Češi sní kilo kapra ročně. Je to málo, říká ministr Jurečka

Kategorie: Všeobecné

Kapr bude pravděpodobně součástí zítřejší štědrovečerní tabule v naprosté většině českých domácností. Bylo by spíše překvapením, kdyby to tak nebylo. Češi jsou totiž s produkcí 1800 gramů tohoto druhu ryb největšími producenty kaprů na hlavu v Evropě. První místo zaujímají i v jeho vývozu, přičemž daleko předbíhají svoje konkurenty.

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/cesi-sni-kilo-kapra-rocne-je-to-malo-rika-ministr-jurecka-20161223.html

JaMi, 24.12.2016

Diskuse k bleskovce

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 20:24:26

Pro uxu : jsem jinej protože nemám catanu ani jednu a v jeho ignoru mu nemohu bohužel odpovědět😟

u x a - Profil | Út 27.12.2016 20:04:38

Maxi Sob >>... a ty zase nepoznáš mlíčí od sádla a sníš klidně pukavce ty jsi fakt jinej...

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 10:36:40

potočák 62 >> Vím že je to provokatér a že se u kompu šklebí kolik dloubnul lidí a hlavně kaprařů do žeber a jak se mu to povedlo proto ho beru s velikou rezervou 😉

potočák 62 - Profil | Út 27.12.2016 10:30:05

Maxi Sob >> Znáš uxu,jenom provokuje ale pokud´ by nějakou rybu doopravdy hodil do kopřiv,tak v tom posledním máš naprostou pravdu.Petrův Zdar.

Maxi Sob - Profil | Út 27.12.2016 10:11:21

u x a >> No a co já nejím sladkou rejži a mám rád svíčkovou a nikomu to netluču do hlavy . Pokud pohazuješ jakoukoliv rybu do kopřiv tak porušuješ rybářský řád a neměl by jsi dostat povolenku a navíc jsi vůl .

já 2 - Profil | Út 27.12.2016 0:59:20

u x a >> Je to o tom jak ho uděláš. I kapr může být dobré jídlo, není to lín, okoun atd. Ale když to srovnám s kuřetem od babiše. tak si stokrát radši dám dobře upečeného kapra a na karbanátky je jiných ryb škoda...

u x a - Profil | Po 26.12.2016 23:55:58

Maxi Sob >> já ho nežeru ale když ho chytnu tak ho buď daruji a nebo klepnu a hodím do kopřiv ale to musí být velký a obludný kapř,jinak jsem narozdíl od tebe gurmet takže nesežeru a nevypiju jen tak něco,kapř má pro mě cenu 0,- kč za kg proto se divím že to vůbec někdo kupuje např lín to je jiná,v itálii mu přezdívají černý struh,lín to je u mě pan ryba...

Maxi Sob - Profil | Po 26.12.2016 23:51:04

u x a >> Tak ho nežér a je to .

u x a - Profil | Po 26.12.2016 23:45:01

sven >> na takhle tučné kapř např. doporučuji uzení v plechovém sudu hodně horkým kouřem spíše ohněm:-)...

sven - Profil | Po 26.12.2016 22:06:55

Pstruh27 >> Nemáš za co :-)

Pstruh27 - Profil | Po 26.12.2016 21:48:06

sven >> no super... jasnacka ze to vyskusam ... este raz pekne dakujem. V breznu dam vediet ako Kaprik chutil ;-)

sven - Profil | Po 26.12.2016 21:44:50

Pstruh27 >> Rádo se stalo :-) Jistě, že se ty brambory jíst dají. V celém pekáči žádný jiný tuk není, takže se to v té zelenině a koření ztratí. Alespoň mně to tak chutná. No ale každý to máme nastavené trochu jinak. Chce vyzkoušet a uvidíš sám :-)
Dělám tak i tolstolobika.

Pstruh27 - Profil | Po 26.12.2016 21:37:43

sven >> dakujem pekne - vyskusam dufam ze ten tuk sa ztopi... aspon z velkej casti. Daju sa potom jest aj tie zemiaky ked sa do nich v podstate vysvari ten kapri tuk ?

sven - Profil | Po 26.12.2016 21:34:56

nofish >> :-))