MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Po domácku nakládaná kukuřice?

Ahoj letos jsem poprvé zkusil si naložit kukuřici.Nikdy jsem o tom nic nečetl,takže jsem to možná dělal zbytečně a nebude s toho nic.Kukuřici jsem propral ve vodě,vysušil aby nebyla mokrá a pak jsem ji dal do malých skleniček od přsnídávek které jsem zalil 3 druhy nálevů.1.voda,vanilkový cukr a vanilkový dip,2.voda,cukr,med,3.voda,perníkové koření.Pak jsem vše uzavřel a klasicky zavařil.Zajímaly by mě na to vaše názory,případně jak se to dělá dobře.

Autor diskuse: Pech ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 10.10.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N premous - ® St 12.1.2011 18:59:41
Sven >> zkazil se mi šrot zapoměl jsem ho po vypravě v baglu kam ti ho mam poslat???
N kopr69 - ® St 7.7.2010 12:31:32
007.tom >> Upravena je ale nevydrzi vecnost.Casem se zacne zcvrkavat a schnout.Zalej bilou koralkou a uvidis.A nebo si ji pulku odeber a tu druhou zalej a pak muzes porovnavat na kterou budou brat vic.Nevim proc ale ja mel vzdy vice zaberu na tu ozralou kuku nez na tu prirodni nebo ochucenou.
N 007.tom - ® St 7.7.2010 7:54:00
kopr69 >> no momentálně mám doma medovou kuku beználevovou.Myslíš že to tam můžu taky nalít?Není nějak upravena aby vydržela na suchu?
N kopr69 - ® Po 5.7.2010 22:59:12
007.tom >> kuku jsem nakladal jen do bile koralky-slivovice,tresnovice,merunka atd.a v pohode.Vyzkousej,kapri reaguji o mnoho vice na tuto kuku.
N Pech - ® Po 5.7.2010 11:04:08
No věřim tomu že nakládaná kukuřice v alkoholu nemusí být špatná,ale pro mě škoda alkoholu,kord když je to slivovice či jiná pálenka :-)Ono je to stejně s tou kukuřicí těžký,jednou by se o ni všichni kapři poprali a hubu roztrhali a pak přijedeš podruhé a neni ani ťuk.A to nemluvím o tom vymýšlet co dát za příchuť,podle mě je nejlepší ji zavařit obyč,maximálně tam přidat třeba trochu vanilkového cukru.
N Topoľčanec - ® Ne 4.7.2010 23:05:42
Na chytanie si kúp Cukk maďarskú medovú a nerieš zaváranie tú kvalitu nedosiahneš a keď hej bude ťa stáť oveľa viac ako kupovaná. A na kŕmenie si namoč tvrdú aspoň na 12-24 hodín uvar a kŕŕŕŕm čo vládzeš nech sú kapri baculatí :-)
N TWIN 69 - ® Ne 4.7.2010 18:40:26
007.tom >> bu´d v klidu,nebude.to je dávno vyzkoušená věc a nejlíp se osvědčila klasická medovka.vše ostatní s exotickými názvy se mi jeví jako oblbování zákazníka v obchodě
N 007.tom - ® Ne 4.7.2010 18:37:40
TWIN 69 >> nic konkrétního.jen takový pokus.jestli to třeba nebude lepší brát
N TWIN 69 - ® Ne 4.7.2010 18:34:03
007.tom >> a není trochu zbytečné dávat do medovek ještě alkohol.čeho tím chceš všichni dosáhnout?
N 007.tom - ® Ne 4.7.2010 18:32:16
Bych se chtěl zeptat těch co si do kuku dávají nějakou tu kořalku.Zkoušel jsem to s origo kuku z rybářského obchodu myslím medová příchuť a dal jsem si do ní rum.A mám pocit že ty zrna se jakoby scvrkávají.Jakoby je ten alkohol vysušoval.Před tím se mě ty zrna zdáli celkem takové nafouklé,plné a teď jsou již některé ůplně takové scvrklé,bez štávy jakobys oloupal klas a nechal zrnka na slunku vysušit.Máte někdo podobný problém?Zkoušel jsem i bonduelku a dal do ní griotku a taky některé zrnka se jakoby rozpadaly(popraskaly a byly na blato) a zčernaly trochu
N Pvl - ® Ne 4.7.2010 14:02:36
Pech >> Když se pěstuje na zrno tak se neseče jo ?? Když na siláž tak je rozřezaná - proto jsem se ptal . V jakém stádiu tvrdosti bude .

Nazbíral jsem šáchy , aby byla ještě trochu mléčná a přitom se nechala vyloupat ze šáchu . Dal jsem ji do skleniček a zavařil . Dobu varu si nepamatuju vím že jsem měl některé dost měkké -dá se říci rozvařené :o§(( Možná to bylo tím, že jsem vše nezavářel najednou a kuku z jiného pole potřebovala kratší dobu varu ! To si musíš vychytat sám . Nezapomeň, že to ještě chvilku trvá než sklenice zchladnou --kuku ještě dojde .
N Mrknato - ® Ne 4.7.2010 13:30:19
Sven >> ... to věřím....) blatník
N Sven - ® Ne 4.7.2010 13:03:58
Mrknato >> kdyby se Ti některá s těch zavařenin začala kazit, nabízím zdarma ekologickou likvidaci :-)
N Mrknato - ® Ne 4.7.2010 12:27:29
Zdenina >> Takhle já zavařuju pětikoruny, desetikoruny i dvacky. I po letech jsou jako čerstvé a prodejny i automaty je přijímají ochotně. 100 sklenic na sezónu je minimum.....
N TWIN 69 - ® Ne 4.7.2010 12:23:01
kopr69 >> na co si na nervy,dávat kvalitní kořalku do kukuřice!!!
N kopr69 - ® Ne 4.7.2010 12:15:38
Pech >> Ahoj.Poradim ti jednu zajimavou vec kde nemusis zavarovat,ochucovat a po otevreni ti kukurice nezkvasi.
Kukurici varenou,mlečnou,mrazenou nebo i nakladanou dej do sklenicek a zalej alkoholem.(slivovice,tresnovice,merunkovice atd.)
Budes mile prekvapen jak na tuto kukurici budou ryby reagovat.
Preji mnoho krasnych ulovku.
N Pech - ® Ne 4.7.2010 11:52:36
No právě to myslim,uvařit ji a pak ji zavařit.Já ji loni neuvařil a je tvrdá,tak ji zdělám do krmítkové směsi.

To Pvl :Kukuřice se většinou řeže,neseče ani nemlátí.Někde jo,ale to je jiná odrůdaa ta se moc nepěstuje.Já vždy právě naběhnu před tím než najedou řezačky na pole a pujčim si tam pár kilo kukuřice :-)
N levhan - ® So 3.7.2010 13:11:56
Pech - >> kolego a neni jednodusi ji uvarit scedit dat po kilu do pitliku a zamrazit nebo ji narvat do sklenic a nechat jen prejit varem takle treba uchovavam boili nasucho ho dam do sklenic zadelam víkem a a necham perjit varem a jeto
N zeli002 - ® So 3.7.2010 11:52:59
Já to dělám od oka :) nikdy sem to něak neodměřoval......cca to budou 2-3 deci tak na 4 kila kukuřice ale duležitý je to pořádně promichat a michat to často
N oskus - ® So 3.7.2010 11:14:59
zeli002 >> Jaký poměr té melasy ?
N TWIN 69 - ® Pá 2.7.2010 19:03:56
8drier >> Já kdysi zkoušel tuhost brambory špejlí a jak šla ztuha dovnitř,tak bylo uvařeno.A věřím tomu,že ryby brambory milují.
N zeli002 - ® Pá 2.7.2010 18:57:45
Já nevím jak je to s nakládáním ale když si ji vařim vařim ji s Melasou a funguje to opravdu spolehlivě nevím ovšem co to udělá kdybys to zavařil...
N premous - ® Pá 2.7.2010 18:51:40
jak mám nadipovat tím masoxem kukuřici z plechovky?dá se to vůbec?
N Pvl - ® Pá 2.7.2010 16:40:23
Pech >> Co to znamená , až se bude řezat ?? Jako do siláže ?
N Pech - ® Pá 2.7.2010 15:24:16
Tak jsem nedavnou zkoušel tu mou slavnou kukuřici a nakonec jsem ji vysušil a nemlel do krmítkové směsi.Měli jste pravdsu že bez uvaření je tvrdá.Propíchnout se dá,ale pro mě to neni to co jsem chtěl.Takže druhý pokus bude až se bude řezat letos kukuřice.
N pajda - ® Ne 11.10.2009 16:57:36
Mám několik důvodů proč chytám a krmím nepopraskanou kuku. Jeden je ten, že nepřebírá pach bahna, druhý je ten, že lépe lítá při krmení. Celá zrna mají lepší letové vlastnosti na větší vzdálenost krmení prakem. A třetí je ten, že celá zrna obsahují více aminokyselin a jsou pro kapry přitažlivější.
Ale jak píšeš, 100 lidí, 100 názorů.
N Zdenina - ® Ne 11.10.2009 12:57:45
pajda >> tak nevím, asi co člověk to názor, ale v diskusi, kterou jsem nedavno zakládala na podobné téma http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=623144, mi celkem hodně lidí radilo, že když kukuřice při vaření praskne a vytvoří ,,motýlka", tak že je to pro ryby mnohem lákavější a že mohu očekávat zajímavější úlovky.
N pajda - ® Ne 11.10.2009 12:52:39
Pokud vaříte kukuřici, je lepší doma vyloupaná. RUČNĚ.
Když jsem kupoval ZZN (8,-) nebo (J)ZD (4,-) byla vždy loupaná strojově, v kombajnu. Tato kuku má miniaturní prasklinky a při vaření se zrno rozpadně na nepěkné, jakoby pukance. Málokteré zrno zůstne měkké a zároveň vcelku.
Pro krmení dávám přednost tomu, aby uvařené zrno mělo celistvý vzhled, s jemně praklou vrchní průhlednou šlupkou a zrna byla dostatečně měkká. Jen takové zrno nenabírá pach bahna ze dna a zůstanou v něm uzavřeny všechny důležité látky.

Nejlépe zavařená kukuřice je kukuřice mražená :-)
N Zdenina - ® Ne 11.10.2009 12:47:27
bobrman >> to je zajímavé, můžeš napsat podrobný postup, jak to děláš s tou kukuřicí? Kolik dáváš cukru a jestli tu kukuřici povaříš nebo co s tím všechno děláš?

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNaviják Daiwa Emblem 5500QDA novinka roku 2017

Za 5310
Naviják Daiwa Emblem je mezi kapraři synonymen pro spolehlivost už mnoho let. Nabízí ještě vyšší odolnost a spolehlivost pro permanentní používání. Překlapěč se ovládá manuálně.


akce, rybareniSleva 10% na všechno zboží

Pro uplatnění vložte kód RYBY2017 do košíku před platbou. Při nákupu nad 1000Kč je poštovné ZDARMA!


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Foret Fishing - rybářské potřeby Foret Fishing - rybářské potřeby

Hustopeče, Bratislavská 18