Dušan Hýbner k aktuálnímu dění kolem návrhů na úpravu denní doby lovu | MRK.cz

Dušan Hýbner k aktuálnímu dění kolem návrhů na úpravu denní doby lovu

651 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

N1Mara - Profil | Pá 10.11.2017 10:02:09

Myslím si že to p. Hýbner napsal dobře.
Dušan Hýbner: (– cítí se zamyšleně)
12 hod · Bela Pod Bezdezem, Central Bohemian Region ·
Dobrý večer rybářky, přátelé, kolegové, rybáři,
dnes zasedala Rada ČRS, postoj ČRS se ve věci novelizace vyhlášky zákona o rybářství ohledně denní doby lovu nemění.
Předseda ČRS, jako statutární zástupce svazu, vyzve Jakuba Vágnera k jednání.
Připomínkové řízení běží. Jako předseda HO při Radě ČRS už v této věci více udělat nemohu. Mohu jen popřát předsedovi ČRS úspěšné jednání a úředníkům MZe zdravé a smysluplné rozhodování ve prospěch naší členské základny, revírů a našich rybích kamarádů.
Času a energie jsem tomu všemu a věcí kolem dal za poslední dobu mnoho, víc, než je zdrávo. Proto se až do závěrečného verdiktu MZe budu od této věci držet dál a svou energii a čas budu věnovat každodenní práci v mých MO a SÚS, kde mám práce až nad hlavu.
Vás všechny prosím hlavně o klid a nadhled, přestaňte boje a souboje na sociálních sítích, užijte si konec podzimu u našich revírů, kde společně v klidu vyčkáme rozuzlení tohoto příběhu, který je pro mě osobně velkým poučením a poznáním, které mi ještě více otevřelo oči.
Nic nebalím, jen dozrál čas, aby celý problém vyřešili ti, kteří svojí „činností a nečinností“ dotáhli vše až do současné eskalace, která se mi nelíbí, nehodlám se jí účastnit a nenechám se kýmkoli a jakkoli do ní zatáhnout. Vše si po skončení této tahanice sám vyhodnotím, poradím se svými nejbližšími spolupracovníky, rodinou a rozhodnu se, jakým způsobem budu v ČRS dál působit.
Ve vztahu k SÚS a našim MO se nic nemění, budu pokračovat dál ve své práci a svém stylu, tempu a svým, mně vlastním, způsobem.
S úctou a rybářským pozdravem
Dušan

Npoky82 - Profil | Po 6.11.2017 13:36:13

Saddám >> Já osobně taky oplatil nikdy neměl koupený. Ale to z důvodu, že se mi příčí platit peníze za to že buchu cvičit s živími tvory. Od 4 let se věnuju rybařině. Když jsme chtěli, tak jsme si rybu vzali. Nikdy jsem nemasařil, ale masař je mi asi bližší než člověk co chce chytat pořád dokola tu samou rybu a tvrdit, že jí víc ublíži to když ji někdo položí do třávy, než 15 minut foce. A nakonec si ještě bude říkat vznešeně sportovec.

NSaddám - Profil | Po 6.11.2017 13:25:43

poky82 >> Reaguješ na rybolovce, který tam nikdy nechytal a tak o tom mnoho neví. Já ho znám poměrně dobře, a proto nereaguji.

Npoky82 - Profil | Po 6.11.2017 10:06:54

mik UTD >> Nevím, ale myslím, že na oplatilu není zakázáno sportovat. Klidně tam mužeš plavat, dělat triatlon, či jiné sporty. A rybáři tam v pohodě mohou LOVIT ryby.

NValuček - Profil | So 4.11.2017 18:03:54

Saddám >> jeden z nejlepších příspěvků, děkuju ti za ty ryby

Nmik UTD - Profil | Pá 3.11.2017 21:50:04

Saddám >> To jsi celý ty, nikdy nedokážeš pochopit princip rybářského sportu, to nemá nic společného s udírnou a pak lornou uzených ryb pro rádoby přátele. Viz Oplatil, to měla být sportovní voda. A co zní je ted? Opět masokombinát pro 400 lidí aby se to svazu vubec vyplatilo

Nviceroy - Profil | Pá 3.11.2017 20:58:07

Tak je na čase to zde ukončit skočte si do diskuze Ostrava a okolí ....... Jedinému komu prošel návrh celoročně 4-24 hod byl JV .....prý to měl připraven do detailů a ČRS jasné nejhorší prej kvůli nějakému ŠTIPKOVI že svazu ...více tam je v diskuzi

NJarda Š. - Profil | Pá 3.11.2017 20:28:39

Saddám >> Jenom říkám. že RS v terénu si posoudí situaci a rozhodne se, jestli to zvládne sama nebo je potřeba volat PČR.

NDědek - Profil | Pá 3.11.2017 20:11:37

Saddám >> Aha. Tedy jsem to měl popsat polopaticky a přesně. Já osobně to nepotřebuji, a ryby budou mít klid. Je to tak lepší? na jedné straně ti stačí pár slov, na straně druhé ne.
Jinak s tim uxou, je to tak jak píšeš...

NSaddám - Profil | Pá 3.11.2017 20:08:00

Dědek >> No vidíš. Já to tušil, že nebudu muset nic hledat. ,,mě osobně... by se mi líbilo ...." Všechno sobecké. O rybě ani ň. Jediného, koho registruji jako rybáře a ne pouhopouhého lovce ryb, je UXA. Catana - necatana, tomu na těch rybách, alespoň podle toho , co tu píše, opravdu záleží.

NDědek - Profil | Pá 3.11.2017 19:48:10

Saddám >> ale jo, i já jsem to někde psal, že pro mě osobně, jsou tyto změny lovu zcela zbytečné. Potom jsem to někde zmírnil a také napsal, že by se mi líbilo, stejně jako v létě, chytat ještě v září a možná i v říjnu do 24 hodin, Tedy hlavně v září... Tak asi tak nějak...

NSaddám - Profil | Pá 3.11.2017 19:44:53

Dědek >> Já to vědět nepotřebuji. Důležité je, že to o sobě víš sám. Nejsme u soudu abychom hledali důkazy.

NDědek - Profil | Pá 3.11.2017 19:40:24

Saddám >> hledej mrško, hledej. Tento problém se tady probírá v několika lincích a já opravdu nebudu hledat v posledních třech dnech, kdy jsem co a kde napsal. Tak mě prosím omluv...

NSaddám - Profil | Pá 3.11.2017 19:34:48

Dědek >> Fakt jsem to, a tím myslím i u Tebe, nepostřehl. Jsem člověk omylný a chybující, tak mne prosím naveď na nějaký , třeba Tvůj příspěvek, který takto hovoří a já ho přehlédl. Děkuji.

NDědek - Profil | Pá 3.11.2017 19:26:20

Saddám >> kdyby sis to nejen tady, přečetl pozorněji, možná by si zjistil, že je tady mnoho lidí, kteří smýšleji jako ty a nemusel by ses tolik rozčilovat :-)

NSaddám - Profil | Pá 3.11.2017 19:20:26

Zdar pánové. Je Vás tady chytrých, jak kdyby Vás z nebe shazovali, a tak se určitě najde hafo tech, co mi odpoví. Nějak mi v celé této diskusi chybí někdo, kdo by řekl :,, Sláva, konečně někdo prosazuje něco , co těm rybám bude ku prospěchu". Hned bych se ho přeptal, kde ten prospěch pro tu rybu je? Já ho fakt nevidím. Vidím zde spoustu naprosto sobeckých, nevědomých a bezohledných elementů, které ryba , jako tvor naprosto nezajímá, pokud z ní nemohou nic mít.
Ať mě místní slovutní takyprávnící opraví, jestli se fatálně mýlím, ale mám za to, že zákony vznikaly a vznikají a existuji proto, aby chránily ty, kteří jsou slabší nebo se sami vůbec bránit nemohou. Anebo pochopitelně zájem státu. Co je sakra pokrokového na tom, že zmírníme pravidla lovu. Máme snad přerybněné vody? Potřebujeme plošně regulovat a redukovat rybí obsádku? Kdo v Vás si tohle myslí, ať se přihlásí.
Na jednu stranu voláte po redukci úlovků a na druhou byste chtěli ,,sportovat" 25 h denně? Hlavně ať je K - bůhvíkolik, ať jsou všude bojky, kopce krmení, zavážky na stovky metrů a pak nářky nad zmařenými rybami,zamotanými v rostlinstvu stovky metrů od břehu nebo nad těmi co mají místo tlam znetvořené ,,papouščí zobáky" rozřezané od vašich pletenek. A jediným stáleomílaným rádobyargumentem je jakási něčí závist. Už mě vážně serete. Většina z Vás by se měla stydět.

NSaddám - Profil | Pá 3.11.2017 18:57:51

Jarda Š. >> Žvandáš nesmysly. A zdaleka ne poprvé. A když tě někdo načapá s kalhotami u kolen, tak neodpovíš a děláš , jako že nic. Tvoje rady jsou na úrovni tety z úřadu , která nepozná plotici od perlína, v životě se u vody byla jen koupat, ale naprosto přesně ví, co by v jaké situaci měla ta RS dělat.

NMrknato - Profil | Čt 2.11.2017 21:07:13

Dědek >> Já si myslím, že nechápeš rozdíl mezi činovníkem svazu a uživatelem revíru. To jsou dvě kategorie, které by spolu neměly souviset.

1) Činovník svazu rozhoduje o podobě spolků, o cílech spolků, o způsobech jak budou cíle plnit, má rozhodovat o stanovách spolku a jeho předmětu činnosti dle nového OZ.
2) Pak je tu uživatel revíru, který ve spolku vykonává rybářské právo podle rybářského zákona a vyhlášky a měl by být ušetřen amatérských zásahů do této činnosti od spolků.

Mám za to, že 99% členi tyto dvě zcela autonomní oblasti nechápou a svaz vnímají jako jednu kouli, protože jsou členy této "koule" a diví se že na schůzích MO se nejedná o tom očem by podle nich se jednat mělo (vandrovat do rybařiny a jejich předpisů, vč, hospodaření).

Pan Hýbner se může jako člen Rady ČRS vyjadřovat a ovlivňovat bod 1).
Bod 2) by měl být ochráněn od vlivu činovníků z 1) množiny. A o rybařině je tu řeč.

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 20:57:06

Tarn >> jsem jaký sem... Co s tím nadělám? A s tím Kočkou, to si mě dostal na lopatky :-)))

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 20:55:43

Mrknato >> vyjádření. Přece je jen činovník ve svazu, ve kterém musím být registrovaný i já, chci li chytat ryby mimo soukromáky a hlavně předkládal nějaký návrh, který se dotýká i mě a prohrál. Chci znát jeho pohled na věc a také nějaké vysvětlení. Nemyslím si, že jsem sám.

NTarn - Profil | Čt 2.11.2017 20:53:21

Dědek >> jenže to se štveš sám sebe, protože prostě na to nekoukáš obecně. Mne je fuk jestli tam byl Franta, nebo Pepa, ale to, že se na svazu místo boje za rybáře bojuje o vliv a pak to dopadá jak to dopadá. S takovou jim to příště nandá i Kočka z Matějský.

NMrknato - Profil | Čt 2.11.2017 20:51:53

Dědek >> Prosím tě proč bažíš po vyjádření p. Hýbnera? Já ho neznám, ale vím o jeho několika poblematických věcech:

1) Je předseda ÚS, který není uživatel rozhodných revírů.
2) Jal se prosazovat něco, co náleží pouze uživatelům (doby lovu)
3) Jezdil v noci na "křižníku Potěmkin" po Labi a chytal pytláky v přímém přenosu.

Co by jsi po něm ještě chtěl? Dělá podobný věci jako JV, aby také zaujal....

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 20:49:39

Tarn >> neberu to osobně, tedy od tebe.... Ale tohle mě na tom opravdu štve.

NTarn - Profil | Čt 2.11.2017 20:48:24

Dědek >> :))))) neber to tak osobně

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 20:30:30

Tarn >> Hele, ono je to jedno. Už jsem to psal. Mě udivuje, že za celou rybářskou obec, dva svazy a nevím koho ještě, kdo je s tím veřejně spojený, dává na MZe návrh pro a za sta tisíce rybářu, nějaký šašek a že ten šašek je relevantním partnerem pro ministerstvo. Kdybych tam přišel s tím návrhem já, nebo ty, ani by nás nepustili v přízemí ke schodům.
A to o něčem svědčí. Třeba jak psal medvěd, Jurečkovi dělá poradce, proč? To jej deleguje mluvit a navrhovat věci na MZe za všechny rybáře? Ať ten kuní ksicht táhne na svůj Kaltov a nejedná nikde za mě. Já osobně na něj na jeho sviňárný, jeho kuní ksicht, ani na jeho názory, nejsem zvědavý. A teď se budu nakonec řídit tím co on si prosadí. To mi fakt poser prsa. To může být reálne jen v tohle absurdistanu.

NTomáš7 - Profil | Čt 2.11.2017 20:20:14

Tarn >> já bych odkázal na to video svazu. Každý kdo ho viděl si musí udělat obrázek.

NTarn - Profil | Čt 2.11.2017 20:16:15

Dědek >> No já se pohybuji v oblasti dotací a tak docela chápu, že pokud chceš aby něco prošlo, musíš to mít hlavně věcně co nejlépe i s přílohami. A tady asi bude zakopaný pes. Teď se vlastně ukázalo, že na svazu zase takoví odborníci nejsou, nebo alespoň to tak vypadá. tak se vytváří spiklenecké teorie. Ale i v tom Dytrychovo oznámení , je konstatováno totéž a jeho bych z nákolnosti JV teda rozhodně nepodezíral.

NTarn - Profil | Čt 2.11.2017 20:12:52

Tomáš7 >> jo taky to tak vidím, že nešlo o věc samotnou.

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 20:11:03

Tomáš7 >> statisty ne a JV také ne. Udělali z nich blbce úředníci MZe :-)

NFRANK71 - Profil | Čt 2.11.2017 20:09:24

Tomáš7 >> ono.

NTomáš7 - Profil | Čt 2.11.2017 20:06:16

Tarn >> hele svaz si po schválení novely vyhlášky může nastavit klidně tu jím propagovanou variantu. Takže co jim vadí? Že z nich JV udělal statisty

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 19:42:08

Tarn >> ano, klidně to tak může být. Taky by mě zajímalo, kdyby se nahnali do nějaké velké místnosti, na zem se hodilo pár ostrých nožů a zabouchlo, jak by to dopadlo... :-)))

NTarn - Profil | Čt 2.11.2017 19:39:41

Dědek >> problém je v tom, že nikdo nechce přiznat, že celou dobu nešlo o dobu lovu, protže ať bylo schváleno to či ono, bude doba lovu taková jakou si stanoví svaz. Takže nakonec klidně může být podle návrhu svazu. Ale šlo o to, že se rozvířila debata, jak pracují lidé na svazu a kdo s kým, proti komu. tak se našel vnější nepřítel JV, aby se trošku odvedla pozornost. Myšlenka že se sjednotí svaz a jako jeden muž budou stát za sebou se ukázala nereálná. Kdyby zvítězil návrh svazu, bylo by nám to prezentováno jako vítězství v líté bitvě v zájmu rybářů a nikdo by se moc neodvažoval někoho na svazu kritizovat. Proto takový boj o vlastní návrh a ne o věc samotnou. Můj dojem a názor na celou pseudokauzu

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 18:25:21

Už je někde také vyjádření p. Hýbnera? Jsem zvědavý co zase a jak, napíše on...
Je i několikrát denně na MRKu, tak možná je čas, aby nám tady také něco napsal...

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 18:24:23

FRANK71 >>
Do současné doby jsem si ponechal odstup a řekl bych, že nyní je správná chvíle k uvedení několika faktů.

Úplně mě střeplo....

NRK - Profil | Čt 2.11.2017 17:36:14

FRANK71 >> tak to bych bejval neřekl ☺

Nkubas. - Profil | Čt 2.11.2017 17:02:58

Poušťák >> Tam by přijšel záběr hodně rychle, to nemám strach :-))).

NPoušťák - Profil | Čt 2.11.2017 16:55:12

kubas. >> to nepopírám,akorát že si tam nezachytáš..o)))

Nkubas. - Profil | Čt 2.11.2017 16:53:49

Poušťák >> Stovky a jsou v nich statisíce uprchlíků, to ví přece každej mudrlant od klávesnice Václav :-)))... Že se vzrušuješ ;-).

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 16:52:27

Poušťák >>
celkem,to je víc jak jedna:-))

NPoušťák - Profil | Čt 2.11.2017 16:51:41

kakr >> na každém kroku?

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 16:50:44

Poušťák >>
Dvě, stačí?

NPoušťák - Profil | Čt 2.11.2017 16:46:55

kakr >> kolik je ve Francii oplocenek?Nemusíš přesně ale písni aspoň přibližně.Tvé oblíbené bubláš z mrákot je tady opravdu na místě...o)))

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 16:44:33

FRANK71 >>
Já se najezdil po vandrech fakt dost. Ale byli jsme zašití někde v lese a ne ve stanovém lágru.
Pokutu (100Kčs) jsem platil jednou v životě, ve Valtrovicích (Dyje), kde nás vyhmátli poliši. Ale žádná stanová městečka u vody fakt nebyla, kromě kempů to jo.

NMrknato - Profil | Čt 2.11.2017 16:40:38

Pvl >> Jde ale o to, kdo to "obecné pravidlo", kterého se drží MZe a čilimníci stanovil a kdo je k tomu zmocnil..... To je alfa a omega celé věci zvané BPVRP.

NFRANK71 - Profil | Čt 2.11.2017 16:40:29

kakr >> jezdil jsem na vandr a nikdy jsem nic neplatil. Zase prehaníš.

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 16:39:05

venybit >>
Za komančů jsi mohl stanovat jedině v kempu, nebo na soukromém pozemku. Nezapomeň ,že bylo všechno všech a tak si majetek hlídali.
Zdražit povolenku o litr a love dát starostům příbřežních obcí je sci-fi. Věř, že se dočkáš,stejně jako v Anglii, Francii či Itálii oplocenek na každém kroku a nenaděláš nic.

Nvenybit - Profil | Čt 2.11.2017 16:30:50

kakr >> Psal jsem že by klidně mohli zdražit povolenky o litr. To je těch 250 mega pro obce. A já si to po hadráku pamatuju jinak. Psal jsem před 30 měl jsem být konkrétnější . A nevím jak Mušov . Ale tady nahoře jsi za stovku na týden kempoval na Nechranicích v kempu. A když jsi nechtěl do kempu, nebyl problém to rozbalit mimo. Těch kempů tam ani tolik nebylo. Dnes je to jeden kemp a když nezaplatíš tak tě ani auto zaparkovat nenechají. To prostě neuznávám. At si říká kdo chce co chce . Vím jak je to v Anglii , tam má každý svůj majetek oplocen i když je to třeba 100 h pole . A v tom poli má někdo jiný remízek , tak ho má pro jistotu také oplocen. Mají oplocené lesy atd. To prostě tady nechci. Osobní vlastnictví ano, ale musí to mít nějaká pravidla dle veřejného zájmu, a jak se na demokracii sluší a patří ,když už se s ní všichni tak ohání. Tak se musí brát ohled i na menšiny , kterou rybáři jsou. Když mají myslivci hony,tak také nikdo neleze do lesa .A nikoho to vůbec nevzrušuje. To je dle mne srovnatelné omezení většinové veřejnosti jako u rabářů. Jen s tím rozdílem , že myslivcům nikdo neříká v kolik hodin smějí stílet. Je to logické,myslivci byly vždy šlechta ,kdežto rybáři jen lůza. A tak je to bráno dodnes.

NRK - Profil | Čt 2.11.2017 16:17:57

ToM1977 >> Já s tebou souhlasím opravdu. Trošku jsem to přifoukl, ale mám uplně stejný názor jako ty.

N1Mara - Profil | Čt 2.11.2017 16:12:03

kakr >> Máš pravdu, jen v kempech a to i okolo Berounky se stanovalo, mimo kemp ani hovno , proto to také byla kouzelná rybařina, když jsi si zašel jen o kousek mimo kemp zachytat a ryb bylo požehnaně .-)

NToM1977 - Profil | Čt 2.11.2017 16:07:22

RK >> Teď nevím, jestli si děláš srandu nebo to myslíš vážně :-) Já chápu, že to je pro určitou skupinu rybářů zájem to tak mít ( rozhodně to není tak, že mám něco proti jiným technikám lovu, než provozuju já nebo že bych je chtěl nějak urážet a navážet se do nich ), ale riziko spojený se zaváděním pravidel patřících na soukromáky je opravdu v kontextu kdo to prosazuje a kam se ubírají jeho zájmy velice, velice rizikové. A bohužel mě přijde, že lidi nejsou soudný a budou věci hnát do extrému, na což protiakce nebude dlouho čekat...

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 16:05:15

venybit >>
Násobit ti asi moc nejde,nevadí.
Možná nám napíšeš kdo a z jakých zdrojů má převést 250 000 000 na obce, fakt by mně to zajímalo.
Obdivuji tvou paměť, pamatovat si co bylo před 30ti roky když jsi měl roky 3 je pěkné. Ale asi se kapánek (hodně) mýlíš, když píšeš o stanových městech u vody. Byla ale v kempech. Když jsi si postavil stan a pěkně se zašil, tak snad. Bdělá ostražitá VB ovšem nespala a "divoké" stanaře hnala od vody šupem i kilem pokuty. Před 30ti roky nebyl na Mušově ani jeden stan, možná pár odvážlivců si jej v noci postavilo a brzo ráno zbouralo, policajti jezdili několikrát denně.

NRK - Profil | Čt 2.11.2017 16:00:31

ToM1977 >> Máš ve všem 100% pravdu. Já už nevím, co ti nechápaví Tondové nechápou.
Máš tady celosvazovku za pár šupů. Chytej do aleluja, ale nezkoušej s tim vymrdávat. Chrápat ve stanech u vody a při tom chytat. Stavit stanový městečka, že to vypadá jak u Little Bighornu.
Jezdit až k vodě autama. Dělat si u vody piknik, jak za První republiky.
Pak budeš mít klid.
Jinak to dopadne tak, že se začnou dělat pravidla. Wostrý a Moderní pravidla-:)

NToM1977 - Profil | Čt 2.11.2017 15:37:28

Igo. >> Soudím dle toho, co kolem Priglu slyším a co mi řeknou lidi, když se se mnou dají do řeči.
Poradím, to, co požaduješ máš na soukromáku.

NToM1977 - Profil | Čt 2.11.2017 15:36:33

venybit >> Ano, ale to byly oficiální kempy, jezdila tam většina národa, protože do zahr to moc nešlo a z tohoto tytulu zde pro to byla tolerance. Dnes je ta situace zcela jiná. Jak jsem psal bjwirovi...

NToM1977 - Profil | Čt 2.11.2017 15:33:42

bjwir >> Cyklostezky, ani jestli se něco hodí nebo nehodí do přírody není to, o čem píšu. Toto zde vůbec neřeším. Dokonce ani nemůžeš z toho, co píšu, říct, jestli mě osobně ty stany kolem vody vadí nebo ne. Pokud si přečteš důkladně moje příspěvky, tak v nich tvrdím, že je otázka času, kdy někoho vlivnýho, někomu kdo nechytá a nějaký rybáři jsou mu absolutně buřt, ale bude mít sílu věci prosazovat a bude zvyklej, že musí být vždy po jeho a on jedinej má pravdu ( a že jich kolem sebe máme ) ty stany začnou z nějakýho důvodu štvát ( a štvát ho začnou z toho důvodu, že půjde nebo pojede na kole kolem vody a uvidí jen stan, stan, stan, nedej bože bude mít potřebu to těm rybářům říct, ti se tam do krve pohádají, v horším případě si rozbijou huby ), tak zapřáhne svý taky vlivný kámoše, pobaví se s nějakým agilním právníkem, kterej si řekne super, na tom si třeba udělám i jméno a máme problém pánové. A ten problém může být i takovej, že se bude omezovat samotný rybaření. Proto na toto riziko upozorňuju. Udělejte si paralelu s jinýma věcma, jak se u nás řeší, komu co vadí a jaký jsou na to reakce. Pak taky budete mít názor, že ten kdo chce být 5 dnů ve stanu u vody s půlkou baráku, s autem za zadkem a chytat nonstop, má možnost na soukromáku, kde je k tomu vše přizpůsobeno.

Nvenybit - Profil | Čt 2.11.2017 15:26:50

ToM1977 >> Ano to skutečně nepatří na revíry. Ale v jednom lehátku a brolíčku prostě žádnej problém nevidím. A ten veřejný zájem nerybářů? Těm je to šuma fuk, vadí jim jen bordel. kdyby jak jsem psal z každého rybáře co si zapíše návševu v jejich katastru dostali 10kč . Tak se budou obce o rybáře prát! A mísní chodí kolem nich v předklonu. Peníze, to je to co funguje vždy. Já jsem i mluvil s několika starosty podél Labe. A všichni shodně tvrdí to co já. Nevadí jim rybáři, vadí jim že ten uklid po nich musí platit ze svého rozpočtu. A to te´d nemluvím o rybářích co dělají bordel ale i o těch slušných co to ve vesnici dají do kontejnéru. Stejně to musí uklidit obec na své náklady. Převeďte na obce čtvrt miliardy ročně a uvidíte ,že se budou o rybáře prát. To je prostě jednoduché. A na závěr ještě dodám. Stačí si vzpomenout jak to bylo 30 let dozadu. V létě byly břehy plné stanů ,těch obrovských s předsíní ,kam se na to hrabe broly, to jeden člověk ani neunesl. Vím to , také jsme ho měli a každý rok jako rybářská rodina jsme trávili celé prázdniny s dědou někde u Berounky nebo na lipně atd. Těchto stanů dřív stála všude celá města. A nikdo se z toho vůbec nepohoršoval. Takže opravdu nejde o nějaký nový fenomén , to určitě ne.

Nhraji - Profil | Čt 2.11.2017 15:23:21

Jarda Š. >> tak to v podstatě nemusíme mít RS, stačí nám PČR, bude mít víc objasněných přestupků. Když ono to od klávesnice vypadá všechno tak jasně a jednoduše. A rady nic nestojí.

NJarda Š. - Profil | Čt 2.11.2017 15:19:32

hraji >> Když ho chytnou a bude mít povolenku, tak budou mít alespoň objasněný přestupek a i to je to pro ně čárka za úspěšný zásah.

Nbjwir - Profil | Čt 2.11.2017 14:48:08

ToM1977 >> Jop takovej bivak(kterej je tam týden) je průser ale to že se kolem celého Labe udělají asfaltové cestičky pro cyklisty je naprosto cáááájk :-) to tam do té přírody sedí jak "řiť na hrnec".Navíc když člověk jde po tom asfaltu tak za dva roky od výstavby je to potrhané od kořenů..

NDědek - Profil | Čt 2.11.2017 13:53:11

xDanielS >> No, ale u nás už byste museli ukázat nějaké umění chytat. Na těch vašich přemnožených vodách, které jsou plné ryb jako soukromáky, chytne každej jouda. Až u nás by se vidělo, kdo je tady pán rybář :-))) a vytáhne tu jednu, či dvě perly z revíru :-O

NxDanielS - Profil | Čt 2.11.2017 13:08:21

Dědek >> Na SM? 😂😂😂

NIgo. - Profil | Čt 2.11.2017 13:03:57

ToM1977 >> Dle čeho soudíš, že "normálním " lidem vadí bivoň u vody? Jsi někde našel průzkum veřejného mínění či střelba od boku či JPP? Pokud ne mluv za sebe prosím. Kaprodromy nesnáším, nonstop nepožaduji ale jsem rád v přírodě a jsem dost zaměstnaný člověk, který je rád, že vyšetří jednou max. 2x za rok týden na ryby. Jít na odpoledne opravdu nemám čas. A jak to mám tedy podle tebe udělat? Vzít si hotel a každý den nosit plnou polní k vodě? Pronajmout chatičku rok předem když dopředu nevím kdy se podaří vzít si volno? Vyprdnout se na ryby? Co poradíš?

Nkakr - Profil | Čt 2.11.2017 12:53:39

Igo. >>
Šel jsem schválně na mzdu začínající pokladní v hypersuper. Kdybych dal reálné číslo,tak by slabší jedinci možná zkolabovali. Navíc by se jednalo o třísměnný provoz:-))

Alespoň je vidět, že validita příspěvku kolegy venibita je v záporných hodnotách.

NDanda05 - Profil | Čt 2.11.2017 12:52:25

Fishky >> No aktuálně ano, ale může se přece stát dle nové vyhlášky, že si to každy udělá po svém.

NToM1977 - Profil | Čt 2.11.2017 12:52:00

venybit >> Já to tu psal ráno. Musíš se na to dívat i očima nerybářů, kterých je v ČR 10 200 000, oproti 300 000 rybářů, a kterým je náš koníček totálně fuk a mají na to absolutní právo. Těmto lidem se prostě přestává líbit, že jsou kolem vod stany bez ohledu na to, jestli je kolem nich uklizeno nebo ne. Dřív nebo později proti tomu zakročí a ve finále toho zakážou víc, než se nyní vyjedná. Navíc pokud by se udělalo mezi rybáři referendum, jsem přesvědčen, že by se zjistilo, že nonstop, bivaky apod. chce jen hrstka z těch 300 000. A těmato věcma, který patří výhradně na soukromý vody, ohrožují samotné veřejné rybaření. Hlídat vody, zajišťovat život ve vodách, osvěta, přísnější požadavky pro udělení RL, po určitém období přezkoušení apod. ok, toto je potřeba reformovat a modernizovat, ale nonstop lov, bivaky, více prutů a trávení u vody v kuse x dní s postaveným stanem s kuchyní, obývákem a já nevím s čím, nepatří na svazové revíry, protože okolí svazových revírů nepatří jen rybářům, z čehož pro nás plynou rizika, který jsem napsal výše.

Nhraji - Profil | Čt 2.11.2017 12:50:33

Jarda Š. >> a pak se ukáže, že to je normální rybář s povolenkou a RS bude za úplného pitomce. Tak to je fakt rada k nezaplacení. ;-)

NIgo. - Profil | Čt 2.11.2017 12:46:10

kakr >>"Zkus si vynásobit 2000(RS) x 300 000kč(mzdové náklady)....." Tak to bych rád věděl kdo by to za těch pár korun dělal. 300000 superhrubá za rok je cca. 15000,- měsíčně čistá. A to jsem možná přehnal.