Múka z pomletých húb

velmi by ma zaujimalo ci uz niekto skusal ako komponent do boiliesu pridat hubovy prasok. Huby ako je zname obsahuju mineralne latky, stopove prvky a tiez betain, a ako susene su dost aromaticke. Mohlo by to byt nieco ako tie susene riasy. Napiste, to ma fakt zaujima.
Autor diskuse: kura11 - , 19.2.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Petrson - Profil | Ne 26.2.2006 22:40:59

>> Mário > potvrdit to nemohu, nezkoušel jsem. Myslím, že úskalí této metody může spočívat v rozpustnosti želatiny. Sice se dobře rozpouští při vyšších teplotách, ale když bude mít voda 15 - 20 °C, neviděl bych to jako rychlý proces. Pro nezkušené bude asi nejlepší udělat si pár vzorků "nanečisto" z několika různých želatinových směsí, odlišných v hustotě (míchat menší a větší množství želatiny s vodou) a vyzkoušet rozpustnost v několika vzorcích vody s odlišnou teplotou.
I když věřím, že zmíněný autor by nezveřejňoval nevyzkoušený a nefungující recept, podmínky, z kterých vycházel, přesně neznáme.

>> Tulo > byl jsi rychlejší :-)

V R. R. R. je popsána obdobná metoda, pouze jako nosič jsou použity ledové kostky. Ty se jistě rozpouští rychleji, problém spíš bude s uchováváním před lovem a během něj.

Mário | Ne 26.2.2006 22:22:46

tulo, Petrson > bude to tak ako vravite, skusili ste to?

Ak by mal niekto zaujem mozem nascanovat a poslat na mail. Ale piste na mario.stibrany(at)gmail.com

Petrson - Profil | Ne 26.2.2006 21:33:53

>> Mário > asi šlo o článek J. Drahoráda, v jednom ze starších čísel Sportovního rybáře. Skvěle nafocené a popsané.

tulo - Profil | Ne 26.2.2006 21:05:37

Ohledně te želatiny to psal myslím Jirka Drahodar.

Mário | Ne 26.2.2006 21:01:29

Neviem kde som to uz videl ale normalne mali formu (plastovy obal z bonboniery) kde zalievali s uvarenou potravinarskou zelatinou (mohla sa ofarbit-ochutit) kostne cervy, kuku, konopne semienka a podobne. Potom na to chytali vlasovou metodou.
Bol to seriozny clanok - ale nikdy som to neskusal.

Este k tej teme o hubovom prasku. Mozno sa pobavite ale napadlo vas niekedy pouzit ako aromu instantnu kavu so smotanou a cukrom? Ved ked to bude v optimalnom pomere ako si napriklad ja davam 1 lyzicka kaffe + 2 lyzicky cukor + 1,5 lyzicky coffeecreamer moze to byt fajn. :-)
Mozno tam prsknut poldeci rumu by to tiez nepokazilo.

:-)) - berte me s rezervou

JKL - Profil | Út 21.2.2006 19:18:42

Čistě teoreticky - želatina se rozpouští, aromaty se uvolňujou, je v tom cukr - proč ne. Akorát - to zakrmování přijde draho.

Premek | Út 21.2.2006 17:00:13

Petrson-fajn Tak to zkusíme a v září dáme pokec.Je možné vše a proč to nezkusit.

Petrson - Profil | Út 21.2.2006 16:49:18

>> Premet > Taky myslím, že by to šlo. Je to voňavý, barevný, sladce se to rozpouští a je to na pokračování (v sáčku) :-) no hnedle skoro jako dobrej seriál. Ty jsou taky prej chytlavý. Ale vážně, proč to nezkusit.

miki - Profil | Po 20.2.2006 20:18:40

Pánové, máte můj obdiv. Já chtěl tyhle lahůdky taky vyzkoušet, ale sežral jsem je vždycky dřív, než jsem nahodil:-)))

Premek | Po 20.2.2006 19:46:37

Míras- je to ale fakt možné. Je tolik gumových nástrah že je to možné i takto. Vím o štice na stříbrný papírek z cigaret. hoj

Miras - Profil | Po 20.2.2006 19:40:19

Premek: jestli vláčíš, tak zkus ještě želatinovýho hada, kámoš na něj chytil štiku... Smajlíky nedávám, protože je to pravda.

Premek | Po 20.2.2006 19:38:11

Koloušek-Tak to je kotrmelec jak fík!! Tak proč ta věda kolem boilie když můžu lohnout něco děckam doma ve špajzu a jdu na ně!!!!! jdeš se mnou??

Koloušek - Profil | Po 20.2.2006 18:37:45

JKL, Přemek- Otec lapl na dyji sumce asi 130cm, ale na gum. jahůdku. Byli to předchůdci medvídků.

Premek | Po 20.2.2006 13:19:41

JKL-tak to gratulace. A že jsou prý vybíravý. prd. Možná když se tomu trochu pomůže tak to by mohlo i na nějakou šupinu fungovat. Logiku to má- chut-barvu-vůni....????))))

JKL - Profil | Po 20.2.2006 13:01:32

Premek : Vloni v září na Hejtmanu - brali jen menší cejni, jinak nic, Od červů přes žížaly po boili - cejni. Zkusil jsem gumové medvídky,žluté. Cejn 25.

miki - Profil | Po 20.2.2006 12:26:19

Premek:-))))))))

Premek | Po 20.2.2006 12:04:23

Můžu potvrdit že ten dokument o rybách a lovu na jed. houby jsem taky kouknul . Ale co tak skusit gumové medvídky?? To by možná šlo? Různé barvy a chutě,,,,,? Neber mě vážně.
Miki- Dej vzorek až ukuchtíš něco z muchomůrek a co na to vzalo. Nebo dej okoštovat tchýni.

miki - Profil | Po 20.2.2006 11:35:36

karelc: To je tedy dobrý šprým,
krmení z mochomůrek rybám připravím.:-)))

kura11 | Ne 19.2.2006 23:40:42

dik za odpovede ja som len chcel vediet ako to je s hubamy a boilies, teraz uz viem ze hubky jedine do prazenicky. Cucaku inak pekne fotky z inacoviec ale uz zanikli

Cucák - Profil | Ne 19.2.2006 23:17:09

Martin - Havířov : Já sem to zkoušel a taky jsem z toho vyráběl dip ale úlovek žádnej. Je to mrhání materiálem.

karelc - Profil | Ne 19.2.2006 17:35:09

viděl jsem jednou v dokumentu, tuším že na nové quinei to bylo, jak domorodí sběrači používali jedovaté houby při lovu ryb. rozdrtili je, nechali louhovat v tůni a následně sbírali přiotrávené a omámené rybky. jen asi nebyli CaR, navíc většina z ryb asi bylo podmírových. ale přiznejte se RS, trmáceli byste se na novou quineu? :-)))

Do boilí muchomůrku dej,
pak jen kapry posbírej...

:-)

duro | Ne 19.2.2006 17:29:45

kura11: rad experimentujem ale toto je uz na mna vela... okrem toho co pises, mozu huby obsahovat aj ine latky a nevies co to urobi v zmesy, tak aby si nevyrobil nejake kyselimy.

Lovec - Profil | Ne 19.2.2006 15:25:19

Vyskušajte mlety muškatový orech - neviem ako kaprom, ale rybarom z toho bude dosť veselo...

m.kindl - Profil | Ne 19.2.2006 15:02:14

Petrson - ® Pěkná historečka :-))) Nehorší je když pak vidíš že lezou z vody kapři a stříhaj ti vlasce :-)))

Petrson - Profil | Ne 19.2.2006 14:42:54

>> mikdandy > to je pro mě novinka! Se mnou teda buráky nic nedělaj, ale zas tak často je neberu :-) Ale na carpy vyzkoušim, přece jen maj menší mozeček (aspoň doufám).
>> Jirka > tak tak, hlavně navečír, když to neťukne a dám pár prásků, tak se začne voda doslova vařit :-)

mikdandy - Profil | Ne 19.2.2006 14:31:51

Petrson- to mas stejny jak s burakama. Ale jednou s travou krmit prestanes, (trebA chytnou jak sklizis policko za barakem a tezko jim budes rikat ze to davas do boilis:-)) ) a tem rybam to bude chybet, ted je otazka co s nima abstak udela. Mozna proto zakazali v Anglii buraky (teda slysel sem to a mozna to neni pravda), ktery sou taky navykovy, asi vedi co delali..:-)

jirka - Profil | Ne 19.2.2006 14:27:54

raději si ji davam ja a je super večer ani ryby nemusi brat :-)

Petrson - Profil | Ne 19.2.2006 14:25:53

>> Martin - Havířov > bych jim ho mušel sežrat :-)
Ale taky mě napadlo vypěstovat u šupináčů závislost - na záběry by to mohla být bezkonkurenční motivace. Kámoš má pitbula, když jsem k němu chodil dřív, řval a byl fakt vostrej, docela jsem se bál. Pak jsem ho jednou přičadil, chvíli frčel jak utžená vrtule, nato vytuhnul a zhruba 2 hoďky jsme o něm nevěděli, jen tiše odfrkoval. Vod tý doby se může uskákat a uslintat blahem, když přicházím.

Martin - Havířov | Ne 19.2.2006 14:09:20

All : a neskoušeli jste do boili přidat mariánku ? Mohlo by to dobře fungovat. Jen tak mě to napadlo.

Pvl - Profil | Ne 19.2.2006 13:48:59

radek : co se stane ? ty koule jsou jak plesnivý a hodně zvětší velikost ?

radek - Profil | Ne 19.2.2006 13:19:36

před 2 roky jsem dával prášek z hříbků, nepřál bych ti vidět, co to dělá pod vodou po několika hodinách, už nikdy, jestli si nechceš zničit místo

Zbojo - Profil | Ne 19.2.2006 12:27:35

len nerobit z nich prazenicu s vajcami,lebo budete vidiet vsade pavukov a pavuciny.....:D

Petrson - Profil | Ne 19.2.2006 12:26:12

>> Ondra > ne ne, lysohlávky k vodě radši nebrat. Ve finále by z toho na ryby moc nezbylo a už se vidím, jak si nabíjím hubu při plachtění z nejbližšího stromu nebo skalky :-)

Ondra (carpman) - Profil | Ne 19.2.2006 11:54:41

Petrson: Nebo naopak. Ryby na břeh:-)))

Petrson - Profil | Ne 19.2.2006 11:49:44

:-))) Jen aby z dlouhé chvíle nezačli "lítat" a skákat do vody samotní rybáři.

Zbojo - Profil | Ne 19.2.2006 10:37:06

m.kindl:a ryby by zacali lietat rovno do sakov...:D

m.kindl - Profil | Ne 19.2.2006 10:31:44

Možná by nebylo od věci skusit lysohlávky :-)))

miki - Profil | Ne 19.2.2006 10:28:22

Před několika lety jsme zkoušeli přidávat do krmení-ne do směsi na boilies- všechno možné a otestovat tak, co rybám chutná a co nikoliv. Kromě jiného jsme zkoušeli i houbové koření, které je sice vzdálené pravým houbám, ale vůně je stejná. Krmení dostalo zvláštní vůni, ale počet záběrů to nijak neovlivnilo. Tolik tedy, alespoň vzdáleněji o houbových vůních. Zřejmě bude lepší zajít do lesa a udělat "smažku" doma, než to házet do vody.

Jaro - Profil | Ne 19.2.2006 9:45:06

Sú ale ťažko straviteľné, možno to niekto skúšal a poradí ti, ja som sa ďalej ako je použitie v kapustnici a v guláši nedostal. /možno boilie s príchuťou Guláš/