Na co ulovit amura na panenské vodě ???

Zdravím , oběvil jsem minulí rok menší rybníček okolo 1 ha a na hladině mě příjemně překvapili amuři kolem metru ale jedná se o panenskou vodu takže boilie je tam neznámé. Zkoušel jsem tam z hladiny kůrku to okolo toho jezdili ale nevzali to a ze dna kukuřici na panáčka o to nejevili zájem , pak třešně a totéž ani ťuk. Tak bych se chtěl zeptat jak na tyto amuři vyzrát když nejsou na hladině ? . uvítám každou radu . Děkuju.
Autor diskuse: pavel.5 - Profil , 25.2.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Borkala - Profil | Po 27.2.2012 19:41:36

Ja osobně chytám Amury na nakladanou kukuřici příchuť rákos. Ale před tim si zakrmim normální povařenou trochu zakyslou kukuřici.

mates202 - Profil | Ne 26.2.2012 6:19:29

pavel.5 - >>
Ahoj,
souhlas víceméně se všemi nicméně,
já bych se držel té kukuřice nebo kostky chleby na položenou ze staršího chleba, dobré je zkoušet také různé příchuti - kukuřice, osvědčená je ananasová kukuřice nebo Boilie anebo tato mléčná/kefírová:
http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrah​y/rostlinne/obilniny_a_jine_plodiny/kvasena_kukuric​e_jako_nastra_i_navnada_/

s touto kuku je dobré i krmit, ale myslím si že postupně po dávkách a jako nástrahu dávám obyčejně dvě kuku a jako třetí kousek žluté plovoucí pěny pro nadlehčení = nástraha pro Amura by měly být nadlehčená a to jak kukuřice, Boilie případně pelety = Amur neumí sbírat ze dna jako Kapr, proto je pro něj atraktivnější nástraha nadlehčená.


Tak ať se povede a Petrův zdar.

Malda512 - Profil | Po 13.8.2012 9:14:26

pavel.5 - >> pavel.5 - >> Ono je také možné, že ti tvoji metroví amuři byli tolstolobici. Tím nechci říct, že nepoznáš ryby ,ale záměna je lehká. Protože moc neveřím tomu, že by na 1Ha kaluži plavali metroví amuři.

Pokud ano tak nikdy a nikomu neříkej kde to je,. Ani mámě doma.
Pokud to jsou amuři tak na ně vyraž za teplého počasí na večer. Pokud bude pofukovat větr a hladina bude zčeřená tak vol jednoznačně lov z hladiny. amur při tomto počasí ztrácí opatrnost a je lehčeji ulovitelný. Volil bych místo bud v okolí mělčiny / před ní ) a nej je místo u hráze .. tam bych to házel cca 1metr od kraje.
Amur se chytá ze dna perfektně když jsou velké vlny. To máš jistotu, že není pod hladinou a máš větší šanci na ulovek. Pokud chodíš na ryby jen občas tak satčí zakrmit masivně před lovem 2 místa a lovit. Jedno podél břehu a druhé zhruba na středu. aby jsi pokryl místa kudy mohou projíždět. Nástarhu bych volil kukuřici, řepku, obilí. Nadělej kule ze šrotu a namačkej do toho kukuřici, řepku, obilí a zakrm. Ve vlnách máš jistotu, že to bude ležet pěkně na dně. Nech si dařit a bud rád, že jsi našel takové místo k rybaření.

S&F - pescador - Profil | Út 28.2.2012 14:59:02

pavel.5 - >> Jednoznačně bych volil kukuřici. Zkus tohle - www.lovkapra.com/nastrazeni-kukurice-pro-lov-amuru-​video/

Dave> - Profil | Po 27.2.2012 15:07:03

Amury moc často nechytám, ale když jsem před rokem chytal kapry na jedné pískovně na Pop-up kuličku s třema zrnkama kukuřice, tak jsem nečekaně chytil amura(61cm).Tehda jsem si místo krmil den předem a to tak, že jsem pozdě odpoledne 2 krát zaplaval s kbelíkem vařené kukuřice na svoje místo a vyklopil to tam, na druhej den jsem nahodil prut pouze s pva punčochou plnou kukuřice.To že zabral ten amur určitě ovlivnila ta kukuřice, a musím podotknout, že na te dané pískovně se amuři nevysazují a je jich tam jen pár.Podle mně teda je určitě u chytání amurů potřeba hodně krmit, protože to krmení je většinou přiláká.

Píďa2 - Profil | Po 27.2.2012 14:45:42

Až ho chytíš, tak ho nepouštěj! Očisti ho, posol, opepři, obal plátky dobré anglické slaniny nebo ještě lépe domácí přeuzené, dej do pekáče a opeč z obou stran cca 2x10 min.Vyndej z trouby,přidej větší cibuli, olivový olej, česnek dle chuti, plechovku loupaných a rozkrájených rajčat, přidej oregáno, trochu tymiánu a půl citrónu i s kúrou nakrájený na plátky a taktéž nakrájenou papriku a dej zpět. Po chvíli podlej cca 3-5 dl bílého vína, přikrej alobalem a peč ještě asi 25 minut /podle velikosti ryby - měla by být pěkně do zlatova/. Rybu vyndej, zeleninu dochuť /sůl, koření popř. i trochu cukru/, přidej kousek másla a podávej s vařeným bramborem nebo s čerstvou bagetou. Zapíjej dobrým bílým vínem.

*76* - Profil | Po 27.2.2012 14:33:38

pavel.5 - >> jinak ještě dodatek: Skus sušené švestky a nech je trochu zakvasit, nebo podobné trochu zakvašené ovoce...

alien.rem - Profil | Út 14.8.2012 16:37:19

Zkus jestli tam je rákos, ho nalámat do vody a pak tam na jednu špičku dat pouze montáž s hačkem(bez olova a háček zapíchnou do posledních listu a vložit před trs mírně do vody )

Dawemaster - Profil | Po 13.8.2012 19:21:14

toliplzen >> Myslíš,že je klika chytit amura z hladiny? Já je takto chytám docela normálně,pro mne je spíš nemožné chytit ho ze dna nebo ze sloupce ale z hladiny fakt ne.. :D

barny - Profil | Po 13.8.2012 18:52:28

Zdarec,nejsem přeborník na amury ,byl jsem na ně 2x cileně a mám na kontě cca10 ks amuru stoho 3 přes metr ,nejvědší 20,4 kg.Chci jen napsat,že skoro polovina amuru byla chycena na ruznou návnadu ,prostě se jen experimentovalo a vše ze dna .Něco se chytlo na napichlou meruňku ,něco na česnekovou kukus anizovou kuku a něco na pop ananas a anyzový boilis.Ja bych na 1 ha rybničku chytal klasikou a to ze dna na kuku ,hodně vnadit kukuřicí i 5 kg deně na tydenní chytačce .Věřím že se uspěch dostaví,jen záleží na osádce dané vody.Držím palec ,až ti to jezdí po amurovsku.

yvana - Profil | Ne 6.5.2012 17:59:36

zaplosak >> Jestli se neurazíš tak zatím nejvíc amurů mám na řetízek z kuku dávám dvě až tři ale vždycky mezi to dávám pěnu to jsou ty barevný válečky trochu to nadlehčí.

toliplzen - Profil | Po 27.2.2012 19:26:39

Zmapuj vodu a najdi jejich trasu, amuři jsou přesný jako hodinky, denně proplouvají stejnýma místama ve stejný čas. Vytypuj místo, kde se krmí. Většinou rákosí, tráva lekníny a neboj se chytat u břehu. Když je vidíš na hladině tak moc šancí nemáš, je klika, když se spletou z hladiny. Mě většinou nejvíc brali ráno ze dna poblíž břehu. Když takové místo najdeš, tak ti vemou co budou mít v cestě. Ovoce, kukuřice, ovocné boilies, pop up. Jestli je tam čistá voda, nebál bych se zašnorchlovat. Hodně ti to napoví... Podle mě neni otázka na co, ale kde, to je 80% úspěchu...

moskyt - Profil | Po 27.2.2012 14:32:06

šmudla007 >> Na splávek s kuku na dno jich pár chycených mám taky, vše ale menší ryby tak do 60 ...Mlaskačka je fajn....

ploticee - Profil | Po 27.2.2012 14:21:30

pavel.5 - >> tak když všechno selhalo tak jedině tráva by mohla pomoci. Co? tu jsi určitě nezkoušel.

Nelinář - Profil | Po 27.2.2012 12:31:16

Čajda >> Nejsem nějaký spesialista na ruské torpédoborce, ale lov z hladiny na rohlík je prostě moje doména, a bez 20-ceti rohlíků na odpoledne k vodě nejedu, o tom jestli tam rohlík je, nebo není, poznáš přece jednoduše, když máš vlasec přes knoflík, a pěkně si vyladíš policajta, tak jak ti rohlík spadne, tak se to pomalu propadá, je důležité mít prut hodně vysoko, a mít průvěs takový, aby jsi měl cca 30 cm nahoru i dolu prostor pro pohyb toho policajta. Ještě důležité při nočním nahazování těsně před dopadem zastavit celou montáž, a nechat rohlík stáhnout s olovem, a potom povolit, a rohlík ti vyjede sám na hladinu. Je pravda, že na noční lov jsou nej specialisti kačeny, ty mršky, ve dne se rohlíku ani netknou, ale jen co se sešeří tak ho berou útokem. A největší alchymie je vybrat správnou prodejnu rohlíků, nejdéle mi rohlík vydržel 2,5 hodiny. Nesmí být ani čerstvý, ani starý, prostě takový ten komunistický gumák je pro mně nej. Ať ti to hrčí

jirkazez - Profil | Ne 26.2.2012 14:12:51

Čtvrtku rohlíku na šestku háček, zarážka, cca 10 - 15gr olůvko na karabince, aby ten rohlík vyjel na hladinu a olovo zůstalo na dně. Záběry přicházejí při setmění a hlavně těsně po něm. Taky chodím na takovou vodu. Neosvědčila se mi ani kukuřice, ani boilies a už vůbec ne chleba. Jak jsem začal dávat rohlík, ještě jsem nebyl bez záběru.

Rybatorstr - Profil | Ne 26.2.2012 3:57:01

Tak základ tu máš, teď to chce jen zkoušet a zkoušet. Rohlík, kuku a rákos - něco z toho na 100 % vyjde. Ať se zadaří....

*76* - Profil | Ne 26.2.2012 0:21:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pavel.5 - >> Ahoj, jelikož se jedná o panenskou vodu, tak je třeba týden choď pozorovat co žerou, tj třeba tam skus hodit jen třeba 10g průběžku a rákos nebo něco podobného.. u té bonduelky nebo kukuřice tak se bojím když je to panenská voda že se jí spíše leknou.
Ale toť jen můj názor, přeji více štěstí než jsem dosud měl já.......

rybačka - Profil | So 25.2.2012 22:22:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pavel.5 - >> Ahoj, nedávno jsem psal v jiné diskuzi to, že je výborná obyčejná nakládaná kukuřice z konzervy, která je aspoň 3 dny naložená třeba v kefíru nebo obyč. neochuceném jogurtu(kukuřice musí zkysnout). Amur má rád věci, které smrdí a tohle určitě nebude zrovna vonět ;-). Sice ve velkém množství jako psal Rick se to pěkně prodraží, ale 20kg mi na tento menší rybníček přijde moc velké množství. Co jsem pochopil, moc rybářů zde asi není, tak bych krmil něčím obyčejným(klidně i tou vařenou kukuřicí) na přilákání a jako nástrahu bych použil tu naloženou kukuřici. Přeji ti, abys měl úspěšný lov :-)

kapr1298 - Profil | So 25.2.2012 22:16:27

čau. já lovím amury jen z hladiny, a musím říci že mnohem větších úspěchů jsem dosáhl s rohlíkem než s chlebovou kůrkou. Když budou na hladině zkus dát co nemenší bublinu pak návazec okolo, klidně 35 - 40 cm a větší háček. dávej no nejmenší kusy rohlíku, ale tak aby háček nešel moc vidět.taky dej tenčí vlasec ( zjistil jsem že při lovu na hladinu je to hodně důležité, teda spoň to je moje zkušenost ) ještě je dobré lovit rybu kterou vidíš a házet to tak 1 - 2 metry před ni ona si toho všimne ...... takhle lovím amury já, ale jen okolo 45 - 55 cm - myslím si že to u větších bude stejné.(PS. taky lovím na malé vodě cca 1,4 ha ... ale není panenská )