MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Pikantní štika

Pečení ryb

Potřebujeme:
Filata ze štiky
1 polévkovou lžíci medu
1 kávovou lžičku chili
trochu tymiánu
1citron
sůl
olej


Postup:
1) Nejprve si připravíme marinádu tímto způsobem:
Do 1dcl oleje za tepla rozpustíme 1polévkovou lžíci lesního medu. Přidáme chili nebo pálivou papriku,
na jemno rozemletý tymián (stačí na špičku nože).
Osolíme a odstavíme. Poté dochutíme citronovou štávou.
Konečná chuť marinády má být sladkokyselá spíš slanější.

2) Očištěná filátka štiky bez kůže nakrájíme na kostky cca 3x3cm a vložíme do marinády a necháme je v ní obalit.
Poté uložíme na 24hodin do chladu marinovat.
3) Druhý den máme dvě možnosti: Buďto udělat špízy a dát na gril nebo v domácí úpravě použít dobrou pánev a zprudka osmažit.
Po osmažení zakapeme citronovou šťávou
Marinádu můžeme podávat ohřátou jako pikantní omáčku.
Doporučuji podávat buď s kari rýží nebo hranolky, či jen s chlebem nebo bagetou.
Jako nápoj podáváme dobré vínko nebo pivo
Přeji dobrou chuť!!!!

 

Anýzový dědek - ®, 8.4.2012
Průměrná známka: 1,53

Diskuse k receptu

N Anýzový dědek - ® Pá 14.12.2012 10:16:05
Hrášek >> vyzkoušej a pak napiš recenzi...)))
N Hrášek - ® Pá 14.12.2012 7:18:00
na fotce to vypada moc vabně určitě vyzkoušim...
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 20:32:43
valcha186 >> budu rád,, Ted mi leží pěkně marinádě naložená, nebyl jsem líný si přes léto natrhat lipový květ, tak to bude ještě o něco lepší..))
N valcha186 - ® St 12.12.2012 20:29:42
Anýzový dědek >> Máme pozvanou kuchařku od rybáře. Tak ji pověříme. Posledně se jen maželovi smála. Chytali jsme plotice na salát a jemu to nešlo. Byl z toho celý pryč, když to je ještě od manželky. Hodnocení dáme. Asi i foto. Dostal jsem totiž foťák.
N valcha186 - ® St 12.12.2012 20:25:55
meteor >> Byl to recept z kuchařky, ale mrknu na to. Nejdříve jsme chytili metrovku, 7 kg kapra, pak se přifařili další žrouti, tak jsme chytili 80 a k ní 5 kg kapra. Ale problém byl s troubou. Dělal nám to kuchař na ranči Malevil, dal jsem mu ale recept, koření a ryby. Délku udělal podle trouby a pak to perfektně spojil. Nic nezbylo. Supr. Teď mám připraveného 8 kg kapra a už jen štiky. To budeme dělat ale doma.
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 16:42:53
Figos >> No záleží jen na tobě jak dlouho jí necháš v té marinádě, ale čím déle tím lépe.
N Figos - ® St 12.12.2012 15:01:41
Anýzový dědek >> 3 dny jo?Až tak moc?To mi budou sliny téct z huby tak dlouho??????Ale určitě to zkusím.....
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 14:51:50
Figos >> hm, dobré je nechat to třeba 3 dny marinovat za občasného promíchání..))
N Anýzový dědek - ® St 12.12.2012 14:50:50
valcha186 >> tak to zfotodokumentuj a hlavně napiš recenzi jak to všem šmakovalo..))
N meteor - ® St 12.12.2012 14:49:52
valcha186 >> hoď sem recept (štika nadívaná kaprem)... já měl zatím akorát kachnu nadívanou králíkem :-) a bylo to MOC dobré...

[ Vstoupit do diskuse - 60 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek pstruhové sezóny:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKrabička

Za 114
16x3,5x8cm


akce, rybareniAKCE feeder pruty Sportex

Za 3199
SPORTEX Feeder - slevy na vybrané modely, 10 let záruka na blank a doprava ZDARMA na všechny nabízené modely!!!


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Grundik - Příbram Grundik - Příbram

Vítejte na stránkách našeho e-shopu, který Vám nabízí široký sortiment rybářských potřeb za velmi zajímavé internetové ceny. Veškeré...