Signalizatory zaberu fox verzus flajzar??

chcem kupit nieco co mi vydrzi
Autor diskuse: cico - , 15.6.2005 kaprařina - náčiní, doplňky

Marcus - Profil | Út 21.6.2005 13:25:01

mam flajzary ultracarp top a som vcelku spokojny. pravda je ze mi odisla pozicna dioda ale reklamacia prebehla rychlo a bez problemov. takisto je maly problem s nastavenim hlasitosti, ale co sa tyka maxima ako pisal vladys, neviem si predstavit aby to revalo este viac ;-) a s vodotesnostou problemy nemam takisto.

dandsy | Út 21.6.2005 13:22:39

2 Snobacek: Souhlasim, spis jsem to jen blbe popsal.

snobacek | Út 21.6.2005 12:27:46

dandsy- co to placas??????????????
mam ted uz 14 dni nastaveno jednu nahoru a jednu dolu a kamarad obracene a je to v poradku. tim prepinas frekvence a ne pruty . premejslej nez neco zverejnis. a nebo si zavolej do flaizara kdyz to nedokazes pochopit radekS- nejsou vodotesne???? flaizary mi spadly v noci do vody a ja je vytah az rano a chodi bez problemu. jestli to neni vodotesnost tak mi ji budes muset vysvetlit

Michal Kučera | Po 20.6.2005 15:26:34

cico - snad kromě Carp Sounderů, které ale důvěrně znám od kolegů, jsem měl hlásiče od všech renomovaných firem, tj. i Fox a Flajzar (od obou více modelů). Podle mě je důležité porovnávat kvalitu versus cenu, protože není odpovídající srovnávat hlásič za 1500Kč s hlásičem za 5000Kč a více. Můj názor na tyto dvě značky je tento. Kdybych chtěl kvalitní hlásič za slušné peníze, určitě bych sáhl po Ultracarpu, protože hlásiče od Foxe prodávající se v této cenové relaci se mu nevyrovnají, resp. nenabízejí tolik. Je pravda, že i Ultracarp má některé mouchy (viz. testy na mých stránkách), ovšem nemyslím, že jsou zásadního charakteru. Pokud je ti jedno, kolik za hlásič zaplatíš, je velmi pravděpodobné, že s dražší verzí Foxe budeš spokojenější (já např. proti SX, které jsem měl někdy před 8-9lety, nemůžu říct ani popel). Je tu ovšem háček v záruce a servisu, což není silná stránka Foxu. Jiné značky než tyto dvě bych nedoporučil, i když jak jsem uvedl, Carpsounder přímo neznám a ten nový Solar jen z reklamy.

šeptal - Profil | Po 20.6.2005 15:13:01

vectif: Tloušť platí. Až budu v terénu, dám vědět. A s tím, že nemáš prachy jsi mě báječně pobavil. Jen tak dál. :o)

vectif - Profil | Po 20.6.2005 14:57:32

šeptal : vláčku bych prubnul :-) potřebuju chytit velkýho tlouště do tabule rekordů, když jsem tak vysoko s tím jasoněm :-))
flajzary si nechám. trochu mě štvou, jak jsem psal, ale na nový pípáky nejsou teď peníze, takže to s nima ještě nějakej čas vyválčím. vždyť jsou to jenom pípáky :-) zavolám ti zítra a dohodneme se

Wright - Profil | Po 20.6.2005 14:24:52

Komunikoval jsem s Flajzarem ohledně BT technologie viz příspěvek Radek S níže. Přeposílám jeho odpověď:

"o tomto uvažuji již delší dobu, avšak realizace je i pro nás velmi složitá. Pokud bychom použili některý z hotových modulů Bluetooth, cena příposlechu by byla velmi vysoká. Pokud bychom vyvinuli vlastní modul, museli bychom zaplatit velké peníze za homologaci. Bluethoot se musí nechat centrálně licencovat a to stojí statisíce. Dále je tady problém s kompatibilitou. Zatím není ( a ani nebude) na trhu zařízení, které by dokázalo komunikovat se všemi telefony vybavenými Bluetooth. Vždy musí být upraveno na daný okruh pár typů. Já osobně si myslím, že technologie Bluethoot nemá budoucnost. Navíc, základní verze má dosah 10m (což je případ většiny telefonů) a to ještě bez překážek, 100m systémy jsou spíše pro spojení PC. V reálném prostředí by i 100m systém měl dosah pár desítek metrů. Např. za hrází by bylo spojení na 95% nemožné.

Takže to nevidím růžově. Dumám nad těmito věcmi již mnoho let. Již před šesti lety jsme vyvinuli první funkční příposlech s hlášením záběru na mobil, ale výroba nezačala, vzhledem k jistým neodstranitelným omezením ..."

Hezký den.

Tomáš Flajzar

šeptal - Profil | Po 20.6.2005 12:01:04

vectif: Trochu mimo mísu, ale kdysi jsi projevil touhu vyzkoušet si vláčku. Teď se mi na řece docela dařilo, takže jestli se ti bude chtít, začátkem července by jsem ti moh chvilku dělat instruktora. A kdyby se náááhodou nedařilo, můžeme nasadit švestičky. :o) Jo, a až budeš ty Flanďáky pouštět do světa, pošli mi echo. Nejspíš bych se jich ujal.

vectif - Profil | Po 20.6.2005 11:54:40

Honza M : Sám víš, že jsme ty frekvence zkoušeli na NM a našli jen dvě. Osobně si myslím, že jsou jen dvě, ale někteří mí kolegové mi vnutili názor, že se to dá napřepínat na 4. Společně s tím šíleným zpětňákem mě to nutí k zamyšlení a pokud se mám vyjádřit k otázce FOX vs. Flajzar, odpověděl bych, že FOX nevím, ale něco jiného, než Flajzar..

Klikař - Profil | Ne 19.6.2005 22:01:07

Flajzary jsou předražený sráče maj špatnou citlivost.Koupil jsem si je kvůli bezdr.příp. ale jsem zklamán.
CICO:určitě seženeš daleko levnější a pořádně si rozmysly jestli potřebješ bezr.příp.

Amigo - Profil | Ne 19.6.2005 21:41:35

Flajzar je 1.

Milda | Ne 19.6.2005 14:43:13

Já si koupil loni na podzim hlásiče Essox XCS.nastavirelná výška tónu,citlivosti,místo klasického kolečka je tam plastická hmota,takže reagují na každý pohyb(podle nastavení citlivosti),,jsou to vlastně mnohem levnější kopie Delkimů,ale ve vynikající kvalitě.Za 1ks jsem dal přepočteno na naši měnu cca.500kč,kupoval jsem je na Slovensku,jestli se prodávají i někde u nás nevím,zatím jsem je nikde neviděl.Zatím su s nima max.spokojený.

Radek S. - Profil | So 18.6.2005 17:28:03

Souhlas, každý má své mouchy jak technické, tak i desing, prostě je to věc názoru. Carpsoundery mají nevyřešenou hlasitost, v době, kdy jsem měl model Super, tak mi to ani nepřišlo. S původními hlásiči od KN typ SS SOLID STATE žádné zkušenosti nemám, uvidíme, co se vyklube z nového modelu.

Honza M - Profil | So 18.6.2005 14:43:39

Radek S: Knoflíky na Delkimech taky nic moc, to je pravda, na druhou stranu, každý hlásič má něco... carpsounder je zase ošklivý a ta poklička na hlasitost je děs a hrůza... ale pokud to někomu nevadí, tak má asi nejspolehlivější hlásiče na světě a ten líbezný tón je prostě SUPER... :-D Jsem zvědav na toho KN co za 5 let vymyslel :-)

Radek S. - Profil | So 18.6.2005 14:24:05

Honza M.: měl jsem to štěstí, že jsem mohl navštívit Norimber. konferenci prodejců ryb. potřeb. Shodou okolností tam probíhaly testy hlásičů: Delkim TX-i Plus, Solar ALM 1Oi, Fox RX a CSF1 od Carpiku. Na problémech s Delkimy jsem se shodl s více kolegy 1)optické snímání (immer Píp, píp) 2) když je hodíš do vody, tak je tam technická chyba, protože dojde ke zkratu a přestane fungovat tónové oznámení jízdy, pípání ale zůstane 3)špatné opracování předního a zadního krytu, kdy na sebe nedoléhají (chyba formy) 4)diody umístěny příliš nízko a blízko koleček nastavení 5)někomu vadila špatná manipulace s kolečky citlivosti. Dokonce se proslýchá, že je pozastavena a snad bude i zrušena další výroba těchto hlásičů. V čem je ale Delkim nejlepší je řešení příposlechu, kdy skutečně přenáší 1:1 a přes možné i nemožné překážky, originální řešení "nalazení každého hlásiče". Kdybych měl dnes někomu poradit levný a kvalitní hlásič, tak určitě Carpsounder. Jinak velice dobré jsou Fox RX (cena za kus kolem 3800Kč) zajímavá je i řada od Solaru, ale tam je mínus příliš vysoká cena (ALM10i-180Euro), velmi nízký tón a pro příští rok stejně plánují novou výrobní sérii. V roce 2006 nás ale ve světě hlásičů čeká opravdu hodně novinek, tak se nechme překvapit! :-)

Honza M - Profil | Pá 17.6.2005 21:13:36

Radek S: Taky jsem měl Delkimy a taky jsem je prodal... Ne že by mi do nich teklo, v tom problém nebyl, ale na velkých vodách jsou v podstatě nepoužitelné... Kvůli větru musíš citlivost hooodně stlumit a pak je ten krok zase strašně dlouhý. Ten snímač není do větru vůbec vhodný, dělalo mi to hrozné problémy a nakonec jsem byl rád, když mi kamarád půjčil staré Carpsoundery

Radek S. - Profil | Pá 17.6.2005 19:47:48

Postupně jsem přecházel od jednotlivých typů. Původně CarpSounder Superka, pak Ultrac.Flajzar,Delkim TXi-Plus a Fox RX. Mohu říct, že každý typ měl své mouchy, nejhorší zkušenosti mám ale s Ultracarpy a Delkimy (poruchy citlivosti, nejsou vodotěsné atd.) . Vzhledem k ceně a kvalitě jsem byl naprosto spokojen s Carpsounderem, pro letošní rok jsem plánoval nové hlásiče a rozhodoval se mezi Foxem RX a Solarem ALM10i. Jelikož Solar má velmi slabý signal.zvuk a je o polovic dražší a pro příští rok stejně plánuje novou sadu s Bloot.technologií, šel jsem nakonec do RX (osobně mně nevadí po roce měnit baterky, spíše to pokladám za povinnost). Jinak v roce 2006 se mají objevit na trhu fakt vymakané hlásiče od K.Nashe, který na jejich výrobě pracuje již přes 5 let.

Vojta | Pá 17.6.2005 15:46:33

Já letos taky řešil dilema, jaké signalizátory si koupit. Rozhodoval sem se mezi Foxem, Carpsoundrem a Flajzarem. Nakonec sem se vydal úplně jinou cestou a koupil signalizátory firmy Starbaits DVT. Myslím, že jsem chybu neudělal. Mají vyměnitelné barvy diod. regulace - tónu, halsitosti, citlivost (bohužel u tohoto typu chybí). Je zde možnost nastavit si dobu svícení Pamětové diody. Rozlišuje směr záběrů (padák, hrčák) a to bud zvukovou nebo obrazovou signalizací. Design tohoto přístroje je velice povedený. Jeden kus stál 2000Kč. Zatím naprostá spokojenost.

pro | Pá 17.6.2005 12:03:55

Je to asi spíš otázka peněz.Teď mám Fox MMX a jsou špička,líbí se mi že jsou malé.Flajzary jsem také používal a bez problémů.Když to shrnu tak jde při porovnatelné kvalitě
1.o peníze,
2.o design,
3.možné opravy
4.spotřeba baterií

dandsy | Pá 17.6.2005 11:33:34

Jinak Flajzary mam od podzimu a zatim jsem s nima 100% spokojeny. Teda az na to prepinani frekvenci u priposlechu.

dandsy | Pá 17.6.2005 11:30:09

Tu snobacek: Jenze kdyz das jeden dolu a jeden nahoru, rusi se ti jen jeden prut. A to nema vyznam. Musis dat oba na stejnou polohu, na jinou nez ten druhy rybar. To znamena, ze pokud jsou rybari 3, vzdy se dva kryji se stejnou frekvenci. TAkze jsou jen 2 moznosti.

snobacek | Pá 17.6.2005 9:58:52

honza m- ne muzes dat bud obe nahoru, obe dolu a nebo na stridacku nahoru a dolu. tzn celkem 4

Honza M - Profil | Pá 17.6.2005 7:22:00

vectif: ten zpětňák je fakt šílenost, horší zvuk jsem neslyšel :-( Nemá ten příposlech ty frekvence náhodou jen 2?

Honza_T. | Čt 16.6.2005 18:48:31

Určitě flajzar...Mám ho už rok a naprostá spokojenost...

vectif - Profil | Čt 16.6.2005 12:10:28

vlastním ultracarpy od flajzara. dá se říct, že jsem "celkem" spokojen. jediné, co mě trochu překvapilo byl fakt, že jsou nastavitelné jen 4 kombinace pro příposlech, v případě, že vás tedy bude 5 se stejnými pípaky, budou se 2 rušit navzájem, další věcí, která mi jde silně na nervy je zvuk "zpětňáku". To je opravdu něco příšerného. Jinak super servis v případě problému.

cico | Čt 16.6.2005 10:44:15

dakujem vsetkým co napísali, zvysok je uz len na mne, ci si vyberiem zlate ceske rucicky alebo cudzinu?? uvidime. caprom zdar:)))

pirat - Profil | St 15.6.2005 23:07:38

Používam ultracarpy tretí rok bez problémov jak v letnej horúčave tak v búrke a trvalom daždi s pôvodnými batériami. Určitý problém vidím v nastavení minimálnej hlasitosti, t. j. majú krátku dráhu potenciometra z nuly a hneď je dosť veľká hlasitosť , akoby na reguláciu hlasitosti boli použité lineárne potenciometre namiesto logaritmických. Treba sa s tým pohrať, keď v noci potrebujem nastaviť minimálnu hlastosť najmä pri love na feeder.

BRABEC - Profil | St 15.6.2005 21:18:01

určitě flajzar,dříve jsem měl starší TBI.....a v loni jsem
koupil ultracarp top a naprostá spokojenost,jen u těch
ultracarpu nevydrží tolik baterka max.rok

m.kindl - Profil | St 15.6.2005 21:15:26

Flajzary neznám,ale můžu doporučit Foxe.Mám třetí sadu a absolutně bez problémů.Oboje co jsem nechal kamarádům fungují pořád bez chyby.Absolutně vodotěsné a spolehlivé.

Ottar | St 15.6.2005 21:07:42

Můj osobní názor zní Flajzar.Sám vlastním stará TBI 861(nebo tak nějak) a opravdová spokojenost.Hlavně raklamace probíhají promptně a bez jakých koliv problémů.Koloušek by mohl vyprávět.

Petr.J | St 15.6.2005 18:28:43

Mám starý hranatý Flajzar se třema knoflíkama a zatím 4 roky bez problému a pořád původní baterky. Ty nové modely neznám.

Gryzli - Profil | St 15.6.2005 16:07:04

Osobně mám Flajzar 861 vyhovují mi,baterii jsem měnil po 5. letech.Týden mi na ně na rybách pršelo a vše funguje bez problému.

vladys - Profil | St 15.6.2005 16:01:57

Flajzar verzus Fox
Mal som 1 rok Flajzary 868. Vyhovovali mi vo vsetkych smeroch {citlivost, vydrz baterii, dosah, hlasitost a pod}, bol som s nimi naozaj spokojny az na ten ich vzhlad {ach jaj}. Zacal som vsak spekulovat, predal som ich a nechal som sa nahovorit na Ultracarp top, ktore mimo ineho aj elegantne vyzerali. V tych som sa sklamal, nakolko mali na moj vkus horsiu citlivost, ale najma maju nizku hlasitost. A pri silnom vetre som na vzdialenost 10 metrov nepocul zabery, prisiel o par ryb a lutoval predaj starsieho modelu. Po urcitom case sa mi naskytla moznost vyhodne 4 ks Fox RX, nezavahal som a odvtedy mi spolahlivo sluzia, dostatocna hlasitost, citlivost, dosah vysielacky a pod. Nevyhodu vidim vo vacsej spotrebe baterii {1x za rok} a taktiez, ze nie je mozne na 4 kanalovej RX prijimaci naladit prijem jednotlivych signalizatorov na jednotlive diody {svietia mi vsetky na jednu diodu}. Najlepsie je na tom pokial viem P. Klasek, ktoremu 4 signalizatory idu na 3 rozne diody.
Samu sumarum, cico, ci sa rozhodnes pre Flakzara alebo Foxa, neurobis chybu, co sa tyka elektroniky, funkcii su prakticky na jednej urovni, rozdiel je po estetickej stranke, ale v com vidim najvacsi rozdiel, ze Flajzar sa servis v CR, kde vybavuje reklamacie priebezne a pokial viem bez problemov, oproti tomu Fox, robi z reklamaciami problemy , dlho sa na ne caka a vzdy za to aj pekne zaplatis.

rosta - Profil | St 15.6.2005 14:02:23

Honza M:Nejsou baterky jako baterky.Mám originály a "najedu" na ně asi 500 hod. ročně. Rozdíl je taky ve spotřebě se zabudovaným odposlechem nebo bez.Při poruše jsem je předal v Brně na výstavě v pátek a příští pátek jsem je měl doma s omluvou a fakturou 0 Kč.Kdoví, jak by to bylo u Foxe.

Honza M - Profil | St 15.6.2005 13:24:41

rosta: tak to máš štěstí, kamarád tam mění baterky každý rok a navíc se mu před měsícem přímo z jednoho zakouřilo... To nekecám, mám na to svědky ;-)

snobacek | St 15.6.2005 12:39:36

jednoznacne flaizar. u foxe jsou dost casto potize s reklamaci ale flaizar opravuje super. cena je taky priznivejsi . mam ultrakarpy a spokojenost

rosta - Profil | St 15.6.2005 10:14:44

Mám starší Flajzary. Výdrž baterie 4 roky(reklama nelhala). Několikrát utopené a vždy fungovaly bez problémů.Jediná oprava(zaviněno vlastní blbostí), do týdne a zdarma.

Honza M - Profil | St 15.6.2005 0:48:43

Jestli ti nezáleží až tak na ceně, tak jednoznačně Foxe. Ty nové Flajzary nejsou tolik odskoušené. Jednoznačně doporučuji M, MX, MMX. Navíc ten tón pípání těch nových Flajzarů je nic moc... Sám je mám a za ty peníze nejsou asi špatné, ale kdybych neřešil finance, šel bych 100% do Foxů...