Nejlepší rybí maso

Jaké rybí maso Vám chutná nejvíce? Jaký je váš oblíbený recept?
Autor diskuse: voda12 - Profil , 31.3.2013 všeobecné - druhy ryb, rekordy

Jaká ryba je nejlepší k jídlu

A) Kapr8%

B) Candát50%

C) Pstruh6%

D) Lín6%

E) Štika5%

F) Okoun25%

Od 31.3.2013 hlasovalo 540 čtenářů.

major - Profil | Út 2.4.2013 13:10:42

mič >> Amen :-)

UM1 - Profil | Ne 31.3.2013 18:36:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mam ryby rad :-) :-)
Candat pstruh okoun stika amur lin kapr kazda ryba m svoji typickou chut i vuni a zalezi i na priprave :-)
Ale uz me serou ty prehnany keci!!! Jak se musi vse poustet!! Kdyz si chces poustet poustej!! Ale nevnucuj to ostatnim!!
Ryby se do reviru vysazuji aby se lovili a odlovili :-)
Preji krasne svatky velikonocni :-)

mič - Profil | Út 2.4.2013 13:07:08

Nejlepší ryby podle mě jsou, domácí nebo divoké prase.

major - Profil | Út 2.4.2013 10:20:09

nejlepší ryba

šmudla007 - Profil | Út 2.4.2013 9:11:45

Nejlepší ryba je ryba ve vezírku nebo v košíku či položená klepnutá na břehu. Z žádné sebechutnější a sebevětší ryby která dosud plave ve vodě sem dodneska řízek či filetu udělat nedokázal.
Takže když už nějakou rybu dáváte do vezírku, tak ji tímto činem pasujete za nejlepší rybu kterou jste ten den ulovili.
Není špatné ryby, jen neznalého kuchaře, na každou rybu totiž existuje jeden i více vhodných receptů. Znečištěnou vodu ovšem nelze přerazit žádným kořením. Když si nevykuchanou rybu necháte uležet v teple do rána tak tam pomůže fakt už jenom hrobník.

terminator - Profil | Ne 31.3.2013 23:52:36

Pánové,co já jsem se nadělal ryb:-))) A tohle byla lahůdka.,

purkarak - Profil | Ne 31.3.2013 19:23:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čaučau ,,,u mně vede uzenej ůhoř ,kapr ,,a candát okoun štika na másle ,,

Lauri - Profil | So 3.1.2015 22:26:56

Donn79 >> tatarák z kapra chválím, je výbornej. Sashimi z kapra taky není špatné...

tomsa - Profil | Pá 5.4.2013 15:57:58

nofish >> Souhlasím s tebou a pro inspiraci přidávám foto, které jsem tu někde už dával. Pár malých sumců jsem dostal z rybářství, tak jsme to vyudili.

: vydrák - Profil | Po 1.4.2013 18:50:07

Já ryby moc nejím,jen salát a zavináče.
Manželka zbožňuje ryby na všechny způsoby a tak když občas nějakýho toho kapříka dovezu,chtívá ho upravit.Nejradši má rybu na ohni s pečeným bramborem ve slupce - viz.foto.
(to v tej bramboře je máslo) :-)


splavek - Profil | Ne 31.3.2013 19:25:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už to tady někdo napsal,není špatná ryba na jídlo,je jen špatnej kuchař.Mám rád jak ryby smažené,pečené,tak i zavináče,nebo salát z vařených ryb.Vynikající je třeba ostroretka,ale poslední roky je všechny pouštím,není jich tolik v našich končinách co za mlada.Když chci rybu na jídlo,tak ji bez uzardění bacím a když ji chci pustit,tak pustím,nějaký sportování,nebo masaření neřeším,to nechávám těm"povolanějším".Ryba je kámoš i na talíři.

Bušák - Profil | Ne 4.1.2015 12:35:35

siven jen tak na pánvičce taky není špatný

Donn79 - Profil | So 3.1.2015 18:58:29

Každý druh ryby a její maso je něčím dobré.Mám rád všechny druhy ryb,jak naše sladkovodní,tak i mořské.Ale že bych měl nějakého favorita nedokážu říct.Velice mile mě překvapil tatarák z kapra,který jsem poprvé zkoušel dělat letos o vánočních svátcích.Kdo má rád trochu experimentování a nevšední jídla,doporučuji,pár receptů je na netu.

Calex - Profil | So 3.1.2015 16:54:56

Nemůžu si pomoct......

nofish - Profil | St 3.4.2013 19:44:54

voda12 - >> Tvl, co to tu máš? :-D
Absurdita mrku. Dáš někam zabitou rybu s kapkou krve, všichni se můžou pos... Dáš někam "prase na kusy a litry krve", všichni jásaji.... Ryba je kamoš, prase ne, nóóó. ... :-)))

atawa - Profil | Út 2.4.2013 21:59:45

No a tohle taky můžu :-()

retardovaný mates - Profil | Ne 31.3.2013 18:31:49

Není nedobrých ryb, je pouze mnoho špatných kuchařů.
1 velký okoun
2 candát
3 pstruzi
4 lín
5 sumeček americký(mnoho ks)
6 štika
7 kapr

repsol - Profil | So 3.1.2015 16:48:45

ludik20 >> Okouna natřeba čistit. Stačí to udělat dle videa. Dělám to také tak a super.

karloson® - Profil | Pá 5.4.2013 16:17:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mě je top makrela, kterou si sám vyudím, mňam mňam

nofish - Profil | Pá 5.4.2013 15:41:47

bremic >> navrhuju udělat "sraz mrku č.2" Masařskou verzi. A můžeme to vyzkoušet. Vybrakujem nějaký soukromák a bude se vařit, dusit, smažit, péct, udit a hodnotit :-)))
Člověče, mě zas tak třeba ten candát fakt nějak extrémne neláká. Ale když je, tak je, to je jasné... :-P :-)

nofish - Profil | St 3.4.2013 19:55:16

voda12 >> Ale nic, jen že tu jsou fotky čuníků s krví a nikdo nenadává. Zkus dát na mrku fotku kapra majznutého po hlavě, s troškou krve a to bude keců....
V klidu, já to nemyslel zle :-)

rover - Profil | St 3.4.2013 19:44:49

Opravdu nejlepší k jídlu je maso rybí, ostatní "masa" těžce pokulhávají. Umět si vážit svého zdraví chce čas, ...mnoho času

atawa - Profil | Út 2.4.2013 21:56:41

losos se špenátovými lístky

Sintrix - Profil | Út 2.4.2013 16:05:29

Jako kluk jsem měl přibaleno občas kus alobalu, v pytlíčku trošku koření a kousek sádla. Cejn, nebo plotice upečení na uhlících v alobalu nebyli vůbec špatní.

Jaryn 64 - Profil | Po 1.4.2013 22:15:28

Uzený úhoř je fakt pecka, ale z většiny našich ryb se dá vytvořit delikatesa.

TomášV - Profil | Po 1.4.2013 13:37:35

Pár trumanů na chuť

Pavel Z - Profil | Ne 31.3.2013 22:20:23

Nejlepší rybí maso je vepřová krkovice

Kajman60 - Profil | Ne 31.3.2013 19:03:41

...nejlepší žrádlo je vyuzený kapr. A to ten větší, ba možná největší...A nejlépe z Tovačova...z čistého šutrového dna. Kapr není kamarád, kapr je uměle vyrobené žrádlo. Tečka.
(...a Svítka teď -mrdne...))))

Rybkin - Profil | Ne 31.3.2013 18:51:42

Nejlepší rybí maso je vepřový

nofish - Profil | Ne 31.3.2013 18:27:38

Sven >> počkej, to co sis vybral, to není trest. To je automaticky za zabitou rybu. Jakoukoli. Akorát sumcaři mají povoleno zabíjet plevelné líny a tak. Aby mohli pouštět sumce :-))

Ale teď vážně. Padesátku kapra? Kurňa dal bych si. Ale okoun je okoun... :-)))

nofish - Profil | Ne 31.3.2013 18:16:53

voda12 - >> Ryba je kamoš... ne žrádlo.....
Ale kdyby se ryby mohly jíst, jedl bych okouny :-)))

HP - Profil | Ne 31.3.2013 18:08:18

Candát, lín, pstruh, okoun.

Přesto nejvíc používám Kapra, sem tam něco duhového nebo sivena. Nějak ty ryby s chutným masem raději pouštím, není jich moc tak at mají šanci.

pechy - Profil | Ne 4.1.2015 13:13:08

u mě candoš )

marmyš - Profil | So 3.1.2015 23:04:46

Sytchi >> kdybych napsal,kolik sem jich loni zmasil,tak ma tu zožerů:-)

dany1 - Profil | So 3.1.2015 22:17:56

Mrknato - Pořád dokola.Jen jsem napsal,že bych parmu nazabil..a je mi jasný,že se ryba vysazuje....je každýho věc..co s rybou udělá.....meleš něco o penězích a jiný a jiny hovadiny....už mě fakt neser...sereš jiný lidy tady ...všechno jen přetočíš proti každýmu.

dany1 - Profil | So 3.1.2015 18:40:20

Mrknato - Trhni si nohou..že jsem sem vůbec lezl....

FOUSATEJ HAT - Profil | So 3.1.2015 16:53:09

za mně jednoznačně makrela na jakej koliv způsob :-)

Fishky - Profil | So 6.4.2013 9:43:20

voda12 >> V thajsku ho odchovají v žumpě krmeného na granulích lisovaných z nedaleké kafilérky, pak ho naporcují, naglazurují, zamrazí a hurá s ním do Evropy. Tady ho rozmrazí a s úsměvem ti ho prodají jako čerstvou filetu za nehorázný love. Co ti na něm jako nechutná?

match-oun - Profil | Pá 5.4.2013 15:57:26

Fishky >> ...podlejvanej starobrnem

;D

match-oun - Profil | Pá 5.4.2013 12:38:24

Ale prdlačku. ;-) Candát je výhra pro lidi, co ryby sladkovodní obecně moc nemusej. Každej správnej gurmán totiž potvrdí, že candát vpodstatě nijak nechutná (což většina ocení a já to chápu). Smozřejmě má málo kostí, to nepopírám.

Štika z dobrý vody jednoduše upravená je moje číslo jedna.
Světe div se, plotice upečená se zeleninou taky mile překvapí.

Okouny nežeru, ikdyž jsou luxusní...osobní důvody (taky je s tim moc s..aní)

;-)

masák11111 - Profil | Pá 5.4.2013 10:54:44

šumava >> vařený potočák??- není to škoda... ten je super jen osolenej na dřevěných uhlíkách.... fakt jen sůl jeho chuť se specifická... a je škoda ho ničit kořením.... my jsme si takhle pošmákli...

šumava - Profil | Čt 4.4.2013 10:53:22

vynikající byl vařený potočák (slaná voda, trocha koření a octa) přelitý horkým máslem a podzimní lipan. Ale už dlouho jsem je nejedl, beru to tak že gurmenský zážitek nevyrovná jiné zápory :-)
Ale jak psáno níže když je dobrá úprava a ryba je z kvalitní vody, čerstvá a v dobrém období - ne kolem výtěru !, je dobrá téměř každá. Příjemně mne překvapila chuť podoustve a třeba tolstolobika, o kterém se traduje že se hodí jen na uzení. Jedl jsem na jaře jednoho malého - cca 2-3kg a byl jsem překvapen vynikající chutí - pečeného. Snad jediná ryba která je vyloženě nedobrá, je proudník.

Lauri - Profil | Čt 4.4.2013 7:36:02

voda12 - >> ta anketa jen napovídá jaká ryba se pouští minimálně zpět do revíru. Moc candátů se zpět asi nevrátí. Ale k věci u mě vede jednoznačně kapr, dá se z něj udělat mnoho výtečných jídel od tataráku až po kapří hranolky. Nehledě na to, že se dá koupit za třetinovou cenu než candát či jiní dravci. Receptů na kapra je opravdu hodně, takže se ani neodvažuji určit, který je ten nejlepší. Vyzkoušejte a uvidíte sami. http://www.google.cz/#hl=cs&gs_rn=8&gs_ri=psy-ab&cp​=11&gs_id=w&xhr=t&q=recepty+kapr&es_nrs=true&pf=p&o​utput=search&sclient=psy-ab&oq=recepry+kap&gs_l=&pb​x=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44770516,d.ZWU&fp=b1ca​d15bcd130075&biw=1280&bih=790

rover - Profil | St 3.4.2013 20:42:56

retrívr >> Ano, hýbou světem, ...a zdá se, že i srdcem :-(((

retrívr - Profil | St 3.4.2013 20:38:38

rover >> Nestalo se nic, jen jde pořád jen a jen o prachy.No a když jdou vydělat rychle, tak proč dlohodobé, nejisté a finančně nepřínosné.

retrívr - Profil | St 3.4.2013 19:48:34

rover >> Bude to trvat ještě hodně dlouho.Ale do reklamy se už prachy cpou.......

Rybinoha - Profil | St 3.4.2013 18:59:07

šeptal >> já už zkusil ryb, podle mě je nejlepší kapr stejně jako pro dalších 20 lidí z ankety. A candoš je přeceňovaný, sice je dobrý ale mnoho lidí říká, že je nejlepší jenom proto, že to od někoho slyšeli. Štika mi například připadá stejně dobrá.

Rybinoha - Profil | Út 2.4.2013 21:53:25

Nejlepší je kapr, polívku z něho dělám takovou, že ji začal jíst i můj táta, který si na vánoce místo ryby dá radši řízek. Nebo kapří karboše to je labůžo, stlačíme je všechny ani nestačí vychladnout a to nemluvím o tom když je naložím s cibulí prostě luxus nad luxus! Škoda že jich chytím tak málo :-(

masák11111 - Profil | Út 2.4.2013 14:14:49

dravci jednoznačně: candát, okoun, štika, sumec, pstruzi, z bílejch ryb saláty nebo z kaprů.... ale hody jsou většinou po výlovech... jsme taky čapíci.... tak aby to šlo ve velkém.... omezuje mi počet ponechaných ryb....

salfi - Profil | Út 2.4.2013 9:42:27

Kdyz uz jsem napsal zebricek pro mne nejchutnejsich, tak jeste tri pro mne nejodpornejsi, ktery uz opravdu nikdy:
99. Losos ( vylozene mi nechutna, takovy nic bez chuti, pro zensky co neji ryby)
100. Tunak ( to aroma jsem citil naposledy, kdyz kolem me prosla v lete cikanka a roztahla vic nohy)
+ pangas ( ten se ani nevesel do zebricku, myslim ze ani mezi ryby nepatri. Kdyz ho jedla v praci kolegyne, popral jsem ji dobry nador, pak par dni blila)

bremic - Profil | Út 2.4.2013 8:31:45

Dimmu >> Tisíc lidí tisíc chutí :)....v Číně jsem se raději ani nepídil z čeho který jídlo je. Ale brouci nejsou vůbec špatní :)

T.Karel - Profil | Po 1.4.2013 19:57:51

Mě chutná okoun a candát , ale vůbec nejraději mám krkovičku :-)

Sven - Profil | Po 1.4.2013 18:41:05

Wamp >> až na ten technologický postup souhlas. Cejn po reinkarnaci není vůbec marný :-))

MISO* - Profil | Po 1.4.2013 10:35:35

RomanBA >> neni udenie ako udenie...udit v plechovej krabici na pilinach 20 minut horucim dymom a udit v normalnej udiarni studenym dymom niekolko hodin je velky rozdiel.

terminator - Profil | Po 1.4.2013 0:12:01

Obrtlik >> Uzenej cejn nemá konkurenci,pro nimrali co jim nevadí kosti. Udím je pěkně vyvázané provázkem s lískovými dřívky v břišní dutině aby se tam dostal kouř. Jo ale hovězí steak to je jiná liga:-)

Mraroz (houba) - Profil | Po 1.4.2013 0:11:20

Nejlepší je podle mně okoun. Srovnával jsem si to s candátem, ale prostě okoun mi příjde o trochu lepší ;)

nofish - Profil | Ne 31.3.2013 23:39:22

terminator >> optimální, jedlá, velikost amura je kolem kila. Oni ti němci a další "zápaďáci" nejsou blbí, že je žerou už od toho kila.
Velcí se dají sežrat, ale spíš to chce položit na zeleninu a podusit v troubě (předtím jenom "povrchu" osmažit). Nebo něco takového :-)

terminator - Profil | Ne 31.3.2013 22:33:17

Teda zrovna jim amura z Makra. Mél asi 3.70kg a z toho asi 0.75kg tuku. Chuť to má jako stoletej tolstoj. Nevím čím to krměj ale žrát se to nedá.

LolMen - Profil | Ne 31.3.2013 22:25:09

myslim ze ryby jsou skoro vsechny dobre..jen jde o to jak je pripravit..nejradsi mam pstruha nebo okouna na panvice na masle pocesnekovat a kmin:) jedno z nejlepsich jidel vubec:)

UM1 - Profil | Ne 31.3.2013 19:51:03

Vokounek neco pro tebe sem tam nejakeho si vemu a hodne jich poustim jenze furt si rikam ze dorostou kdepak sumci je vyzbiraj :-)
Uz se prober potop se pod vodu a bez nadat sumcovi :-) :-)

nofish - Profil | Ne 31.3.2013 18:51:00

Sintrix >> asi na mě budeš koukat jak na blba, ale.....
1) je to rukama, okoun jde oškrabat, jen zjstit jak. Každý má jnou taktiku.
2) na youtube jsou návody jak ho stáhnout. Vzhledem k tomu že jsem líný je dělat když přijdu z ryb, tak jsem je dal nekuchlé do mrazáku. Stáhnul jsem je ještě zmrzlé, stejně jako je to na tom videu. A ejhle, jde to ještě lépe, netrhá se břicho. Někdy to zkus.

bremic - Profil | Ne 31.3.2013 18:45:38

Sintrix >> Lenost je matka pokroku......nezapomeň dobře osolit a okořenit zevnitř :)

nofish - Profil | Ne 31.3.2013 18:36:30

voda12 >> to byla ironie, nebo tak něco :-)))
Vždyť jsem tam názor napsal :-)

Zdencek - Profil | Ne 31.3.2013 18:36:07

uzenej mnik lepsi rybu sem nejedl...

SlavnýLovecPampalini - Profil | Ne 31.3.2013 18:27:17

voda12 - >> nejvíc mi chutná ryba který není škoda když ji sežeru

atawa - Profil | Ne 31.3.2013 18:13:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruh na másle,pouze osolit,bez koření a vedle na pánvičce osmažit mandle taky na másle,potom toho pstruha těma mandlema přelejt a maximálně pokapat citronem.

bremic - Profil | Ne 31.3.2013 18:12:44

úhoř...uzenej