Fox mikron MMXR nebo RX

Rozhoduji se který,ale na MMXR nemám žádné recenze.
Autor diskuse: MARTIN MATA - Profil , 25.12.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

feederjaro - Profil | So 23.6.2012 0:02:37

Romann >> .

Romann - Profil | Pá 26.12.2008 7:08:25

Dandys >> To mas sice pravdu ale kuprikladu u mojeho priposlechu od ULTIMEJTU jdou na levnejsim modelu s otacecim koleckem nastavit vsechny hodnoty az do uplneho ticha,naproti tomu u mnohem drazsiho tlacitkoveho digitalu řve ta nejtissi hlasitost v noci u vody tak ze je to slyset i na protejsich brezich. A vrcholem vseho ty priblbly pozicni diody. No nevim jestli modernizace a inovace byla zrovna tady ku prospechu. No i kdyz pravda ten Holandan co si to koupi tam u nich se asi nemusi schovavat po pulnoci jako my tady.

MARTIN MATA - Profil | Pá 26.12.2008 6:57:55

Dandys - Já nemám strach s tlačítkového ovládání,každou chvílu něco podstatně složitějšího programuji v práci.Jde mi o možnost seřizovat hlasitost podle potrěby,aniž bych rušil okolí.
Nicméně ty Eosy ještě zvážím.

Dandys - Profil | Čt 25.12.2008 23:34:21

Taky jsem z toho tlačítkového ovládání měl trochu obavy. Ale nakonec stejně u vody používám akorát zapnout a vypnout a skutečně zřídka kdy jsem nucen měnit délku kroku. Barvu, ton si nastavím jednou a pak už na to nešahám. Pak je jedno jestli to ostatní měním kolečkem nebo zmáčknutím tlačítka. Spíš využívám jiné přednosti toho hlásiče, jako je kvalitní příposlech, stejný ton na hlásiči a příposlechu...atd (to se nedávno rozevíralo v jiné otázce k Eosum). Kdybych se roozhodoval mezi MmxR a Rx, rozhodně RX. Kdybych se rozmýšlel na novými hlásiči, rozhodně Eos.

MARTIN MATA - Profil | Čt 25.12.2008 22:40:45

Dandys - Jak jsem již psal preferuji manuální ovládámí,takže Eosy jsem již predem vyřadil,ale zajímavý je,že jsou z těch tří nejlevnější.Sada se dá pořídit za 11 500,-.

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 21:54:57

Klpartner >> za tu cenu jsou novější a digitálnější :-) o tom jestli jsou lepší nechci diskutovat :-) Taky vše nejlepší v Novém roce

Klpartner - Profil | Čt 25.12.2008 21:37:11

Wright-já si pamatuji.Nejsem ješitný,já to fakt,jako invektivu neberu.Jen jsem to napsal,jak mi to slina na jazyk přinesla.Chtěl jsem jen upozornit,že se dlouho neprodávají.No a za tu cenu už jsou lepší,že jo?Proto jsem psal jasně a stručně. Jinak hodně zdraví a rybářských ůspěchů všem v Novém roce.J.F

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 21:33:15

Dandys: tohle beru, jde o osobní zkušenost.

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 21:32:05

Klpartner: z mé strany to také nebyla invektiva pane Flídr, nakupoval jsem u Vás a byl jsem vždy spokojen. Šlo čistě o špatnou formulaci o nic jiného.

Dandys - Profil | Čt 25.12.2008 21:30:01

MmxR-ra jsem měl dvě sezony. Pak jsem je musel dát na reklamaci. Hlásiče totálně zblbly. Při reklamaci jsem musel čekat déle jak stanoví lhůta, protože byly poslány do Anglie a čekalo se na jejich vyjádření. Nakonec dali vědět, že se již nevyrábí a prodejce mě nabídl vrácení peněz. Za ty jsem pořídil Eosy. Jak je někde dole napsáno, MmxR se už dlouho nevyrábí. Jestli ti můžu poradit, jdi rozhodně do RX, jsou léta vyzkoušený, je to klasika od Foxu. Jestli máš peníze, pak bych ještě zvažoval ty Eosy.

Klpartner - Profil | Čt 25.12.2008 21:29:06

Wright-snad nevhodná formulace.Opravdu jsem chtěl říct,že již nejdou objednat z kolekce Fox. Je mi jasné,že ty pípáky jako takové nebyli žádný šmejd.Byl to jen vylepšený model velmi oblíbeného MX.!! Stačí to snad na vysvětlenou.J.

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 21:19:29

Martin Mata >> MARTIN MATA >> Jak jsem psal, elektronika je až po řadu RX naprosto shodná, jde čistě o velikost, ten kdo potřebuje hlubší sedlo ( silnější blank), pořídí si RX, ten kdo má slabší blank pořídí si menší mmx-rka. Pro mne jsou menší hlásiče výhodou, je to můj osobní názor. EOS jsou již o něčem jiném jsou víc "digitální" otázka ovšem u Foxe není o kvalitě, ta tam jednoznačně je, jde o pocit z designu a o potřeby. Co se týká Flajzaru je to velmi dobrý hlásič, bohužel zkušenosti mám podobné, než jsem si koupil foxíky tak jsem měl problémy s mechanickými součástmi a taky mi vynechával zvuk, teprve po vyndání baterek a znovu nandání byl funkční. Jak již bylo mnohokrát psáno, servis byl rychlý a vše bylo pak v pořádku, nicméně...apropo díky za odkaz uvažuju ještě o 4tém kousku do serie:-)
Je to asi půl roku co jsem dostal jako prezent další blu set mmx-r. Prodal jsem ho během jednoho dne a s novým majitelem jsem v kontaktu, je naprosto spokojený.

MARTIN MATA - Profil | Čt 25.12.2008 20:05:33

Wright - S mělkým sedlem problém nemám, mám 8 let MX a s velikostí jsu spokojen.Jestli to dobře chápu tak MMXR jsou menší, mají jiný zapínání, větší výdrž nabití a navíc nabíječku příposlechu.V čem jsou potom RX lepší.
Co se týče flajzarů jeden jsem si koupil na zkoušku a nebylo to ono.Občas zlobylo vypínání, hlasitost reagovala, až od třetiny stupnice a nakonec prěstal jet úplně.Zjistil jsem sice, že mají rychlí servis, ale já rači něco co servis nepotřebuje.Musím ovšem uznat, že mají dobrý nápady.Např.pohybové čidlo komunikující s příposlechem.Bohužel to neumí dotáhnout do konce.
K čemu je mi čidlo bez možnosti seřizovat citlivost u vody, kde je spoustu miší a td.No prostě s foxem se zatím srovnal jen cenově.

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 18:20:01

Sazan: můj intelekt je o trošku vyšší než má delfín, pochopil jsem...Přesto si myslím, že označovat kvalitní věc mrtvým typem a zrovna prodejcem není zrovna echt. I když jde v celku o prd, přesto si myslím, že pokud se někdo rozhoduje měl by vědět o tom, že technologie pípáků v žádném případě neudělala takový skok ,aby něco vyrobené před 4 roky bylo zastaralé. Pokud se rozeberou Rx ka a mmx-r ka zjistíš, že je tam naprosto to samé, liší se pouze velikostí a designem.

Sazan 2 - Profil | Čt 25.12.2008 18:13:34

Wright >> Pan Flídr myslel mrtvý typ,že už to nedělaj , a ne že jsou špatné !!!

Wright - Profil | Čt 25.12.2008 17:41:01

Nenech si nabulíkovat kraviny. Mám mmx-r a mrtvý mi zrovna nepřipadají. Jsou výborný, mají malou velikost, sice trošku mělčí sedlo, nemám s nimi však jediný problém již po delší dobu. To, že je už nejspíš neseženeš, je pravda, ale pokud bys je někde dostal jsou skutečně kvalitní. Pan Flídr jako prodejce bude jednoznačně doporučovat nejnovější typ, ale z mého pohledu ne všechny novinky musí být kvalitní. Krom foxíků mám ještě flajzary, ale prozatím již pár let stále v šuplíku :-). Závěrem, Fox mmx-r jsou a ještě budou velmi dlouho kvalitními hlásiči s nízkou spotřebou, velkým dosahem a obrovskou spolehlivostí.

MARTIN MATA - Profil | Čt 25.12.2008 16:45:25

Děkuji za radu,takže jdu do RX.Na ty MMXRjsem náhodou narazil v jedom e-shopu a nevěděl jsem o co jde.Jinak ohledně těch financí RX 14 490,- a MMXR 15 068,- a co se týče EOS-R
znám a neprěmýšlel bych ani chvilku kdy měly manuální ovládání,ale to už by nebyli EOS-R.
Každýmu hold vyhovuje něco jinýho.

Klpartner - Profil | Čt 25.12.2008 10:53:44

Určitě Rx.Jiná kvalita a mmxr se už dávno nevyrábí.To je ještě někde mají? Je to mrtvý typ. J

Ladiis - Profil | Čt 25.12.2008 10:36:53

Pokud neřešíš finance, jednoznačně RX... Je to ozkoušená kvalita. Krom toho myslím že už MMXR neseženeš. Zkus se ještě podívat na EOS-R. To je už zase něco jiného než RX a technologie je u těchto krabiček "kousíček" vepředu...