Povodeň nepřežily tuny ryb, teď pod přehradou zapáchají

Autor diskuse: JBpivosaj - Profil , 12.6.2013

Chcete se tu ještě dál hadát ? Myslím, že to nikam tady nevede. Více ne = zamčení

A) ANO29%

B) NE71%

Od 17.6.2013 hlasovalo 45 čtenářů.

JBpivosaj - Profil | St 19.6.2013 5:49:29

F.T.M. >> Ahoj, nu asi máš pravdu, proč to odkládat... Přeji také mnoho úspěchu.

F.T.M. - Profil | Út 18.6.2013 21:53:35

kožich007 >> Jseš náš :-))))))

F.T.M. - Profil | Út 18.6.2013 21:52:37

JBpivosaj - >> Jirko je to 70/30 a navíc jsou tu názory toho všeznalého šťourala z Pardubic, jestlli uznáš za vhodné tak to tu ukonči , protože to nikam nevede. čus ať ti to chytá Roman

kožich007 - Profil | Út 18.6.2013 21:24:30

koukám zase docela dost skazená diskuze. Já všem držím palce při záchraně toho co se dá a pokud by bylo potřeba tak bych měl mít o víkendu volno tak bych někam mohl zajet. Přes týden to nestíhám, končím docela pozdě.

F.T.M. - Profil | Út 18.6.2013 21:20:11

Mrknato >> Je vidět, že mě neznáš a jsi tak trochu mimo mísu :-))))) Nevadí každý je rád na světě :-)))))))) Taháš sem věci, které sem ani nepatří, ale o tom to je. Přerostlý svazáček poučuje a poučuje a vůbec si neuvědomuje, že ta doba je již dávno pryč :-))))))))))

FRANK71 - Profil | Út 18.6.2013 16:13:10

šmudla007 >> Šmudlo, ty jsi lišák. Kážeš vodu a piješ víno a hlavně chceš zabít dvě mouchy jednou ranou.Ty chodíš pro maso a ještě přitom sportuješ a některým chceš upírat to, že jenom sportují. Bohužel u vás ryby, asi nepřétekají, když máte limit na kapra.

dandakl - Profil | Út 18.6.2013 14:50:51

A pořád nadávame na vládu a při tom se chováme stejně jak čtu některe názory :)

Bosanac - Profil | Út 18.6.2013 14:29:00

Mrknato >> Je ti spatne z jeho cestiny ?
Zvykej se jestli chces komunikovat s pravovernym .

Mrknato - Profil | Út 18.6.2013 13:55:17

culi2 >> Neznám tě, nehodnotím tvé názory, ale z toho jak píšeš je mi špatně, asi jako z kontaminovaného kapř. Já nejsem zloděj, jsem klient ČRS a nebudu shánět nějaké bandy a rabovat. To je ten rozdíl, který určo nepobereš.... Tento příspěvek ti píši ve svém proti kontaminačním gumáku, ve kterém jsem dříve navštěvoval MRK.

Mrknato - Profil | Út 18.6.2013 13:39:19

Prchlajs >> Kapr je pro mě sazan. To co se vysazuje, je spotřebák, kapř...... ať ná 25cm, nebo 1,10m.
Já si myslím, že se nehádám, v diskusi píši své názory a hrubosti na mou adresu neoplácím, to je uličnictví?

Jsem členem ČRS, který má nějaké poslání, cíle a měl by respektovat zákon a vyhlášku. To je pro mě základ. Kapr mi nevadí, ale je ho všude dostatek, není pravda, co se psalo iniciátory petice K70, že velcí kapři z revírů mizí, což dokazují ti, co z lagun převáží velké kapř.

Problém svazu je zcela někde jinde, než v rybách, které uvízly mimo revíry a z 99% to jsou kapř. Problém je s pstruhovkami, menšími toky a pokud jsme jeden svaz, měli bychom řešit problémy podle důležitosti, ne podle toho co si kdo prosadí a vyřve ..... Proto je mi proti mysli, když by se ČRS zabýval finančně záchranou ryb, které lze snadno a efektivně v revírech obnovit. V případě, že by svaz měl vše v cajku, pak bych se takovému to stylu záchrany nebránil, pouze s upřesněním, kam tyto ryby umístit. Někde jsem četl, že v jižních Čechách to vypláchlo stovky rybochovů a pak tedy tito kapř nejsou uživatele revírů a pak ani členů svazu......
Bylo by normální tyto ryby jim vrátit a když to tak počítám, tak teď už budou vlastnictvím majitele pozemku, kde se nachází laguny......

Mrknato - Profil | Út 18.6.2013 13:19:23

RST >> Když fabujuji a dělám si legraci, tak si jsem jist, že to lidé s průměrným IQ pochopí. Pokud jsi někde narazil na případ, kdy jsem se v legislativě mýlil, budu rád, když mně to konkrétně sdělíš. Nikdo není neomylný, ale to co píšeš, není pravda, nyní fabuluješ a lžeš ty.

šmudla007 - Profil | Út 18.6.2013 12:59:48

RST >> Však já na kontaminaci povodní ryb nevěřím, když se tepelně upraví tak je v pořádku každá(pokud nebyla kontaminovaná již dříve). Když se do sítě sloví deset kaprů .. tak jeden tábor na jistotu deset kaprů spotřebuje(žádný neuhyne zbytečně)...a druhý tábor vysadí deset kaprů z nihž 3-6-9 uhyne později(každá ryba uhyne dřív nebo později,některá za týden, druhá za rok). Druhý tábor pro svoji činnost potřebuje těch pár mohykánů, žijí v přesvědčení že v řece prostě nic nezbylo a je to včil všecko na jejich bedrech aby mělo smysl u řeky i nadále vylehávat.
Kdo včil nezachraňuje tak nebude mít právo tam vylehávat... tak je to aspoň hystericky podávané.

Paradoxně v situaci kdy rybama řeky přetékají díky vyplaveným rybníkům soukromých subjektů. Navíc se narušuje přirozený výběr nejsilnějších jedinců, kteří vydrží i v té laguně do dalších záplav a zplodí nové odolnější potomstvo další generace. Ono je prostě hodně pohledů na stejnou věc. Proto je svět barevný a ne černobílý.

RST - Profil | Út 18.6.2013 12:36:00

šmudla007 >> Nechci se hádat ale trošku tomu nerozumíš, v zákoně je že uživatel .... do sedmi dní ...... po opadnutí vody, ale zákon neříká co je to opadnutí vody, je to návrat do koryta řeky a nebo vyschnutí laguny......... a dál jeden novinář napíše že ryby můžou být kontaminované a už se toho drží spousta lidí.

Víš vážený kolego jsem ze střední moravy s povodněmi a likvidací škod po nich mám jisté zkušenosti, ryby jsme zachraňovali jak v r. 1997 tak i v 2010, vždy jsme nechali udělat z čerstvě uhynulých kusů rozbor na cizorodé látky a schválně víš s jakým výsledkem?? ryby byly v naprostém pořádku a nevykazovaly žádné opakuji žádné známky kontaminace. A víš proč je to v celku prosté při povodních je několika násobně větší průtok v řekách a ten případný odpad rozředí tak, že je voda až na zákal ve výsledku čistší, než za standardního průtoku, kdy se do ní uvolňují jedy uložené ve dně řek z dob minulých. A pan MRKnato může otevírat oči tak maximálně tomu kdo nemá páru o zákonech a navazujících předpisech , ano nepopírám občas se stane a v některých věcech má pravdu, ale bohužel jen ve velmi malém procentu případů... jinak fabuluje a mlží.
Osobně si velmi vážím lidí co se třeba na vlastní pěst pustí do záchrany jakéhokoliv živočicha, ryby nevyjímaje.

Bosanac - Profil | Út 18.6.2013 12:33:55

čertice bertice >> Vyborny prispevek , pokracuj tady http://www.mrk.cz/minidiskuse.php?id=656009 .

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 12:31:35

Urážím jen ty lidi, který se do mě taky navážejí, už začínám chápat ten Váš problém co pořád máte a proč tady za to pořád orodujete jako že je K70 a kontaminace ryb a další...... rozumím tomu a tím to pro mě tato debata skončila nemá cenu si s Váma psát!

Prchlajs - Profil | Út 18.6.2013 12:30:28

1568 >> Jak můžeš někoho označit za duševního chudáka?Rozhodně ti nepřísluší někoho soudit.Z tvých zápisů čiší zatrpklost a nesnášenlivost s ostatními lidmi.Pokud ti tedy někdo nepochlebuje.Asi nikdy nepochopím lidi jako jsi ty a tobě podobní.Jseš nadržen psát a psát hádat se a dohadovat.Dělá ti to asi moc dobře a zřejmě tě to vede i k sebeuspokojení.Jinak by si se takhle nemohl ani prezentovat.

Prchlajs - Profil | Út 18.6.2013 12:23:14

Mrknato >> Říká se kapr né kapř.Pokud ti dělá správný název problém tak ho nepoužívej.Všimnul jsem si,že používáš tvou hlavu(která není hloupá)k hádkám s lidmi zaměřující se na lov jedné skupiny ryb.Nepřipadáš si ve tvém věku divně?Hádat se jako uličník?

Bosanac - Profil | Út 18.6.2013 12:22:37

čertice bertice >> Jak rikas :
každý máme nárok na svůj názor a to i pán který žije v době ještě za krále klacka ale neberu mu to ale taky nenechám aby se do mě a do nás všech navážel, to mi vadí.

Vy se taky nenavazejte a neurazejte ostatni . To mne vadi .

šmudla007 - Profil | Út 18.6.2013 12:21:52

čertice bertice >> ten pán nedělá problémy, ale otvírá lidem oči... a to prostě někteří psychicky nezvládnou pohlédnout pravdě do očí.
Buď je ryba z laguny kontaminovaná a je třeba ji ekologicky zlikvidovat .. nebo je zdravá a v pořádku a je teda možný ji pustit zpátky do revíru nebo vyudit. Kapraři nadávají lidem co kapry sáčkují a odnáší .. a přitom de fakto ohrožujou zbytek rybářů , ryba se v revíru asi dekontaminuje sama od sebe.
Tradicí je vyplavené ryby slovit a spotřebovat, je to i v zákoně že vyplavená ryba je majetkem vlastníka pozemku. Vracet tolstolobika,sumečka amerického do revíru je "neprozřetelné".

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 12:08:21

šmudla007 >> ten pán dělá problémy všude co jsem si pročítala jeho předchozí diskuze. Ale jak říkám každý máme nárok na svůj názor a to i pán který žije v době ještě za krále klacka ale neberu mu to ale taky nenechám aby se do mě a do nás všech navážel, to mi vadí. Dobrá všichni jsme pochopili že se mu nelíbí to co děláme ok mě se zas nelíbí jeho názory jen náchápu proč to tady neustále řešit, nás to stejně nezastaví a ty ryby budem zachranovat dál. Podle mě je to pán, který je dosti osamělí a tráví mnoho času u počítače a rejpe do lidí ale třeba se pletu, třeba to dělá jen proto aby si zvedal auru.

šmudla007 - Profil | Út 18.6.2013 11:49:13

čertice bertice >> Ano, ryby beru přiměřeně, občas dva, občas jednoho, občas žádného. Ta ryba dobrovolně na talířek neskočí, někdo jí musí pomoct.
Není špatné občas nějakou rybu ulovit zabít a sníst, ryba není hračka. Čím víc pouštěčů, tím víc ryb masaři budou muset odnést aby byla rovnováha.
Kopáním do Mrknata si nepomůžeš, přemýšlej a třeba pochopíš co proč píše. Chytám i na samosek, dokud to není zakázaný, akorát teda pouštím jenom když se mi chce.

borecrybář - Profil | Út 18.6.2013 11:44:04

tak jsem chtěl napsat něco rozumného, ale po zjištění že je tady pan b.b mrknato, kterej mi přijde jako totální ........ tak to nemám náladu.
pane mrknato běžte s těma vašema stupidníma kecama někam jinam (nechci porušit kodex) kamkoli vlezete jen rozdmícháváte nenávist a sortujete lidi, nikde jsem nečetl a nebo neslyšel od vás něco k věci. jste podle mne jen zamindrákovanej (kodex) kterej si tady řeší nějaké své komplexy!!!!!!!!! každou diskuzy dokonale poděláte.

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 11:39:30

šmudla007 >> Prosím tě já tě taky nikde nezminuji tak tě prosím o totéž, je vidět, že tím co si napsal si jeden z těch co odchází od vody denně s dvěma kaprama domů.

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 11:32:24

culi2 >> Michale nená cenu se snima hádat, každý na to má svůj názor a stím nic neuděláš. Tady stím pánem co si píšeš taky bych mu něco napsala ale nestojí mi za to tak se na to taky vyprdni.

1568 - Profil | Út 18.6.2013 11:29:11

culi2 >> Na rozdíl od Tebe jsem v pohodě.Jsi duševní chudák a je mi Tě docela líto.Prosím použij ignor.

culi2 - Profil | Út 18.6.2013 11:25:22

1568 >> clovek ti rekne pravdu a ty se cilis kolikrat jsi byl u toho doktora ty kdyz tam kazdyho posilas asi casto vid

šmudla007 - Profil | Út 18.6.2013 11:20:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud někdo máte kontakt na firmy co vyrábí masné červíky ve velkém, tak tyhle firmy by se o chcíplé ryby měli rvát jako o zlato ... A červíků na rybaření je potřeba jako soli.
kdo chce v menším měřítku přeměnit mrtvoly recyklací na krmení tak sem viděl na rybníčkem zavěšený pletivový kruh..na něm leželo zvířátko RoadKill(kočka-zajíc) ..no a červíci padali dolů do vody kde je sbírali pstruzi.
Mrtvola v přírodě není odpad , ale matroš a živiny. Tu chvilku co to smrdí se bude muset vydržet, i červík je příroda a červík taky chce něco žrát.

Culi2, čertice- než něco kydnete tak zkuste použít mozek. Kapr má neblahý vliv na mozky lovců kaprů, a přitom je to jenom Omega3 s šupinama.

culi2 - Profil | Út 18.6.2013 11:06:54

čertice bertice >> to je korunovanej

culi2 - Profil | Út 18.6.2013 11:05:41

Mrknato >> ssezen jsi bandu tvych kamaradu dobrovolniku a zkuz taky zachranit par ryb treba zmenis nazor jde videt ze jsto jeste nezkusil a ani nevidel zkus neco z organizovat ale myslim ze u tebe je asi problem komunikace s lidmi az to zkusis nekdy jsem zvedavy co potom napises mozna se chytis za nos a nebo zustanes jaky jsi jezdi s namy i 2 zensky ja byt tebou tak se stydim prosim te nepis takovy nesmysli clovek kdyz jsem vleze tak si chce pokecat zjistit co je novyho a ne kdyz to zapnu a vidim tam tve komentare tak bych nejradsi vyhodil pocitac i se zasuvkou z okna nez neco napises zkuz o tom nejdriv popremyslet asi nam neco zavidis v tom bude ten problem

JBpivosaj - Profil | Út 18.6.2013 11:04:50

Mrknato >> Ahoj, já si nemyslím, celkove se tato debata odvinula jiným směrem. Jen se říká co by se dělat mělo či nemělo, kdo by to měl dělat atd. Nikdo tady znas to nevyřeší. Vlákno jsem založil jako zajímavost, či aby nějaký dobrovolník se dozvěděl o daném problému a učinil co je v jeho silách, či chuti s tím dělat. Tohle osočování a hádání nikam nevede a jelikož nechci aby se to tu hrotilo ještě víc, dál jsem tuto nezajímavou anketu.

Pstruh27 - Profil | Út 18.6.2013 10:57:53

fikusák >> Chlapi - klobúk dole. Snáď ich zachránite čo najviac.

čertice bertice - Profil | Út 18.6.2013 10:55:43

culi2 >> Michale nemá cenu se sním dohadovat je to b.b

Červené karty: 1568