Kapři a amuři - rybníček 1-2 ha

Zdravím vás kolegové,
Jdu za vámi s prosbičkou „jak na ně“. Jedná se o rybníček asi 1-2Ha, podél břehů jsou stromy a keře, některé keře a větve směřují těsně nad hladinu,po březích jsou rostliny a tráva, která zasahuje do vody a uprostřed rybníčku je ostrůvek v průměru cca 7m, který je obklopen rostlinami a rákosem. Voda je zakalená s malým průtokem a dno je bahnité. Vyskytují se tu amuři, kapři, štiky, plotice, karasi. Jak na amury a jak na kapry? Zakrmovat, nezakrmovat, čím…atd, předem díky za odpovědi.
Autor diskuse: g0lda - Profil , 28.7.2010 kaprařina - techniky lovu

KOLIBŘIK - Profil | Ne 19.9.2010 1:03:06

g0lda - >> Zdravím.To nevypadá jako vůbec špatná voda.Podle toho co píšeš bych já osobně volil plavanou kousek od břehu,tak do dvaceti metrů.Tyhle ryby co o nich je řeč se dají krásně lovit na plavanou.Zvlášt pokud je bahnité dno.Aby se ryba natáhla ke břehu je potřeba krmit Můj osvedčený recept na bahnité dno.Lehce nasřtíhané žížaly bílé červi i s kuklama a to vše bych spojil rybí moučkou s medem.Jsou to lehké koule které nezapadnou udělají ve vodě řádný zmatek.Jako návnadu bych ale zvolil hnojnáka.Ten je univerzální.Má ho ráda celá osádka o které píšeš a nepohrdne s ním žádná ryba.Prut střední akce tak kolem čtyř metrů pevný vlasec a sestavu s angličákem..Menší naviják s kvalitním vlascem a rychlým převodem Ta je hodně citlivá sestava.Ono se to lehce řekne ale každý z nás by asi volil něco jiného.Já bych na sto procent vyloučil lov na těžko.Na takovéhle vodě zajíždějí pokud je klid ryby až do břehu proto bych zvolil plavanou.Já přímo zbožnuji tyhle malý rybníky.Je na nich klid.Dobrá hodina je večer před stmíváním.

Rohi - Profil | So 18.9.2010 21:58:24

na amuřiska to zakrm kukuřicí u rákosu a na vlas dej tak 2-3 zrnka kukuřice a kousek plovoucí pěny

hona1 - Profil | So 18.9.2010 21:10:07

Na amury bych to hodil pod rákosí nebo pod jinou trávu na nějaké ovoce (špendlíky, švestky...) a taky tam toho 20-40 kusů hodit (na tak malou vodu stačí bohatě), na kapra asi k tomu ostrůvku, tam by měli mít relativní klid, jinak chytat a krmit podle velikosti kaprů- jestli tam sou pod 70 tak kukuřicí nebo jinym partiklem, nemusíš moc tak půl kila možná i mín to má tu výhodu že na kuku zatneš i amura, jestli chceš velké kapry stačí pár kuliček boilie.

Jurra81 - Profil | So 18.9.2010 20:37:19

Pokud bys chytal tam, kde je bahno, tak bych nejdříve zakrmil menší nástrahou, řepka, šrot apod. Bílá ryba, v tomto případě plotice a karas, bahno "vytlučou" a teprve potom bych zakrmil kukuřicí a boilies. Bílá ryba přiláká svojí aktivitou i kapry a ti najedou do zakrmeného místa po bílé rybě. Kukuřicí a boilies bys je měl udržet na místě a také vyselektovat záběry od bílé ryby. Akorád těm amurům to déle trvá než na zakmené místo najedou a pokud ano tak bych se nebál přidat na krmné dávce kukuřice. Amuři toho hodně sežerou, když jsou při chuti. Přeju úspěšný lov!

Florish - Profil | Út 31.8.2010 11:33:50

g0lda - >> vytipoval bych si nějaké pěkné místečko, které bych protahal olovem abych zjistil zda je tam bahno či překážky, a pak bych zakrmoval kukuřicí a boiliem malích rozměrů ... Pak si myslím že se výsledky dostaví ... lovu zdar

pavel.5 - Profil | Út 31.8.2010 11:30:02

Na kapry bych doporučoval zakrmit velkym množstvym partyklem a přidat třeba červy to udrži rybu v krmnem miste ja jsem chytil mnoho kapru na Med. kukurici od firmy CUK a amuři moc nechytam ale když jdu na ne tak třešne pokud jsou na hladine tak kurku hodit na mlaskačku a určite nakej amur přijde

ABU Master - Profil | Po 30.8.2010 22:23:35

g0lda - >> Na kapry bych každopádně zakrmil hrubším krmením s větším obsahem partiklu, poté chytat na kuku. Pokud je teplo a amuři jsou na hladině, používám kus rohlíku, pokud na hladině nejsou, chytal bych na kukuřici nebo na menší ovoce- špendlíky atd... úspěch by se měl dostavit...

Teigr - Profil | Po 30.8.2010 22:14:03

Ahoj, pokud je tam bahnité dno zkus chytat na plavanou . Ja osobně mam nejlepší zkušenosti s balonkem s cca metrovym navazcem a rohlik na konec. Vezme to i kapřík. Balonek se vnoci dá osvítit tak je to pohodička akorad ne při větru. Při větru když chci chytat z hladiny používam průběřné oluvko a od hačku dám tak 60cm pomocnej spláveček at krásně vytahne rohlik nahoru a došponujivlasec aby se rohlik nepotopil ale i neplaval kam se mu zachce.

Toufi - Profil | St 28.7.2010 20:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, prvně bych pomoci samotného olova protáhl dno a zjistil jestli je bahno v celém rybníčku, jestli a kde je pevné dno, kde jsou větve a vázky, pak pomoci splávku na štiky bych zjistil rozložení hloubek v rybníku, nakreslil si malou mapku a tam si údaje zapsal.
Potom bych si vzal udice a šel na šoulačku, pozoroval bych, kde se ukazují ryby, výskoky, otáčení, rytí v bahně, stojící ryby pod břehem za slunného dne... podle aktivity vybral místo na kapří stezce. Na takovém místě většinou začnu s krmítkem a medovkou, druhou udici s pop-up boilisem a pár kuličkamy atraktivního boilis kolem. Pokud se úspěch dostaví, tak místo pravidelně zakrmuji pšenicí a kukuřicí, večer před tím než jdu na kapry si místa předkrmím asi 0,5kg boilis a pak chytám jen na boilis a dokrmuji do 10i kuliček na nához. Většinou chytneš většího kapra mimo známé doby braní, přes poledne, večer když ostatní rybáři odejdou, v noci. Pokud nic zkusím jiné místo. Pozor boilis není na krátký čas! Jestli nemáš celý den na rybaření, tak radši chytej na medovky.
Pokud je revír pod tlakem a ryby se bojí napnutých vlasců, tak používej pod prutové olovo, na malých vodách to může hrát velkou roly, pokud je rybáři nepoužívají a ryby neznají. Dávám je na blízko i při lovu na krmítka.

Plumley27 - Profil | St 28.7.2010 18:24:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych zakrmoval v okolí keřů a stromů. Na krmení je dobrá kukuřice + řepka a pelety taky nejsou na škodu.

RO:-(man)-: - Profil | St 28.7.2010 17:46:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkusil bych najit kus dna kde neni bahno a je tam treba pisek. Nebo pravidelne zakrmovat.

zaplosak - Profil | St 28.7.2010 14:28:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych taky zkusil chleba na hladinu, jen háček bez ničeho - po ránu a nejlépe pod ty větve jak píšeš, amuři často jezdí právě tudy...

Johny0400 - Profil | St 28.7.2010 14:07:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

g0lda - >> na amury zkus krmit kukurici a par zrnek pod hacek nebo hodit chleba na hladinu jenom na hacek

Zindys - Profil | St 28.7.2010 14:04:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

g0lda - >> o lovu na bahnitém dně máš tady video :))
http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=17645

jinak na Amury bych asi krmil kukuřicí a pak chytal na pár zrnek pod háčkem a nadlehčil bych je umělou plovoucí kukuřicí...na kapry se dozvíš ve videu :)