Kde koupit všechny suroviny na výrobu boilies ?

Zdravím, po vyzkoušení boilies, bych chtěl zkusit přes zimu sehnat vše potřebné na výrobu a zkusit si vyrobit vlastní.

Koukal jsem po internetu, ale nenašel jsem žádnou stránku kde by měly všechny suroviny na výrobu za rozumnou cenu.
Nechce se mi 4 krát platit poštovný a objednávat to z více e-shopu.

Jde mi o suroviny jako je: konopí, řepka, syrovátka, kasein, kaseinát vápenatý, rybí a masové moučky, gluten, melasa atd
Autor diskuse: M4rt4s - Profil , 8.10.2015 kaprařina - nástrahy, návnady
91 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nrover - Profil | Pá 11.3.2016 19:06:09

FRANK71 >> Stopu tady ale zanechal velikou. Nicméně i když tu zdánlivě není, pořád ví.

NFRANK71 - Profil | Pá 11.3.2016 19:01:44

Švec >> ha, ha ten tu už není.😊😊

NŠvec - Profil | Pá 11.3.2016 18:59:19

Fishky >> 50 kilo těsta michat rukama najednou? Tak a ted tu o červene Karkulce.

NLuboš22 - Profil | Pá 11.3.2016 18:41:08

Podivej se na Parysův rybářský ráj.Tam je docela dobrá nabídka.

NquietJT - Profil | Pá 11.3.2016 18:11:07

Hulín konzervant nabízí, mají tam myslím i dávkování, já ho nedával. Vařil jsem 14 dní před týdenní dovolenou u vody, rozložil na pletivo a dal proschnout a dva dny před akcí zabalil do kyblu a prosypal solí, zbytek mám dodnes a ok, vysušeno téměř na šutr

NVYDRA33 - Profil | Pá 11.3.2016 17:08:08

Cloud >> Díky

NCloud - Profil | Pá 11.3.2016 16:50:27

VYDRA33 >> A před tím co nejvíce vysušit!čím více vysušené,tím mín sol!

NCloud - Profil | Pá 11.3.2016 16:47:30

VYDRA33 >> zasyp si koule solí!! 1:1
Nic se ti kazit nebude!

NVYDRA33 - Profil | Pá 11.3.2016 15:47:55

Zdravím mám dotaz potřebuji do koulí konzervant a jestli ano tak kolik na kg díky.

Nslobodak - Profil | Pá 11.3.2016 14:41:27

Jo já začnu tím amurem dávají na každé kilo mixu 50 ml AMK tak zkusím teď jaro na našem revíru vím, že je tam spousta amurů tak mi to nedá nezkusit :-) Díky za reakci.

NquietJT - Profil | Pá 11.3.2016 14:36:48

slobodak >>
Ahoj, přímo tento mix jsem nezkoušel, ale jinak jsem si odkoulel asi 5 dalších variant.
Vajec jsem dal dle doporučení, těsto zpracoval a nechal par hodin odlezet.
Pak už jen nakoulel a šlo to řekl bych solidně, i nějaký úspěch u vody se potom dostavil.

Nslobodak - Profil | Pá 11.3.2016 14:23:16

Ahoj táky jsem se rohodl si vyrobit a uválet své první boilies a rozhodl jsem se, že pro úplný začátek půjdu do hotového boilies mixu od Krmiva Hulín a půjdu do AMUR se sladkou kukuřicí, k tomu tekutý dip a uvidím, hlavně si chci vyzkoušet výrobu a jak to vyjde finančně. Máte někdo zkušenost s tímto boilies mixem?

N202 - Profil | St 20.1.2016 16:59:35

KRMIVA - HULÍN - Využijte VELKÉ LEDNOVÉ AKCE ! Slevy jsou na veškerých našich výrobcích a větší části surovin ve výši až 45 % ! Nabízíme nejširší sortiment návnad a nástrah pro sportovní rybolov v ČR z vlastní výroby a také nejširší sortiment surovin v ČR pro samovýrobu. Doprava ZDARMA do 50 kg, při platbě on-line, již nad 1000,- ! Více info na: www.krmivahulin.cz, nebo na tel.: 739 050 079

Nchendler - Profil | St 20.1.2016 12:01:26

Slavíček >> jasny. Ale ja nevim ceho. :):):)

NKocháč - Profil | St 20.1.2016 11:45:11

Slavíček >> Nebo aby to nepojilo moc a kuličky se neodrážely zpět na břeh :o)

NSlavíček - Profil | St 20.1.2016 11:32:58

chendler >> nejdulezitejsi je dat takovy pomer aby to dobre pojilo

Nchendler - Profil | St 20.1.2016 11:30:07

Slavíček >> ja jsem prave myslel. Ze zakladni smes je tvorena bez moucek,ze to jsi kazdej doladi sam. Ze zakladni smes,je tvorena z pomletech obilovin,kuku,repky,ptacich zobu a zbytek,moucky,aroma,si kazdej nastavi sam.

NSlavíček - Profil | St 20.1.2016 11:20:17

chendler >> kazdy vyrobce ji bude mit trochu jinou v podstate jako zaklad muze poslouzit smes soja krupice kuku mouka plus rybi moucka nebo ptaci zoby

Nchendler - Profil | St 20.1.2016 11:18:26

Chtle bych se zeptat. Co je tzv. Zakladni smes?je to smes,ktera je vzdy stejna u da se upravit podle vlastniho receptu? Nebo ma kazdy zakladni smes jinou?

Nrices - Profil | Út 12.1.2016 21:09:53

Kocháč >> vrchnák na kilo :-)

NPíňas - Profil | Út 12.1.2016 20:57:50

Kocháč >> já míchal nové směsi před čtrnácti dny a myslím že se to hodně povedlo

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 20:53:56

Píňas >> Ne, chraň Bůh. Jen takový pokus a to ne jen s barvou.

NPíňas - Profil | Út 12.1.2016 20:32:30

Kocháč >> snad se nevracíš k válení?

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 20:27:28

rices >> A dávkování? :o)

Nrices - Profil | Út 12.1.2016 20:19:41

Kocháč >> Ak chceš bieliť skus SAVO :-)

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 20:04:55

Píňas >> Dík

NPíňas - Profil | Út 12.1.2016 20:00:43

Kocháč >> stačí trošku,jen jsem si uloupl kousek těsta a na něj nabral barvu a pak to zapracoval do zbytku celé várky,ještě se dělají a sypké ale ty barví méně

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 19:59:14

Píňas >> Jakou mají schopnost koule obarvit? Třeba i do světlejších tónů?

NPíňas - Profil | Út 12.1.2016 19:52:45

Kocháč >> potravinářské gelové barvy,nejsou nijak aromatizované

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 19:30:54

Píňas >> jaký?

NPíňas - Profil | Út 12.1.2016 19:21:37

Kocháč >> zdar,barvy jsem používal od ženy z cukrárny a nebyl s tím problém

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 18:21:42

Slavíček >> Tak ty krmíš hodně, já tolik krmení nepotřebuji a v sezóně jezdím jednou za 14 dní na víkend. Moc tomu nedám.

NSlavíček - Profil | Út 12.1.2016 18:17:53

Kocháč >> taky jsem to varil roky na malem plynovem varici fritaku ale nakonec jsem usoudil ze tudy cesta nevede moc pomaly a poridil poradny varic.Barvu nepovazuji za rozhodujici nebarvim nic

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 18:16:05

Ale ať to tady jen nehnojím. Použili jste někdy někdo cíleně barvivo nebo jedete jen ty barvy, co dá kouli směs? Hnědé, když není v kouli RR.

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 18:14:01

Slavíček >> Naštěstí jsem se nikdy do zařízení nepouštěl a vše si pěkně pro svoji potřebu odšoulel rollbalem a uvařil v kastrólu na plotně.

Nagig - Profil | Út 12.1.2016 17:54:38

M4rt4s - >> Ahoj vše pohromadě najdeš na www.krmivahulin.cz

NSlavíček - Profil | Út 12.1.2016 17:41:28

Kocháč >> Kdyz me zacnou srat lidi jedu na labe tam se jeste da najit misto kde je klid . Stojaky v dobe prazdnin zavody hnus. Jinak vareni je relax mam varic 7kw bud varim ve vode po kile nebo muzu i v pare 4kg najednou

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 17:38:01

Slavíček >> Já raději koukám na vodu kde skoro nic není, než být obleženej kaprařema.

NSlavíček - Profil | Út 12.1.2016 17:34:27

Kocháč >> tak takovy vody v okoli nemam bud tam ryby jsou a je tam velky tlak nebo tam muzes pouze sedet a koukat na vodu

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 17:22:45

Slavíček >> Pokud jezdím na vody kde je klid a není konkurence, není se od koho odlišit :o))

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 17:18:29

chendler >> Za tu dobu už něco rukama prošlo. Dobré koule dělá hodně firem a naštěstí mám i dost kamarádů, abych nemusel nakupovat pouze na krámech za plnou maloobchodní cenu. Před lety jsem byl taky přesvědčenej o tom, jak nás výrobci odírají z kůže než jsem si to sám nezkusil a nenakoukl pod pokličku. Mít dobré hotové koule do 200,- Kč je luxus. Koule s konzervantem, které mohu hodit v klidu do regálu. A co je to ta dobrá koule? Všechny, které nejsou jen levnou esencí navoněné tak zvané sojovky. Stačí mi, když koule obsahuje vajíčka a vydrží na řece 24hodin. No a měla by obsahovat k těm šrotům třeba 40% tříděné rybí moučky. Hele dělal jsem si celkem v pohodě koule do stovky. Nepotřebuji moc krmit a pokud jedu na řeku a jsem ochoten jim dát, tak za víkend tam víc než 5kg nepadne, spíš méně. Možná bych si pár kg doma ještě z nostalgie našoulel, Teď mám zrovna v hlavě jeden recept, který bych chtěl vyzkoušet, ale prioritně kupuji hotovky. Ani mi nevadí to dělání těsta nebo rolování kuliček, neskutečně mě sere vaření.

NSlavíček - Profil | Út 12.1.2016 14:46:46

Fishky >> taky jsem to 10let delal pouze rukama rucni pistoli rolbalem .Michadlo velky eletricky mlynek jsem poridil az posledni roky . Duvod usetri to cas . domaci si delam s financnich duvodu nejsem zkratka ochotny dat za krmeni pro ryby jak za svickovou kterou si koupim max jednou do roka kdyz to jde udelat za zlomek ceny

NFishky - Profil | Út 12.1.2016 14:40:42

DaveX >> byly dny, kdy jsem 50kg těsta míchal rukama najednou, pneumatickou pistoli jsem nikdy neměl, ani elektrický rollbal a šlo to ;-)
Za sezonu v pohodě půl tuny koulí - ano bavilo mě to, ted mám hodnoty jinde a čas je mým nepřítelem :)

NDaveX - Profil | Út 12.1.2016 14:35:23

Fishky >> No jasně, ale ten co dělá desítky kil určitě nemíchá těsto rukama, nedělá hady bez pomoci pneumatické pistole nebo elektromotorku a mnohdy má i elektrický rollball :)

Ono nejvíce času zabere to samotné studium, co jaká ingredience znamená, sestavení receptu apod. Tak to vidím teď u sebe. Celou sobotu jsem nad tím strávil a ještě nejsem ani zdaleka u konce.

NFishky - Profil | Út 12.1.2016 14:19:34

DaveX >> Samozřejmě máš pravdu, nicméně má ji i Kocháč, prostě každý to máme jinak. V zimě nadělám haldu koulí a kam je dám? Nechám vysušit? Kde? Na topení? Zamrazím? Kde vezmu tak velký mrazák? Těch negativ a pozitiv je mraky a každý si posoudí, co je pro něj OK.

Nchendler - Profil | Út 12.1.2016 14:06:23

Kocháč >> muzu se zeptat,co pro tebe,znamena....dobra koule... Jak se to pozna? A dve stovky,jsou jako malo jo!?

NSlavíček - Profil | Út 12.1.2016 14:04:39

Kocháč >> Ono taky jde o to ze si clovek muze udelat kombinaci ktera nejde koupit .Tim se odlisi od ostatnich

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 14:02:03

DaveX >> Jasný, v pohodě. Napíšeme si třeba za pět nebo deset let. Sraz tady ve 14:01 hod. 12.1. 2026. Snad se toho dožiji :)

NDaveX - Profil | Út 12.1.2016 13:55:30

Kocháč >> Já pořád nechápu, že to někdo přepočítává na čas. Já si třeba letos taky budu zkoušet dělat kuličky a vůbec to tak neberu. V zimě je brzo tma, není do čeho píchnout, tak si místo posedávání u telky nebo hraní počítačových her nakoulím pár koulí.

Doma mi hodinovou mzdu nikdo neplatí, tak si dělám co mě baví. Někoho koulení baví, někoho ne.

NKocháč - Profil | Út 12.1.2016 13:34:16

sprinterd7 >> A po pár letech toho šoulení a nadšení z úlovku na vlastní recepty zjistíš, že to žere moc času a že si tu kuličku raději koupíš hotovou, protože na to nemáš čas nebo tě to už nebaví se s tím patlat.
Jiné je to u těch, co potřebují na sezónu x metráků. tam je to ekonomická nutnost. U pár desítek kg to nemá smysl v době, kdy se dá dobrá koule sehnat za dvě stovky.

NDavson12 - Profil | Út 12.1.2016 12:45:32

Když se bavíte o boilies. Dostal jsem k vánocům dar, že si mám vybrat nějaké balení. Vybírám z těchto https://www.raven-fishing.cz/boilies/cs/page/717/ . Nemůže někdo dát tip, které se mu zdají dobré?

NHanz-fish97 - Profil | Pá 16.10.2015 14:53:38

Ahoj, určitě bych ti doporučil do začátku koupit hotovou směs + aminokomplexy atd. Nemá cenu nakupovat suroviny draze od našich či zahraničních výrobců. I tam není jistota, že na to nachytáš. Důležité je, tomu svému věřit a úspěch se dostaví. Já skupoval suroviny všude možně, JPS, Hulín, MiK, Nikl, Těšinský. Jednou to fungovalo tak a po druhé jinak. V tom ti nikdo neporadí. Posílám ti prvního kapra na vlastní kuličky. Měl jsem ohromnou radost.

Nsprinterd7 - Profil | St 14.10.2015 19:53:25

Všichni jsme určitě začínali úplně stejně. Hon na informace, pak kde všechno sehnat a na závěr nervy, co z toho bude. Pak najednou stojíš nad roztočenou cívkou navijáku a nevěříš tomu, co se děje... Tenhle pocit bych přál všem, kteří si dokáží jeho hodnotu uvědomit a kteří tu cestu našli. Tohle jsem napsal z jednoho důvodu. Ten pocit nad tím navijákem by pro mě nestál za nic, kdybych tu kuličku pod háčkem nevyrobil podle svých vědomostí a jen ji od někoho okopíroval. A dalši věc je ta, že co funguje mě tady nemusí fungovat jinde. Pak by stačilo vyrábět jednu příchuť a bylo by vystaráno.Základ všech receptů je zhruba stejný a jde jen o to, ten svůj vylepšit o cokoli, v co máte důvěru. A pokud na sítu zbyde kuřice atd. tak se toho nebojte. Vždyť to kapři mají rádi.☺

Nlosbangos - Profil | St 14.10.2015 18:34:20

louky

Nlosbangos - Profil | St 14.10.2015 18:34:11

pole

Nlosbangos - Profil | St 14.10.2015 18:33:57

eshopy

Nlosbangos - Profil | St 14.10.2015 18:33:48

krámy

Nlosbangos - Profil | St 14.10.2015 18:33:10

všude

Ntvistr - Profil | St 14.10.2015 17:24:47

Slavíček >> jo, nemyslel jsem to nijak ve zlém ..))) Celý život ryby pouštím a myslím, že jsem vychován k úctě k přírodě. To jen na okraj. Masařky jsou pro mne tabu, to by vydalo na samotnou knihu. )) je smutný to co se děje kolem vod , jak se plundrují svazovky a ryby se cpou do kaprodromů. Mnoho lidí namítne, že se nic takového neděje. ...
Každý by měl najít tu svoji cestu , která bývá dosti klikatá ,ale každý vlastní úspěch poté potěší poté několikonásobně více.

NStraspytlik69 - Profil | St 14.10.2015 12:41:16

tvistr >> já taky začínal úplně sám,nikdo mi neradil,jenom jsem prostě četl a četl,koukal a koukal na videa a pak ladil a ladil a ono to přišlo,jenom nebýt líný a čekat až mi to někdo strčí pod noc.Je stovka a stovka článků jak vyrábět boilie a to nemluvím o videi.

Nsprinterd7 - Profil | St 14.10.2015 9:30:06

Slavíček >> Naprostý souhlas. Na jednu stranu si nemyslím, že by se masaři,pro dosažení jejich kýženýho výsledku, zabývali přesným vážením jednotlivých složek a následnou výrobou boilies, protože jen naprostý naivka si může myslet, že napíchne voňavou kuličku a bude tahat jednu rybu za druhou. Bohužel ale i jen nepatrná část procenta tady je,že se tak stane a proto souhlasím se Slavíčkem. Proč pomáhat někomu, kdo se k přírodě, rybám ale i k lidem chová jako hovado ? A pro ty, co začínají mám radu. Hulín má u každé suroviny doporučené množství a i zhruba složení. Na mrku ale i jinde je spousta receptů a každý má šanci na ten svůj nej. Tak ať se všem slušným kolegům daří !

NSlavíček - Profil | St 14.10.2015 7:45:12

tvistr >> Většina lidí se nechová k rybám podle mých představ.Chytá pod heslem chyť a pusť do vany nebo soukromáku . Pouze jsem nastínil jakou cestou se vydat nic víc !

Ntvistr - Profil | St 14.10.2015 7:41:07

Slavíček >> Nevím jakou kategorii máš na mysli.... pro mě nic konkrétního psát nemusíš, jsou tu tací kteří moc věcí nechápou, třeba začínají, pro ně nějaký řeči kolem nemají cenu.
Psát příspěvky o ničem je dle mého zasírání diskusí. ..

NSlavíček - Profil | St 14.10.2015 7:34:27

tvistr >> Nechci se opakovat ale budiš. Většina lidí zde nespadá do kategorie které jsou ochotný poradit ! Názory kapr je žrádlo nic víc jako tady pořád čtu s toho se mi chce vzracet . Občas nějaký recept dám ale do privátní diskuse . Masařky podporovat nehodlám ať hledají na netu se dá najít vše . A nebo ať si to koupí rybami na to vydělají .

Ntvistr - Profil | Út 13.10.2015 19:32:25

Slavíček >> Máš pravdu, chuť a vůně....hoď nějaký recept, Ty stále píšeš takové věci kolem , ale nikdy nic konkrétního. Jo ukázaná platí ...kecy nemaj cenu. )))

NStraspytlik69 - Profil | Út 13.10.2015 17:30:20

M4rt4s >> moc to hrotíš,taky jsem tam cpal různé sračky a jenom to stalo prachy,ted mám pár směsí vyladěných a nic neřeším,tady máš část pro inspiraci

250g ryb.moučky
100 suš.syrovátek
300g Calypso - směs koření z Hulina,takže nemusíš dávat ruzné koření a jiné blbosti a dobře to pojí
50g piv.kvasnic

a zbytek těch 300g. je na tobě,třeba piškoty,arašidové křupky,šroty atd,je toho dost na výběr.Já nechávám těsto odležet 24hod.

Nmegalodon - Profil | Út 13.10.2015 17:06:36

Heršvec >> Já sice z Hulína neberu hotový směsi, ale jen většinu surovin pro svoji výrobu, ovšem otázka zní, co si pod tím pojmem "hodně muziky" člověk předstvauje. Jestli nadupaný složení (všelijakýma "top surovinama"), nebo výsledek. On ten výsledek totiž klidně může být dost dobrej i s použitím takových obyč.surovin co tam tvůj kamoš objevil. Pokud kaprům chutnají, tak jedině dobře, že jsou levný:-) Tímto nechci nijak obhajovat žádnou konkrétní firmu, jen předkládám svůj názor pro všechny zůčastněné:-)

Nkobr.d - Profil | Po 12.10.2015 21:59:09

M4rt4s >> Jsou to suroviny, které ti tu směs zbytečně prodraží.

NM4rt4s - Profil | Po 12.10.2015 21:35:54

kobr.d >> podle knížky co jsem čet jsou v nich mlečné protejny :-)
Ale díky za info, nejsi první kdo mi to psal, asi na tom něco bude :-)

Nkobr.d - Profil | So 10.10.2015 22:44:25

M4rt4s - >> Řekl bych, že kasein, kaseinát vápenatý, betain, barvivo není vůbec nutný.