soukromak nebo svazovka ?

zajimaji mne vase nazory na odlisne podminky lovu , tzn, vyvazka , 24 hod , zdolavani z lode popr.jina skladba obsadky? nebo se spokojite s podminkami na svazovkach a plne vam to vyhovuje tak jak je to nastaveno ?
Autor diskuse: viceroy - Profil , 9.11.2012 kaprařina - RŘ, MO, svazy

kde je vam lepe a jakou vodu preferujete ?

A) svazovka CR74%

B) soukromak v CR 18%

C) soukromak CIZINA1%

D) svazovka CIZINA treba Madarsko , Polsko , Francie a nebo jine 7%

Od 9.11.2012 hlasovalo 300 čtenářů.

ragnar - Profil | So 30.3.2013 7:54:16

Sukromak velkosti futbaloveho ihriska a poznat presne obsadku kaprov jednoznacne nie ,sukromak typu jazero alebo strkovna ktora nebola aspon 30 rokov vypustena -ano bol som na takom ale v oblude mam radsej zvazove vody ,inak existuje vela sukromnych revirov v zahranici kde nespravite niekedy zaber ani ked sa poser...nakolko su tam kapre pekne vyskolene a nie je to med lizat aj na tom sukromaku ,treba to fakt rozlisovat nie je sukromak ako sukromak inak pre mna naj je chytit stareho kapra s divokej vody alebo rieky ktory nebol este chyteny ,zazil som to je to nadhera.Inak nikoho nesudim podla typu vod kde chodi.

HonzaV - Profil | Ne 6.1.2013 21:19:18

mipa >> to asi jo, jestli k tomu někdo přistupuje takhle "soutěžně" tak potom asi chápu, že úlovek ze soukromáku může pro něj mít nižší hodnotu než ze svazovky.... ale moje cesta to není....
a vůbec - o nějaké ryby přece nejde, hlavní je uspořádat pěknou akci :-)



Rubi Spito - Profil | Ne 6.1.2013 17:35:27

mipa >> Jasně souhlasím každý z nás má svůj názor což je bez diskuzí.A dobře jsi to napsal hlavně že na rybách je krásně to je základ.

mipa - Profil | Ne 6.1.2013 17:22:53

Rubi Spito >> máš pravdu, pokud by jsi diskusi vedl v tomto duchu, tak v mnohém souhlasím ... u lovu ryb se nesportuje, podporovat druhovou pestrost ryb i revírů ... atd. :-)))
a jak jsem dnes již někde napsal ...na rybách je vždycky krásně ... i bez ryb !
já oceňuji totiž již samotnou "účast" na břehu a ty malichernosti kolem mi jsou tak nějak u pr*ele :-)))
... a to mi věř, že se snažím nikomu nic nevnucovat, jen píši svůj názor a ten je buď akceptován či nikoli ... toť vše :-)))

Rubi Spito - Profil | Ne 6.1.2013 17:07:07

mipa >> To není spor.A pokud někdo šplhá na příčku tak mu někdo musí jeho snahu ocenit a v tom se opět vracím k sváru problému. A naopak nechci klapky chci koukat na vše reálně tak jak to stojí a běží rád kouknu na lína ze svazovky a stejně tak ze soukromé vody a je mi naprosto puténka kde plave.A to že nějaké diskuze pojednává o tomhle problému tak zas jen pojednává o náhledu těch co ho chtějí tak vidět a kastovat a to je mi opravdu šumáček co kdo kde napíše a ještě ve virtuálních diskuzí.A pokud chce někdo soutěžit tak budiž mu přáno ale ať soutěží ve sportu a ne v lovu to je malinko kontraproduktivní nebo spíš k zasmání z pohledu normálního rybáře.

mipa - Profil | Ne 6.1.2013 16:53:35

HonzaV >> je dost takových, co soutěží a sportují, zakládají portfolia "big carp", předhání se v množství kusů nad 15 kg či 20 kg, kapr pod 80 cm není kapr ... a nehledají odpočinek a relax jako ty :-))) ... a světe div se - i já :-D)))

Rubi Spito - Profil | Ne 6.1.2013 16:49:27

HonzaV >> Naprosto souhlasím není co dodat.

mipa - Profil | Ne 6.1.2013 16:48:55

Rubi Spito >> ty jsi mne oslovil, já se s tebou nepřu a tvůj názor ti nevyvracím, tak mi nech ten můj "hloupý" ... a mimochodem je nezpochybnitelné (mnoho důkazů je i zde na MRKu), že mnoho jedinců staví právě úspěchy ze soukromých bazénů na dost vysokou příčku, protože na svazovkách nejsou schopni kloudných výsledků :-)
a pokud je pro tebe rybařina jen a jen koníčkem, tak u toho zůstaň a nech si klapky na očích ... a nebo než mi budeš vnucovat ten tvůj "správný plk", tak si dej do souvislostí tuto celou diskusi a mnoho dalších a pochopíš, že brečíš sice dobře, ale na nesprávném hrobě :-))) ...tím se vracím opět na začátek ... nepochopil jsi vůbec nic a svoji energii směřuj jinam ... a příště bez té arogance - děkuji !

HonzaV - Profil | Ne 6.1.2013 16:43:13

Rubi Spito >> Dobře jsi to napsal, naprosto souhlasím... Jde o dobrý pocit z toho, že se člověk věnuje svému koníčku, všechno ostatní jsou plky. Dělení revírů na soukromé (fuj) a svazové (pro kabrňáky) nechápu. Rybařina pro mě není soutěž ani sport. Každá voda má přece svého hospodáře - jednou je to svaz a jednou soukromá osoba/firma.... Lovit v prázdné vodě je otrava, lovit v přerybněné vodě, která připomíná spíš sádky je taky otrava... Ideál bude někde mezi tím, ale to si musí každý najít sám...

Rubi Spito - Profil | Ne 6.1.2013 16:14:14

mipa >> Ale chápu a velmi dobře jen mne tohle kastování a zarputilé škatulkování příjde jako masáž ega. Pro mne to bude a zůstane jen a jen koníčkem bez hltání hloupých názorů na zábavu a relax podle vyřčených názorů lidí co mají pocit že jejich názor je patentem nebo spíš modlou pro rybařinu. Není a neexistuje žádná norma a jsou to jen a jen plky pro "správný" přistup jen proto aby onen človíček byl IN.

mipa - Profil | Ne 6.1.2013 16:03:20

Rubi Spito >> pokud tě to zaráží a vůbec to nechápeš, tak jsi nezkažený a svým způsobem šťastný člověk ... a možná na to přijdeš déle a nebo ještě lépe - raději nikdy, ale to musíš mít sakra kliku :-)))))

Rubi Spito - Profil | Ne 6.1.2013 15:52:27

mipa >> Trošku mne zaráží o jakých bodech nebo o jaké hranici mluvíš respektive píšeš. Vědšina z nás bere rybařinu jako koníček a je snad jedno na jaké vodě ho provádí. Vůbec nechápu prohlášení odlišit copak to co děláme jako zábavu potřebuje odlišovat a porovnávat hranice ? Vždyť rybařina není závod nebo norma ale jen a jen koníček a je naprosto jedno kde a jak ho kdo provozuje jde o to aby byl člověk spokojen z tím co dělá rád a né z tím kde jakou rybu ulovil nebo kdo mu složí poklonu za rybu podle druhů vody.

mipa - Profil | Čt 15.11.2012 18:16:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda 7 >> počítat "osobák" ze soukromáku je dost k politování hodné :-) ale mnoho jedinců se právě těmi rybami chlubí a navštěvuje tyto revíry právě kvůli tomu, že relativně rychle a snadno získá "body" :-))) (viz. zápis z PO 12.11. 2012 níže ! )
na druhou stranu dovedu dost dobře pochopit, že strávit víkend, či pár dní s kamarády na rybách je velmi příjemné a pohled do vody v našem věku je adekvátní pohledu do ohně na vandru v mladším věku kdysi dávno ... jen najít tu hranici a umět to odlišit, pak vše OK :-))))))

kakr - Profil | Čt 15.11.2012 10:54:22

FRANK71 >>
Změna na úseku kdo rozhoduje o pokutě (Kú versus Obce z rozšířenou pravomocí) nemá žádný vliv na rozhodování KK.

FRANK71 - Profil | Čt 15.11.2012 10:43:27

kakr >> A jak je to od září?

kakr - Profil | Čt 15.11.2012 9:38:53

kritik >>
Z valné většiny jde o prvotrestance, u nás se KK s nikým moc nemazlí.

Jarda 7 - Profil | St 14.11.2012 21:08:41

mipa >> Myslím že není správné házet všechny návštěvníky soukromých revírů do jednoho pytle.Máš naprostou pravdu,v tom,že svazovka je těžší,a žádá mnoho času a umu.Pokud mi to vyjde,chytám na Labi.Mohu říci že letos se mi podařilo několik ryb,ze kterých jsem měl opravdu radost.Problém je ,že přes léto nemám šanci sedět u vody,a řeším to návštěvou soukromáku.Jezdím tam už druhým rokem.Ryby jsou tam krásné,majitelé příjemní a většinou se tam sejdeme v partě lidí kteří se známe.Nikomu tam nejde o rekordy,ale o to posedět,pokecat a užít si příjemný víkend.Jako kdysi na vandru, jenom místo do ohně koukáš do vody.Je pravda,že se občas objeví jedinci kteří si chtějí udělat osobák,ale ten se na soukromé vodě nepočítá,a pokud nevědí na co se tam chytá,jedou domů s tím že tam ryby nejsou.Mám tam kapra 89,ale kdybych chytil na svazovce padesátku,budu si jí vážit.Nejde o to odchytat si,ale odjíždět s čistou hlavou ano.

kritik - Profil | St 14.11.2012 20:47:29

kakr >> Některé vyjmenované přestupky ovšem byly spáchány opakovaně, nebo ne? Pokud ne, tak čest a chvála.....

Lee-Haney - Profil | Po 12.11.2012 18:44:46

hraji - ® Ne 11.11.2012 21:33:17
Sice si nedělám iluze o některých rybářích,ale ono je logické že ti samí lidé brali stále stejně ryb když Rs u vody není vidět.Dokážu pochopit spoustu věci.Dokážu pochopit že to dělají lidé kteří mají zaměstnání,chápu že nebudou projíždě hektolitry benzínu jen aby byli na revíru každý den,ale už nechápu,proč je nevidím vůbec.Pak se člověk podívá na výkaz kontrol Rs a už chápe která bije.Rs na to prostě sere.Nechápu proč tuhle funkci dělají lidé kteří na to kašlou a těží jen z výhod.Chápu že dělat Rs u nás není žádná výhra,ale než Rs která nechodí tak nemusí být vůbec žádná.Takhle to budí akorát dojem že máme hromadu Rs,ale rybáři mají smůlu ,někteří spíš štěstí že na ně nějak nemůžou narazit.
Takže ano,Mrs to vyřešilo po svém.Než řešit zkvalitnění Rs tak to vyřešilo tak že se omezení zrušilo.Je to jednoduché,bez nákladů a výtěžnost je zajištěna.Co na to říct....

jabi - Profil | Po 12.11.2012 18:00:12

computerfish >> souhlasím s tebou,když samostatně,ta se vším všudy a ne jen s tím,že si tam ostatní rybaři ,kteří už jednou si povolenku,brigády,členství zaplatili,musí platit další povolenku MO,která je ve stejném ryb, svazu

jabi - Profil | Po 12.11.2012 17:53:52

Jarda Š. >> nejde o malý rybníček,když se tam pořádají i karp maratony se startovným 3000kč,rybníky mají 15ha,zajímalo by mě,kdo tady to na svazu povolí a umožní ze svazové vody udělat soukromák dotovaný z našich peněz

computerfish - Profil | Po 12.11.2012 17:20:36

jabi >> Když řeknete A, řekněte i B. A to kolik investovali do zarybnění a kolik je stojí ostraha a údržba revíru. Pokud to jde ze svazových peněz, tak je to sprosťárna prvního řádu a nemělo by to tak být. V rámci ČRS jsou i revíry samostatně hospodařících MO, nechápu proč vůbec jsou v rybářském svazu. Je to stát ve státě.

computerfish - Profil | Po 12.11.2012 17:15:02

Drtivé procento rybářů, které znám a kteří si koupí CS povolenku, jdou na ryby maximálně 10x do roka a odnesou tak 2 - 3 ryby. Ono těch masařů kromě masařských part zase tak velké procento není. Pokud by svaz dramaticky zdražil CS povolenku, nebude si ji velké procento rybářů kupovat včetně mě a zajde občas na soukromý revír. On počet docházek je prakticky přímo úměrný počtu ulovených ryb. S revíry a rybami to není zase tak špatné, rybáře, který má za rok 100 docházek a chytí dvě ryby znám jednoho. Takže úvahy o masivním zdražení povolenek jsou cestou do pekel a pak by byl výhodnější chodit mimo údolních přehrad, které mají svoje kouzlo, na soukromé revíry.

viceroy - Profil | Po 12.11.2012 16:06:00

Jarda Š. >> jo to chapu , myslim ze na SM uz tyhle povolenky zrusily ale nejsem si jist , ono pokud chce nekdo takhle maly rybnik vymasit tak si myslim ze to dokaze par jedincu i z mistni povolenkou , tomu proste predejit nelze

Jarda Š. - Profil | Po 12.11.2012 16:01:13

viceroy >> Místní povolenka je něco jiného. To je sleva oproti územní povolence pro ty, kteří se rozhodnou, že budou chytat jen "na své" vodě" a nebudou jezdit jinam.

Jarda Š. - Profil | Po 12.11.2012 15:54:25

viceroy >> Dokud bude mezi členy významné procento těch, pro které je rozhodující urvat co nejvíc ryb do mrazáku, tak těžko co jiného se dá dělat a musím souhlasit s Netipou.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 12.11.2012 15:48:30

viceroy - >> Já jsem spokojen.
Jakékoliv stížení lovu formou zhoršených podmínek pro lovce je pro ryby plus a tím pádem i plus pro ony lovce. Jenomže oni si to ve své sobeckosti nejsou schopni přiznat. Kdyby se mohlo všechno a všude, tak jdou vody do prdele. Když se zakáže skoro všechno, bude lépe. Ale to je pořád dokola

viceroy - Profil | Po 12.11.2012 15:42:43

Jarda Š. >> myslim si ze ne , to uz tady bylo ,,mistni povolenky ,, copak ti mistni nejezdi taky po jinych vodach ? jednou je povolenka svazova tak at si kazdy zajde zachytat tam kde mu je dobre a ne vsechno skatulkovat

Jarda Š. - Profil | Po 12.11.2012 15:39:32

jabi >> RMV dle mého názoru tam, kde jde skutečně o malý rybníček, na který v případě, že by byl v územním rybolovu, by se po vysazení sjeli masaři z okolních MO a během pár dnů ho vychytali, má svoje opodstatnění, aby byl chráněn pro místní.

KODAS - Profil | Po 12.11.2012 14:44:08

Znám dost blbů kteří pohrdají soukromým revírem ,oni tvrdí tam chytne každý a hned což není pravda..Načež je potom vidíš ,jak sedi ihned po vysazení ryb na svazovce a sedí tam tak dlouho ,než to všechno vyčubou a sežerou- samozřejmě neházím všechny do jednoho pytle.Na svazovkach kolem Znojma to je například Dyje,Jevišovka atd. je potom uplný prd.O Vranovské přehradě radši ani nemluvím to je úplná katastrofa.Zaplať pánu bohu,že máme na Znojemsku soukromáky tipu rybník Dešná a Asuán.

Červené karty: Mrknato, Carpskills