Lov ryb s průvodcem

Na všeobecné přání velké části MRKmanů (shodou okolností jsou oba moji kamarádi), kterým se zdá, že v poslední době je mě na MRKu málo vidět nebo spíš vůbec (za "B" je správně), jsem se rozhodl, že půjdu do sebe a něco ne zcela blbého (jak se právě snažím) vypotím.
A tak mi náramně přišlo vhod, když se mi dnes do rukou dostal leták, který mě zaujal. Zprvu jsem (dle obsahu letáku) chtěl otázku nazvat "Privatizace svazových revírů začala", ale nakonec jsem se rozhodl jinak, obávaje se oplétaček za šíření poplašné zprávy.
Omlouvám se všem za poněkud obšírnější úvod a vědom si toho, že dosud nejdelší zadání otázky váženého kolegy xaxapa dnes nepřekonám, úvod končím a přecházím k jádru pudla tím, že zmíněný leták ocituji. Vynechám pouze jméno a příjmení, telefon a cenu uvedené služby.
Tedy cituji:
Lov okounů na Vranovské přehradě Chvalatická zátoka.
V ceně je zahrnuto: průvodce, lodˇ s motorem, nástrahy, nocleh v chatě vybavené sporákem, mikrovlnou troubou, lednicí, mrazákem, TV, společenskou místností...
Tolik leták.
Tedy pokud tomu dobře rozumím, tak se jedná o službu prováděnou na zatím ještě svazovém revíru. Zajímá mě váš názor. Myslíte, že je to košer ?
Autor diskuse: drda - Profil , 8.9.2006 všeobecné - ostatní

drda - Profil | Út 28.11.2006 18:22:55

JKL: díky za příspěvek tvůj a všech ostatních, kteří dokázali a dokážou diskutovat v podobném duchu nejen v této otázce. Věcně, bez emocí, nikoho nenapadat, neurážet. Takové příspěvky, vyjadřující názor pisatele popřípadě jeho zkušenosti mají největší šanci, že je ten, komu jsou určeny, bude číst, bude je respektovat a bude se snažit je pochopit.
Je škoda, že takových, kteří dokážou vést dilalog tímto způsobem, není ještě víc.
Musím říct, že právě díky těm, kteří to umí, jsem na některé věci změnil názor.

LK - Profil | Út 28.11.2006 15:29:01

ja tam byl s rychetem a muzu jen zopakovat ,co uz rychet napsal.Drdo kdyz uz bojujes za okouny,taky je poustis zpatky???Nase do jednoho plavou dal.A papanicko bylo jeste lepsi nez ho popsal rychet.Doporucuji vsem,skvely zazitek

drozďák - Profil | Út 28.11.2006 10:00:13

Tak tahle perla ve spojení s devíti stranami příspěvků mi dosud unikala. Na to si veče s chutí sednu

NOVIS - Profil | Út 28.11.2006 9:21:28

JKL: Prosím, kde bere zkušený rybář na svou chatu Nováčky? Jedu! :o))

čolkař - Profil | Út 28.11.2006 8:39:38

to Bosanac-ročníkově jsem zrovna v půli mezi drdou a Tebou,myslím že to není o tom,jestli v tom režimu někdo žil o 3 nebo 6 let déle,ale o tom,jak v něm žil.Touhle poznámkou o nevyléčitelně poznamenané generaci jsi se u mě pasoval do kategorie trotlů.

JKL - Profil | Út 28.11.2006 8:37:02

drda: Když se nad tím trochu zamyslím - takové služby poskytuje hodně kempů a hotýlků poblíž svazovek. V nabídce mají rybolov, loďky, ubytování, stravování.... A určitě pan majitel poradí, kam na ně. Tady je to pojaté speciálně jako rybařina, pokud nejde o chytání bez papírů, je to OK. Vlastně je to to samé, jako když zkušenější rybář vazme na svoji chatu partu nováčků a cepuje je. :-))

Leo01 - Profil | Út 28.11.2006 8:28:56

Bosanac: My, co jsme na MRKu již déle, pamatujeme ještě dobu, kdy jsi měl nick Lojza. Nechápu, proč se tedy tak čertíš, když Tě tak někdo oslovuje.

Ottom - Profil | Po 27.11.2006 19:41:44

Koukám jako blázen, čím se tu zabýváte...Možná by to chtělo zapřemýšlet, proč sem chodíte....

drda - Profil | Po 27.11.2006 18:21:52

Bosanac: na oslovení kohokoliv jeho vlastním jménem neshledávám nic urážejícího a vůbec podle mě nezáleží na tom, kdo toto oslovení použije. Dokonce se dá vlastní jméno použít i v případě, že si dvě osoby vzájemně vykají např. Lojzo, vy.... Pokud to ale vnímáš jinak, mohls mi to říct už dávno, protože "Lojzo" jsem tě oslovil už několikrát. Kdybys to byl udělal, zcela jistě bych tvé přání respektoval i když mi připadá podivné a poněkud hysterické. Nekonec už není ani originální :o)
Ale budiž, jsi pro mě od této chvíle Bosanac. Ty mi však můžeš klidně říkat oběma způsoby (drdo nebo Drahoši) :-)
Myslím, že tvoje prohlášní o tom, že já a moje generace jsme poznamenaní komunizmem nikoho neohromilo ani to pro nikoho není nic nového. Pokud někdo žije 20, 30 nebo i více let v nějakém prostředí, musí ho toto prostředí nějak poznamenat a drtivá většina z nás (a mě nevyjímaje) si toho je vědoma. Nevybírali jsme si tehdy ani kdy se narodíme, ani kde se narodíme. Ale přece i tady platí, že nejsme poznamenaní všichni stejnou měrou a proto bych na tvém místě ani v tomto případě neházel všechny do jednoho pytle.
Poznamenaní jsme nakonec všichni, jen každý trošku jinak. Ale tohle platí i pro tebe.

rychet: přiznám se, že na tvůj příspěvek reaguji jen proto, že to mohu spláchnout při jednom. Vůbec totiž nevím, mimo jakou mísu jsem a ty jsi to tam zapomněl napsat.
Jinak ale chápu, že jelení guláš nebo pečený bůček může být příčinou příjemně prožitého dne. Jen já bych asi místo bůčku zvolil ty okouny, jelení gulášek bych ponechal :-)

majk | Po 27.11.2006 15:36:55

Nevidím na tom nic špatného.Z hlediska právního k porušení zákona nedochází a ani z etického hlediska tuto službu nelze napadnout.Mnoho rybářů právě po příjezdu na nový revír shání informace či dokonce pomoc od domorodců.
drda-nevím o co ti jde a že se vůbec nad tím pozastavuješ.

Bosanac - Profil | Po 27.11.2006 15:24:41

drda: Az ted jsem se dostal k odpovedi , tak strucne . Za prve pro Tebe nejsem Lojza ale Bosanac , jako ti pro mne nejsi Drahos ale drda . Lojza jsem jen pro nekolik malo lidi na MRKu . Bohuzel Ty a Tvoje generace jste uz tak poznamenani komunizmem ze nevidim sanci na vyleceni .

rychet - Profil | Po 27.11.2006 14:59:47

drda- z hlediska judaismu to zcela jistě není košer(zmiňovaný privatizační průvodce je evidentní bezvěrec)!!!! Z mého hlediska to je je vice než košer, ověřil jsem si to prakticky. Tím jsem zjistil, že jsi hodně mimo mísu, že v ceně jsou i jiné věci ( skvělý jelení guláš, pečený bůček zcela dokonalej, a jiné kulinární požitky). Toto z celé akce činí velice příjemně ztrávený den.
PS: všecny okouny jsme ti ponechli ve vodě!

drda - Profil | Ne 1.10.2006 17:36:45

Pike: čestné pionýrské, bylo to myšleno jako žert.

Pike | Ne 1.10.2006 17:09:47

Drda: Vazeny kolego, bohuzel si myslim, ze z vasi strany to jako zert mysleno nebylo, az ted se to snazite na zert obratit. Spis bych rekl, ze prvni radoby vtipnou pasazi jste chtel uvest nasledujici vazne myslene konstrukce patrici do dob o 20 let pozdeji.

drda - Profil | Ne 1.10.2006 16:53:47

Po delší době se dostávám k tomu, abych zareagoval. Je to možná trošku s křížkem po funuse a opravdu jsem zvažoval, zda má cenu se k tématu ještě vracet, ale některé pindy - to už ani nelze nazvat "drdovinami" :-), co tu napsali kolegové strejka, bosanac a pike prostě nemůžu přejít bez povšimnutí.

strejka: ty jsi fakt velký "konstruktér". Věřím, že by sis ze zadání otázky dokázal tipnout i co jsem měl ten den k obědu :o)))
Samozřejmě, že jsem se zeptal právě z důvodu pochybností. Pokud se ti na tom zdá něco divného, tak tě ujišťuji, že to tak dělám už dlouhá léta a nikomu se zatím na tom nic nepatřičného nezdálo. Ale nemám nic proti tomu, pokud se hodláš ptát jen na věci, o kterých nepochybuješ :-)

bosanac: první věta ze zadání mé otázky byl pokus o vtip. Uznávám, že nemusel být zrovna povedený, ale občas se možná i tobě stane, že se něco nepovede, že? Ale hodnotit to tak, jak uvádíš ve svém příspěvku Út 12.9.2006 23:50:48 ?
To jsi, Lojzo, asi trošku přestřelil.

pike: "Privatizace svazových revírů začala". Ano, tohle je opravdu taková blbost, že ji nikdo nemůže myslet vážně alespoň ne v tuto chvíli. A já ji taky vážně nemyslel. Vypadá to, kolego, že jsi asi jediný, kdo se domnívá, že tato věta byla myšlena vážně. Pro upřesnění: byť bez smajlíků, byla první část zadání otázky napsána s velkou dávkou nadsázky a s humorem.
Pokud jsi schopen a ochoten ode mě přijmout radu, pak tady je: neber život až tak vážně :-)))

medvěd - Profil | Čt 14.9.2006 21:22:01

Bruno:pravdu máš

MrKosák - Profil | Čt 14.9.2006 20:59:52

Bruno.fly: to jsem pochopil... :-) ofšem u vody je těch s velkým R sotva pár... a to je bohužel ta pravá realita...

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 20:59:14

medvěd: ale takovej pečenej Švédskej (a nejen Švédskej :o) Duhák nebo tatarák z něho je taky cool :o))

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 20:57:48

MrKosák : v tomhle ne. Proto jsem psal ve slově Rybáři velké RRR

MrKosák - Profil | Čt 14.9.2006 20:48:20

Bruno.fly: pleteš se jen s tou většinou rybářů... ve skutečnosti je to sotva 1-2%...

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 20:19:21

BTW: U nás by taková kontrola docela bodla :o))

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 20:18:50

medvěd: třeba bych si dokoupil taky :o)
Ale pokud bych si směl zachytat a nesměl brát ryby, taky bych byl spokojenej.
Mě stejně nejvíc baví, asi jako většinu Rybářů, přečůrat rybu a zabojovat si. To ostatní je už víceméně podružný.
Třeba, jak teď byli kluci v Bosně, mohli si vzít jednu rybu a ještě byli na ostře sledovaném úseku, kde na ně RS čuměla každou chvíli z mostu :o)

medvěd - Profil | Čt 14.9.2006 19:54:43

Bruno:viděl jsem Italy,Němce,Rakušáky,jak si dokupují povoleky,když tak braly

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 19:48:28

medvěd: V tom případě mi vousy nevadí.
Venku jsem zas tak často nebyl a zatím jsem měl to štěstí setkat se s opravdovými rybáři.

xycht | Čt 14.9.2006 19:28:44

Medvěd má pravdu, neni to tak černobílý, já zase slyšel o němcích na Ebru....uřezávání hlav rybám zaživa apod.

K otázce:
Nevidím sebemenší problém v tom, že by někdo dělal průvodce na svazový vodě. Jak tu již někdo napsal, neprodává se rybářský právo, takže vůbec nevím proč bych nemohl dělat LEGÁLNĚ průvodce rybářům i na svazových vodách. Podle mě je to košer.

medvěd - Profil | Čt 14.9.2006 19:22:37

Bruno:doporučoval bych Ti návštěvu Bosny či Slovinska.Možná by jsi své mínění o těch cizincích na západ od nás dost razantně změnil

Bruno.fly - Profil | Čt 14.9.2006 19:17:25

Snad mi pánové dovolí ještě jeden postřeh:

Copak sem jezdí cizinci s průvodcem nebo i bez něj drancovat naše "bohaté vody"?
Když už sem někdo přijede, tak si většinou jen zachytá a také většinou i ryby pouští.
Spíš Čecháčci (potažmo Moraváci, abych je náhodou neopominul :o) vyrážejí do světa, aby si narvali mražáky.
Dle mého je to otázka šitá na míru právě české (moravské) mentalitě, protože cizáka by tohle ani nenapadlo.
Snad jsem to napsal dost jasně a nevyvolám další lavinu blábolů.
Pokud ano, předem se omlouvám.
Ikdyž se zas určitě ozvou hlavně ti, co nechápou a hlavně ti, co přemýšlejí ryze česky (moravsky), "komplexně socialisticky a ryze soudružsky" :o)

No a takhle to je :o)

K
O
N
E
C

ulcek - Profil | Čt 14.9.2006 19:04:52

Odpověď na otázku-proč by nebylo,mají li chlapíci v pořádku papíry na živnost.
Prosba-Drda,ač nejsem velká část,ani kamarád.Nebyla by ještě jedna otázečka?

MrKos - Profil | Čt 14.9.2006 18:55:43

Xalajláma: na průměrného mrkmena je to solidní výkon.. ovšem k průměrnému Chacharovi už to moc neladí... tématicky to je sice tradičně ůplně mimo ale rétorika tentokrát mizerná až místy dětská a opakující se, výrazivo tradičně omezené a dokonce ani toho loosera to nedokáže rozhodit protože jsi dnes s těmi " o " nějak šetřil :-)
neleze na Tebe něco? a nebo že by dnes málo chrssstáš? zkus to znovu... chybí tomu potřebná chacharovská dynamika...

a k otázce: je to košér z hlediska platné legislativy a potencionálních Vasilů... není to košér z pohledu zástupu Pepíků čekajících na břehu... a přiznejme si že těch druhých je většina... nevyřešenou otázkou zůstáva zda naštěstí a nebo bohužel...

Xaxajláma - Profil | Čt 14.9.2006 13:32:32

Milos: ale neni Brno jako Brno :-) podivej se jak prozrel antiislamista Boyscout (viz jina otazka) ... a pekne tam nacudil "cervenacka" Hrajiho :-) a na MrkOSe se vyser, uz davno vis, ze loooser loooserem zustane do te doby, dokud nezacne pouzivat hlavu a postupne ci smahem odebere vsechna ocka :-)

Bosanac - Profil | Út 12.9.2006 23:50:48

MrKos: Na tuto otazku jsem ty uz odpovedel , bohuzel takovy reviry u nas nemame a to co jsi napsal je sci-fi , ja s lodkou muzu jen na Labe a tam je s prominutim velke ho... co se tyka dravcu , o kaprech nevim protoze je nechytam . A pitva otazky neni nic divneho , jen veta cituji : Na všeobecné přání velké části MRKmanů (shodou okolností jsou oba moji kamarádi) konec citace ,je prinejmensim podivna . Nezlob se , ja uz napsal takovych pic... ale nepovedla se mi jeste takova " drdovina " .

MrKos - Profil | Út 12.9.2006 17:28:12

Pike: a nemohla by v tom být také nějaká ta nadsázka ?.... jediné co tam mírně nesedí je slovo " zatím " a nebo " ještě "... to ostatní je naprosto normální formulace, ne?
ostatně, proč se snižuješ do té podoby že tak jako někteří před Tebou pitváš formulaci a otázku jako takovou? prostě to ber tak že drda to napsal jak to napsal a reaguj na obsahový rámec... to je tak těžké?

MrKos - Profil | Út 12.9.2006 17:25:09

Miloš Dia: ano, nastoluji rovnováhu mezi světovými stranami... přece nemůžeš čekat že největší perly se přikoulejí jen z oblasti uhelných pánví...

Miloš_Dia | Út 12.9.2006 16:59:44

medvěd:
Všeobecně největší perly pocházejí ze směru od Brna. Další slovní ektoderm tady opět vytasil Mrkos.
No to už snad ani nemůže být náhoda !

medvěd - Profil | Út 12.9.2006 16:56:46

Miloš:no tak

Miloš_Dia | Út 12.9.2006 16:52:53

Tak tohle už mi hlava nebere.
Kde že vlastně začíná ta Asie ?