čím sladit kukuřici?

Často čtu,že hlavně brzy z jara funguje dobře oslazená kukuřice.Já osobně jsem kukuřici přislazoval sweet dremem od top secretu a měl jsem vždy větší úspěch s klasickou přírodní.čím přislazujete a v jakém množství?
Autor diskuse: robo - , 17.1.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Marin - Profil | So 20.5.2006 8:49:30

Fraisixem od Sensasu, přiměřeně.
Používám mraženou popř. z plechovky (ta je na to moc mokrá)

Pytel | Pá 19.5.2006 23:06:34

Davám dva sáčky vanilkového cukru na dvě kila někdy to vařím i s anýzem.

josher - Profil | Pá 19.5.2006 22:58:00

Právě mám asi týden kuku naloženou v melase a jsem zvědav jak to půjde.To sušený mlíko je dobrej nápad.Ještě dodám a příští týden odskouším.

liborcarp - Profil | Pá 19.5.2006 21:45:59

robo-Melasou a přidej trochu sušeného mléka a to je nářez!

Georgino - Profil | Pá 19.5.2006 11:27:44

Hlinyr:Kukuřice z plechovky je sladká.

Hlinyr - Profil | Pá 19.5.2006 11:07:04

Ta slanost tedy nevadí?

MrKos - Profil | Čt 18.5.2006 19:41:39

kuku z plechu hážu rovnou do vody a rovnou na háček :-) tedy nijak neupravuju...

Hlinyr - Profil | Čt 18.5.2006 19:27:24

Napadá mě otázka po přečtení těchto přísp. a článku o konzervované kukuřici - upravujete nějak kukuřici z plechovek? V obchodě jsem nenašel jinou než ve slaném nálevu - jak ji dále upravujete nebo ji necháváte takovou jaká je, rovnou z plechovky? Díky

Bachy - Profil | Čt 19.1.2006 14:24:09

duro: Děkuji, vážím si toho. Pozjišťuju okolo této věci více a podívám se na ty atrakrory.

duro | Čt 19.1.2006 14:19:07

bachy: no mal by si si trocha doplnit zakl. poznatky o rybach. myslim to v dobrom tak ti posielam vedecky dokazene atraktory:
1. Natürliche Extrakte und Naturnahrung (z.B. rote Zuckmückenlarven), vornehmlich aus Krebsen und Würmern, aber auch aus Muscheln und Fischen (Green Lipped Mussel, Fischextrakte, wasserlösliches Fischprotein, Shrimpextrakte, Zuckmückenextrakte)
2. Zutaten mit einem hohen Anteil freier Aminosäuren oder Proteine (vornehmlich tierischen Ursprungs) (Lebermehl, Fisch- und Fleischmehl, Milchproteine, Blutmehl, Blutplasma, Bierhefe)
3. synthetische Aminosäuremischungen mit Glycinbetain, synthetische Extrakte wirbelloser Tiere
4. individuelle Aminosäuren (vor allem L-Prolin, Glycinbetain, Peptide, wasserlösliche Proteine, Nukleotide)
5. Natürliche Substanzen (Gewürze, ätherische Öle, natürliche Flavour, es fehlt der wissenschaftliche Beweis. Zuckerverbindungen, Salze mit ein- oder zweiwertigen Ionen (Kochsalz, vermutet), Lösungsmittel, Alkohole (sehr geringe Stimulierung und gerade das sind die meisten herkömmlichen Flavour).

duro | Čt 19.1.2006 14:12:20

fisky: davam ju varit vtedy, ked ju nechtom zatlacis, da sa aj prasknut a vytece z nej taka biela tekutinka. skusaj to a zistis to sam, kedy je dobra, zavisi to od teploty okolia. nachaj to odstat do vychladnutia, ked fermentujem s cukrom dalsie 2-3 dni. repka super, rybiu mucka som neskusal, ale napadlo ma to tiez. tento rok chcem vyskusat pridavat pivo, vela nemcov to tak robi... samozrejme ked nejake zostane :-)

Bachy - Profil | Čt 19.1.2006 14:03:57

duro: Vím o rozdílech v čichu a chuti kaprů, jen si nemyslím že jsou to aminokyseliny co ho lákají. Německy zas tak dobře neumím, ale v češtině bych si takovou studii určitě rád přečetl.

Fishky - Profil | Čt 19.1.2006 13:52:15

duro: 2-10 dní, případně 3 dny v létě, a jak se pozná ta "hranice" kdy už je to OK a šup s tím na sporak? A po sevření to necháváš jak dlouho ještě odstát? Já do kuku nic nedávam, když ano, pak jen řepku, nebo rybí moučku, ta docela na Dyji šlape.

duro | Čt 19.1.2006 13:44:19

bachy: ryba nema zaludok, len crevo. travi potravu uplne inac ako ostatne zivocichy. kapor vie zachytit chemicky signal (napr. ako aminokyseliny), ktore vydavaju ako som pisal patentka, korovce niekolko centimetrov pod bahnom. tvoje chuchove a chutove bunky s jeho nemaju nic spolocne s tvojimi a myslim ze aj s inymi zivocichmi. mam jednu biologicku studiu, ale je to po nemecky

duro | Čt 19.1.2006 13:38:07

fishky: namoc kuku do vody na 2-10 dni. zavisi to od teploty okolia, ale v lete bezne stacia 3 dni na slnku v uzavretej nadobe. potom kuku privediem do varu a hned vypnem. ked som kuku varil tak mi na povrchu stvrdla. takto je to podla mna lepsie. ziadne aromy, pridavam len cukor na urychlenie fermentacie, urobi sa ti na nej taky sliz. a este nieco. chytam na tu co krmim, ziadne vonacky z kelimkov. takto budes chytat vacsie ryby...

Fishky - Profil | Čt 19.1.2006 11:55:58

Duro: takže kuku vařit maximálně půl hodky? a co když je třeba v tlakáči vyšší teplota, to tomu nevadí? Máš nějaký odkaz na info, kde by se o tom dalo dočíst?
Ondra (carpman) - naprostý souhlas, tak připravená kuku je opravdu perfektní! Já ji vaříval i s řepkou, dodá kuku ještě takový "šmrnc".

Bachy - Profil | Čt 19.1.2006 11:48:30

duro: Dobrá, nejsem chemik. Kdysi jsem se o potraviny dost zajímal a názor odborníků byl rozporuplný, co se týká zužitkování jednotlivých aminokyselin. Nové studie jsem nečetl, ale jistě vím, že je spousta zvířat i ryb, které se živí rostlinami s minimálním obsahem aminokyselin. Beru Tvůj názor jako věc o kterou se budu v budoucnu zajímat. Zatím si myslím že kapr množství a skladbu aminokyselin v potravě nerozezná. :-)

duro | Čt 19.1.2006 11:28:54

bachy. kapor dokaze citit aj minimalne hodnoty aminokyselin, ktoré vypustaju dovody patentka, rozne korovce a podobne. pod supkou kukurice by mala byt aminokyselina lyzin, ktore sa znici pri varení viac ako 30 minut. ja viem ze kapre nezeru kuku preto, lebo tam je aminokyselina, ale preto ze ju poznaju.

Miras - Profil | Čt 19.1.2006 8:19:20

Když už je tu řeč o zpracování partiklu - návod je tady: http://www.kapripohoda.webzdarma.cz/index.php?page=boilie&p=partikl

Bachy - Profil | Čt 19.1.2006 6:32:41

duro: Taky mám zkušenosti, že dobře vařená kukuřice tu tvrdou hravě přechytá. Jinak co se týká těch aminokyselin - nejsou vůbec podstatné. Kukuřice se nekonzumuje kvůli aminokyselinám a mimo jiné Ty se taky neživíš syrovým masem abys měl všechny aminokyseliny neporušené. :-)

Ondra (carpman) - Profil | St 18.1.2006 21:51:03

Jinak abych taky odpovídal k otázce: kuku sladím melasou. Teď mam doma hodně jablečného závinu tak ho tam sypu taky. Zkoušel jsem to asi dvakrát na podzim a příjemně ta kuku voní. Jinak jsem dával i anýz.

Ondra (carpman) - Profil | St 18.1.2006 21:48:48

duro: Tak to slyším poprvé. Ono jak to není v papiňáku tak se to vaří blbě. To ji radši budu vařit déle než ji házet do vody tvrdou

duro | St 18.1.2006 21:47:01

Ondra (carpman) : udajne by sa kuku nemala varit viac ako 30 minut, inac sa straca z nej aminokyseliny - lyzin. nemas nejake velke ucty za elektrinu :-)

Ondra (carpman) - Profil | St 18.1.2006 21:08:59

Já mam na vaření kuku dvouplotýnkový vařič do elektriky (doma mam vaření zakázané -musím vařit venku) a velký hrnec na zavařování. Kuku která je min. 2 dny namočená nasypu do hrnce (tak do 2/3 hrnce) a zaleji vodou. Zapnu plotýnku a "kašlu na to". Když si vzpomenu tak to jdu míchnout a dolít vodu. Takto ji vařím třeba celý den. Potom to nechám přez noc odstát a ráno je to bez vody a samý šlem. Mam vyzkoušené že se mi do hrnce vejde 12kg kuku. A to mam ještě volnou druhou menší plotýnku. Když využiju i tu, tak mi to hodí celkem asi 16kg kuku. Ale na té druhé si většinou vařím hrách, fazole, .... prostě partikl s kterým krmím málo a mixuji ho s kuku.

duro | St 18.1.2006 21:02:42

myslim, ze ked si vedla seba sadnu dvaja rybari, tak ten s varenou vyrazne prechyta toho druheho so suchou. pre ryby je varena kuku ovela pritazlivejsia a stravitelnejsia ako sucha. ked sa vam nechce varit tak urcite aspon namacajte 2-10 dni podla teploty

kazik | St 18.1.2006 18:46:13

ahoj, mozna uz tu nekdo tohle psal, necetl jsem vsechno. Pouziva se i kukurice z konzervy, je uz slazena, tak akorat a jen se preleje z konzervy do kelimku od jogurtu. Pak to date na mrazak a nechate zmrznout a tyhle bomby pak muzete pekne zamerit kam chcet, muzete do nekterych kelimku pridat i hacek s navazcem. Vetsinou je premrzla kukurice jemnejsi, mraz potrha hodne strukturu zrna, mozna by to mohlo fungovat i s cerstvou kukurici, nemusela by se tak dlouho varit

Bachy - Profil | St 18.1.2006 14:14:43

Fishky: Taky chytám abych hlavně chytil. Ale něco nádherného je, když si na fleku kapry udržím (třeba i menší hejno na menší vodě) i za cenu zakrmení celého kýble kukuřice. Když se správně rozežerou, je to super - pak jen tahám a tahám, třeba 3hoďky v kuse, další den znovu, pak další den.........Opravdu jsem takhle po kýblech krmil v docela malé zátoce každý den asi tři týdny. Super chytačka. Jsem přesvědčen, že kdybych tam tolik neházel, nezachytal bych si tak pěkně.

Fishky - Profil | St 18.1.2006 14:02:15

Miras: super, dík za info (fermentace), tohle si zapamatuju :) Ohledně toho vaření, já to nikomu nevyvracím, bohužel nemám možnost vařit, a tak nevařím, chtěl jsem tím jen říct, že i bez vaření se dá chytat a to obstojně s kuku vařenou...

Miras - Profil | St 18.1.2006 13:57:05

fishky: pokud bys vařil a nechal pár dní odležet, tak bys měl i ten správnej "hlen" - říká se tomu fermentace a je to velice účinná záležitost.... Souhlasím s tebou, že jen namočená kukuřice kaprům neublíží, jen je na několik dní zasytí, ale jelikož je mým zájmem, aby kapr futroval a futroval, tak vařím a vařím:-)))