MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Zapékané oukleje

Diskuse k rybímu receptu Zapékané oukleje

Autor diskuse: Cloud ®25.2.2011

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Flying trout - ® St 20.7.2011 12:00:58
Mrknato >> jasný to souhlasim, já spíš reagoval na příspěvek Diakoona!
Takže oprava, smažení i s ploutvema a hlavou, k receptu zapékané oukleje nevím ...

Moje chyba - omluva!
N Mrknato - ® St 20.7.2011 11:55:34
Flying trout >> Když do rendlíku k rybě dáš papriku, rajče, víno, bešamel, tak to budeš pražit jen těžko......
N Flying trout - ® St 20.7.2011 11:36:49
vlastan >> upražíš to v celku. (ploutve, hlava, žádná překážka) :) Já jedl sardinky před týdnem v Řecku a fakt super, oukleje musim taky zkusit!
N vlastan - ® St 20.7.2011 10:54:34
to se děla i ji i s ploutvemi a hlavou? prosim odpovězte sem ještě hloupoučkej -děkuji
N Diakoon - ® St 20.7.2011 10:45:36
V chorvatsku je zprudka osmaží na olivovém oleji (předem obalené v moce) a dávají je na naloženou červenou cibulku, která je na proužky. 5ekl bych, že tu cibulbu mají připravenou o pár dní dřív páč je lehce nakyslá a rybky, které nám paní domácí takto dávala byly ještě horký. Bylo to žrádlo <
N karel.datel - ® St 20.7.2011 10:16:54
Snek >> Do čeřenu ne, pěkně našvihat bičem. Jinak, mám vyzkoušeno, že průměrný člověk zkonzumuje najednou 8 průměrných labských ouklejí (průměrná labská ouklej váží 50g brutto).
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 17:05:32
Kub1s >> tak tam taky :-)ale bolen má míru :-)


Snek - i ty, a hrouzci,plotičky slunky , po vejlovech ideální čas na přípravu tohoto jídla :-D
N Snek - ® Ne 20.3.2011 17:01:26
Tichej >> i střevličky?
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 17:01:14
Tichej >> já myslel, že je kosíš na Jordánu!:-))
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:59:03
Snek >> no fuj :-D do čeřenu


daj se takhle dělat všechny rybky :-)
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:57:47
Kub1s >> tak na Lužnici záležitost hodiny a půl ve dvou lidech,ale co by člověk neudělal pro kámoše :-)
N Mraroz (houba) - ® Ne 20.3.2011 16:55:46
nejlepsi je udelat si grundle ze slunek
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 16:54:35
Snek >> no jo, sakra:-))
N Snek - ® Ne 20.3.2011 16:53:52
Dají se takhle dělat i např.střevličky?
N Snek - ® Ne 20.3.2011 16:52:44
Kub1s >> do čeřenu to máš hned :)
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 16:49:05
Tichej >> 200ks?to musí bejt šichta je nachytat:-)))
N Mraroz (houba) - ® Ne 20.3.2011 16:48:37
to jsou tak 2 porce
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:29:24
M@gič >> jj já je dělám tak,že je kuchnu opláchnu obalím v hladké mouce(tu smíchám s paprikou nebo pepřem nebo kmínem dle chuti) osolím a šup s nima do friťáku :-) k vínu nebo pivku lepší než brambůrky :-D dělávám jich tak 50 až 200ks záleží koli se nás sejde nebo koli se bude konzumovat alkomolu :-).jinak naložený se zeleninkou na kyselo jsou taky ňamka
N Moravia - ® Ne 20.3.2011 16:03:34
Pár receptů.
N retrívr - ® Ne 20.3.2011 16:02:17
mical99 >> No vím, jen u nás nejsou, už vůbec nevím, jak bych je měl konzumovat. To byla spontánní reakce.Jinak ryby moc nejím, umím však velmi dpobře připravit.Ať Ti jdou..
N mical99 - ® Ne 20.3.2011 15:46:53
retrívr >> ty fakt nevíš jak vypadá ouklej?? :o
http://www.rybareni.com/seznam/ouklej.htm
N M@gič - ® Ne 20.3.2011 15:37:38
Já teda ryby nejím, ale jeden známej oukleje smaží. Uřízne hlavu, ocasní ploutev, vymáčkne střeva, při téhle práci prej většina šupin povolí a pak je opláchne. Potom je obalí v mouce, pálivé paprice, osmaží jako hrancle a osolí. Takhle to nějak dělají i Chorvati (určitě nejen ti), kdysi jsem tam něco podobnýho viděl.
N Snek - ® Ne 20.3.2011 15:08:11
Vyskoušel jste to někdo?je to k jídlo?
N retrívr - ® Ne 20.3.2011 15:05:38
Cloud - >> Dost si htaju na kuchaře, dost se mi daří.Jen malá otázka, co je to ouklej?To jsem asi i blbec rybář, tak to tak berte.
N KralOskavy3 - ® Ne 20.3.2011 15:02:07
Brouček >> Jak děláš ty sledě?
N Brouček - ® Pá 25.2.2011 6:16:41
tohle jsem nejedl ale ja si nalovím oukleje a dělám z nich sledě v oleji to je mňamka ,
N Cloud - ® Pá 25.2.2011 0:45:20
smradzjzd >> 4 porrce určitě,ale ne v našem státu :--))
N kam!kaze - ® Pá 25.2.2011 0:34:00
100 g másla na 4 oukleje?to je v tom chceš utopit?Jinak OK,super :)
N smradzjzd - ® Pá 25.2.2011 0:28:56
Ještě tam napiš, že toho jsou 4 porce :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového (všeobecné)
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAkce Trakker

Akce na produkty Trakker oblečení, nádobí, pouzdra, polštářky, vrtáky, thermoprádla, předložky do bivvy, trička a jiné.


akce, rybareniAkce na bundy a vesty FOX Rage Puffa Shield Jacket

Bunda Puffa Sheild Jacket poskytuje výjímečné teplo při lovu v chladnějších dnech. Tento stylový oděv představuje vynikající ochranu před živly, především díky lemu po celé délce zipu i s ochranou brady a se dvěma stahovacími gumičkami, které zabraňují průniku větru.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
PEPA cestovní kancelář s.r.o. PEPA cestovní kancelář s.r.o.

Široká nabídka rybářských zájezdů a výprav: Švédsko, Norsko, Finsko, Irsko, Kanada, Aljaška, Kamčatka, Chile, Argentina, Panama, Maledivy,...