Bojíte se v noci samotní u vody?

Nemáte strach nebo divný pocit z toho, když jste v noci sami o vody? Pokud ano, zajímalo by mně z čeho. Z lidí divných zvuků apod.
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPetr64 - Profil | Čt 12.11.2020 11:45:22

Dejv >> Tak srnec moc nepřekvapí, protože ho mám za souseda. Hulajzňá mi za zadkem každej víkend.

NPindˇa - Profil | St 11.11.2020 13:42:06

Blesk je sviňa-staženo z netu

NEsox 2 - Profil | St 11.11.2020 8:02:20

Na rybách se v noci nebojím. Chytám z lodi a tak jsou veškeré rušivé aktivity zvěře a nepříjemných lidí rozlohou vodní hladiny minimalizovány. Ano v noci mě může navštívit bobr, vydra nebo plavající divočáci, ale to člověk rozdýchá a kolikrát se více lekne třeba ten bobr než já. V noci může hrozit nebezpečí nebo alespoň problémy které pak musíme řešit bohužel jen od lidí. Přírody ani zvěře se obávat nemusíme. Ilustrační foto.

NHeršvec - Profil | St 11.11.2020 7:58:37

S liškama je prdel. O tom žádná. Tahle k nám chodila loni v září každou noc. První noc jsme byli teda lehce ve stresu, co že se to kolem děje, protože rachot v rákosí byl ukrutnej a pravděpodobně jich bylo víc, ale ukázala se jen tato. Mělo to ale i svou výhodu. Na revíru, kde jsem byl, se rozmnožili potkani, ale lišky s nimi dělají krátký proces. Sice když sedíte a za zádama vám něco zašustí a pak zaječí, tak to není nic moc, ale zase víte, že je o jednoho potkana méně. K té na fotce se váže ještě jedna docela úsměvná historka. Kolem druhé ráno slyším jak se mi něco dobývá do kýblů. První co mě napadlo, když jsem otevřel oči, byl potkan. Po rozsvícení čelovky jsem však zjistil, že to co se dobývá do kýble je liška a v hubě drží lopatku na krmení. Se slovy "Pusť to!" jsem se začal drápat ven ze spacáku. Liška lopatku na chvíli pustila a popoběhla. Když však viděla, že ze spacáku lezu jak napitej hroch, skočila zpět ke kýblu, sebrala lopatu do tlamy a byla v trapu. I s lopatkou. Lopatku jsem pak našel druhej asi 2 metry od prutů okousanou od potkanů.
Pak mám ještě jeden zvukovej zážitek z jiného revíru. Je to takovej revír, kam nikdo moc nechodí, ale já ho mám rád. Chodím na flek kam vede jen jedna přístupová cesta, takže to tam mám docela pod dozorem. Lehce po půlnoci, když už jsem spokojeně dřímal ve spacáku, mi za bivak cosi zařvalo. Ale by to řev jako když ručně rozpůlíte dítě. No v tu chvíli jsem byl snad nejmenší duše na světě. Strašnej pocit. Vím, že veverky a jiná zvěř vydává někdy pekelný zvuky, ale abych si v tu chvíli uvědomil "To je veverka ty pitomče, ser na to." to se opravdu nestalo a já si v hlavě maloval bůh ví co.
Já říkám, že největší je strach z neznámého. A ano, někdy mám u vody lufta, když ve tmě slyším různé zvuky a skřeky, protože v tu chvíli nevím o co jde. Ale většinou je to jen příroda. Podle mě je i docela nepříjemný, když jasně svítí měsíc. Ten dokáže v lese kreslit takový stíny, že je z toho někdy člověk posranej až za ušima. Ale ve finále, zase o nic nejde.

Ndrvoštěp - Profil | Út 10.11.2020 22:42:54

😂😂

NBacha San - Profil | Út 10.11.2020 21:43:43

Tak já to sem tedy dám, i když na to zrovna pyšný nejsem. Toto je můj nedávný autistický výlev pravačkou. Za těmito dveřmi jsou druhé, a taky v řiti tou samou ranou. Manželka mě za to málem přetáhla válečkem na nudle:-))) Nedovedu si představit, že by po tom někdo zůstal stát. Mám 95kg.
Ale snad stačí ten jezevčík, slyšící na jméno Pašák Asad Ferdaláh Akbar:-)))

Nnulák - Profil | Út 10.11.2020 11:39:46

Ja mam vyfocenou tuhle krasavici. Cely tyden kazdou noc mi chodili k bivaku (byli celekem 4). Prvni noc jsem slysel porad nejake zvuky a kroky kolem bivaku ale pokazde kdyz jsem se podival ven nic jsem nevidel, tak jsem byl docela posranej, protoze nejhorsi je kdyz clovek nevi co se kolem nej pohybuje. Druhou noc jsem opet slysel kroky a dokonce se mi neco otrelo o bivak a v tu chvili jsem vahal jestli se vubec podivam ven. Opatrne jsem rozepnul bivak a najednou na me ze dvou metru kouka liska, no v tu chvili jsem uplne zmrznul a cekal co bude,, liska byla samozrejme stejne vydesena jako ja a taky se ani nepohla tak jsem na ni zacal mluvit a ona v klidu odbehla dal. Vylezl jsem z bivaku, posvitil za bivak do lesa a tam si hrali dalsi 3 lisky od te doby jsem byl uz nasledujici noci klidny.

Nkoki128 - Profil | Út 10.11.2020 11:13:18

Taky někdy poslouchám ty kroky kolem a přestávám dýchat. Ale od jara už budu klidnější 😜🤣

Nsauron13 - Profil | Út 10.11.2020 7:08:20

Mám zajímavou příhodu z léta, kdy jsem se vydal s přítelkyní na 4denní výpravu blíže k našemu krásnému Ústí nad Labem. Přes den nám kolem bivaku prošel "degeš", který něco prohodil opičí řečí, tak jsem ho poslal důrazně do hajzlu...měl bílou mikinu kolem krku. Uběhlo pár hodin, bylo přesně 1:30 a v šeru vidím, jak někdo jde k bivaku a zmerčil kýble s krmením na jeho boku. A bílou mikinu už měl na sobě. Zařval jsem "Co děláš zmrde!" a vyběhnul jsem jak k záběru, bohužel mi opičák utekl. Okolí jsem prolustroval a myslím si, že běží dodnes. Přítelkyně mě nikdy takhle zařvat neslyšela, tak se mu ani nedivím :). Když jsem se vracel zpět k bivaku, narazil jsem na krumpáč, rýč Fiskars a baterku. Co se týká strachu, tak určitě ho mám, ale hlavně o své blízké...jiný strach má týpek, co váží 70kg a jiný strach mám já se 113kg. Hlavně mě nejvíc sere to, že si jdeš odpočinout a musíš řešit to, že ti to někdo narušuje. Další příhodu jsem zažil online na telefonu s kolegou, který mi najednou píše, že od svodidel na něj někdo mluvil...ignoroval ho, po půlhodině ho týpek odhalil, protože kolega měl rozsvícený telefon, tak ho také poslal do hajzlu. Tak mu píšu, ať se okamžitě sbalí a jede pryč, naše tunely nejsou růžová zahrada a pár exotů jsem tam už potkal...po cestě domu, kdy už byl v bezpečí svého vozu, potkal tři cikády jak si to štrádují podél svodidel přímo k místu, kde chytal. A přidám ještě jednu :). Jezdíval jsem na místo, přímo pod hlavní tah na Prahu, pod širák, tenkrát bylo -8°C a ve 2 ráno vidím týpka s igelitkou, jak stojí u mého stojanu a čumí na mě. Říkám si, že asi bezďák brání teritorium, tak jsem začal pomaloučku připravovat otevřený spacák na skok a jak se mi srovnal zrak, tak jsem poznal známého, který mi vezl čínu na zahřátí. V tu chvíli jsem si uvědomil, jak jsme na ráně a že to riziko průseru je velké. Takže ano, bojím se...

NDejv - Profil | Po 12.10.2015 14:11:24

Vždycky si vsugerovávám, že se nebojím. Ale někdy doma při prohlížení fotek samospouští mě ten pocit opouští...

Ndoliz - Profil | Po 12.10.2015 2:23:26

Tohohle jsem se dneska u vody hrozně lekl... Představa že bych na tohle zasvitil v noci baterkou... No asi bych se leknutim pos...

Nbremic - Profil | Ne 10.3.2013 20:50:33

mipa >> taky jsem míval mazlíčka, ale už je v pánu...tu jsem k vodě brát nemohl. V minulým životě asi byla ryba a furt chtěla být ve vodě.

NMiloušek - Profil | Ne 10.3.2013 18:11:13

Jak tady napsal jeden kolega největší obavy mám z lidí ikdyž se snažím chodit na odlehlejší místa mojí oblíbené přehrady tak nikdy nevím koho potkám... Ale mám štestí mám psa kterej mě ochrání :D

Naqua57 - Profil | Ne 10.3.2013 9:04:53

Velmi účinný a nejsilnější policejní pepřový sprej v USA.....))))

NBalzer - Profil | So 9.3.2013 12:30:47

Ja si v noci občas zoberiem svoju milenku :-)

NButton - Profil | So 9.3.2013 12:01:04

mipa >> Já se taky spolíhám na svoji figuru a na výcvik z panelákového sídliště z dřívějších dob :) . O psovi jsem nepřemýšlel jedině o Jack Russell teriérovi ale ten by mi asi moc nepomohl jedině že by začal dělat salta a kotrmelce a dotyčného tím zahnal :))

Nmipa - Profil | So 9.3.2013 11:34:10

kulihrášek - >> na rybách se nikdy nebojím, jednak s ohledem na moji figuru a navíc mám sebou nenahraditelného pomocníka ... je mnoho různých způsobů ochrany a volba, který použít, je na každém jednotlivci :-o)
pokud si u vody na rybách hlídají vybavení samotní rybáři, tak to nikdy není 100% - obzvlášť v noci ... velikým pomocníkem jsou potom různá čidla pracující na principu "pohybu či tepelného záření", ale i ty mají své nedostatky - některé pracují třeba jen ve dne, většina registruje pohyb jen v určitém úhlu ... a tak jsou potřeba min. dva kusy ... atd. ...:-)
tyto problémy jsem vyřešil použitím "čidla" RTW / F-4 ... není to sice třeba "Flajzar", ale naprosto přesně reaguje v úhlu 360°, registruje nejenom pohyb a tepelné záření, ale pracuje i na bázi sluchu, čichu, zraku, síly ... a pokud již dojde "k narušení", tak velice dobře ochrání svěřené vybavení, území a to i společně s lovícími či spícími rybáři ... a nahrazuje i zde zmiňované "ochranné pomůcky" jako jsou různé "bejzbolky", pistole atd. ... a nezalekne se ani přesily či "jinočechů" :-)))
prostě to je nenahraditelný pomocník na všech mých lovech ... a co víc ... je to parťák a kamarád ... :-OO)))
edit: ... a velmi dobře cvičený ... takže to jen pro ty tzv. odpůrce psů a milovníky zbraní, či dokonce ty "silnohubé" ... :-D)))))))))))

Notoš - Profil | So 9.3.2013 11:34:03

...bojím, bojím...všude je to kolem vody samý bojový pes, v lesích číhají medvědi, ve vodě prskající bobři, v trávě a keřích číhají klíšťata..... a v nebezpečí ti nikdo nepomůže. Proto v noci raději spím doma a nikam nechodím...

NCarolina del Norte - Profil | So 9.3.2013 11:29:38

alfonz42 >> Ty nejsi duševně zdravý, že? Na otázku na fotce nemusíš odpovídat veřejně.

Nkaly - Profil | So 9.3.2013 10:23:03

ahoj take se přidam do diskuze . ve vybavě mam slušne penize a tim padem ji budu branit zuby nehty . :-))))))))))))))))))))))))))))))))

Nwildorf36 - Profil | So 9.3.2013 9:36:22

Po příhodě , která se mi stala , beru sebou přes noc a na delší výpravy svoje mazlíčky.Je to vlastně vše v jednom - alarm , zbraň , hlídač ale hlavně kamarád.Je lepší problémům a konfliktům předcházet .Většina loupežníků si přes den obchází a typuje koho okrást , a když vidí psy tak se tam nevydá.Psi upozorní v noci na blížící se osobu hodně dlouho dopředu.