MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Zapékané oukleje

Pečení ryb

4 oukleje, 100 g másla, lžička vegety, špetka rozmarýnu, špetka majoránky, 100 g tvrdého sýra, rajče, paprika, 2 lžíce bílého vína, sůl, na bešamel : 2 lžíce polohrubé mouky, lžíce másla, 2 dcl masového vývaru, žloutek, sůl

Rybky osolíme a opečeme na másle, pak je urovnáme do ohnivzdorné misky, okořeníme, posypeme vegetou, nakrájenou paprikou a rajčetem, přelijeme vínem a bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut. Bešamel : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, jíž zahustíme vývar, krátce povaříme a zakvedláme žloutek.(Ouklejka pruhovaná je celoročně hájená!)

 

Cloud - ®, 25.2.2011
Průměrná známka: 2,60

Diskuse k receptu

N Flying trout - ® St 20.7.2011 12:00:58
Mrknato >> jasný to souhlasim, já spíš reagoval na příspěvek Diakoona!
Takže oprava, smažení i s ploutvema a hlavou, k receptu zapékané oukleje nevím ...

Moje chyba - omluva!
N Mrknato - ® St 20.7.2011 11:55:34
Flying trout >> Když do rendlíku k rybě dáš papriku, rajče, víno, bešamel, tak to budeš pražit jen těžko......
N Flying trout - ® St 20.7.2011 11:36:49
vlastan >> upražíš to v celku. (ploutve, hlava, žádná překážka) :) Já jedl sardinky před týdnem v Řecku a fakt super, oukleje musim taky zkusit!
N vlastan - ® St 20.7.2011 10:54:34
to se děla i ji i s ploutvemi a hlavou? prosim odpovězte sem ještě hloupoučkej -děkuji
N Diakoon - ® St 20.7.2011 10:45:36
V chorvatsku je zprudka osmaží na olivovém oleji (předem obalené v moce) a dávají je na naloženou červenou cibulku, která je na proužky. 5ekl bych, že tu cibulbu mají připravenou o pár dní dřív páč je lehce nakyslá a rybky, které nám paní domácí takto dávala byly ještě horký. Bylo to žrádlo <
N karel.datel - ® St 20.7.2011 10:16:54
Snek >> Do čeřenu ne, pěkně našvihat bičem. Jinak, mám vyzkoušeno, že průměrný člověk zkonzumuje najednou 8 průměrných labských ouklejí (průměrná labská ouklej váží 50g brutto).
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 17:05:32
Kub1s >> tak tam taky :-)ale bolen má míru :-)


Snek - i ty, a hrouzci,plotičky slunky , po vejlovech ideální čas na přípravu tohoto jídla :-D
N Snek - ® Ne 20.3.2011 17:01:26
Tichej >> i střevličky?
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 17:01:14
Tichej >> já myslel, že je kosíš na Jordánu!:-))
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:59:03
Snek >> no fuj :-D do čeřenu


daj se takhle dělat všechny rybky :-)
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:57:47
Kub1s >> tak na Lužnici záležitost hodiny a půl ve dvou lidech,ale co by člověk neudělal pro kámoše :-)
N Mraroz (houba) - ® Ne 20.3.2011 16:55:46
nejlepsi je udelat si grundle ze slunek
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 16:54:35
Snek >> no jo, sakra:-))
N Snek - ® Ne 20.3.2011 16:53:52
Dají se takhle dělat i např.střevličky?
N Snek - ® Ne 20.3.2011 16:52:44
Kub1s >> do čeřenu to máš hned :)
N Kub1s - ® Ne 20.3.2011 16:49:05
Tichej >> 200ks?to musí bejt šichta je nachytat:-)))
N Mraroz (houba) - ® Ne 20.3.2011 16:48:37
to jsou tak 2 porce
N Tichej - ® Ne 20.3.2011 16:29:24
M@gič >> jj já je dělám tak,že je kuchnu opláchnu obalím v hladké mouce(tu smíchám s paprikou nebo pepřem nebo kmínem dle chuti) osolím a šup s nima do friťáku :-) k vínu nebo pivku lepší než brambůrky :-D dělávám jich tak 50 až 200ks záleží koli se nás sejde nebo koli se bude konzumovat alkomolu :-).jinak naložený se zeleninkou na kyselo jsou taky ňamka
N Moravia - ® Ne 20.3.2011 16:03:34
Pár receptů.

[ Vstoupit do diskuse - 29 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek pstruhové sezóny:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic Taška Commander (SLEVA 60 %)

Za 1289
Taška na nástrahy od firmy Prologic pro opravdu náročné rybáře, tato taška pojme až 5 kg návnad.


akce, rybareniAKCE Pruty Fox Ranger XTS

Za 3190
Za mimořádnou cenu po přihlášení luxusní pruty Fox 360cm/2,75lb postavených na kvalitním, rychlém a tenkém blanku, který vám bude při rybaření dělat jen radost


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen