Mácháč: Povolenky k lovu ryb se budou vydávat od března

Autor diskuse: Chosé 2 - Profil , 29.1.2016

Radek Fox - Profil | Pá 29.1.2016 23:24:49

drvoštěp >> Pokud se podíváš na téma Máchovo jezero, tak už jsem tady k němu napsal moc a moc. Těm pindům v odkazu se můžu akorát zasmát, ještě mám v paměti nedávné a hlavně marné čištění vody modrou skalicí za mnoho melounů.

Edit: Jinak jsem reagoval na tvůj příspěvek, kde jsi zmiňoval, jak se k nám pohrnou Němci za holkama, levným pivem a kapry. Z mého pohledu je to holý nesmysl, dnes je jiná doba a mladí lidé se baví jinde i jinak než u bahňáku. Jo, jednou za rok se tam sjede deset tisíc smažek za techno muzikou, ale tuto skupinu netáhne Mácháč, kapři, pivo, možná tak holky, ale vysmažený ;-)

karlos2 - Profil | Pá 18.3.2016 10:58:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven >> To jestli se bude vážit není tak podstatný jako to, že ryby budou uchovávány 3,5 hodiny v obyčejným vezírku. Víš asi jak to bude vypadat, když budeš brát každou ulovenou rybu( rozhoduje přeci váha). Vezírek bude jako ježek, samá napůl vylezlá plotice takže leklá a nebo napůl leklá.

Radek Fox - Profil | Pá 29.1.2016 23:51:49

drvoštěp >> Žádná reklama, jednoduše jsem tam legálně chytal, i když ostatní nesměli. Tato fotka je zase z roku 2004 od Valdštejnské proti Kachnímu ostrůvku.

O suché ruce tehdy vůbec nešlo - viz. rok 1987, kapra jsem v tu dobu bral jako žrádlo a také byl sežrán. Dnes bych ho pustil a byl by třeba stokrát chycený a pojmenovaný nějakým profíkem z nějaké renomované boilie stáje. Řekl bych, že brzy přijde doba, kdy jim budou dávat čipy a GPS, magoři :-))

Jiří Šindelář - Profil | So 16.4.2016 18:49:53

Radek Ráliš >> Radek Fox - 16.4.2016 17:52:35 >> To bude za pár let vyhlášenej ploticodrom :-)

Radek Fox - Profil | So 16.4.2016 18:01:05

Prasek_2007 >> Zkrátka závody na vodě, kde by si člověk průměrně velkou rybu tržní velikosti musel přinést s sebou. Kde by se tam ten kapr vzal? Už dříve je přestali vysazovat a při každém výlovu je jen odebírali, protože jsou hlavním strůjcem špinavé vody :-))

Více ryb než v celém Mácháči je před tou hrází u mostu, která má zabránit vtékání dokských hoven do něj, tam měli ty závody udělat.

Chosé 2 - Profil | So 30.1.2016 7:59:59

alžběta >> Pozdní podzim je tam všude klid a mír:-) Foceno týden před výlovem.

Radek Fox - Profil | Pá 29.1.2016 23:31:52

drvoštěp >> Povedlo se jim to, voda byla celou zimu krásně čirá :-)) To se psal rok 2007, zde máš z něj podzimní fotku.

Radek Fox - Profil | Pá 29.1.2016 23:05:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drvoštěp >> Ahoj, kdybys to napsal před více než dvaceti lety, tak by to možná bylo aktuální, ale dnes je to holý nesmysl. Co by tady na špinavém Mácháči ti Němci dělali? Pivo mají daleko lepší z našeho chmele. Vždyť už tam nejsou ani ty holky, které by je táhly. Ony jedou raději někam k moři, kde je to vyjde levněji a nedostanou ze sinic alergii. Doksy a celý ten kšeft zabila nenažranost tamních podnikavců, kteří jen brali a neinvestovali z vydělaných prachů zpět do koloběhu skoro nic. Výsledek je šílený, však se tam zajeď podívat. Je to zabahněný rybník se špinavou vodou plnou sraček, prý od kaprů a bílé ryby :-)) Vybavení a veškeré zázemí pro rekreanty vybudované za komoušů v dezolátním stavu, to je dnešní Máchovo jezero. Prožil jsem v Doksech u Mácháče celé své dětství a odešel jsem až v 19-ti letech, to ještě bylo jezero jezerem... Tady máš moji fotku z roku 1987 :-))

drvoštěp - Profil | Pá 29.1.2016 17:58:13

Unkas >> Masakr to teda bude.A až to zjistí dederoni tak to bude úplně na hovno.Mám to kousek a v životě jsem tam nebyl. Když jsem slyšel jak tam každej jenom jezdil a jezdí chlastat a dělat bordel od dob sociálismu, ne děkuji.Taky jsem chlastal ale Macháč mě nechával chladným.Od nás z party jsem opravdu jedinej kdo tam nebyl...

Chosé 2 - Profil | Pá 18.3.2016 11:08:39

sven >> Ahoj :-) Však vážení také neodsuzuji, ale jak píšeš níže. Na závodním úseku, kde voda jde postupně do hloubky to bude dost nešťastné. Nikoho nepodceňuji, ale za ten krátký čas ho mnozí nestačí naplnit. Pouze nějaký ten malý ještě uzlíkový. Krmení 10min před začátkem závodu, také chápu, jako že při lovu už nesmím dovnazovat a udržet si rybu na lovišti.
S tou bílou rybou jsi také uhodil hřebíček na hlavičku:-o) Asi té dravé nechtějí brát potravu.

sven - Profil | Pá 18.3.2016 10:44:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chosé 2 >> ahoj. Vidím, že tam jsou stejní kokosáci jako u nás, kteří netuší, jaký je rozdíl mezi prezencí a prezentací :-)))
Jinak, co se týká toho vážení, já bych to neodsuzoval. Sám jsem to prosadil na dvou ze závodů, které jsem organizoval, víckrát to bohužel neprošlo....
Vedlo mě k tomu jednak to, že se eliminovalo podvádění a připisování kusů a centimetrů kamarádíčkům. Když se váží na konci najednou a za přítomností svědků, podvádět nelze..
A hlavně kvůli rybám. Ryby se při vážení neosáhavají, neválí po trávě nebo v písku a nemáš pak polovinu obsádky, zaplísněnou.
Ovšem vezírek v mělké vodě, je docela průser.... Pokud je dostatečně dlouhý, na konci zatížený aby byl natažený a není těch ryb moc, no tak jakž takž... je to jako na Hamru, když vylosuješ stranu od pláže...
No ale kolik lidí takový sak má..
S úlovkem to nebude horký... voda velká, ryb málo a pokud vím, tak se dušovali, že bílá ryba tam nebude... :-)

karlos2 - Profil | Pá 18.3.2016 8:06:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Odkaz na OPS Máchovo jezero

sven - Profil | Po 15.2.2016 22:34:15

Radek Ráliš >> Radek Fox - 15.2.2016 1:54:58 >> Ahoj. Také Ti děkuji za obsáhlý fototoseriál :-))
Oko se pokochalo, z některých obrázků dýchnou vzpomínky a z některých trochu smutno...
Donekonečna a s takovým přístupem jako dosud, ty trosky bývalé slávy, stát nebudou.
Zákonitě časem zmizí anebo budou jejich majitelé, donuceni sáhnout do kapsy a investovat do nich.
Les se časem také zmátoří a jede se dál.. Nová generace, bude mít nové vzpomínky..
Nakonec, co si budeme povídat...ani pěkné vzpomínky na Mácháč, nemusí být nutně o Mácháči..:-))

Chosé 2 - Profil | Po 15.2.2016 6:57:20

Radek Ráliš >> Radek Fox - 15.2.2016 1:54:58 >> Zdar Radku:-) Děkuji ti za vložené aktuální fotografie a průvodní komentář. To jsi si udělal moc pěkný šlapací výlet plný vzpomínek. Také doma ještě něco málo mám. Mácháč byl na poloviční bikerské trase, kterou jsme s partnerkou jezdili, když jsme od Nového Boru chtěli polykat kilometry. Pochopitelně jsme se pravidelně stavovali na Svenovo, kde to vždy odnesl nějaký ten kopeček "vyhlášené zmrzliny" s koupaním kousek vedle v Hamru. Psal jsem tzv. koordinátorovi OPS, kdy jsem ho požádal o bližší informace k připravovanému revíru doplněný o platný RŘ. Odpověď či reakce dosud žádná.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:36:16

Tady z toho místa jsem po sezóně chytal kapry, je to vedle přístaviště pro parník Máj.

Jiří Šindelář - Profil | Ne 7.2.2016 1:19:35

Radek Ráliš >> Radek Fox - 7.2.2016 0:58:21 >> Jo od surfaře si to nechal zavíst a chytil velkýho candáta, to mi děda vyprávěl. Jiný foto než vánoční teďka nemůžu sehnat, snad mi to účastníci prominou. Děda je ten nalevo :-)

Jiří Šindelář - Profil | Ne 7.2.2016 1:13:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 7.2.2016 0:53:39 >> Myslel jsem si to. Protože děda RL neměl a ten jeho kamarád si nechal legitimaci propadnout a chytal dál :-) K čemuž se váže jedna zajímavá historka, když jednou se ráno z VDF vydali na Mácháč. Děda jel autem na před a Tajčman na bizonu za nim. No měli sraz u toho zámeckýho rybníka u Český Lípy. Děda čekal, furt nikdo nejel.. no pruty byly v kufru tak děda neodolal a šel nahodit. Na druhý straně na něj někdo zamával. No po chvíli první kapr, tak šup s nim do kufru. Furt nikdo nejel, tak chytal dál a za chvíli druhej - šup do kufru, chlap na druhý straně smeknul čepici jakože dobrý, no to už bylo asi deset, tak děda jel dál do Starejch Splavů. Tam chvíli poseděl, pokecal s chlapama, stále nikdo nejel. Tak se vrátil do Varnsdorfu, zatroubil před panelákem, kde bydlel pan T., ten vykouk a gestem pobídl ať jde dovnitř. No tak děda vzal vercajk (byl od jeho) a jednoho kapra. Ve dveřích: D:"Tak co kdes byl?"
T:"Ani mi nemluv, víš se v zatáčce v Podluží vyhřejvaly na silnici ty krávy."
D:"Vim."
T:"No tak jak jsem to klopil na bizonovi v tý zatáčce tak po prvnim lejně jsem se sklouznul a ostatní jsem vytřel hubou. Urval stupačku, u nějakýho baráku se nechal ošplejchnout hadicí a do Varnsdorfu se vrátil tak, že lanko plynu držel v ruce. Já to měl i v uších"
Prej to měl i v uších :-)))
T:"No a kdes byl vlastně ty, to si chytil na Mácháči dva kapry jo, no dobrý."
D:"Ne, já jak sem na tebe čekal u toho zámečáku za ČL tak tam."
T:"Ty vole to je chovnej"
:-)) a takovýhle příhody mi děda vypráví pořád

Radek Fox - Profil | Po 1.2.2016 1:04:44

sven >> Téměž každý týden chodíme o víkendu k jezeru na procházku se psem. Dnes jsem koukal, co příští nafotím a pošlu sem. Je to opravdu děsné, v jakém stavu je tamní zařízení určené pro rozvoj rekreace. Jinak nás už před pár lety zarazilo, proč vykáceli mnoho stromů ze strany od Doks k hlavní pláži i ke Klůčku před mostem. Letos v tom pokračují, sundavají obrovské a zdravé stromy, čímž mění místa, kde byl krásný borový les v holé paloučky.

PS: Tvůj příspěvek ve mně evokoval mnoho vzpomínek ;-)

sven - Profil | So 30.1.2016 12:09:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

alžběta >> tak v tom Ti neporadím .. ani Radkovi:-))
Ale je pravda kucí, že jste tam určitě v současnosti častěji.
Přestal jsem tam podobně jako spousta jiných jezdit. Naposledy jsem tam přibrzil asi před 3-4 lety, jen tak, mrknout na rybník, jak to tam vypadá.... Z těch palem, tobogánu a podobných opičáren se mi drobet neudělalo dobře a zas mám na pár roků od Mácháče pokoj...
Trochu mám zakonzervovaný stav před řádkou let, co se toho bordelu týká a dnes to může být jiné. Hodně je soukromého a majitelé si to jistě ohlídají. To je možný.
Kdysi jsme tam jezdívali hodně. Na podzim na ryby do Splavů, když už tam býval posezónní klid a na víkendy, koupat se a na parníky .-)
Asi 3-4x jsem byl s rodinkou na týdenní rekreaci Pod Borným, tři měsíce v kuse pracovně s ubytováním v STS Doksy, pak měsíc se střelákama na Tachově, také s ubytováním v Doksech.
Do Grandu jsme jezdili na výjezdní školení.. kuwa,,, kdeže loňské sněhy jsou... :-)
Byl jsem i coby dorostenec 2x na Benátské..takže mám jistou představu pohledu z druhé strany :-)
Dokonce jsem tam jednou dostal peškem přes kožich, od Venci s Bohoušem...
Pár kluků, co se učili na Zámku a měli to všechno z první ruky, také znám.
Na Rybníčku v Doksech a u Vrabčáka ve Splavech, (vsadím se že o té hospodě slyšíš poprve :-),
tak tam pár hektolitrů proteklo.. :-)
Jo a Bílý Kámen... Tak tam jsem měl tu čest (pracovně), když ho vykutálení loupežníci z Liberce, Prahy a Jablonného, společně s domem na náměstí "privatizovali " :-)
Takže můj minulý příspěvek neber jako relevantní faktografii současnosti ale jako nostalgickou vzpomínku na krásné chvíle, v jednom z nejkrásnějších míst v republice,
které jsme dopustili zdegradovat na zlatokopeckou dojnou krávu.....

sven - Profil | Pá 29.1.2016 18:32:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Unkas >> jak už dole psali kolegové... kdo to tam zná, nevěří, že by tam mohl být ještě větší bordel než býval od nalitejch a sfetovanejch valutových cizozemců, na špici se západními sousedy. Naši samozřejmě nezaostávali.. Nejvýživnější byly Benátské noci, Mácháče, diskotéky atd. ...kam si šlápl, nablito nebo nasráno, kelímky, šp.cky,rozflákané flašky..................................
Nikdo si s tím za celá léta, nebyl schopný poradit...bo z cizineckého a turistického ruchu Doksy a Splavy žily.
Konečně, i když to mám kousek, určitě tam na sumce ani na kapry, nikdy nepojedu..

rybomil - Profil | Pá 29.1.2016 17:52:00

Chosé 2 >> čeče, jestli voni nemají nějakej ten vzor , třeba v poradci ministra, tom co má ten Katlov u K. Hory ? Jináč to v absurdistánu CZ není možný. :§)

Chosé 2 - Profil | Pá 29.1.2016 17:39:40

drvoštěp >>Nelíbí se mi to. Osoby, které soukromě podnikají přímo u Máchova jezera v oblasti turistického ruchu si založí neziskovou společnost do které cpe stát peníze. :-(

Chosé 2 - Profil | Pá 29.1.2016 16:17:14

Na těchto stránkách společnosti, která se tituluje jako obecně prospěšná společnost, by se časem měly, nebo mohly objevit nějaké bližší informace, které zde zatím postrádáte. Zatím se zde objevil pouze článek převzatý z Českolipského Deníku. Jestliže bude mít kdokoliv eminentní zájem o bližší informace, může si na těchto stránkách nalézt kontakty.

http://opsmachovojezero.cz/

LosPafkos - Profil | Pá 29.1.2016 13:44:54

Saddám >> takže ta dotace do soukromáku je stejně hanebný příklad jak u pana Vágnera a jeho vody v nájmu.

tuzemak - Profil | Pá 29.1.2016 12:52:03

LosPafkos >> číst už umíš dobře,ty brýle dělají divy,že.o))))

sven - Profil | So 16.4.2016 22:05:55

Radek Ráliš >> Radek Fox - 16.4.2016 22:00:45 >> Já určitě také :-)

Chosé 2 - Profil | Pá 18.3.2016 10:57:05

Jiří Šindelář >> Tak pro rybářskou veřejnost je to myšleno asi pouze na kukačku. Těžko si někdo kromě těch co aktivně nechytají bude z účastníků pořizovat cajk s podběrákem s vezírkem Třeba až na ty co to mají kdesi zaprášené ve sklepě. Také však to mohou mít půjčené, ale ti naplněný vezírek bílou rybou a kapry mít nebudou.

sven - Profil | St 2.3.2016 9:29:37

karlos2 >> Je vidět, že to je ještě poctivá práce z poctivýho materiálu, když to chajda přežila :-))

karlos2 - Profil | St 2.3.2016 7:25:18

Toto je taky Mácháč , loňský duben( přesně 1.4.)

Chosé 2 - Profil | St 2.3.2016 7:06:51

http://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/u-machace​-konci-parkovani-zdarma-20160229.html

O výkonu rybářského práva dosud od OPS žádná zpráva. :-)

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 22:44:10

Ahoj chlapi, rádo se stalo ;-) Ať se Vám daří, Radek

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:54:58

Musím to zakončit nějakou hezkou ;-)

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:50:15

Poslední :-(

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:48:42

...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:46:03

Foceno od železničního mostu - rozcestí na Staré Splavy, hlavní pláž Doksy a směr železniční přejezd. Býval tam krásně hustý les, že místy nebylo vidět sluníčko...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:43:14

:-((

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:40:04

Hned za závorami stávali komedianti se svými maringotkami, kolotočemi, střelnicemi atd.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:37:35

Na závěr jsem si nechal vykácený les v okolí hlavní pláže Doksy.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:36:28

Brána zavírá prohlídku hlavní pláže v Doksech.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:35:34

Ještě jednou zázemí pro podnikání a převlékárny z minulosti

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:32:44

Prázdná pláž...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:30:37

Starý betonový chodník potažený asfaltem je v rozpadu. Pamatuji si na ten pod ním, kde byly spáry asfaltové a v letní sezóně jsem do nich vyšlapával chodila. Někde byl však rozteklý úplně, tam to samozřejmě nešlo. Je prdel, že v České Lípě na Dubici, kam nikdo nechodí, udělají chodník ze zámkové dlažby a zde je takový hnus.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:27:19

Na toto místě jsem chytal většinou v jarním období ještě před vypuknutím rekreační sezóny.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:26:14

Tobogec

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:23:04

Z betonu již vylézají ocelové dráty, dlažba původní, stavba zanedbaná...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:18:22

Tzv. restaurace Na betónku. Další ukázka nulových investic během provozu...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:14:42

Novodobá dřevěnice...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:13:20

Pohled ze zadu je děsný, zázemí zdejších podnikatelů.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:12:31

Převlékárny, toalety, komerční prostory - též vybudované za doby socialismu.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:10:51

Tady jsem si jako kluk hrál, místo písku tam byla voda - brouzdálko, což se mi zdá lepší, ale je ta nová doba :-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:09:32

Pohled ze zadní strany :-((

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:08:38

Domeček první pomoci, stále stejný...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:07:53

Stánek - bar, který svého času provozoval Sagvan Tofi.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:05:37

Další tabule a téma kvalita či nekvalita vody. Minigolf :-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:03:53

:-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 1:03:13

Restaurace, která musela vydělat ukrutné prachy, byly u ní nekončící fronty. Stačí se podívat, jak vypadá. To je obrázek zdejšího podnikání, či spíše ždímání bez dalších investic :-((

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:50:17

Po krásném přístavu asi druhá nejhezčí budova na pláži - toalety :-)) Tato dřevěná zrůdnost je z dnešní - polistopadové doby, ale k čemu má sloužit, to jsem nezjistil.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:47:14

Starodávná klouzačka a objekty využívané k podnikání, z velké části opět pamatující komouše...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:45:18

Vstup na vlastní nebezpečí :-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:44:45

Flotila šlapadel z minulosti :-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:43:36

Dokský jacht klub

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:39:40

V těchto místech provozoval za socíků stánek p. Valenta z Děčína - vousatý chlapík, byl to známý mého dědy. Nutno podotknout, že ten stánek vypadal tehdy lépe než tahle obludnost vedle restaurace, která se vůbec nezměnila, pouze léty značně zašla.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:33:21

Druhá zdejší největší loď Racek.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:32:31

Postavili nový dok pro parníček s názvem Hynek či Jarmila, vedle stojí zrekontruovaná největší loď Máchova jezera parník Máj.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:22:44

Tak se ještě podívám na zázemí pro rekreanty, které pamatuje krále Klacka :-)) Letitá klouzačka a v pozadí kopec Borný.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:19:31

Ještě jsem zapomněl na pohled z mostu směrem k jacht klubu. Zde byly též rybářské posedy a musím si vzpomenout na kamarády mého táty pana Antonína Horčíka a Pavla Bolarda. Dnes už všichni chytají na revírech, kam se mi živí teprve dotaneme...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:15:35

...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:14:43

Bez lidí je tam krásně...

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:14:00

Jdeme na pláž, zde se chytalo s přimhouřením očí tehdejších kontrolních orgánů, a to vždy po turistické sezóně.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:09:33

Ještě jedna fotka, kde končí rybářský úsek a začíná pláž Klůček. V pozadí je vidět bývalá politická škola pro komouše, dnes je z ní hotel s názvem Port, a to je jediné místo na Mácháči, kde se dá koupat v čisté vodě. Důvod je, že tam mají pěkný nerezový bazén :-))

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:06:16

Ukončení rybářského úseku v Doksech, tak to bylo a tak to opět bude, což jsem slyšel od profi rybáře Jirky Holuba v rádiu. Na tomto místě jsem chytal rád, nahazoval jsem směrem na ostrůvek a kapři brali.

Radek Fox - Profil | Po 15.2.2016 0:02:42

A teď bude vidět, proč zrovna název Pod břízkami ;-)

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 23:58:23

Tady budou zase brzy sedět rybáři. Já jsem z těchto míst chytal úhoře přímo z koryta starého potoka.

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 23:55:41

Dnes už je mnoho bývalých lovných míst zarostlých rákosím.

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 23:53:45

Teď se dostávám k místům, kde se zřejmě bude chytat, stejně tak jako v minulosti. Celému úseku se říkalo Pod břízkami. Tyto snímky jsou z tzv. Velké kosy

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 23:44:45

Pohled z mostu směrem na zátoku k přítoku od Čepelského rybníku. Kdysi tam byly po obou stranách rybářské posedy, které po roce 1991 odstranili. Dnes je tam zhotovená hráz, která měla chránit samotné jezero od splašků a fekálií z Doks. Výsledkem je křišťálově čistá voda :-))))

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 23:35:28

Tak jdu na to a začnu novým mostem, který spojuje část od města Doksy s pláží Klůček - v nové době nuda pláž a z pravé strany autokempem. Z mostu jsme dříve oficiálně chytali, nejraději vzpomínám na pana Dolejše, jenž měl přezdívku Kůl a na pana Pěknice z České Lípy.

Radek Fox - Profil | Ne 14.2.2016 18:44:01

Chlapi, tak jsem dnes odpoledne něco nafotil a večer to sem nasypu ;-)

Radek Fox - Profil | So 6.2.2016 22:48:24

Pěkný a hustý les je pryč. Zítra musím udělat nové fotky, ty dnešní se mi nelíbí, vezmu si lepší foťák.

Radek Fox - Profil | So 6.2.2016 22:38:58

sven >> A druhá tebou zmíněná ;-)

Radek Fox - Profil | So 6.2.2016 22:37:43

sven >> Jen pro tebe ;-)

Chosé 2 - Profil | So 6.2.2016 21:50:22

Radek Ráliš >> Radek Fox - 6.2.2016 19:14:47 >> Zdar Radku:-) Klidně to sem dej, Mácháč není jen o rybách:-)

Radek Fox - Profil | Po 1.2.2016 17:37:03

sven >> Bohužel mám jen pár snímků, které mi zůstaly na disku, který se poškodil :-(

sven - Profil | Po 1.2.2016 16:18:09

Radek Ráliš >> Radek Fox - 1.2.2016 1:04:44 >> Díky :-)
Možná by bylo zajímavé nakouknout do územního plánu, jaké pikle se kují na paloučky....
Klidně vyfoť tu realitu, rád se podívám a určitě nebudu sám, i když třeba nebude příliš pěkná ..
Náš problém je, že si pamatujeme.. oč jednodušší to mají ti, co to nepamatují a žijí dneškem...
V Doksech jsem byl mockrát ale tohle jsem fakt nevěděl :-)
Zajímavé : http://www.pensionrut.cz/historie

alžběta - Profil | So 30.1.2016 2:17:37

Radek Ráliš >> Radek Fox - 29.1.2016 23:05:20 >> Jako diska Bílý kámen a podobný už asi moc rekreanty nelákají, ale (tuším srpnový) festival Mácháč táhne dost lidí. To ani vlaky nepobíraj. Je to jednorázovka, ale zároveň velmi početné stádo z velké části cizího dobytka, které udělá solidní binec.

alžběta - Profil | So 30.1.2016 1:58:28

sven >> Ani nevím jestli mám souhlasit nebo nesouhlasit. Je to můj rodný kraj znám to tam dobře. Jako máš asi ve všem pravdu, taky to není úplně můj šálek, ale alespoň trochu bych to omezil na teplou sezónu a okolí kempů. Já si dovedu v pohodě předtavit, že si tam v říjnu zabrodim v léčivym bahýnku a potahám strýmříka :-). Na podzim je tam klid a hovno smažky je v té době již inertní.

drvoštěp - Profil | So 30.1.2016 0:26:07

Taky >> Foto z výlovu...

sven - Profil | Pá 29.1.2016 18:11:01

Unkas >> tak veliká plocha půjde uhlídat poměrně snadno, protože se bude lovit jen z několika vymezených úseků.
Na soukromácích, aktuálně na dírkách, chytá rovněž i nerybářská veřejnost.
Mácháč nebyl nikdy jenom pro rybáře. A v sezoně už vůbec ne..
Domorodci měli nadělaná mola aby se vůbec přes rákosová pole dostali k vodě. Pokud si pamatuju, chytalo se hlavně ve Starých Splavech.

Chosé 2 - Profil | Pá 29.1.2016 18:00:42

Unkas >> Na jednu stranu může OPS použít legálně prostředky od státu na RS, ale s jejich pravomocemi oproti cizojazyčným rekreantům a nabubřelým, podnapilým a arogantním hostům bez Policie ČR nic nesvede. Bude to i o způsobu, jak vytvoří RŘ s jeho dodržováním. Domnívám se, že to bude ten klasický kočkapes co vidíme jinde :-(

Mrknato - Profil | Pá 29.1.2016 14:41:06

Saddám >> Ahoj, tohle mě nechává úplně v klidu, navíc pokud to je dojednáno s AOPK. Co je smutnější, že se o podobný projekt nepokusil ČRS. Ale ten je zaměstnaný sám sebou, roztrojením právnické osoby, povolenkami zdarma, rušením RL, scháněním klineti z cizozemí, závoděním, elektoodlovem zbytků slamonidů z řek a plněním jiných důležitějších svazocílů.......

Když ten velerybník vyčistili od sinic a bílé ryby, očekával bych tam něco, jako "jezerní" hospodaření. Pstruzi, štiky, okouni, candáti..... a tady by si svaz mohl udělat čárku.....))))) Bohužel.