Plesnivění boilies .

Dobrý den,moc Vás prosím o radu co dělat,když mi plesnivý moje domácí boilies.. Co mám dělat aby neplesnivěly,aby mi hrozně dlouho vydrželi!
Děkuji za radu:)
Autor diskuse: Klokynek - Profil , 11.10.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Plesnivění boilies .

A) Sušení (na kámen)35%

B) Konzervant22%

C) Mražení43%

Od 13.10.2014 hlasovalo 37 čtenářů.

mik UTD - Profil | Ne 19.10.2014 20:22:51

Vitali >> Beru ten co 70% velkých firem u nás cena je 150kč/l a dávkování 80ml-120ml na kg

Vitali - Profil | Ne 19.10.2014 19:25:19

Když už je tady řeč o konzervantech, jaký se vám nejlépe osvědčil?

Z5 - Profil | Ne 19.10.2014 19:11:45

Michal1111 >> Myslím, že konzervant budeš muset koupit zvlášť :-)) nech usušit a dej do pytlíku, kbelíku atd, válel jsem v únoru a doteď jsou v pohodě.

Michal1111 - Profil | Ne 19.10.2014 18:00:29

Objednaval si tu nekdo boilies mixy na vyrobu z krmiva hulin?nevite jestli do toho davaji konzervant nebo se to taky musi zamrazit atd..?

molca - Profil | St 15.10.2014 18:55:32

Klokynek - >> nevím kolik toho válíš , ale mě pomáhá to zalejt boostrem a vydrží to i půl roku, a nejlepší je na to lososový olej, koule v tom pěkně vytvrdne na kámen.

šroťa - Profil | St 15.10.2014 16:12:44

Pokud konzervant tak kvalitní. Je dobré se pozeptat těch co mají zkušenost s nějakým druhem. Protože ne každý konzervant ponechá nástraze původní vůni a chuť. SE sušením je to zrádné protože pokud by ti na rybách boilie zavlhlo může ti pozdeji zplesnivět. S tím už mám své zkušenosti. Mražení je součást toho sušení protože většina lidí nemá možnost si doma rozvěsit kila boilie a to hlavně v případě kdy jsou esence do boilie v rybinové sféře. Poslední možností je po uvaření a prosušení zasypat solí. To funguje spolehlivě a boilie dost vytvrdne.

Čík - Profil | St 15.10.2014 6:51:17

Čurbec >> Já mam výhodu,že muj sklep je krajní a je v něm větrací okno.Takže s tím problém nemám.

Čurbec - Profil | Út 14.10.2014 21:38:54

Čík >> Mě to ve sklepě plesnivělo :-(( Ale není sklep jako sklep, že?

Čík - Profil | Út 14.10.2014 17:21:26

Michal1111 >> Což takhle zkusit sklep.Teplota přijátelná,většinou tam nebývá vlhko.Když dělám koule v zimě,tak to takhle praktikuju.Nechám to tam 3 dny sušit,každý den protřepu a pak hurá do soli.

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:56:04

Martík >> myslim že se nedá? teda pokud máš na mysli větříka :-)

Martík - Profil | Po 13.10.2014 22:53:35

FOUSATEJ HAT >> neblbni, nevyplaš ho :)

Michal1111 - Profil | Po 13.10.2014 22:51:19

:D No ja je varim v pare :-)

Čurbec - Profil | Po 13.10.2014 22:47:05

Michal1111 >> Nechám je proschnout, až jak potřebuju podle tvrdosti, pak je vetšinou mrazím, ale zkoušeli jsme i sůl a bylo to v pohodě. Ty tvrdší koule moc nežerou malý ryby, ale zase potřebuješ vetší čas než se ve vodě rozjedou. Když je uvařím v páře tak se dají hned kobrovat, ale ty vařený ve vodě se musí tak 3 dny sušit. Mrazím je v takové tvrdosti jaké je chci mít. Důležité u mražení je zabalit do igelitového pytlíku, aby ti mráz nevytáhl všechnu vlhkost z kuliček. PS: Sušit v paneláku? Stačí kapka NBA a chodba je jen tvoje. :-))))

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:42:45

Michal1111 >> ze solenim nemám zkušenost ale pokud to budeš mrazit zak stačí 2 až tři dny, ale záleží na tom jak potřebuješ, respektive chceš aby byli tvrdý. když jsem koulel mraženky tak vydrželi i v pytliku v pohodě i 14 dní než to zplesnivělo. takže pokud to pak vezmeš na ryby z mrazáku nemusiš mít obavy když je budeš mít na rybách třeba tejden v nějakym kýblu.
A pokud máš tolerantní rodinu a svůj pokoj tak klidně tam, já to sušíval v kuchyni na ledniciv malejch bedýnkách, jsou tady na mrku uživatelé kteří toho byli svědci :-)))

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 13.10.2014 22:39:34

MetríkVetrík2 >> Tak kamaráde přijde mi že vůbec nevíš o čem tu píšeš, v dobách když jsem boilies ještě mrazil tak se nikdy nestalo že by bylo v mrazáku cejtit a to jsem to měl v pytlikách o síle pouhejch 50 mikronů. v klasickejch zipácích. Neblbni jen tu ze sebe děláš hňupa, lidi co kdy někdy dělali bambule tak hned prokouknou že o tom moc nevíš :-)

Michal1111 - Profil | Po 13.10.2014 22:34:17

Ahoj,kde mam susit koule kdyz bydlim v panelaku?Za jak dlouho po ususeni je musim zamrazit?nebo nalozit do soli?muzou byt venku treba 2-3 dny?nebo se musi hned zamrazit?

Čurbec - Profil | Po 13.10.2014 21:58:33

Klokynek - >> Ahoj. Boilíky nejprve po vaření (ve vodě, teď už i v páře), tak 3 až 5 dní suším. Je potřeba si na to, ale vybrat to správné místo. Měl by tam být jemný průvan, pokud možno, tak žádná nebo minimální vlhkost. Sušil jsem to i za pomoci větráku, ale to z boilí rychle odvedlo vodu a kuličky mi popraskali. Přes léto je suším někde ve stínu v bedničkách na zeleninu, přikryté záclonou. Ne na přímém slunci, má to stejný efekt jako větrák. Brzy na jaře nebo na pozdní podzim je suším na chodbě, tam se větrá pořád. Hlavně to tak 2x za den protřepu a zkontroluji. Boilíky pak můžeš usušit na šutr, nebo je zamrazit, nebo je naložit do soli.

eagle - Profil | Po 13.10.2014 20:46:15

nejlepší je to usušit na šutr a je svatý klid,nebo kdo má velký mrazák tak to zamrazit.Ja osobně konzervant nedávám zbytečně vyhozené peníze.

Martík - Profil | Po 13.10.2014 20:00:23

slavonic - 13.10.2014 19:11:41 >> řeku Moravu v této souvislosti ani nevzpomínej, to je svatokrádež. :)