Kapři na řece

Zdar, S rybarinou sem zacal letos na jare. Ze zacatku jsem chodil na stojate vody ale postupem casu jsem presel na reku. Kapry sem chytal na jednom miste, ale sem nucen zmenit misto. Nasel sem skvele misto asi 1km dlouhe v jedne casti je u brehu pás lekninu a na druhé strane u brehu z vody vycniva trava v duhe casti jsou zase previsle stromy v pasu asi 100 m. Ktere z techto dvou casti by ste me doporucili jde me o Vas nazor jelikoz se k vode dostavam velmi malo tak abych si nesedl blbe. Řeka je siroka cca 10m (max hloubka 3m) Chytam na kuku a boilies. Za kazdou odpoved diky..
Autor diskuse: Skrabis - Profil , 1.8.2008 kaprařina - techniky lovu

vanus20 - Profil | Ne 31.8.2008 21:16:47

Skus spíš ty stromy taky záleží v kolik tam jides oni se budou premistovat tak nekdy bez na cely den a divejse jak se po nake dobe premistuji pak uz budes vedet v kolik hodin sou kde a urcote neo chytnes

TGH - Profil | Po 4.8.2008 9:19:15

Ak chceš kapry, tak choď tam, kde je nejaký vačši reliéf dna. Skús treba tie stromy. Alebo skús rozkŕmiť obe miesta a skúšaj. Chvílu tam, chvílu tam.

certbert - Profil | Ne 3.8.2008 23:19:01

Skrabis - ® za takovou vodu bych byl rád a vděčen rada zní občas jít pomalou procházkou podel vody hlavně pomalu a s otevřenýma očima -o:) můžeš SZ

Skrabis - Profil | Ne 3.8.2008 23:02:18

Vsem moc dekuji za reakce. Nejvic se potvrdila rada zkouset zkouset zkouset :) Zvolil sem nakonec, protoze bylo opravdu velke vedro, previsle stromy. Prokrmil jsem pruh pres celou reku kukurici, peletami a boiliesem. Pod stomy jsem (sice na nekolik pokusu) nahodil boilies a asi 3m od brehu jsem nahodil kuku. Sedl sem si asi 20m od prutu. Po setmeni prisel na kuku sice jenom jeden kaprik 60 cm (samozrejme vracen). Ted je tam jeste naucit na koule a bude to tip top :)

melmen - Profil | Ne 3.8.2008 13:11:28

Pokud to budeš skoušet v těch leknínech tak si tam dej šňůru nebo silnější vlasec. Jak známo kapr je bojovná ryba a zadarmo ven z vody nepůjde :-) . Skus malé průměry boilie protože kapři jsou tam zvyklí na přirozenou potravu a zezačátku jsou velmi opatrní. Hodně štěstí.

Mitchell - Profil | Pá 1.8.2008 17:58:48

Mozna bych si dal pozor na ty lekniny mam snema dobre i spatne zkusenosti jednou se zazil na jedne vode kde byl vyskyt lekninu hojny ze pres den vnich ryby braly ale pres noc ani pip daval jsem za to ze pres noc nefunguje fotosinteza tim padem je tam nedostatek kysliku takze mozna bych zkusil strategii chytat pres den v okach lekninu a pres noc na otevrene vode pokud je to mozne. V lekninech nejradeji pouzivam boili v kombinaci s jednou plovouci a jednou potapivou kulickou tak zvane na panacka a nejosvedcenejsi snurak do lekninu Kryston Mantis gold nebo Ultimate Jungle Braid a prichut boili volim Messiah od fy MaxCarp vazne funguje velmi dobre.

Jenomrybář - Profil | Pá 1.8.2008 12:41:45

Řeka je široká deset metrů? Tak to bych zakrmil oba fleky a chytal jeden prut tam a druhý tam! Ale deset metrů a hloubka tři metry? Není to překlep?

fofo - Profil | Pá 1.8.2008 11:12:59

pokud nejsou tyhle dvě místa nějak extrémě daleko od sebe,tak si rozkrm obě a pak uvidíš.Jak už bylo psáno,zkoušet a zkoušet.Universální recept neexistuje.Pokud je voda trošku klidnější nebo není velkej proud a nefouká velkej vítr a je i teplo (vedro),tak se zkus jenom okolo vody projít a vyhledat ryby u hladiny

jirazabr - Profil | Pá 1.8.2008 9:43:53

ja bych si vybral jako top na jare a na podzim lekniny
a v lete bych si vybral previsle stromy....

Kalous - Profil | Pá 1.8.2008 9:41:16

Osobně bych zkoušel, zkoušel a zkoušel :-)