Češi sní kilo kapra ročně. Je to málo, říká ministr Jurečka

Autor diskuse: JaMi - Profil , 24.12.2016

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 20:24:26

Pro uxu : jsem jinej protože nemám catanu ani jednu a v jeho ignoru mu nemohu bohužel odpovědět😟

u x a - Profil | Út 27.12.2016 20:04:38

Maxi Sob >>... a ty zase nepoznáš mlíčí od sádla a sníš klidně pukavce ty jsi fakt jinej...

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 10:36:40

potočák 62 >> Vím že je to provokatér a že se u kompu šklebí kolik dloubnul lidí a hlavně kaprařů do žeber a jak se mu to povedlo proto ho beru s velikou rezervou 😉

potočák 62 - Profil | Út 27.12.2016 10:30:05

Maxi Sob >> Znáš uxu,jenom provokuje ale pokud´ by nějakou rybu doopravdy hodil do kopřiv,tak v tom posledním máš naprostou pravdu.Petrův Zdar.

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 10:11:21

u x a >> No a co já nejím sladkou rejži a mám rád svíčkovou a nikomu to netluču do hlavy . Pokud pohazuješ jakoukoliv rybu do kopřiv tak porušuješ rybářský řád a neměl by jsi dostat povolenku a navíc jsi vůl .

já 2 - Profil | Út 27.12.2016 0:59:20

u x a >> Je to o tom jak ho uděláš. I kapr může být dobré jídlo, není to lín, okoun atd. Ale když to srovnám s kuřetem od babiše. tak si stokrát radši dám dobře upečeného kapra a na karbanátky je jiných ryb škoda...

u x a - Profil | Po 26.12.2016 23:55:58

Maxi Sob >> já ho nežeru ale když ho chytnu tak ho buď daruji a nebo klepnu a hodím do kopřiv ale to musí být velký a obludný kapř,jinak jsem narozdíl od tebe gurmet takže nesežeru a nevypiju jen tak něco,kapř má pro mě cenu 0,- kč za kg proto se divím že to vůbec někdo kupuje např lín to je jiná,v itálii mu přezdívají černý struh,lín to je u mě pan ryba...

Maxi Sob - Profil | Po 26.12.2016 23:51:04

u x a >> Tak ho nežér a je to .

u x a - Profil | Po 26.12.2016 23:45:01

sven >> na takhle tučné kapř např. doporučuji uzení v plechovém sudu hodně horkým kouřem spíše ohněm:-)...

sven - Profil | Po 26.12.2016 22:06:55

Pstruh27 >> Nemáš za co :-)

Pstruh27 - Profil | Po 26.12.2016 21:48:06

sven >> no super... jasnacka ze to vyskusam ... este raz pekne dakujem. V breznu dam vediet ako Kaprik chutil ;-)

sven - Profil | Po 26.12.2016 21:44:50

Pstruh27 >> Rádo se stalo :-) Jistě, že se ty brambory jíst dají. V celém pekáči žádný jiný tuk není, takže se to v té zelenině a koření ztratí. Alespoň mně to tak chutná. No ale každý to máme nastavené trochu jinak. Chce vyzkoušet a uvidíš sám :-)
Dělám tak i tolstolobika.

Pstruh27 - Profil | Po 26.12.2016 21:37:43

sven >> dakujem pekne - vyskusam dufam ze ten tuk sa ztopi... aspon z velkej casti. Daju sa potom jest aj tie zemiaky ked sa do nich v podstate vysvari ten kapri tuk ?

sven - Profil | Po 26.12.2016 21:34:56

nofish >> :-))

nofish - Profil | Po 26.12.2016 21:29:59

sven >> děkuji, děkuj, děkuji, až budu ráno ve 3 vstávat, tak tě budu proklínat, ale děkuji.

sven - Profil | Po 26.12.2016 21:27:26

Pstruh27 >> Ahoj. Noo třeba.... :-) Kapra rozpůlím, nařežu na porce, osolím a okořením drceným kmínem a pálivou paprikou a nechám několik hodin v lednici odležet.
Pekáč lehce vytřu olejem nebo máslem, celé dno vyložím cca 1cm tlustými plátky brambor. Osolím a okořením drceným kmínem. Na brambory rozložím porce ryby, kůží nahoru. Nakrájím česnek na tenké plátky a nakladu na rybu. Pokrájím papriky, cibuli, rajčata a mražené houby a nasypu navrch. Ještě jednou zvrchu posolím, přiklopím víkem pekáče a dám do trouby na 200°C. Ryba pustí něco tuku, zelenina něco vody a tedy výsledek je něco mezi pečením a dušením.

Pstruh27 - Profil | Po 26.12.2016 15:20:56

sven >> ahoj. Ako si poradis s ulovkom Kapra v marci (brezen) ktory ma este " nespalene" tukove zasoby zo zimy. Raz som takuto rybu vzal a nedalo sa to zrat... Kapre filetujem, stahujem z koze a zrezavam vsetok tuk z brucha aj chrbta ale tento konkretny kaprik mal loziska tuku snad vsade... zozral ho vtedy pes. Preto by ma zaujimalo ci je nejaky recept sko si s tymto poradit. Dakujem :-)

sven - Profil | Po 26.12.2016 12:12:56

Vikasgard >> jo to je fakt problém, sehnat dnes solidní řemenový sádlo..
Užitečná zvířata už bohužel nechovám..


Vikasgard - Profil | Po 26.12.2016 11:58:07

sven - margarín je s…ka. Nejlepší je máslo. Sádlo si skvarim sám. Jen mě mrzí, že nemám přístup k tomu domácímu…:-)

Vikasgard - Profil | Po 26.12.2016 11:54:53

kritik - domácí prase je nejlepší. To bezdebat. Taky ho můžeš krmit kvalitním žrádlem. Ale maso je dražší než sádlo. Proto se prasečáky soustředí na maso. Schválně si zkus sehnat alespoň 5 cm vysoké sádlo. To je skoro podpultove zboží.

Maxi Sob - Profil | Po 26.12.2016 11:51:16

Mrknato >> Kdyby rostli ryby na stromech tak je že mě sadista ......,...,....,.,........... teda sorry sadař 😎

sven - Profil | Po 26.12.2016 11:50:37

Mrknato >> co se týká vepřů, nejsem proti :-))) Kapři jsou už v každé louži a pomalu už nic jinýho nechytíš. Rybníky bych nechal ale odkapřil :-)

sven - Profil | Po 26.12.2016 11:46:47

Vikasgard >> :-)) Kolem 110 -130 podle plemene je nejlepší na maso, šunku apod. Pak už přirůstá spíš na sádlo. Jak pozoruju v okolí, lidi se začínají zase k poctivému sádlu pomalu vracet. Už jim ten "zdravý" margarin leze ušima..:-)

Mrknato - Profil | Po 26.12.2016 11:43:29

sven >> Hele, co kdyby na VČS členi odhlasovali, že už prděj na smradlavýho kapř a z členských a brigád budou chovat vepře boubelaté a každý členi dostane na další VČS výslužku......... To by se jinak sbíral tvrdý chleba, zrní a řepa....)))). Myslím, že pro chov čuníků máme více odborníků a předpokladů, než pro chov kapře...... Jsem jednoznačně pro vysoušení rybníků.

kritik - Profil | Po 26.12.2016 11:42:44

Vikasgard >> Z podzimního prasátka, které jsem měl letos na podzim bylo necelých 15l vyškvařeného sádla.
Prase mělo 140 kg živé váhy. Masíčko luxusní.

RST - Profil | Po 26.12.2016 11:42:05

Mrknato >> Tohle bych nedělal, bylo by pro mě toho kančího málo:-)

Vikasgard - Profil | Po 26.12.2016 11:39:34

sven - prase 130 kilo už prý nikdo nechce. Max do výroby. Ja řezník nejsem, ale říkám si, že prase přes metrák už moc do svalů nepůjde nebo pletu? PS ja nejsem ani řezník amatér ani profi…ja spíš tu degustaci:-)

Mrknato - Profil | Po 26.12.2016 11:37:02

RST >> Tak kdyby se podporovala spotřeba kančího, stejně jako kapřího masa, mohl to být úspěch plný.....))))

sven - Profil | Po 26.12.2016 11:29:45

Vikasgard >> Kamarád řezník drobet přehání :-) Dobrých pár pašíků jsem odkrmil od selátek 3 kg po běhouna 20-25kg, do šunkáčů cca 120 - 140kg ale za tři měsíce opravdu ne:-)
A samozřejmě, že moji měli lepší podmínky, lepší ustájení a lepší krmení než velkochov.
Krmné směsi byly shodné + mnoho navíc, o čem se pašíkům ve výkrmně ani nesnilo.
Že mu to vzkazuje řezník amatér, syn řezníka profesionála

RST - Profil | Po 26.12.2016 11:27:38

Mrknato >> Jestli jsem průměrný čech, a myslím že jsem, tak u mě je to ve prospěch divočáka tak 20:1:-))

Vikasgard - Profil | Po 26.12.2016 11:17:34

Mrknato - pojď na to…už ti moc nezbývá…hod sem nějakou pěknou konspirační teorii:-)

Mrknato - Profil | Po 26.12.2016 11:14:44

tvistr >> To, že je divočák chuťovka, nebudeme řešit. Co je podivné, proč ten Jurečka také nechce zvýšit spotřebu kančího masa, když jich je všude plno a dělají nezdobu? Kolik sní průměrný čech kg kančího masa? Podle mě méně než kapř.....

Jestli von na tom MZe za ty kapř nelooooooobuje?

u x a - Profil | Po 26.12.2016 11:10:57

tvistr >>ok ale já jen poukazuji na to že kap ,by se vlastně prodávat ani neměl,měl by se dávat vlastně zdarma,já už si kapra nikdy nekoupím,ale raději si ho chytnu....

Vikasgard - Profil | Po 26.12.2016 11:09:57

sven - počítej kilo za den. 90-100 dní a jde. Takhle mi to říkal kamarád - řezník. Mluvím o masové produkci. Doma to roste úplně jinak :-)