Trénování hodů v době hájení?

Jistě jsou i zde někteří z porybných.Na jezeře Sadská jsem si chtěl zlepšit techniku hodů a vyzkoušet nové pruty.Na Sadské je vyhlášeno hospodářem jarní hájení,jak za komunistů.Když jsem chtěl zkusit pruty,byl jsem panem Hubáčkem-R.S Nymburk upozorněn,že je to v době hájení zakázáno! Kde je pravda?Mohu si vyzkoušet prut?Pouze prut,naviják,vlasec a olůvko.Byl jsem upozorněn,že bych jakoby vláčel a nadto rušil ryby.Mohu,nebo ne? Jsou zde členové R.S,tak bych prosil především jejich názor.Ale zajímá mě i názor ostatních rybářů.Děkuji Josef.
Autor diskuse: Klpartner - Profil , 5.12.2008 kaprařina - RŘ, MO, svazy

rocce - Profil | Ne 1.3.2009 21:01:32

františe >> ano máš pravdu,nemá to cenu,ale to že si mohu dělat co chci?NEMOHU! Končím:-))

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 21:00:54

roce >> rocce >> Dobrá,víme o čem mluvímeale ted si vem že místo olova je to kamená zátěž a je úpo diskuzi.Tímto své vyjadřování k téhle otázce dnes končím a jdu hrát CoD 4.Zdarec

rocce - Profil | Ne 1.3.2009 21:00:08

kam!kaze >> ano máš pravdu,ale tady jsi chtěl ukázat jak by ti něco mohli at seš cokoliv(člověk)

rocce - Profil | Ne 1.3.2009 20:58:00

kam!kaze >> je to bohužel smutné:-( radši sem ti poslal SZ)

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 20:56:53

roce >> rocce >> Ale tahle tvá argumentace je trochu zaváděním do extrému :)

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 20:55:21

roce >> rocce >> Tak přestan rybařit s olovem,krmit atd.To vše je sice podle otrockého výkladu zákona zakázáno,ale pokud máš zdravý rozum,tak to asi pochopíš :)

františe - Profil | Ne 1.3.2009 20:51:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lidi, prďte už na to. Debata se dostává úplně jinam.

rocce - Profil | Ne 1.3.2009 20:40:37

kam!kaze >> podívej se jako občan ČR na zákon o ochraně životního prostředí a ochraně vodních toků.Určitě není OLOVO,uznaný kov,který se do vody smí házet.Možná to bude dokonce nebezpečný odpad.Myslím samozřejmě nové zákony,protože dříve se pila voda,která protékala olvěným potrubím a ted být nesmí.Pak jako občan zjistíš, upozornuji,že možná nesmíš do vody hodit vůbec nic.Zákon neupřesnuje množství a druh látek apod. Kdyby došlo do extrému,tak by nasadili třeba potapěče,kteří by po jiných rybářích nasbírali třeba 200gr. olova,ale už by řešili pouze tebe,protože ty jsi byl přistižen,že to děláš.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 20:37:11

Salmo1 >> Netahej sem prázdný háček.Tady háček vůbec nefiguruje.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 20:36:06

františe >> Jasné :)OK.Já zase psal jak by nemělo být postupováno.Jsem rád že jsme se nakonec shodli na tom že se sice neshodujeme,ale obešlo se to bez urážek a vulgarismů.Za to ti jsem vděčný a díky :)

Salmo1 - Profil | Ne 1.3.2009 20:30:03

K otázce jsem se už vyjádřil.Níže zmíněné situace ale nejsou stejné,ani podobné.Přivolání Policie ČR bych se v žádném případě nebránil,ba naopak.O případném zahájení řízení rozhoduje státní zástupce a tady je vše otevřené.Někdy stačí i náznak pytlačení,nebo lovu zvěře aniž bylo dosaženo úlovku ke kvalifikaci trestného činu patláctví.Např. prázdný háček neznamená,že se ryba nedá podseknout atp.Opravdu záleží kdo to dostane na stůl.

františe - Profil | Ne 1.3.2009 20:22:35

kam!kaze >> Jako občan ČR si samozřejmě může každý dělat co chce. Tedy v mezích zákona. To myslím všeobecně. Já už bych toto téma nijak zvlášť nepitval. Každý jsme přesvědčeni o svém a nebojíme se dle toho hájit a postupovat. Pak už je opravdu na jiných aby posoudili, kdo má pravdu. A konkrétně tenhle problém se zkoušením prutu, bych viděl z hlediska nebezpečnosti jako zanedbatelný. A osobně bych se tím nezaobíral Max bych se koukal, jak mu to jde. Psal jsem pouze to, jak by mohl být postupováno. Co si budem povídat i mezi RS jsou lidé různí. Sám mám za ty roky taky pár zkušeností. Ale jsem rád, že se zde nevyskytují žádné nadávky a jiné urážky, jako v jiných diskusí.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 20:00:07

roce >> rocce >> Pravda je že jsem občan ČR a mohu si tam házet co chci.Ti doktoři je už extrém.Jen chci vysvětlit(opět) že se nezastávám nějakých ojebávek co tímhle snad kryjí své pytláctví,ale člověka co si jde opravdu na prázdnou(zdůraznuji) vodu vyzkoušet prut a prohodí olovo bez háčku vodou.Bez toho,aby rušil další rybáře kolem sebe.K tomu se připlete nějaký nadutý idiot s odznakem RS a bude ho chtít nechat snad zavřít.Chápete to?

františe - Profil | Ne 1.3.2009 19:57:32

kam!kaze >> Ale to klidně můžeš. Pokud by si jí přivolat chtěl, ani bych se nebránil. Bylo by to docela zajímavé.

rocce - Profil | Ne 1.3.2009 19:54:25

kam!kaze >> pak by na mne zavolali PČR,těm bych řekl že jsem občan ČR a mohu si tam házet co chci.Pak by na mne asi zavolali doktory a až když by zjitili,že jsem normální,tak by mi zavolali znova na PČR to vysvětlit,proč sem to dělal.Určitě by si zavolali někoho na posouzení od rybářů a ty by řekli,že jsem byl důvodně podezřelý i z toho,že jsem ten háček,třeba při stahování utrhl.Možná by pak chtěli ještě jiné posouzení od doktorů.

kakr - Profil | Ne 1.3.2009 19:52:50

františe >>
To jsem dával včera do jiné otázky:

Ještě něco z praxe. Polapili jsme na revíru muže cca 30 let, bez dokladů. Přivolaná PČR jej odvezla i s prutem, navijákem vlascem splávkem a háčkem Jaké bylo překvapení pro RS, když při sepisování protokolu byl vyšetřovatelem tázán, zda byla na háčku nástraha. Po pravdě nebyla, pytloun lovil na rohlík a ten při vytahování udice z vody spadl. Odpověď tedy zněla -nebyla.
Víte jak to dopadlo, pytloun byl propuštěn, bylo mu vráceno nářadí a nám zbyly oči pro pláč.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 19:51:50

františe >> No ale policie má snad rozum.Když ho nemá RS.Nicméně bych to v tomle případě dohnal k soudu a ty bys zaplatil výlohy atd.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 19:50:35

františe >> No a já házení kamenů uváděl taky jako příklad.Ale jsem rád že si uvědomuješ že nejsi PČR ale jen nekdo kdo si musí jejich pomoc a následné vzjádření přivolat.pokud by jsi mi zabavil pruty(nebo to chtěl udělat) za máchání olova ve vodě tak budu já první kdo je zavolá a obviní tě ze zneužití pravomoci a pokusu o krádež.

františe - Profil | Ne 1.3.2009 19:50:10

kakr >> A pokud ho pojme to podezření i ta přivolaná PČR? To bych byl zvedav, jak by ses zachoval.

b.gun - Profil | Ne 1.3.2009 19:49:33

františe >> Důležité je to slovní spojení "důvodně podezřelá". Takže hypoteticky zabavíš pruty osobě, která si bude zkoušet s holým olovem nahazovat. Případ se dostane ke komisi a co pak? Čím před komisí obhájíš své důvodné podezření (důkazní povinnost bude ležet na tobě)? Jakými důkazy podložíš oprávněnost zabavení nářadí? Čím daná osoba spáchala trestný čin či přestupek na úseku rybářství? Tím, že se někdo prostě jen pohyboval kolem vody? Zabavíš třeba v Praze pruty každému, kdo je zrovna koupí a ponese je kolem Vltavy?
Být onou osobou, tak rovnou od komise odcházím na nejbližší oddělení PČR a podávám na tebe trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podle §158 TZ.

kam!kaze - Profil | Ne 1.3.2009 19:47:46

Ono totiž funguje něco jako Presumpce neviny.Což laicky řečeno je to že dokud mi to nedokážeš tak jsi v průseru :)

kakr - Profil | Ne 1.3.2009 19:45:52

františe >>
Ty budeš mít důvodné podezření, já ti prut nedám a sám zavolám PČR. Víš jak dopadneš?