Mácháč: Povolenky k lovu ryb se budou vydávat od března

Autor diskuse: Chosé 2 - Profil , 29.1.2016

karlos2 - Profil | Po 21.3.2016 6:35:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Povolenky jsou k dostání od 16. března v Informačním centru v Doksech, náměstí Republiky 191, tel: +420 487 872 067, e-mail: info@infodoksy.cz . Zde je možné zakoupit všechny tipy povolenek. Během sezóny bude možné povolenku koupit i v následujících rezortech: Regata Doksy, Infocentrum Staré Splavy, hotel Port. Na těchto místech však budou prodávány pouze povolenky měsíční, týdenní a denní.

Otevírací doba Infocentra:

říjen – květen po – pá – 8:30 – 12:00, 13:00 – 16:00

červen a září po – pá – 9:00 – 12:00, 13:00 – 17:00, sobota – 9:00 – 12:00

červenec a srpen po – so – 9:00 – 18:00, neděle 9:00 – 14:00

Ceny rybářských povolenek:

sezónní 2 000,- Kč
měsíční 1 200,- Kč
týdenní 700,- Kč
denní 200,- Kč

karlos2 - Profil | Pá 18.3.2016 10:58:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven >> To jestli se bude vážit není tak podstatný jako to, že ryby budou uchovávány 3,5 hodiny v obyčejným vezírku. Víš asi jak to bude vypadat, když budeš brát každou ulovenou rybu( rozhoduje přeci váha). Vezírek bude jako ježek, samá napůl vylezlá plotice takže leklá a nebo napůl leklá.

sven - Profil | Pá 18.3.2016 10:44:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chosé 2 >> ahoj. Vidím, že tam jsou stejní kokosáci jako u nás, kteří netuší, jaký je rozdíl mezi prezencí a prezentací :-)))
Jinak, co se týká toho vážení, já bych to neodsuzoval. Sám jsem to prosadil na dvou ze závodů, které jsem organizoval, víckrát to bohužel neprošlo....
Vedlo mě k tomu jednak to, že se eliminovalo podvádění a připisování kusů a centimetrů kamarádíčkům. Když se váží na konci najednou a za přítomností svědků, podvádět nelze..
A hlavně kvůli rybám. Ryby se při vážení neosáhavají, neválí po trávě nebo v písku a nemáš pak polovinu obsádky, zaplísněnou.
Ovšem vezírek v mělké vodě, je docela průser.... Pokud je dostatečně dlouhý, na konci zatížený aby byl natažený a není těch ryb moc, no tak jakž takž... je to jako na Hamru, když vylosuješ stranu od pláže...
No ale kolik lidí takový sak má..
S úlovkem to nebude horký... voda velká, ryb málo a pokud vím, tak se dušovali, že bílá ryba tam nebude... :-)

karlos2 - Profil | Pá 18.3.2016 8:06:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Odkaz na OPS Máchovo jezero

Jiří Šindelář - Profil | Ne 7.2.2016 1:13:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 7.2.2016 0:53:39 >> Myslel jsem si to. Protože děda RL neměl a ten jeho kamarád si nechal legitimaci propadnout a chytal dál :-) K čemuž se váže jedna zajímavá historka, když jednou se ráno z VDF vydali na Mácháč. Děda jel autem na před a Tajčman na bizonu za nim. No měli sraz u toho zámeckýho rybníka u Český Lípy. Děda čekal, furt nikdo nejel.. no pruty byly v kufru tak děda neodolal a šel nahodit. Na druhý straně na něj někdo zamával. No po chvíli první kapr, tak šup s nim do kufru. Furt nikdo nejel, tak chytal dál a za chvíli druhej - šup do kufru, chlap na druhý straně smeknul čepici jakože dobrý, no to už bylo asi deset, tak děda jel dál do Starejch Splavů. Tam chvíli poseděl, pokecal s chlapama, stále nikdo nejel. Tak se vrátil do Varnsdorfu, zatroubil před panelákem, kde bydlel pan T., ten vykouk a gestem pobídl ať jde dovnitř. No tak děda vzal vercajk (byl od jeho) a jednoho kapra. Ve dveřích: D:"Tak co kdes byl?"
T:"Ani mi nemluv, víš se v zatáčce v Podluží vyhřejvaly na silnici ty krávy."
D:"Vim."
T:"No tak jak jsem to klopil na bizonovi v tý zatáčce tak po prvnim lejně jsem se sklouznul a ostatní jsem vytřel hubou. Urval stupačku, u nějakýho baráku se nechal ošplejchnout hadicí a do Varnsdorfu se vrátil tak, že lanko plynu držel v ruce. Já to měl i v uších"
Prej to měl i v uších :-)))
T:"No a kdes byl vlastně ty, to si chytil na Mácháči dva kapry jo, no dobrý."
D:"Ne, já jak sem na tebe čekal u toho zámečáku za ČL tak tam."
T:"Ty vole to je chovnej"
:-)) a takovýhle příhody mi děda vypráví pořád

sven - Profil | So 30.1.2016 12:09:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

alžběta >> tak v tom Ti neporadím .. ani Radkovi:-))
Ale je pravda kucí, že jste tam určitě v současnosti častěji.
Přestal jsem tam podobně jako spousta jiných jezdit. Naposledy jsem tam přibrzil asi před 3-4 lety, jen tak, mrknout na rybník, jak to tam vypadá.... Z těch palem, tobogánu a podobných opičáren se mi drobet neudělalo dobře a zas mám na pár roků od Mácháče pokoj...
Trochu mám zakonzervovaný stav před řádkou let, co se toho bordelu týká a dnes to může být jiné. Hodně je soukromého a majitelé si to jistě ohlídají. To je možný.
Kdysi jsme tam jezdívali hodně. Na podzim na ryby do Splavů, když už tam býval posezónní klid a na víkendy, koupat se a na parníky .-)
Asi 3-4x jsem byl s rodinkou na týdenní rekreaci Pod Borným, tři měsíce v kuse pracovně s ubytováním v STS Doksy, pak měsíc se střelákama na Tachově, také s ubytováním v Doksech.
Do Grandu jsme jezdili na výjezdní školení.. kuwa,,, kdeže loňské sněhy jsou... :-)
Byl jsem i coby dorostenec 2x na Benátské..takže mám jistou představu pohledu z druhé strany :-)
Dokonce jsem tam jednou dostal peškem přes kožich, od Venci s Bohoušem...
Pár kluků, co se učili na Zámku a měli to všechno z první ruky, také znám.
Na Rybníčku v Doksech a u Vrabčáka ve Splavech, (vsadím se že o té hospodě slyšíš poprve :-),
tak tam pár hektolitrů proteklo.. :-)
Jo a Bílý Kámen... Tak tam jsem měl tu čest (pracovně), když ho vykutálení loupežníci z Liberce, Prahy a Jablonného, společně s domem na náměstí "privatizovali " :-)
Takže můj minulý příspěvek neber jako relevantní faktografii současnosti ale jako nostalgickou vzpomínku na krásné chvíle, v jednom z nejkrásnějších míst v republice,
které jsme dopustili zdegradovat na zlatokopeckou dojnou krávu.....

Radek Fox - Profil | Pá 29.1.2016 23:05:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drvoštěp >> Ahoj, kdybys to napsal před více než dvaceti lety, tak by to možná bylo aktuální, ale dnes je to holý nesmysl. Co by tady na špinavém Mácháči ti Němci dělali? Pivo mají daleko lepší z našeho chmele. Vždyť už tam nejsou ani ty holky, které by je táhly. Ony jedou raději někam k moři, kde je to vyjde levněji a nedostanou ze sinic alergii. Doksy a celý ten kšeft zabila nenažranost tamních podnikavců, kteří jen brali a neinvestovali z vydělaných prachů zpět do koloběhu skoro nic. Výsledek je šílený, však se tam zajeď podívat. Je to zabahněný rybník se špinavou vodou plnou sraček, prý od kaprů a bílé ryby :-)) Vybavení a veškeré zázemí pro rekreanty vybudované za komoušů v dezolátním stavu, to je dnešní Máchovo jezero. Prožil jsem v Doksech u Mácháče celé své dětství a odešel jsem až v 19-ti letech, to ještě bylo jezero jezerem... Tady máš moji fotku z roku 1987 :-))

sven - Profil | Pá 29.1.2016 18:32:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Unkas >> jak už dole psali kolegové... kdo to tam zná, nevěří, že by tam mohl být ještě větší bordel než býval od nalitejch a sfetovanejch valutových cizozemců, na špici se západními sousedy. Naši samozřejmě nezaostávali.. Nejvýživnější byly Benátské noci, Mácháče, diskotéky atd. ...kam si šlápl, nablito nebo nasráno, kelímky, šp.cky,rozflákané flašky..................................
Nikdo si s tím za celá léta, nebyl schopný poradit...bo z cizineckého a turistického ruchu Doksy a Splavy žily.
Konečně, i když to mám kousek, určitě tam na sumce ani na kapry, nikdy nepojedu..