konzervovani varene kukurice

tak mam doma pytel kukurice a nevim co snim,na rybniku uz ji ryby dobre znaji.tak mne napadlo ji obarvit a ochutit,jenze v mrazaku misto nemam. slysel jsem ze ji nekdo po uvareni da do skleny a zajije po okraj olejem ted nevim. delate to nekdo tahle nebo jinak?

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:26:23

Bachy: kámen v kelímku mě většinou stačí, protože partikl používám samostatně jen na stojáku... Ale chce to zamrazovat zalité vodou, protože třeba řepka potom ráda vysychá a stoupá moc do sloupce...

Bachy - Profil | Út 8.4.2008 22:23:49

karelc - Pravda nejsou, ale nesmí tam být vzduchové bubliny, už se mi stalo že jsem zakrmil asi 5litry zamražené a pak se díval jak se rybáři 100m vedle diví co jim to tam plave před prutama. :o)) Ono pak taky bacha na proud, ty mražené bomby jsou ve vodě dost lehké. :o)

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:23:04

Bachy: tak to se mě netýká :-) Já už beru max bonduelku na plavanou :-)))

Bachy - Profil | Út 8.4.2008 22:21:06

karelc - No když ti to vyhovuje tak samo nic proti. Ten zavřený kýbl taky nesmrdí. Já si dělat zásoby v zavařovacích 3l sklinkách, tak mám plný sklep jenom těch sklinek. Já zas nejradši čerstvou, víš jak, třeba jedeš někde na víkend, na týden, tak je lepší vzít 50kg suché a vařič než 200kg ve sklenkách. :o))

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:16:24

Bachy: k té mražené - navíc zkřehne a hůř drží... Ale mražené kelímky alá MrKos rozhodně nejsou k zahození...

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:15:21

Bachy: já jsem si dělával zásobu, která nikde nesmrdí a nepřekáží. Ale hlavně mi stačilo vařící kukuřici zalít vařícím vývarem a jen zavíčkovat. Dál zavařovat nic nemusíš...

Bachy - Profil | Út 8.4.2008 22:12:08

karelc - Určitě, to vidíme stejně, ta mražená navíc i ztuhne, neuchová si měkkost.

Bachy - Profil | Út 8.4.2008 22:11:09

karelc - Jo doplnil jsem to tam, proč ale ztrácet čas zavařováním, zaplňovat desítky sklinek, když ji můžu nechat zalitou v kýblu, pohodlně odebírat kolik chci.

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:09:56

Bachy: to spíš zmrazená ztrácí aróma. To lze částečně obnovit opětovným povařením... Teda spíš spařením...

karelc - Profil | Út 8.4.2008 22:08:55

Bachy: nezdá se mi, že by zavařená kukuřice byla znehodnocená... Po otevření krásně voní, zfermentovat ji můžeš klidně pár dní před lovem... A hlavně se dá udělat opravdu velký množství na hodně dlouho dopředu...

Bachy - Profil | Út 8.4.2008 22:07:00

fishmen17a - Na kuku chytám spoustu let. Podle mne nemá žádný smysl obarvovat a ochucovat kuku, je to spíš horší, nejlépe mi fungovala čerstvá, doměka uvařená. Pokud si chceš připravit větší množství dopředu, nejlépe je uvařit ji doměka a v tom vývaru ji nechat tak aby byla celá ponořená klidně v pokojové teplotě i dva tři týdny, zfermentuje a vydrží. Tam doporučuju zalít ji pak trochou slunečnicového oleje, na hladině se udělá film a neplísní vrchní slupka, je to lepší. Další ale pracnější a podle mne trochu horší způsob je zamrazit uvařenou. Zavařování mi přijde dost pracné a zabírá místo, když se dá nechat bez zavaření. Vše ostatní podle mě kuku znehodnotí.

fishmen17a - Profil | Út 8.4.2008 21:59:23

uvarim (obarvim,ochutim) a zavarim do sklenky .nic vic

fishmen17a - Profil | Út 8.4.2008 21:57:52

ja myslim ze kdyz i zavarim a zavarim do skilnky jako kompot:) tak se nic nestane,

karelc - Profil | Út 8.4.2008 21:32:30

Vařenou kukuřici jsem dělával úplně stejně, jako Diges. Akorát jsem raději, než tvrdou, vařil polomléčnou. Měla vynikající aroma a dala se použít i na feeder...

Diges - Profil | Út 8.4.2008 21:29:24

platejz-zas tak náročný to není. Ta zkvašená je jednoduchá na práci, jednou za čas se upustí petka, aby nebouchla a zavařovaná se dá udělat i snáz, že se sklínky napěchujou vařící kuku s vodou a zavřou a už se to nezavaří, ale je třeba to naplnit až po vrch vodou a pak to nezaplísní. Samozdřejmě základní hygienu je třeba dodržet.
Kuku z plechovky se blbě nastražuje na vlas a drobný rybky jí roztrhaj. Zavařenou dávám na vlas a tou samou krmím. Je to levný a účinný. Jinak samozdřejmě se dá sušená před lovem namočit a uvařit a hned použít, ale když neplánovaně vyrážím třeba na půldenní lov, tak vezmu zavařenou a je to.

platejz - Profil | Út 8.4.2008 20:50:08

tak to si radši koupim malou plechovku než tuto.

Diges - Profil | Út 8.4.2008 18:12:56

Tady je članek o konzervaci kukuřice:
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=519&kw=konzervace%20kukurice
A tu je k tomu diskuse:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=432168&kw=konzervace%20kukurice
A tu je podobná otázka, ale moc toho tam není:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=414910&kw=konzervace%20kukurice

Jinak já ji letos zavařoval zhruba stejně jako se zavařujou zavařeniny pro lidi. Uvařil v sladké vodě, dal do sklínek i s tím nálevem a z části potopené sklínky zavařil. Po otevření krásně voní a je měkká tak akorát, že dobře drží na vlas. Nedochucoval jsem ji, ale to je samozdřejmě možný už při tom vaření něco do toho přidat, přidal jsem jen trochu žlutého potravinářského barviva.
Taky jsem část uvařené kuku dal do pet lahví s kvasnicemi a cukrem a vodou a nechal zkvasit tak jak je v tom článku. Pak to slil a nechal být. Tu jsem zatím u vody nezkoušel, ale smrdí zajímavě, asi na to půjdou :-).