Prut Shimano na plavačku

Ahoj, chci si koupit prut na plavačku a rozhoduji se mezi těmito třemi - Shimano Catana Match × Hyperloop Match × Avilio Match. Prosím o radu, který z nich vybrat? Ještě se chci zeptat, jak je to s gramáží do 20 g nebo 15 g? Díky za rady.

doncoyote - Profil | Čt 10.12.2009 22:07:04

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> někdy vzpomínám na Jepici. Už je asi kluk velký. Ale byla s ním sranda.

Pavouk28 - Profil | Čt 10.12.2009 21:53:32

yzzak >> predstav si ze je mi uplne volne kolik ti je, rokama ses zacal ohanet ty..

Vis nektere veci jsou jasne hned, treba jako ze blbce ze catana neni nejlepsi volba

tohle je moje posledni reakce na tohle zbytecny tema. Informaci je zde jiz dost, at si to kazdy prebere, vcetne tebe.

yzzak - Profil | Čt 10.12.2009 21:41:06

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> možná, ale vyste si ani nepřipustili myšlenku o tom že bych měl pravdu vyste nad tím ani nepremysleli ani jste si to nedokázali připustit že by někdo komu je 15 mohl mít lepší radu než vy to mi vadí a v češtině nevynikám ale měl bys mě vidět v matice :-)

Pavouk28 - Profil | Čt 10.12.2009 21:31:52

doncoyote >> ten psany projev je ted moderni :)

doncoyote - Profil | Čt 10.12.2009 21:27:11

yzzak >> hochu hochu. Zkus se zamyslet o tom , co píšeš. A zvolni ve výběru slov. Vkládáš do cizích úst výrazy, které vyřčeny nebyly.
Předpokládám, že ten člověk, který Ti tak ublížil, jsem já. Proto jsem Ti poslal SZ, jako pofoukání na tu bolístku, kterou Ti ten hrozný člověk způsobil.
A buď rád, že Tvůj projev nečte paní učitelka jazyka českého. Ta by koukala.

Pavouk28 - Profil | Čt 10.12.2009 21:22:25

yzzak >> mozna to je tim ze si nemyslime ze mas pravdu..kdyz uz se ohanis roky rybarenim, chytam ryby vic jak 25 let to bych tedy mel mit pravdu ja a ne ty ne? :)

yzzak - Profil | Čt 10.12.2009 21:11:55

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> Ale nehodlám se ho vzdát ani newíš jak dokážu být vytrvalí když mám pravdu a v tomto ti to každá osoba v třetím pohledu uzná prostě si na mě vyril mindrák protože toto nemá obdoby ten člověk ani nedokázal připustit že mám pravdu ani o tom nedizkutoval a ai mi nevynadal přímo ale začal s tebou dizkutovat o tom že rady některých lidí jsu debilní ani newi jeatli se tazatelka rozhodla pro moji radu jak může někomu nadávat za jeho názor když nemusí být špatný , já se rozčiliju že nedokazete uznat ze bych mel pravdu to mě ětve že neumíte si přiznat že někdo mladší by mohl mít pravdu a lepší radu než vy PS : ve skakání nejsem moc dobrý

Pavouk28 - Profil | Čt 10.12.2009 21:06:31

yzzak >> az budes starsi pochopis ze ti starsi meli a maji pravdu i kdyz ted skaces jak certik z krabicky.. v te tvoji zminovane otazce ti to treba hraji napsal jasne ale asi ne dostatecne srozumitelne.

bojujes marny boj

yzzak - Profil | Čt 10.12.2009 20:59:03

doncoyote >> to je sice možné, ale je vidět jak nespravedlivě se k tomu stavíš navíc máš v kartě napsáno že chtáš aso od 30 let já chytám od mala a to se ti vpije pod kůži a víš na co, je co vhodne ja píši jak to je a akorat se mi potvrdilo, že lidé jsou pokritci a odsoudí mě pro můj věk a nemůžeš napsat že ne to je prostě lež kdyz tady člověk o monoho let starsi napise to same a nikdo mu na to neodpovi stejne jako mě. tady je to prostě takové normal si založím new kartu a co se mi stane ??? MM mi dá ban to je tak vše.

doncoyote - Profil | Čt 10.12.2009 20:54:29

yzzak >> vzhledem k svému věku a životním zkušenostem, které jsou nejspíše o trochu větší než Tvé, rozhodně nebudu dělat , to co nastiňuješ. Bylo by to hloupé, zrovna tak, jako o tom uvažovat.
V tomto případě se totiž držím starého a dobrého pravidla: Zubr plžů nerdousí.

yzzak - Profil | Čt 10.12.2009 20:33:43

doncoyote >> zajímavé jeden člověk tu napíše to samé a ty mu nic nenapíšeš je to jasný kolik mu je ??, přes 50 ?? až se příště budeš nudit léč si myndráky jinde tady máš jasný důkaz toho že si troufneš na mladý, ale na sobe rovné nikoliv bohužel je to u více lidí zde tady máš něco pro tebe http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=624879 a pokud mi hodláš napsat něco typu, že jsem blbec pokrytec a že nemám právo tě soudit tak se podivej co jsem tam napsal já a co ty !!! Já psal slečná se ptá který z těch prutů je nej a všechny jiný značky jsu informace navíc x Otázka zněla jasně hyperloop - alivio - catana . pokud ti to pripada neak jiné tak prosím mě ne !!! příště až budeš mít blbu náladu a budeš si to chtít vylít na nekom mladym mě vynech a jestli nemáš tak rád bolo. tak mu aspoň něco napiš !! toť můj názot neber to osobně, ale nejsi pprvní a já si tu už od nikoho nebudu nechávat srát na hlavu.

krusnohorec - Profil | Čt 10.12.2009 10:11:08

Pokud můžu posoudit za 7 let co používám Catany match tak se jedná o skvělé pruty na lov s angličáky ,na lov s pevnými splávky je moc nepoužívám ,jsou dost tuhé.
Hyperlop ani alívio bych nedoporučil jsou to spíše pruty pro lidi co se plavačce věnují jenom okrajově ,a jak zde píší již kolegové za stejné peníze je k mání spostu prutů.
Takže jestli chceš chytat s anglánem tak je Catana ok jestli s pevňákem tak Antares a nebo jinou značku.

match-oun - Profil | Čt 10.12.2009 9:26:24

llllllllllolo >> V mrk-bazaru je catana 420cm, do 20g za 1200,-...

karel.datel - Profil | Čt 10.12.2009 9:00:38

llllllllllolo >> Shimano je značka, ale pouze značka. Pruty nejsou nic moc, za stejnou cenu se zpravidla dá sehnat něco daleko lepšího. Zdejší bazar bývá plný prutů Shimano, to už o něčem vypovídá. Navijáky jsou tragedie, měl jsem 2 LD 6000, po 3 měsících začaly chrochtat, tak jsem jeden otevřel a zjistil, že se jedná o Rexe, jenže Rex stál 65 Kč a ne 2 500, navíc Rex začal chrochtat až po roce. Samozřejmě, Rex neměl ty ostatní vymoženosti jako LD, ale po stránce materiálu a zpracování byl vyveden lépe. U LD je chrochtavost způsobená konstrukční chybou spojenou se zemědělskými vůlemi uvnitř navijáku. Naštěstí se firma nevešla do 30 dnů na vyřízení reklamace a tak jsem odstoupil od smlouvy. Ještě, že tak, protože bych jim asi došel rozbít recepci, protože do zápisu o reklamaci napsali, že nic nenašli. Odřené hnací kolo od další velmi volně uložené součástky museli vidět taky. Tímto má u mě Shimano a Gammarus červenou kartu.

Turňa - Profil | Čt 10.12.2009 8:57:00

llllllllllolo >> Mám také matchku Catanku, je rychlá - rychlejší než Hyperlob (který mám též) a je vynikající pro lov na stojáku. Pokud však chceš plavačku na řeku Berounku, když jsi z Karlštějna, pak doporučuji nějakou lehkou boloňku - pro tebe tak v pěti metrech. Dobré výrobky má Colmik, Trabucco popřípadě Mivardi.
Petrův.

yzzak - Profil | St 9.12.2009 22:09:40

gama >> Já co vím o čem o plavačce o boloňce o čem ???

gama - Profil | St 9.12.2009 22:02:37

yzzak >> a co o ni vis ?

doncoyote - Profil | St 9.12.2009 21:43:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> já spíš vidím, že ty rady nerady dělají více škody než užitku. A kdyby to nebyla mladá holka, tak ať se koupí třeba oštěp.
Já prostě mám rád, když radu dá skutečně odborník, a pár jich tu je, který je schopen posoudit situaci a ta rada má hlavu a patu.
I když jsem nepochopil, proč v této otázce ji většinoui tlačili do jiné kategorie, když to děvče ani nechtělo.
Otázka zněla jasně: Catana nebo Alivio nebo Hyperloop.
Catanu jsem viděl užívat i v 2. lize. A fungovala. Asi je z nich nejlepší.
Osobně totiž žádné nářadí s touto značkou nevlastním. Tedy kromě komponentů na kole.
Myslím, že nejlépe udělá, když se rozhodne sama a bude to dobře.

Pavouk28 - Profil | St 9.12.2009 21:17:30

doncoyote >> chapu ono ti to neda kdyz chces pomoci, jenze dotycny stejne da na rady nerady... tak jak to vypada i v tomto pripade.

Lee-Haney - Profil | St 9.12.2009 20:32:53

No když jsem si na jaře vybíral match tak jsem chtěl něco lepšího,nějaký ten střed.Jel jsem tedy na výstavu v Brně a tam se rozhodoval.Původně jsem měl vyhlídnutého speeda.Nechci ho nějak pomlouvat a je to názor opravdu jen totálního amatéra,ale mě se prostě nezdál.Hodně lidí mi řeklo že ohledně match se mám podívat po jiné značce jak je shimo a i když jsem zásadně shimanista tak jsem si vybral MILO GERARDIX CARP match 420.Prut se mi hodně líbyl a sedl mi dobře do ruky,navíc co mi tam prodejci ukazovali za výdrž tohohle prutu tak jsem prostě nevěřil svým očím že to ten prut vydrží.
Takže k tématu asi tohle,když jsem řešil podobnou otázku tak mi spousta lidí řekla že mám jít spíše do osvědčenějších značek než je shimo ohledně plavky.Ne že by shimano hanili,ale řekli mi že za ty peníze se dají v cenové kategorii sehnat lepší pruty....

yzzak - Profil | St 9.12.2009 20:20:51

doncoyote >> Toto miluji člověk napíše v podstatě to samé co ostatní, ale dodá otázku která by podle mě měla být řečena. Samozřejmě lidé začnou psát své nelichotivé odpovědi a k tomu se dostaví něáky člověk co začne filozofovat o tom, že někdo má pravdu a že žádná jiná varianta neexistuje(nechci rozepisovat o tom co si myslím že byste napsali kdyby toto napsal srarší člověk) jako že mluví pořád do dubu a, že to co píšu jsu blbosti ale nechce to napsat normalne a pro jistotu to ani neni adresovano me jako bych to vůbec neměl čírt ( sorry ale tohle se špatně formuluje). Pokud ste se rozodli , že mě budete stírat řečmi typu ,, takový poradce seslali z nebe ale spadli na hlavu" prosím nebudu je číst. byla to jenom otázka která by sem měla patřit, navíc slečna se ptá který z těcj prutů jsu lepčí takže v podstatě to že někdo napíše jinů značku (ikdyž lepčí) je to vlastně to samé, píše nadbitečnu informaci. Takže myslím si že match je lepci než jakýkoliv teleskop, ale pokud má člověk omezene informace a je začátečník ( může s ní špatně zacházet teleskop přeci jenom vydrží víc tím bych nechtel llllllllllolo něák podcenit) toť můj názor a teleskop může být za stejné peníze vyšší řada, ale nemusí samozřejmě.

doncoyote - Profil | St 9.12.2009 20:14:36

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> Stokrát si říkám: nech ty rozumbrady na pokoji, ale pak přijde nějaký skvost a já musím... :o)
Taková jsem já matinko. (mamzelle Nitouche )

doncoyote - Profil | St 9.12.2009 20:12:01

yzzak >> nikomu to neříkáš, to je pravda. Nicméně svůj příspěvek posíláš proto, aby byl čten. Což je závažný rozdíl. A nebo je tu jiná možnost...

Pavouk28 - Profil | St 9.12.2009 20:07:29

doncoyote >> myslim ze to je boj s vetrnymi mlyny :)

yzzak - Profil | St 9.12.2009 20:06:34

doncoyote >> Mě je celkem fuk co si o tom myslíš nikomu neřikám aby to četl. A to že je mi 15 neznamená, že o plavce vím prd

doncoyote - Profil | St 9.12.2009 20:04:52

yzzak >> navazuji na svůj předchozí příspěvek. Zapomněl jsem na skupinu přispívatelů, která o tom neumí ani zasvědceně vyprávět. Neber to osobně, ale ty jsi představitel těch tlachalů, jejichž doporučení je nebezpečné poslouchat. Natož si jimi řídit.

yzzak - Profil | St 9.12.2009 19:23:56

llllllllllolo >> chytám dlouho na plavačku první metoda a mel jsem spis teleskopy teď na vanoce dalsi plavka tak uvidim spis teleskop kamarad ma matchku a nadava na ni pokud je musi prevazet a tak pokud uz ji ma vytazenou hrozne ji obdivuje :-))) s shímem nemam spatne zkusenosti ale delaji slusny navi za 2000 ale proste to ti tu rika kazdy jsou znacky, ktere tu plavku za stejny prechy vymysli lepci pokud bych sel do shimana, tak do feedru do beastu nebo speedu nebo tak , ale plavka ne, mam od ni i vlacak a je celkem good ale vzhledem k tomu ze predtim jsem vlacel s delickou ktera mela 200 cm vrhacku 15-40 a byla vyrabena za komoušů na licenci od shejku tak nemuzu rikat ze by to byl dobry prut protoze jsem nevlastnil zadny drazší a lepci. letos mi doslouzila moje milovana boloňka od gold star (tu znacku nehledej uz neni) a jako v pohode slouzila mi 6 let a vetsinu jejich nehod jsem si zavinil sam (nechoval jsem se k ni s uctou jakou zaslouzi a je to moe chyba ze je .......) takze pokud chces match tak colmic, milo nebo podobna vylozene plavackova znacka artax 700 je spica ale je asi za 4500, 200 je za 2000 ale neobejdnej si ji na colmic.cz pred par tydny me odstrelila kdyz mi nedopravila prut takze odjinud jinak hodne stesti s vyberm pak napis co sis koupila a jaky jsu zkusenosti.

llllllllllolo - Profil | St 9.12.2009 15:15:53

yzzak >> no jestli potřebuju?človek nepotřebuje nic moc potrebneho k zivotu:-)),proste si chci rozsirit vybavu,v léte me plavaná chytla a prece kdyz más na to specialni prut je to o necem jinym..to sám uznas..jaky mas spatny zkusenosti se shimanem?.nejsem žadnej clovek kterej jezdi na zavody,takze nemam zadny extra požadavky ani nejsem zadnej mistr.třeba kdyz sem se koukala do diskuzí k tomuto prutu tak dost lidi tam psalo ze jsou spokojení tak nevim..

yzzak - Profil | Út 8.12.2009 19:51:07

Pořád si myslím, že zůstala jedna otázka neřečena potřebuje slečna vůbec match ??? nastačila by ji 4 mterova boloňka ??? jako např. tato ??? http://www.milobrno.cz/pruty/chromium-winner-3oo3-​​​4m jde o to že by si myslím, že boloňky jsou za stejne peníze v jine kvlaitě ale na match se opravdu lépe chyta nemužu soudit chytal jsem jen s artaxem 700 a to je jiná káva (patří mému drahému kamaradovi rybarskemu) co si myslite o teto otazce ?? PS: nemam rád urážky jde to říct i slušně a nechcii prosím něco typu ,, ty si debil ". Jinak bych se přiklánel k artaxovi 200 všema deseti prstama a od šhima ruce pryč jsou i jine lepcí zančky.

samuel7 - Profil | Út 8.12.2009 18:26:21

Nedávno jsem si koupil ten ARTAX 200 co je tady zmíněnj o něco níž a musím říct, že jsem velice a velice mile překvapen. Pokud se nepoláme tak ho budu používat moc dlouho.

sodík82 - Profil | Út 8.12.2009 18:14:52

doncoyote >> to je názor do pranice!!! :-)))))))

doncoyote - Profil | Út 8.12.2009 18:08:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

llllllllllolo >> já bych tady ty radymoc neposlouchal. Pár lidí tu jsou závodníci, jejichž požadavky na techniku jsou trochu jiné, než u běžných rybářů, Dále jsou tu teoretici, kteří mají zažitý většinový názor a ten tu nabízejí. Kdyby ten prut byl úplně blbý, myslíš, že by ho firma Shimano měla ve své nabídce? Je to prut pro začátečníky a pro ty, kteří nechtějí tolik investovat. Pro začátek je nejspíše dostatečný a pokud se neposuneš na závodní trať, budeš s ním spokojená dlouho. A jestli je pomalý, má blbou akci a nebo není nejlehčí, to umí poznat jen pár přispívatelů. Ostatní o tom umí zasvěceně vyprávět.
Jestli se ti líbí, tak si ho kup.

soutokář - Profil | Út 8.12.2009 18:06:58

doncoyote >> jak jsem psal .umě je to o kvalitě ,souhlas co píšeš ,já jsi myslím že to jsou vyhozený prachy,ale vše je každého věc a jeho rozhodnutí

an-old-fuddy-duddy - Profil | Út 8.12.2009 18:04:34

nedávno jsem řešil něco podobnýho, ale upozorňuju, že jsem jenom fest začátečník, takže tele. Catanu rozhodně není tak špatná, kdyby stála cca o 500 míň, asi bych si ji vzal (jsem tak trochu fanda šíma). Ale na řadu alivio ani hyperloop bych se raděj ani nedíval a to v žádné kategorii, kterou shimano vyrábí. Jak již bylo řečeno, za stejný prachy dostaneš od jiné značky lepší muziku. Tady ten colmic artax 200 stojí tolik co ten hyperloop a je to podle mě rozhodně lepší

doncoyote - Profil | Út 8.12.2009 18:02:55

soutokář >> jedna věc je vědět, že máš kvalitu, druhá věc je umět tu kvalitu využít. Pokud tomu tak není, vidím to spíše jako malý snobismus.