Diskuse k článku: První rok s Lipánky | MRK.cz

Diskuse k článku: První rok s Lipánky

Diskuse k článku První rok s Lipánky

Autor diskuse: Tomáš Kupka - Profil , 13.6.2012
25 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NLovec Fišma - Profil | Po 25.5.2015 18:13:09

Kdyby ty kroužky byly takhle fajn všude to by bylo něco...né jako v našem kde se nic neučíme a celou dobu jen sedíme a učíme se nahazovat.Stejně za ty malé děti všechno dělaj tatínkové (ovšem jen tady u nás kde všechno stojí za starou Belu).S Bohdanem Ptáčkem chodím do třídy a už jen z jeho vyprávění je znát že ten kroužek dělá někdo kdo na to nekašle,těm dětem se věnuje a věnuje tomu kupu času. Každopádně at' se daří. Petrův zdar

NLadineeek - Profil | Čt 21.6.2012 8:18:31

Super!!! Kéž by to takhle vypadalo všude. To, že je neučíte tu klasickou "připos*anou" položenou je jedině dobře!! V naší MO 2/3 "rybářů" jinak ani chytat neumí a ani nechce a učit to samé děti je ohavnost. Tak ať se daří!

NTomáš Kupka - Profil | Út 19.6.2012 21:09:15

Stopař >> Díky, ať vám to vydrží !!!

NStopař - Profil | Út 19.6.2012 19:58:06

Tomáš Kupka - >> Taky vedu rybářský kroužek.Když jsem se sem přistěhoval tak jsem sháněl rybářský kroužek pro mého syna, protože v předešlém bydlišti ho také navštěvoval a chtěl chodit do kroužku i tady.Jenže sem narazil na problém.V Tanvaldu kroužek fungoval formou jakéhosi rychlo kurzu,cca čtyři středy školení a potom závěrečný test a "kroužek" skončil.Což sem nepovažoval za plnohodnotný kroužek a tak sem zašel na místní MO a DDM a řek že když mi to dovolí a budou chtít tak se kroužku ujmu.Samozřejmě jsme se dohodly a od září sem začal kroužek vést.V prvním roce mého vedení složilo závěrečný test všech jedenáct dětí a už dneska vím že v září přijdou děti další.I když ze začátku to nebylo vůbec jednoduché a nevěděl sem co si pro děti připravit,snažím se kroužek vést tak aby to děti bavilo a aby nevyprchalo jejich nadšení,místní MO i DDM se taky celkem snaží a ohlasy rodičů jsou skvělé.A tady mám pár fotek - http://www.facebook.com/rybaricitanvald
Tobě děkuju za perfektní článek a držím pěsti.

NTomáš Kupka - Profil | Pá 15.6.2012 21:50:34

Výr >> Ne, nic za tím nehledám. Já Vás chápu, vím, jak ty ryby na závodech po vysypání z vezírku vypadají a jak se s nimi po závodech zachází, bohužel. Toto bylo jen kvůli té fotce, jinak samozřejmě při tréninku i běžném lovu ryby pouštíme ihned, a pokud si chce někdo třeba kapra ponechat, tak ho usmrcujeme okamžitě po ulovení. Nejsem příznicem vezírků, saků nebo odvážení živých ryb.

NVýr - Profil | Pá 15.6.2012 21:20:18

Tomáš Kupka >> v žiadnom prípade som nenarážal na porušenie pravidiel alebo zákona....pri výchove detí by som mal snahu deťom vštepovať v prvom rade cit a rešpek k rybám....v žiadnom prípade to nechcem dramatizovať ale určite existuje spôsob ako deťom vysvetliť že tréning na plávačkové závody nevyžaduje to posledné nutné zlo skladovania rýb vo vezírku....na pretekoch je to tak ako to je ale na tréningu sa to dá určite obchádzať....myslím si že to najdoležitejšie je aby deti pochopili že ryba je v prvom rade živočích, ku ktorému sa treba správať vždy čo najšetrnejšie ako je možné....a to aj v prípade že sa človek rozhodne ju zabiť.....

...berte to len ako moju nepodstatnú poznámku na okraj....nič iné za tým nehľadajte.

NTomáš Kupka - Profil | Pá 15.6.2012 16:27:59

Výr >> To je tak: My máme možnost lovit na naší malé vodě a ta fotka vznikla tak, že jsme s několika žáky trénovali na závody a zaměřovali se na lov bílé ryby, v našem případě jsou to prakticky jenom plotice, a v průběhu lovu jsme si je dávali do vezírku z jemné tkaniny (podobně jako je tomu při závodech, kde se úlovek váží) a poté jsme je dali na mokrou podložku a po focení jsme je zase pouštěli do revíru. V tomto případě nebyly úlovky zapsané, pokud narážíte na toto. Nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o naši malou vodu, máme možnost určitá pravidla občas porušovat, čehož ovšem nezneužíváme. Mám na mysli třeba to, že máme každou sobotu část revíru vyhrazenou pro sebe, nebo že tu mohou lovit i žáci, kteří si povolenku na tuto vodu nezakoupili, přičemž si ovšem nemohou žádnou ulovenou rybu odnést. Snad uznáte, že když máte u vody 20 nováčků, že je nemůžete mít rozeseté po dvouhektarovém revíru. Jde vždy o bezpečnost a kvalitu výuky. Rozhodně však neděláme nic, co by nějak zásadně porušovalo pravidla rybářského řádu, nebo bylo snad nešetrné k rybám. Takže asi tak...

NVýr - Profil | Pá 15.6.2012 14:23:09

Tomáš Kupka - >> Vážim si každého kto pracuje s deťmi a ďakujem Vám..... neodpustím si však otázku - ako mám rozumieť tej fotke kde sú deti s hromádkou rýb na podložke ?

Nretrívr - Profil | Pá 15.6.2012 12:51:51

Přemas >> CarpHouser - 15.6.2012 10:44:36 >> Je to bohužel tak.Super příspěvek.

Nretrívr - Profil | Pá 15.6.2012 12:50:54

Tomáš Kupka >> Moc pěkně jsi to napsal a dá se říct podle mne i velmi fundovaně.Něco o tom vím, byl jsem 40 let ve škole a do teď dělám s mládeží ve sportu / 35let/.Proto jsem na to narazil.Měl jsem na mysli preventivní programy, ne programy na následnou pomoc. Věř, že brožur a super dotovaných jednodenních, nic neříkajících akcí, bylo vždy velmi mnoho.Přitom brožury byly vlastně návodem , jak to dělat a z čeho.Když k tomu přičteš sady školení, tak je to balík.Navíc vím, že jako všude i tady se hodně peněz ztratilo.Jak jsi správně psal,jde o obecnou práci s mládeží. Nejen tedy u rybařiny.Lepší prevence není. V současné době je to ale náročnější i lidi, kteří se tomu mohou věnovat. Časové nároky jsou jiné, lidé už nejsou ve dvě doma. Dík za reakci.

NCarpHouser - Profil | Pá 15.6.2012 10:44:36

Protože jsem 5 let vedl rybářský kroužek, tak vím co vše pro to musí člověk udělat (čas, vlastní peníze, nervy, strach). K tomu v létě rybářský tábor. Děti Vás v celku berou, i tak jsem toho musel vůči nedostatku času zanechat. Tomáš Krupka palec nahoru.

NTomáš Kupka - Profil | Pá 15.6.2012 8:57:57

retrívr >> O protidrogových programech toho moc nevím, ale asi budou stát nějakou tu korunu. Zase si ale nemyslím, že jsou zbytečné. Ono je to asi blbost každého jedince, pokud do něčeho takového spadne, ale u těch mladistvých tam hraje velkou roli rodina a celkově prostředí, ve kterém vyrůstají. Věřím, že ve velkých městech do drog může snadno spadnout i do té doby bezproblémové dítě, a kdyby to bylo třeba to moje (i když žádné nemám), tak bych byl rád, že něco takového existuje. Toto se dá asi posuzovat pouze podle efektivity využití finančních prostředků do toho uvolněných a do toho já nevidím a ani se o to momentálně nechci zajímat. Pravdou je, že jakákoli práce s mládeží, včetně rybářáku, je vlastně prevencí užívání drog a kriminality mládeže obecně a nějaké finance by byly určitě fajn. On tu existuje program dotací od MŠMT, ze kterého mohou přes ČRS kroužky nějaké finance čerpat, ale zatím to nemám dostatečně nastudované a na odpověď ze Svazu stále čekám.

NJarin od Velké louže - Profil | Pá 15.6.2012 0:37:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáši, děkuji nejen za výborný článek ale i za celkový přístup k nelehkému údělu jakým je vedení dětí v rybářském kroužku i prezentaci naší MO. Věřím, že Tvé vynaložené úsilí bylo skvělou motivací pro celou řadu členů nejen v MO N.Město n/Metují ale i v celém ČRS. J.J - předseda

NLaďa K - Profil | Čt 14.6.2012 15:38:42

Nelze než poblahopřát jak k článku, tak i akci samé.Není lepší odměny, když se k Tobě po letech hlásí Tví odchovanci, co u rybařiny vydrželi.

Njak.23 - Profil | Čt 14.6.2012 14:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Super příspěvek! Jakmile náš 7měsíční ďábel jednou udrží proutek, hned se hlásí :D je to od Vás šlechetné a velmi důležité naše potomky vychovávat s láskou a respektem k přírodě!!! jen více takových rybářů, kteří se zájmem předají své znalosti a zkušenosti mladším!!! co bych za to byl býval dal, aby mne kdokoliv z rodiny k této vášni vedl a třeba mne přihlásil do podobného kroužku...od 6 let samoukem také není špatné, ovšem Xkrát jsem toužil po nějakých radách apod...v tomto ohledu to bude mít můj prcek a ostatní děcka (jejichž rodiče je přihláši) snadnější a jedině dobře pro ně!!! a to diky lidem jako jste Vy!

NJan23 - Profil | Čt 14.6.2012 13:55:30

Já jelikož mám 13 let, chodím do kroužku, který máme u nás ve Vnorovech a vidím, že děcek opravdu ubývá zájem u těch mladších. Možná je to i kvůli tomu, že u vody má být prostě klid a děti potřebují akci jako je to často ubanálních počítačových stříleček
S článkem nelze než nesouhlasit. Dávám jedna.

Nmypeters - Profil | Čt 14.6.2012 12:30:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš Kupka - >> Skvela prace,uzasny...drzim palce a moc fandim...at se dari.

NRybatorstr - Profil | Čt 14.6.2012 12:14:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš Kupka - >> Smekám, sám jsem kdysi chodil do Rybářského kroužku a jistě to občas s náma nebylo jednoduché. Jásná 1 s velkým uznáním ! Ať se daří :-))

Njartas - Profil | Čt 14.6.2012 12:02:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sám jsem jako junior navštěvoval rybářský kroužek a ještě dodnes na to občas vzpomínám. Přeji Vašemu počinu mnoho zdaru do dalších let, dále hodně vstřícnosti ze strany rodičů a případných sponzorů a hlavně více podpory ze strany CRS.

NBerRiver - Profil | Čt 14.6.2012 11:47:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, nejen článku, ale hlavně i Tobě dávám 1 tisíckrát podtrženou. Díky za Tebe a ostatní takové vedoucí (nejen) rybářských kroužků! Držím palce v dalším fungování!

NCudla - Profil | Čt 14.6.2012 11:17:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to těžký sám vedu kroužek asi 30let.Dneska tatík jde koupí papíry,protože už se nemusí do kroužku a sám chytá na čtyři pruty,mladej se dloube v nose protože ho k tomu nepustí.Děláme tábory,kdysi se vyhlásil termín plácnu přihlášky od 1.4 a 20.4. už bylo přihlášeno minimálně pět náhradníků ,kdyby se uvolnilo místo.Dnes takovej zájem není,protože tam není počítač,televize .Chtělo by to zavést znova povinnost chodit do kroužku.Děcka maj všechna práva jako dospělák ,ale žádnou povinost.Snad se to zlepší,ale i tak za těch pár dětskejch úsměvů to stojí....

Nretrívr - Profil | Čt 14.6.2012 10:37:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš Kupka - >> V dnešní době nevídaná věc. Hodně sil a potřebného štěstí.Škoda, že tyto aktivity nemají vhodnou podporu, třeba ze všech těch nesmyslných protidrogových programů.

NLáďa Kalina - Profil | Čt 14.6.2012 10:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

palec nahoru- ať vám to vydrží

NJuraj - Profil | Čt 14.6.2012 8:06:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomáš Kupka - >> Držím pěsti a klobouk dolů. V dnešní době něco, co se nevidí a mělo by se vyvažovat zlatem. Podobně fungují v Třebíči. Je to sice kroužek pro pokročilé se zaměřením na feeder, ale učí se tam všechny disciplíny. V zimě mají pozvané hosty a ze všech oborů (krom klasické dědkovské bobkařiny) a přednášky na dané téma jsou vedeny teoreticky i prakticky. Takže si pod vedním odborníka sami vyrobí boilís, pokusí se navázat mouchu, nebo sestavit plavačkové udice do různých podmínek. Zajímavostí je, že členy kroužku jsou i dospělí, což je jen ku prospěchu věci a pokud vím, tak do kupy jsou výborná parta. Zájem je dnes tak obrovský, že musí další zájemce odmítat. Sice se pletu do věcí, do kterých mi nic není, ale i když jste zdaleka, tak možná by bylo pro obě strany přínosem navázání nějaké spolupráce. Vedoucího kroužku najdeš na MRKu pod nickem RADYNEK. Tady mají stránky http://www.feedertrebic.cz/, tak na to mrkni.
Hodně zdaru.

NJirka Rybka - Profil | Čt 14.6.2012 6:46:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JJ do je pěkkné , takto nějak již 3 roky take aktivizujem děti do ryb kroužku vždy v září pořádáme rýbářský den pro děti rodiče kde se seznamí s činností v kroužku, s historickou ryb výbavou a náčiním na výlovy rybníků, mame i ukázku živých ryb, poté různé poznávací a dovedností spoutěže, mohou si i zkusit ulovit rybu, máme zde i přednášky každý rok na jiné téma Feeder, plavaná, přívlač, kaprařina, no a na nezájem si nemužeme stěžovat , ročně přivedeme k rybařským zkouškám 15 dětí, rybářského kroužku se účastní průměrně 35 detí , ale je za tím mnoho usilí a to mnoho lidí nevidí,