sz. Dík. Zkusím letos jiný...

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 15:57:06

drvoštěp >> Já klasika,nakrmím(pelet mám plný sklep)jebnu tam dvě montáže a odpočívám v křesle.....

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 15:15:33

TWIN 69 >> Letos zůstanu u kuku a pelet. A budu se více věnovat matchce. Loni jsem trochu zanedbával ;((

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 15:06:55

drvoštěp >> Kámoš na sladko a já na slano.K tomu ještě pojedeme tygří ořechy,ale ty si děláme vždy čerstvé.

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 15:06:40

sidla >> Tak tu řepku namoč a pak jenom zapař a komplet vylej do kuku a hotovo.

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 15:05:00

TWIN 69 >> Letos jeden kvašák jeden slaňák.

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 14:57:39

sidla >> Když to jde tak jednoduše,tak je to paráda.Za měsíc nás čeká s parťákem vaření v kotli a nakládání do barelů.Já letos zvolím slanou kukuřici.

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:54:22

drvoštěp >> ke krmení, cca 20l mám na dvě odpoledne

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:53:17

TWIN 69 >> jasné, já měl odpor i ke kukuřici, nakonec jsem jí musel udělat, a ta úspora času namáčení,vaření, ikdyž v tlakáči je k nezaplacení.... v sudu mi kvašenky asi 10kg zbylo, tak jsem přisypal namočenou a už mi všechno víc jak rok pěkně kvasí. čas od času dám 2kg cukru aby to ,,nesmrdělo,,

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 14:50:06

sidla >> Jak ji chceš a v čem a k čemu použít ?

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 14:43:46

sidla >> Kluci Ti určitě poradí,já jedu řepku jen čerstvě spařenou.

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 14:31:48

sidla >> Pokud máš venku fer.kuku tak tam nasyp řepku a hotovo. Pokud ne tak bych si ji připravil den předem. A nebo zavařit do sklenic a před odchodem k vodě doma namíchat.

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:28:05

TWIN 69 >> ano máme, pro mě každá půlhodina v létě dobrá, když jdu na rychlo k vodě,

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:24:09

drvoštěp >> ano, to já taky, kuku s řepkou, ale čistě jen řepku jsem nikdy nezkusil

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 14:20:46

sidla >> Každý to máme jinak,mě to problém nedělá.Stíhám všechno...

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:16:51

TWIN 69 >> vím, někdy i to je nadlidské síly, a frčet z práce rovnou k vodě, mě otravuje život vařit v práci vodu a běhat okolo

Ndrvoštěp - Profil | So 17.3.2018 14:16:22

sidla >> Řepku fermentuji s pšenicí a kuku v jednom sudu.Ale tam je malé množství, teda u mne. Samotnou nevím, nevím. Je dost olejnatá a co by to dělalo a vlastně proč.

NTWIN 69 - Profil | So 17.3.2018 14:14:30

sidla >> Fermentovat řepku?Podle mne úplná zbytečnost.Stačí řepku zalít vřelou vodou před odjezdem k vodě.

Nsidla - Profil | So 17.3.2018 14:01:00

není to kuku, ale zkoušel někdo fermentovat čistě řepku?

Nsasan111 - Profil | Pá 16.3.2018 16:01:09

Bacha >> ...a ještě přidat CALGON, vodní kámen to je prevít :-)))

NBacha - Profil | Pá 16.3.2018 15:56:44

vendys-vt >> :-)))

Nvendys-vt - Profil | Pá 16.3.2018 15:22:19

Bacha >> Ahoj, no nevím jak je to dnes, ale pamatuju, že když v minulosti pracovníci zapomněli "chlorovat" (to se házel chloritan lopatami podle nařízeného scénáře), tak to tam pak naházeli rychle najednou, aby byla splněná norma...
Tos´ měl pak vidět, tedy cítit, tu opravdu chlorovanou vodu.

NBacha - Profil | Pá 16.3.2018 13:32:46

LudoO >> Jo, máš pravdu. Taky se do ní dá nalít prostředek na vytěsnění chlóru pro akvaristiku (myslím, že se to jmenuje Algil), ale to už je myslím za hranou:-)))
Možná by ses divil, kolik chlóru je na začátku úpravny vody a kolik třeba o 20km dál. Já bydlel přímo u přehrady, znám zaměstnance úpravny a vím, jak se dávkuje:-)

Ndrvoštěp - Profil | Čt 15.3.2018 20:42:00

sasan111 >> Tak to víno je zajímavější téma ;)))

Nsasan111 - Profil | Čt 15.3.2018 20:41:52

sasan111 >> ... ale v "koláči" sledovanosti zaostávám :-(((

Nsasan111 - Profil | Čt 15.3.2018 20:39:20

drvoštěp >> Vloni sem kvasil pytel kukuřice (letos mám dva),80 hektolitrů vína a pár kýblů domácího kefíru :-)))

Ndrvoštěp - Profil | Čt 15.3.2018 20:33:04

sasan111 >> Kolego, zápis a sledovanost na Mrku dělá z tebe odborníka. To nevíš ? ;)))) Já začnu jak se trochu srovná počasí. Teď si udělám jenom tak 5 kg na plavačku.

Nsasan111 - Profil | Čt 15.3.2018 20:28:32

drvoštěp >> Já kvasím již 33járů, fermentace to je moje :-)))

Ndrvoštěp - Profil | Čt 15.3.2018 20:19:07

dura ace >> Že ty nás tady zkoušíš ? Co třeba sůl do krmítkový směsi a nebo boilies v soli ? Doporučuji nejdříve určitou diskusi zevrubně pročíst než se na tebe sesypou supi ;)) Pokud ti začne kuku kvasit a ty se bojíš následků,smradu atd tak ji zasyp solí. Pořádně promíchej a chytej.

Ndura ace - Profil | Čt 15.3.2018 20:12:24

Ahoj, mám úplně stejnej problém, v létě vydrží max 4 dny a začne kvasit, prý se tomu dá zabránit přidáním soli, zkoušel jste to někdo? Nevadí to rybám?

Ndrvoštěp - Profil | Čt 15.3.2018 19:22:42

sasan111 >> Tak přidej, pak můžeš začít kvasit ;)

Nsasan111 - Profil | Čt 15.3.2018 19:16:11

drvoštěp >> Su ve skluzu, jen 68x :-(((

Ndrvoštěp - Profil | Čt 15.3.2018 18:18:20

Tuto diskusi jste navštívil již více jak 100x. Pokud si ji označite jako oblíbenou, budete ji mít lépe na očích. ;)))))))))

NLudoO - Profil | Čt 15.3.2018 17:39:47

Bacha >> Zalévám kukuřici nepřevařenou vodou z kohoutku a vždy mě to nějak vykvasí. Ale s tím chlórem mě to nenapadlo. Chlór je těkavá látka tak by se mohla po nějaké chvíli z vody (v kýblu) uvolnit a pak by to mohlo být O.K. Co ty na to ?

NZdenal - Profil | Čt 15.3.2018 14:20:24

kabo >> Dával jsem 1kg soli na 10kg suché kukuřice.. Samozřejmě naložena byla až po uvaření :-)

Nvendys-vt - Profil | Čt 15.3.2018 13:07:25

Nejjednodušší je zadat na "ulozto.cz"
- mléčné kvašení, případně jen
- kvašení...
a pak už musíš číst a přemýšlet, nic jiného Ti nezbyde.

Nkabo - Profil | Čt 15.3.2018 12:43:11

Zdenal >> jaký poměr sůl/kuku jsi dával?

NF16 - Profil | Čt 15.3.2018 12:19:34

trifly78 >> určitě ano.Neděje se žádný kvasný proces.Zajímavé je, že ta kukuřice není slaná i když je v solném nálevu. Kdyby se vařila se solí, tak slaná bude.

Ntrifly78 - Profil | Čt 15.3.2018 7:50:47

F16 >> nadobu je potom mozno napevno uzatvorit? dakujem

Nsasan111 - Profil | Po 12.3.2018 5:12:53

Bacha >> ... no konečně něco věcného k tématu "kvasné diskuse" :-)))
Z toho by se člověk fakt chvílema pos...