Muzete mi nekdo podrobneji vysvetlit jak se nastrazuje kukurice na vlas ? A jakym zpusobem se ryba zasekne kdyz neni nastraha na hacku ???

Autor diskuse: mumu - , 4.9.2000 kaprařina - techniky lovu

Filas | Ne 8.6.2003 19:42:02

chytám na to a je to skvele,souhlasim z M Matakem

pítr | Út 12.9.2000 8:07:55

Základem je kvalitní háček, s tím že vlas vážu ze stejného materuiálu jako návazec pomocí bezuzlového vázání.Nastražuji podle toho jaké je dno buď 2 - 3 zrna s plavací hmotou nebo bez ní. 1. zrno by mělo být od spodního okraje háčku vdáleno asi 5 mm.
Kaprovité ryby potravu nasávají a pokud zjistí, (podle mě ), že potrava obsahuje háček snaří se jí zbavit. Většinou se ryba chytna skoro sama. Podle mě je chytání na vlas úspěšnější než chýtání přímo na háčku.

Martin M. | Po 4.9.2000 13:34:38

jo a hlavni princip je v tom, ze kazda ryba musi nastrahu vzit do tlamky a az potom zjisti, jestli je "bezpecna" nebo ne. Kdyz to budes mit dobre navazane, tak ji chytnes u pri tomto ochutnavani. Pri bezne zpusobu chytani chytnes jen ryby, kterym se nastraha zamlouvala a kterou byli ochotny opravdu pozrit, ale takto chytnes ii ryby jen "zvedave".

Martin M. | Po 4.9.2000 13:31:28

kukurice na vlas se nastrazuje stejne jako boilie na vlas :-)
Zjednoduseny popis: navazec si udelej z "pletene snurky" (nejaka Deneema, Maxilon apod.) asi 15-30cm a privazej ho bezuzlovym vazanim (bohuzel nemam obrazek) a pod hackem nechas asi 3cm dlouhe ocko z teto snurky. Na ocko pak jehlou navleces nekolik zrnek kukurice a zajistis zarazkou (staci kus stebla travy). Prvni kukurice se temer dotyka obloucku hacku.
Kdyz toto ryba nasaje, tak bud - neco se ji nebude libit a vyplivne to - v tom okamziku se ji hacek zapchne zlehka do pisku a ryba se pokusi o unik, tim si hacek jeste vice zapichne a pak uz staci jen priseknout. A nebo to nasaje a odjizdi s tim pryc - v tom okamziku se napne vlasec a prazdny hacek se zapichne do pysku...
Je to napsano velmi zjednodusene, vice najdes v nejake odborne knize nebo zkus Pokec Kaprarina zde na MRKu. Chtelo by to asi obrazky...
PS: funguje to.