Masařské jádro

Když už je to tu samý sportovní rybář a regionální skupinky, pojďte založit opozici. Nějaký masařský klub:-) A ne, že se nikdo nepřihlásí!
Autor diskuse: Kanistr - Profil , 11.3.2009 všeobecné - ostatní
Dále moderují: tench Profil + splavek Profil + MrKos Profil + nofish Profil

Průzkum. Kolik si za sezónu na svazovou povolenku odnesete ryb? Nebudeme řešit nástražní rybky, plotici pro kocoura, tři cejny na salát. Prosím, pravdu. Uvidíme, jak na tom jsme. Takový malý průzkum. Vezmeme v úvahu řekněme "velké ryby k obědu". Kapr, Amur, klidně metrový bolen, sumec, štika atd. Prostě ryby co chtějí lovit všichni. Schválně nepíšu "ušlechtilých, vyjmenovaných", ale prostě velké ryby na řízky, do udírny,

A) 1-518%

B) 5-1033%

C) 10-2020%

D) 20-3014%

E) 30-405%

F) 40 a více11%

Od 18.8.2019 hlasovalo 152 čtenářů.

Rybovrah 1 - Profil | Po 6.1.2014 20:14:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dava82 >> Za prvé musíš mít někde v okolí revír s výjimkou lovu na vodách pstruhových. Pak si vezmeš vercajk a jedeš si zamasařit.
Granuláče vykucháš a fikneš jim palici. Řádně omyješ, hlavně břišní dutinu a nařízneš hřbet až k páteři, řádně prosolíš(neboj se toho) a nech prosolené tři dny v chladu, pustí vodu, to k tomu patří.
Svař nálev cca půl napůl ocet s vodou. Nech ho vystydnout a zalej opláchnuté a soli zbavené granuláče a nech zase tři dny. Pak si vyloupni filátka od páteře a máš luxusní polotovar.
Ten zbytek je tobě, můžeš udělat třeba zavináče(zavinout filátka třeba se zelím a okurkou), každopádně ten nálev svař (cca 3díly vody, 1 díl octa, cukr, trochu soli, bobk. l., nové k. a FEFERONKU), nebo nakrájíš na menší kostky, přidáš kvalitní olej, cibulku na kostky, ster. zeleninu, hojně opepříš, dochutíš a máš super základ na pepřenky.
Můžeš si udělat i rybí salát(přidáš majonézu nebo jogurt), to už je na tobě a tvojí fantazii, základ jsou ty filátka po uležení v octovém nálevu.
Nejlepší je to z cejnů ale kdo by je teďka honil když nás ten Svaz takhle zásobuje granuláčema.

MiPo - Profil | Po 6.1.2014 19:34:25

Rybovrah 1 >> já si zítra dojdu pro cihelku :-)))

dava82 - Profil | Po 6.1.2014 19:16:03

no mě něco říkej

dada11 - Profil | Po 6.1.2014 19:12:13

Rybovrah 1 >> To vypadá, kurwa jedle :-).

dava82 - Profil | Po 6.1.2014 19:10:22

Rybovrah 1 >> zdarec moc pěkné mužu tě poprosit o recept ,ten tvuj matroš vipada božsky

Ledňáček (Iceman) - Profil | Po 6.1.2014 19:07:24

Rybovrah 1 >> v tom se shodneme, dříve jsem sežral pár potoků, posledních 8 let už je neberu.
U mě vítězí lenost s tou rybou se prdět a upravovat, proto nikdy vlastní zavináče ani pečenáče mít nebudu :-(

Rybovrah 1 - Profil | Po 6.1.2014 19:05:46

MiPo >> V sobotu dostaneš svůj dílek.

Rybovrah 1 - Profil | Po 6.1.2014 19:05:07

Ledňáček (Iceman) >> Díky, nejsem sice žádný food fotograf ale platil jsem vždy za dobrého rybího kulináře, pokud jde o salmonidy tak na rozdíl od jednoho zdejšího moderátora(toho s tím slabým žaludkem) vždy jenom granuláči, potok ani lipan na talíř nepatří, ty ať umřou přirozenou smrtí.

Ledňáček (Iceman) - Profil | Po 6.1.2014 18:25:33

Rybovrah 1 >> ty jo, tak tohle vypadá super.

MiPo - Profil | Po 6.1.2014 18:12:11

Rybovrah 1 >> Tak kdy mám zaskočit pro vzorek :-)))

Rybovrah 1 - Profil | Po 6.1.2014 18:00:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MiPo >> Tak mám první várku, další je ve stádiu polotovaru a dneska jsem přivezl "čerstvej matroš". Tímhle tempem mám celosvaz. pstruhovku zaplacenou koncem ledna. Budou i pepřenky a rybí karbanátky v nálevu. Buď blahoslaven Svaz a jeho zarybňovací plán!
CHYŤ A TLUČ!

Rybovrah-2 - Profil | So 4.1.2014 21:08:44

Dobrá diskuse,zde budu letos často!

Rybovrah 1 - Profil | So 4.1.2014 19:56:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MiPo >> Když se budeš pořád válet doma chytneš akorát hov..

MiPo - Profil | Pá 3.1.2014 19:52:33

Rybovrah 1 >> zítra klepu na dveře ,od teď už nic nejím :-)))

dada11 - Profil | Pá 3.1.2014 19:20:44

airfish >> Vypadá to moc jedle :-).

Rybovrah 1 - Profil | Pá 3.1.2014 19:19:47

MiPo >> První várka z min. roku už bude brzo ale tomu že by jsi se ty osobně zastavil nevěřím, to ze mě bude dřív všepouštěč.

splavek - Profil | Pá 3.1.2014 19:07:59

airfish >> Tož už při pohledu na fotku jsem slintal,jak ti Pavlovovi psi.

MiPo - Profil | Pá 3.1.2014 18:13:19

Rybovrah 1 >> kdy budou uležené,že bych zaskočil :-)))

PYTLAKS - Profil | Pá 3.1.2014 18:00:50

airfish >> vypadá to zajímavě:-))

Rybovrah 1 - Profil | Pá 3.1.2014 17:42:13

airfish >> Uvidím jak dopadnou ty zavináče a pepřenky a pak kdyžtak zkusim "kuličky".

Červené karty: Georgino, *DnB* Bery_83, vaga, MrKos, leguan, kakr, esoxboy, Velrybář Martin, tuzemak, Kub1s, Pelíčo, Michals, Petan600, jarda877, ksanda, milankocian, Bublas, Piškothonza, Blue