- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Jak upravit enzymaticky játra
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
2x v oblíbených a 5x v ignorovaných.
tvistr - Profil | Po 30.6.2014 7:32:21
Jinak na telefonu je to příjmací tlačítko zelené barvy... .))))))))))
dardajarda - Profil | Po 30.6.2014 7:20:30
hraji - Profil | Pá 27.6.2014 13:47:43
tvistr - Profil | Pá 27.6.2014 13:36:05
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 9:44:20
hraji - Profil | Pá 27.6.2014 9:21:52
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 9:20:45
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 9:17:35
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 8:31:54
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 8:30:09
dardajarda - Profil | Pá 27.6.2014 7:32:41
Jinak ta játra šlapou jako bůstr i do krmítkovky, stačí přídavek do vody na navlhčení směsi.
Čůs P.
tvistr - Profil | Pá 27.6.2014 6:32:26
J.
Smrtak - Profil | Pá 27.6.2014 1:56:23
Pod enzymatickou pravou cohokolvek rozumiem rozbietie zlozitych vazieb an jednoduchsie, ktore dokaze telo lepsie prijat.
Je neico take mozne?
šmudla - Profil | Út 19.7.2011 9:05:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky. A voaláááá máme tekutý játra. Enzym v tomto případě má podobu mixéru(k sehnání kdekoliv v domácích elektrospotřebičích. Jistě takto lze ztekutit jakýkoliv bílkovinový kus masa. Bojlís jsou takové játrové knedlíčky, konzervaci jinak budeš muset zajistit klasicky(mrazem vysušením hotového produktu, chemie či kombinací faktorů).
Jinak bilogicky jdou vyrobit tekutý játra že necháš na játra naklást vajíčka mouchy masařky, červíci játra ztekutí, červíky vychytáš na řece na ouklejích, a tekutý zbytek vmícháš do bojlísů(smrad bude adekvátní profi aminokyselinovým extraktů, nahnilým krabům, olihním a předtráveným kdečím.
mi-ku - Profil | Út 19.7.2011 1:41:11
jednoduše nelaborovat a koupit hotový produkt, který mě vyhovuje kvalitou i cenou..))))
vladys - Profil | Út 19.7.2011 1:16:51
redy - určite jednoduchšie bude kúpiť hotový produkt. Výsledok máš neistý. Práca s enzýmami vyžaduje veľa trpezlivosti a zo začiatku aj dosť financii...
mi-ku - Profil | Po 18.7.2011 23:53:39
je možné, že se můžu i mýlit, protože můj obor jsou enzymy při štěpení rostliných bílkovin, ale princip enzymů jsou stejné..)))
nofish - Profil | Po 18.7.2011 23:21:40
Enzymatická úprava je odležení, krásný příklad- kus krávy (hovězí maso).
Tipoval bych to na stejný reklamní tah jako že ve výrobcích už nemáme vápník, ale kalcium a plísně už nejsou co bývaly- staly se z nich mykozy.
Edit- "vykraden" tento web http://vladahadrava.xf.cz/maso.html doufám, že autor webu odpustí
Zrání masa
Po porážce má maso neutrální až mírně zásaditou reakci. Po několika hodinách maso tuhne (nastává tzv. rigor mortis) a nemá vlastnosti vhodné ke kuchyňské úpravě. Při zrání se v mase poraženého zvířete enzymatickým anaerobním pochodem z glykogenu tvoří kyselina mléčná. Maso měkne, stává se křehkým, získává chuťové a aromatické látky. Dobře vyzrálé maso je šťavnaté, příjemně aromatické a má přiměřenou konzistenci. Doba zrání je ovlivněna teplotou skladování. Při teplotě 2 až 4°C maso ze starších hovězích kusů zraje přibližně 7 dní, telecí maso 3 dny.
Filla - Profil | Po 18.7.2011 23:00:48
Jinak me napada varianta sezrani kupy jater a po nejake dobe je zvratit a vmichat do vajec, lovu zdar. Kdyz vim, poradim :)))
Kajman60 - Profil | Po 18.7.2011 22:27:24
Kajman60 - Profil | Po 18.7.2011 22:23:58
...snad něco tady..:
http://dspace.knihovna.utb.cz/bitstream/handle/10563/10015/valenta_2009_bp.pdf?sequence=1
Cloud - Profil | Po 18.7.2011 22:05:18
Po výměně,se dají lehce nasrouhat přímo do směsy,nebo rozmixovat.
Sám jsem zvolil pravidelnou úpravu alespoň jednou týdně, Tuzemákem s přidáním pár mililitrů Slivovice.Teď čekám na výsledek.To bude panečku pak bojlís. :-)
Hlavně nepotřebuji laboratoř!
lovec3 - Profil | Po 18.7.2011 20:52:28
don Ferrari - Profil | Po 18.7.2011 20:49:59
VL.K. - Profil | Po 18.7.2011 20:47:11
Kde to žije - kaprařina
4:36Krátkodobá kaprařina x 6716
4:34Dyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse 52546
ČtÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 44
ČtLithiové baterie - srovnání 1048
ČtKyjský rybník, Džbán 49257
ČtFanclub značky Shimano 10416
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
ČtRybolov v Rumunsku 0
ČtLegenda s názvem Daiwa Tournament S5000-T, S5500-T či S6000-T 4543
StOrient Rods pruty 196
StNové boilies od Blažka (10kg za 599Kč) 1061
ÚtOhře, úlovky, nástraha 819
ÚtFrantiškův rybník jak to tam jde 20
ÚtSahara- názory a zkušenosti 69
Co je nového - kaprařina + obecné
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
Oznámení - kaprařina
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - kaprařina
26.4.Big carp Rosed 2024
26.4.Shaman cup Hájiště Duben 2024
26.4.TĚŽBA - Malovidský rybník
26.4.I. Boroviňák cup - závod dvojic
26.4.Crazy Fishing Fifty-hour...
29.4.Carp Fishing Race Laguna 72hodin
30.4.10. ročník Hruškov cup 24h...
1.5.Carpsonbaits Cup I. Koblov
2.5.Pod hladinou Anaconda carp cup...
2.5.BoilieSystem Cup Letny -...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....