Považujete za potrebné dlhodobo vnadiť pri love kaprov na rieke?

Na rieke lovím kapre asi 5 rokov a domnievam sa, že úplne postačí mierne zakŕmiť pred samotným lovom, pričom dlhodobé vnadenie nie je potrebné, resp. nemá zásadný vplyv na úspešnosť lovu. Aký máte názor?
Autor diskuse: Michal Mišík - , 24.4.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

P.J. - Profil | Pá 25.4.2003 22:34:18

Záleží na šířce řeky,vytypování správného místa,dostatku tvého času/pokud máš možnost se dostat k řece každý den/,zakrmovat nejlépe na 2.místa,jestli-že je to možné.
Takto jsem úspěšně lovil kapry na Odře 6 před 20.lety.Do 10-20minut jsem měl odchytáno velice často,pokud jsem kapra urval či poplašil,přecházel jsem automaticky na záložní stanoviště.Vnadil jsem bramborem,ale chytal jsem na hrách,rohlík.Jinak záleží v jak dlouhém pásmu se kapří hejno pohybuje,což znamená kolikrát můžeš zaznamenat průjezd kaprů třeba za hodinu.
Ale jak píše Michal Mišík ti kapři tam musí být.
Nejlépe je hejno vypozorovat,jaké má zvyky a jak dlouhém úseku řeky se pohybuje,pak vytypovat vhodné místa k lovu a zakrmovat,nejlépe pravidelně
v určitou hodinu.Kapři najíždějí pravidelně na stanoviště plus mínus pár minut/pokud je nic nevyplaší/.Můžeš si podle nich řídit hodinky.
Tyto zásady platí pokud se nezmění počasí,stav vody či stanoviště kde lovíš.
K tvé otázce-dlouhodobým vnaděním urychlíš uspěšnost lovu.

siro | Pá 25.4.2003 6:50:36

Mam podobné zkušenosti jako piškotus.Na Vltave projíždí ryby velkou plochou a než najdou naše místečko tak to chvilku trvá.U menších říček je to o tom najít stanovište.

Michal Mišík | Čt 24.4.2003 20:20:41

Moje skúsenosti sú skôr také, že kapre je potrebné nájsť a potom dlhodobé vnadenie nie je potrebné (samozrejme na tomto mieste nie je ani na škodu). Ak sa na danom úseku kapor nevyskytuje, dlhodobým vnadením ho nestiahnem na svoje miesto.

Carpion - Profil | Čt 24.4.2003 9:42:34

Mé poznatky z Dyje jsou:více krmemí a stačí krmit 3dny a pak hurá na ně.

Piškotus - Profil | Čt 24.4.2003 6:55:58

Podle mne záleží na velikosti řeky a na hustotě obsádkay.Na větších tocích pravidelným krmením ryby naučíš denňe projíždět krmnou plochu.Stačilo jít o 20m jinam a ryby sem tam nenašel.Jen má zkušenost na Vltavské kaskádě.Na klasické řece jako je třeba Berounka mám však stejnej poznatek jako ty,tudíž po zakrmení cca po 5min braní.Možná je to taky druhem a množstvím krmení.