Pikantní štika

Pečení ryb

Potřebujeme:
Filata ze štiky
1 polévkovou lžíci medu
1 kávovou lžičku chili
trochu tymiánu
1citron
sůl
olej


Postup:
1) Nejprve si připravíme marinádu tímto způsobem:
Do 1dcl oleje za tepla rozpustíme 1polévkovou lžíci lesního medu. Přidáme chili nebo pálivou papriku,
na jemno rozemletý tymián (stačí na špičku nože).
Osolíme a odstavíme. Poté dochutíme citronovou štávou.
Konečná chuť marinády má být sladkokyselá spíš slanější.

2) Očištěná filátka štiky bez kůže nakrájíme na kostky cca 3x3cm a vložíme do marinády a necháme je v ní obalit.
Poté uložíme na 24hodin do chladu marinovat.
3) Druhý den máme dvě možnosti: Buďto udělat špízy a dát na gril nebo v domácí úpravě použít dobrou pánev a zprudka osmažit.
Po osmažení zakapeme citronovou šťávou
Marinádu můžeme podávat ohřátou jako pikantní omáčku.
Doporučuji podávat buď s kari rýží nebo hranolky, či jen s chlebem nebo bagetou.
Jako nápoj podáváme dobré vínko nebo pivo
Přeji dobrou chuť!!!!

 

Anýzový dědek - Profil, 8.4.2012
Průměrná známka: 1,48

Diskuse k receptu

kunda líná - Profil | Ne 28.1.2018 15:33:28

Anýzový dědek >> To mě nenapadlo, děkuji za tip.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 15:14:38

kunda líná >> V tescu nebo v kaufu už se na míru nikdo ptát nebude :-)))

kunda líná - Profil | Ne 28.1.2018 14:40:02

Anýzový dědek >> Teď už jen maličkost, a to chytit nějakou tu mírovou rybu.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 14:38:15

kunda líná >> OK. budu se těšit na výsledky :-))

kunda líná - Profil | Ne 28.1.2018 14:25:10

Anýzový dědek >> Děkuji vyzkouším a pak dám vědět.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 13:47:10

Darďas >> ono to stačí jen na 20 minut přikrejt , aby to chytlo tu uzenou vůni. z toho grilu (stačí alobalem .
Makrely v tom budou vynikající.

Darďas - Profil | Ne 28.1.2018 13:42:41

Anýzový dědek >> Uzák jsem zrušil.Až vypukne grilovací sezona,tak do toho naložím makrely.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 13:12:14

Darďas >> ještě malé vylepšení: Pokud máš doma gril s udírnou, tak to můžeš nechat trochu zaudit a bude to zas trochu jiné.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 13:10:22

kunda líná >> Klidně zkus i na kapra, cejna nebo jinou rybu. Maso není až tak podstatná surovina , jako délka marinování v této marinádě.
Jak vidíš, tak kolegové to zkusili na sumce a bylo to vynikající, tak se toho neboj a zkus to.

Anýzový dědek - Profil | Ne 28.1.2018 13:07:53

Darďas >> Paráda. A klidně to nech marinovat i 3 dny , bude to o to lepší.