zabudnuty revir

Zdravim,,chcel by som vediet vas nazor. Blizko mna je jeden zabudnuty revir, je to rameno rieky Moravy poprepajane s melioracnymi kanalmi. V minulosti znecistene z miestnej fabriky tazkymi kovmi. Preto sem rybari chodia minimalne. (idealne chyt a pust) Uz 15 rokov tam tecie cista voda a teraz je to dokonca chranena lokalita kvoli mnohym tu zijucim zivocichom. Ryby sa sem uz velmi dlho nenasadzaju, ale o obsadku sa scasti nedobrovone staraju chovne rybniky o par km vysie. Revir je neskutocne preplneny karasmi. Su tu vsak vsetky druhy ryb. Minuly rok tu maly chalan po zufalom boji vytiahol 10kg. kapra. Revir je uzivny a preto predpokladam, ze tam takych alebo aj vecsich mackov bude viacej. Myslite ze by sa to oplatilo krmit a chytat na bobule? Partiklom som skusal a v momente to zlikviduju karasy. Skuste poradit ako presvedcit nejakeho toho zabudnuteho kapriho velikana a cim by som to mal skusit. Este dodam, ze dno je silno zabahnene. Dakujem
Autor diskuse: BobPaar - Profil , 14.6.2007 kaprařina - revíry, cestování

HOLAS22 - Profil | St 20.6.2007 11:38:58

A kluci čtu i tu o prúzkumu bahna že to je beze srandy to je fakt,ale chlapi tadle voda taká na který jsou lekna rostliny žáby bobr potápka chocholatá a plno hmyzu,a múj názor je že se to vyčistilo,je to v oblasti kde jsou spodní proudy vysoko,a je to hodne blýzko moravy hl.toku takže podle mne se ta voda sama kvôli svým regeneračním schopnostem vyčistila,ale potvrzený to nemám

HOLAS22 - Profil | St 20.6.2007 11:33:15

Ahoj.mi sme krajania,a ja chytám na takýchto ramenách intenzívne už 3 sezony.
Takže ti skúsim poradiť to čo som stým urobil ja.Najdi miesto kde tých kaprov predpokladáš,vôbec nerieš to bahno-zo skúsenosti viem že pokial nesmrdí,snád vieš čo mám namysli,stačí tyčovka zapchnúť a ovoňať.Na týchto vodách je 90% bahno a ja vnom chytám na boilie normálne ako na štrku.No a potom si vyber 2krmoviská tak 10m od seba.Jedno krm partiklom a tak aby si tých karasou tam stiahol,a mali stále čo žrať-viem bude to vela kukurice,ale je to lacnejšie ako ked ti budú vyžerať a rozbíjať boilie.A to druhé skús rozkrmiť len boiliem,len dávky necham na teba,resp na kapre.Ked prídeš nato kolko tam toho popapajú a kolko bude záberou.Skús ísť na výkend vo vyrovnanom počasí,a deň predtým zakrmiť.Ja by som dal tak 15l kukurice a tak 50 gulí.A potom tak 30 ráno a večer,ak nič uberám ak je záber tak pokaždom 30,a ked idú zábery pravidelne zdvíham až na 50 po zábery.A ked pôjdu aj na boilie karase zväčši priemer na 24 a viac,ale musia byť ako kameň.Normálne nejdem viac ako 18 ty sú na takéto revýri optimal.A skús kratšie montáže-lepšie sú do blata,len nezabudni na hlbku bahna pri ich viazaní.A posledná vec-bud max ticho,nehod zakrm a ani muk inak sú tieto kapre max plaché,nie ako na štrkoviskách.Lovu Zdar a chyť a pusť zvlášť.A mimochom ja som tam nechytal ale videl som ten revír párkrát,a viem že tam bola chytená aj 16,ale to už je asi 7rokov.

antony - Profil | Čt 14.6.2007 22:30:10

BobPaar - ® , ještě k velikostem těch kulí, nemám zkušenost z vod, kde je moc karasů, takže nevím, co ale vím je to, že tam, kde je hojně rozšířený jalec hlavatý ( u nás je to řeka Morava, i když i tam jich ubývá - asi sumci... ), tak tam ti tyto ryby budou likvidovat kule i 30mm a to velmi spolehlivě. Já šůlám vše ručně, s rollbalem se mi to rozpadá ( velký podíl nahrubo drcených semínek ), průměr mám 20 - 30 mm a dvě kule 25 mm ti 45 cm jalec slupne jak malinu. A když ti řeknu, že záběr je každých 10 minut, tak si určitě představíš, co se na dně děje.
hola
antony

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 22:10:56

chyt a pust - kov nekov

Vítek - Profil | Čt 14.6.2007 22:05:54

Nechej to.Nejprv dej udělat průzkum bahna ohledně těžkých kovů - ohne Humor.

antony - Profil | Čt 14.6.2007 21:56:57

BobPaar - ® , to je právě to nejlepší - učit se, zkoušet, atd, pokud si tady neco přečteš, a třeba to aj bude fungovat, tak to dřív či později zapomeneš, ale na co přídeš sám, to ti už zostane v palici nafurt.

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 21:39:07

Ja prave hladam partaka. Otec je rybar ale on takymto revirom neveri a kamos..., no neviem ci je ochotny stravit rybacku aj na takej "neistej" vode, takze vyrazim nakoniec asi sam.
K tomu ochutnavaniu, tak ja kostujem vsetko. zaujima ma to. Prave mi nejdu do hlavy tie ostre korenene prichute. Keby som nevidel, neveril by som ze to mozu ryby vobec zozrat, aj ked osobne ja na ne rybu ece nemam. Ale s bobulama sokm takpovediac v zaciatkoch. Mam sa ece vela co ucit

antony - Profil | Čt 14.6.2007 21:32:12

BobPaar - ® , hlavně nikomu nehovor o tvojích plánoch, lebo tam bude niekdo skor ako ty a budeš mať po ptákoch.

antony - Profil | Čt 14.6.2007 21:29:48

BobPaar - ® , to s tím sloganem "na škodu věci" má vícero významů, zrovna na peníze jsem nemyslel, ale pokud ochutnáš trochu lepší hotovku ( krom masových a podobných příchutí, ty bych do huby nedal ), tak tam cítíš různé ostřejší chutě, podle mě je to na minimalizování záběrů od menších ryb a pokud se potká klidně i větší kapr s takovou potravou poprvé, nemusí ji nutně zařadit hned do svého jídelníčku, bude to trvat delší dobu než obvykle, daleko dřív přijme neco jemnějšího.
Možná je to uplně jinak, kdyby toto četli kapři, třeba by je zachvátil záchvat smíchu, nevím. Do jejich chutí ( bohudík ) nevidíme, až i toto tajemství bude rozluštěno ( možná že už i je ), bude po té správné rybačce.
antony

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 21:19:31

To Antony, dakujem rozmyslal som ece nad velkostou bobul. Mam 20 a 14. Len neviem ci mi tie 14 nezlikviduju ti karasi. Velkostne by to pre ne nemal byt problem

antony - Profil | Čt 14.6.2007 21:15:55

BobPaar - ® , tak jsem opět zde, musel jsem opustit místnost, to aby synáček mohl usnout.
Vysvětlím:
Kámoš nedávno začal chytat na jednom rybníku kolem 1,5 ha, který patřil dřív rolnickému družstvu. Přesně neznám historii tohoto rybníku, co je ale jisté je to, že místní rybáři z vesnice tam občas hodili nejakého toho kapříka, štiku, karasa, sumíka, ploticu,atd. Krmil těma nejlevnějšíma kuličkama, protože místní obsádka plotic je natolik početná, že na jiné nástrahy měl od nich záběr za záběrem, ale zároveň nechtěl "zbytečně" vyhazovat kvalitu do neznáma. A proč začít radši levnějšími a horšími kulkami? Je to paradox, ale ty horší v takovýchto vodách kapříci přijímají o hodně dřív, než tu kvalitu, byly to nějaké hotovky, které byly cítit na metry daleko. Bylo by zajímavé zkusit tyto kuličky třeba na Nových Mlýnech, kde už možná 15 let frčí boilies.
Neco podobného jsem zažil i na jedné říčce, kde se do té doby chytalo pouze na žížaly, a po zakrmení dvěma druhy kulí přišly nejdřív záběry na ty nejobyčejnější kuličky, na ty moje tajné zbraně, které na silně prochytávaných vodách fungují dost dobře ( jsou i výrazně méně aromatické, spíš vůbec ) byl první záběr až při asi páté návštěvě. A druhý důvod je ten, že až přestanou ryby reagovat na první jednoduché směsi, tak jim dáš neco lepšího, a tak to bude fungovat dál a dál, než si tam tebe a tvých úlovků nekdo všimne a budeš mít po panenské vodě a časem i po úlovcích, ikdyž mají ryby v sobě různé těžké kovy, jak píšeš, pro většinu lidí je to no problém, protože to není vidět.
To Kobrik, ICQ nemám a mít už asi nebudu, mám SKYPE, vše je v kartě.
Hola
antony

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 20:46:39

ano pouzivam prave cdb :o)

Sp. - Profil | Čt 14.6.2007 20:42:52

a bol si rychlejši.tak nič

Sp. - Profil | Čt 14.6.2007 20:42:05

skôr by som to riešil tvrdšimy gulami.teraz napriklad čo je devilcarp su dosť tvrde.hotovky su poväčšinou dosť meke a tie karase(pišeš že je ich tam spusta) by ti ich určite rychlo rozobraly.

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 20:41:51

no tvrde su, ale myslim to nevadi, chytavam na tvrde aspon to hadam nerozbiju ti karasi a zasmradle tiez nie su. skusim to a uvidim, kazdopadne som zvedavy

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 20:35:17

BobPaar - Těžko říct, opravdu moc zkušeností na boilie namám, ale řekl bych, že pokud nejsou tvrdé jak kámen, nebo nějak zasmrádlé, tak by to nemělo vadit. Uřčitě bych to zkusil. Uvidíš, prubni to, třeba budeš mile překvapen. Třeba ti některý kolega kaprař ještě poradí, jestli to má cenu

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 20:30:32

to Kobrik-ok, rozumiem len ja ece svoje vlastne negulam, takze zoberiem aj tak hotovky a tam nechcem porovnavat co je kvalitne a co ne. Napadlo ma ze otec ma doma balik bobul co su po zaruke, je to nejaka masova prichut a ece sa na to nechytalo, myslis ze mozu fungovat aj ked su stare?

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 20:27:10

BabPaar - Jde o to, že když tam od začátku budeš hrnout kvalitní bubule, tak se samo na ně naučí, ale pokud ještě boilie neznají, tak je to zbytečné, naučí se i na obyč koule a nemusíš zbytečně nic složitého vymýšlet

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 20:22:23

to antony - mozes mi to troska osvetlit? nerozumiem tomu nerozmazlovat kvalitnymi gulickami a naskodu veci. Ja som myslel ze ked chcem peknu rybu malo by sa pouzivat prave to kvalitne. Tu skodu veci si myslel skoda penazi ak by to nevyslo?

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 20:16:20

BobPaar - taky omluva.
antony - :-))) Sem se divil, že by ti to nedalo. Já dosud na Moravu moc nechodil, ale letos sem si řekl, že to hodlám změnit. Přece jenom, moje tvrzení, že tam sou akorát sumci, kteří vše vyžrali je přehnané a jak se včera ukázalo rybek je tam dost, jen to chce umět :-))) Jinak máš ICQ? Na pár věcí ohledně Moravy bych se tě chtěl zeptat

antony - Profil | Čt 14.6.2007 19:56:38

BobPaar, prepáč.
Kobrik, čo bolo, bolo, terazky som rybárom aj v MRS, ode dneška od 13,00, neodolal jsem a vzal si roční povolenku, ta Morava mi přeci jenom chybí. Jinak tam ty vaše ramena znám asi z jenom z levé strany Moravy ( Vítovské, Vláky?), možná se pletu, na pravém břehu znám jenom štěrkáč. Jinak na to náklí se asi zajedu podivat, nástražky do 20 cm na sumíky stačí.

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 19:23:15

Antony - joooooo :-) Ale nemáš mimopstruhovou povolenku :-)))) Jinak záleží jak velké? Pokud malé jako nástražní, nebo jen tak na plavku pro pobavení tak je to M7A v RŘ psáno jako odstané rameno náklí. Nevím, jak moc znáš Veselí. Jsou tam ale zdegenerovaní a dejí se tam chytat max do 20 cm. Jsou tam tak ze 70% stříbřití a 30% obeňáci. Moji oblíbení :-) Dá se jich tam nachytat za dopoledne klidně i 200 ks. Supr chytačka. Pokud ti jde o ty větší cca 40cm, tak taky M7A ale strach mi nedovolí to tady napsat kde přesně. Je to moje oblíbené ramínko, kde skoro nkdo nechodí. Kdyžtak mailem :-)))

antony - Profil | Čt 14.6.2007 19:12:06

Já bych určitě zkusil bobky, i na vodách, kde to kapři nikdy nepoznali, stačí krmit 2 dny a záběry budou. To není jenom teorie, ale praxe mého kámoše, který též objevil podobnou vodu. Určitě je ale nerozmazluj kvalitními kuličkami, to by mohlo být spíš ku škodě věci. To s těma karasama taky není zlé, že je jich tam mraky, co já bych za to dal, já třeba mám problém karasa chytit, poraď Kobrik, kam na ně :-))

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 18:14:20

BobPaar - To neřeš, Cottus je vždycky proti něčemu, napadá rybaření jako takové a sám ryby chytá. Asi ho baví provokovat :-))) Je to ale jeho názor a má na něj právo jako kdokoliv jiný, takže stačí nereagovat, je to bez šance :-)))

BobPaar - Profil | Čt 14.6.2007 17:27:56

to cottus- neviem kam si svojim prispevkom mieril ale ja nemam pocit ze ako rybar nieco prirode kazim, ryby povecsinou pustam(nevytykajte mi vianocneho kapra) a to ze si tam pojdem zachytat neznamena ze tam budem nieco nicit alebo niecomu ublizovat. A preco rybaris ty ak to beries ako ublizovanie prirode???
to Jozka- myslis ze budu dva dni stacit? Bobule tam budu vo vode asi prvy raz tak neviem ci tam nevnadit radsej dlhsie. Takisto by ma zaujimalo, ak mozes poradit, akym mnozstvom krmit. A mam aj obavu aby to nezapadlo do blata a nebude z toho uzitok. Dik

Jozka - Profil | Čt 14.6.2007 11:21:50

Neboj se toho za skousku nic nedas!!Skus treba olihen je dobra do bahna a skus dat montaz na bahno treba od solaru.vyskousej dva dny krmit(pozor at Te nikdo nevidi) a treti den v pohode chytej.Chytej na ty bobule kteryma budes krmit a pokud dva dny nic neco jeste skus zmenit.Treba prichut misto montaz atd.Hodne stesti,JOZKA

Pvl - Profil | Čt 14.6.2007 8:13:50

Já osobně bych vsadil na brambory . Alespoň pro začátek .

rommi - Profil | Čt 14.6.2007 8:12:08

boiles bez aromy a dlhodobejsie vnadenie by mohlo byt to prave orechove a snad by nedostalo karasy do extazy

Pvl - Profil | Čt 14.6.2007 5:34:47

Ty bolky karasi roztlučou taky .

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 5:27:43

BabPaar - Kaprařině se sice nijak extra nevěnuji, ale podle mě by to určitě zato stálo vyzkoušet. Podlě toho co píšeš budou bobule asi jediné co karasy udrží na uzdě. U nás máme ( Nebo jsme spíš měli ) taky jedno rameno, kde je karasů "až tma", tak vím co dokáží.

Kobrik - Profil | Čt 14.6.2007 5:24:34

Nevím, proč rybář neustále oponující kolegům přesvědčujíc, že něco dělají špatně, vlastně chytá ryby a sám se na to nevykašle :-))))

Cottus - Profil | Čt 14.6.2007 0:09:55

Nevím proč rybář musí kazit i to málo .co přírodě ještě zůstalo...