Sema - krach tuzemského výrobce

Neví někdo za jakých okolností se firma položila? Slyšel jsem, že už ji někdo odkoupil za účelem oddlužení, ale nevím co je na tom pravdy. A co se doneslo k Vám?
Autor diskuse: Incognito - Profil , 14.12.2011 všeobecné - ostatní

Valda - Profil | So 4.2.2012 5:18:04

Tak jak tady čtu nikdo neví jak to je - SEMA nezkrachovala ale původní majitelé semy dostali od jistého pána luxusní nabídku k prodeji - každý se může domnívat asi proč nejednalo se o jakož to značku sema ale o její majetek pozemky,patenty,atd....,Opravdu je ve hvězdách co se stane ale co já vím tak značka sema se prodává dále nikdo s vás neví že sema se hlavně prodávala do ciziny ,ano je pravda že výrobu olov -potažmo koupil či pronajal si zaměstnanec firmy .Nikdo neví či koupil nebo pronajal jedná se hlavně o patent na systém Bruce který úspěšně prodávali do německa a do polska (Traper).a co bude ze značkou sema to uvidí čas ale hodnota značky sema s pohledu peněz je obrovská je to jenom o nabídce a poptávce ,sema měla velký majetek v budovách a v pozemcích,a dnes ani nejde o tzv.rybařinu jde o to kolik má člověk v kapse a co si může dovolit je to spekulativní jednání za účelem zisku ať se jedná jenom o prodej patentu,či pozemku tak že tady šla rybařina stranou .ALE OPRAVDU NIKDO NESKRACHOVAL

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 16.12.2011 15:08:25

Za všechno může vláda. Sema zkrachovala kvůli vládě. Rohlíky i pivo zdražují kvůli vládě. Venku prší, jelikož za to může ta zpropadená vláda prolezlá korupcí. Počasí je vytunelovaný, až běda. A kdo konkrétně a jak počasí vytuneloval? To je jedno. Byla to prostě vláda. Vláda taky může za to, že tuzemák se volně pohybuje na Mrku. Tuzemáka vytunelovala vláda

Dave> - Profil | Pá 3.2.2012 12:53:08

nofish >> Dle čeho soudíš že nemám zkušenost s touto značkou???Jednou jsem kupoval obratlíky a karabinky od Semy, za cenu něco kolem 20Kč/balíček a karabinka se mě při zdolávání kapra otevřela a olovo uvadlo, obratlíky jsem použil při odlévání olova s doměním jejich vysoké nosnosti a on se počase ukroutil.Nevím s jakou kvalitou dělají pouzdra,stojany,deštníky,bivaky, ale kamarádi mě tuhle firmu nedoporučovali a myslim že jsem udělal dobře když jsem si od nich už nic nekoupil.Mě třeba vyhovují výrobky od JRC, jak cenově, tak i kvalitou, když se podíváš do moji karty, tak od JRC mam snad vše na kaprařinu, od batohu,tašky,pouzder až po bivak který se chystám letos koupit.Každej je zaměřenej na tu svoji oblibenou firmu, která mu vyhovuje a málo kdo kupuje každou věc od jiné firmy, třeba mě se osobně na JRC libí že její pouzdra,batohy,tašky,obaly mají stejnou barvu, ale to je jen můj názor a nehodlám JRC nikomu vnucovat.

Juraj - Profil | St 18.4.2012 22:42:50

meteor >> Není ŽÁDNÁ NÁSTUPNICKÁ FIRMA!!!!!! Je jen škoda, že si někdo dává o pouhý kousek níže zevrubnou práci, aby vysvětlil, jaké jsou právní vztahy mezi Semou, nově vzniklou firmou a zákazníky, a spousta lidí to buď nevnímá, nebo nechce vnímat.

Ivo - Profil | St 22.2.2012 15:02:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Ne Richarde – tak to není. Ty svou teorii opíráš o úvahu , že novou firmu Eger fish založil bývalý MAJITEL Semy. To by samozřejmě celou věc stavělo do úplně jiné roviny.
Jenže – tak to není. Firmu EF založil bývalý ZAMĚSTNANEC Semy Tomáš Anděl (v současné době spolumajitel firmy EF) . Člověk, kterého znám řadu let a považuji za velmi slušného a férového člověka . V Semě měl na starosti vývoj některých produktů a na některých věcech jsme pracovali společně. Firma EF nemá nic společného s ukončením činnosti firmy Sema. Pouze – jak jsem již psal – odkoupila část skladových zásob + výrobnu olov a servisní vybavení.
S těmi eventuelními reklamacemi produktů Semy (tedy těch, které byly ještě prodány pod Semou s.r.o.) je to přesně – jak píšeš. Velmi nepříjemné. Ani ne tak pro koncového zákazníka, který záruku uplatňuje u svého prodejce, jako přímo pro prodejce, který záruku již nemá kde uplatňovat. Proto je pro prodejce jedním z řešení požádat současný servis firmy EF o opravu té či oné vady, byť to bude muset zaplatit. Pořád lepší řekněme nevydělat či vydělat méně, než produkt vyhodit a prodělat.
No a s tím servisem. Když si vezmeš jenom náklady na mzdu technika – které mohou být pro firmu odhadem tak cca 25 000,-CZK (sociální, zdravotní, odvod, čistá mzda) , tak si nejsem jist , zda takový technik svou servisní prací vydělá firmě denně alespoň cca 1200,-CZK čistého, aby pokryl tyto náklady. O nějaké výdělku navíc si iluze nedělám. Ale myslím, že se shodneme na tom, že pro prestiž firmy je prostě nutné mít za sebou kvalitní servis, byť to pro firmu nemusí být v konečném důsledku rentabilní.

mates202 - Profil | St 22.2.2012 14:21:46

prut >> Jj, budu raději, pokud to nebudu muset řešit, naviják je celkem dobře zpracovaný, 11 ložisek je také znát, tak doufám, že bude makat bez problémů.

Paulus - Profil | Út 7.2.2012 19:44:21

A nechtěli už byste se v těch sračkách přestat hrabat chlapi ?

Začíná to přecházet do přílišných intimností, ty informace si i jelito dá do souvislostí a začíná to smrdět průserem...

prut - Profil | Pá 3.2.2012 20:37:58

carbox3x >> Tak jen informace pro nezasvěcené, SEMA měla vlastní výrobu pouze olověný program, jinak vše dovoz z východu od určitého počtu kusů se to může jmenovat třeba MESA. Majiteli nově vzniklé firmy přeji, jak už tu někdo psal, hodně dobrého marketingového poradce aby nedotáhli kontejner neprodejných sra..k ty předním tomu moc nerozuměli. Tomáši přeji dobrou volbu .

devastator.ccmore - Profil | Pá 3.2.2012 14:49:48

CS hosi ja sem tu chvili ale sleduju ze většina štěnat (okolo20) ktere chytaji ryby poměrně kratkou dobu sou samí mistři světa tady no nejchytrejši přimo až budete starši budetese na to divat jinak čau

nofish - Profil | Pá 3.2.2012 11:08:01

Dave≻ >> >Dave - 3.2.2012 10:59:06 >> nikdo tě nikdy nenutil něco od semy kupovat :-) Za sebe zase s tím co jsem od nich měl a mám si vůbec nestěžuju, stejně jako spousta dalších kolegů.
Asi takhle. Buď půjdeš jako ovce za tím co ti řeknou jiní (což je celkem časté), nebo si uděláš vlastní názor - je to dost práce no......
Opakuju, nikdo tě nenutí to kupovat, ale udělat si názor na značku se kterou nemám zkušennosti? To je zajímavý přístup..........

Ivo - Profil | Pá 3.2.2012 11:04:26

domindo >> Nově vzniklá firma EGERFISH odkoupila od Semy některé skladové zásoby a ve svém výrobním sortimentu chce navázat na některé (ne všechny) produkty z výrobního programu bývalé Semy.

Když je řeč o bivacích, tak bivak XH bude firma Egerfish na náš trh dodávat a v nabídce bude i přehoz k tomuto bivaku.



valas23 - Profil | Čt 22.12.2011 12:54:21

To je prostě trh, jeden zkrachuje a deset dalších firem tím posílí. Nejlíp se naučí hospodařit ty firmy, které začínali od koruny a majitelé je budovaly desítky let vlastním úsilím. Osobně si myslím, že z firem zabývajících se rybařinou jsou v největším vzrůstu firmy HobbyG, Nikl, Chytil a pár dalších. Naopak co mám info, tak spousta firem žije z ruky do huby a některé jsou v krachu...např. Lojzek, kterej to prodal a značka by snad měla skončit a proto ty doprodeje.
Proto mě dokáže pobavit,když najednou na trh vystřelí další firmička na koulení kuliček a majitelé si naivně myslí,že právě oni budou ti, kteří to tady vytrhnou....za rok to rozpodávají po kuličce a jsou zadlužení na pět let. Můj osobní názor je ten, že trh je překuličkovaný, přeprutovaný a přenavijákovaný a ještě spousta firem půjde z kola ven.SEMA a Lojzek je jen začátek

Paulus - Profil | Ne 18.12.2011 19:16:47

Chose >> Tak pískni včas, aby zbylo o)))

Víš jak to tam chodí o)))

Venca888 - Profil | Pá 16.12.2011 18:25:41

tuzemak >> nemůžes si vybírat toho, kdo na tebe bude reagovat. Můžeš si vybírat maximálne toho, na koho budeš reagovat ty.

Venca888 - Profil | Pá 16.12.2011 16:57:51

tuzemak >> jo kamaráde...to máš těžký... když diskutuješ na veřejnym fóru, občas se stane, že na tvoje výroky někdo zareaguje. Pokud s tim máš problém, tak si svoje názory piš během vykonávání potřeby na stěnu záchoda...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 16.12.2011 15:17:13

Fishky >> Řekové se měli dobře, už se asi tak dobře nemaj, ale co je důležitý, řítěj se do prdele, takže se dobře mít nebudou. My jsme se tady měli obstojně, máme se obstojně a budeme se mít obstojně. Víc z toho vytřískat nejde. Ostatně já se domnívám, že vláda funguje standardně. Tedy vládne

pikoklik - Profil | Pá 16.12.2011 10:08:13

já bych řekl že v tom krachu má prsty i EU a MMF společně s Kadáfím.

Jarda 2004 - Profil | Čt 15.12.2011 21:18:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jestli někdo nebo něco krachuje tak by se měl prvně ohlédnou za svojí prací ve své firmě nebo podniku. Tahat do tohoto vládu a politickou elitu je malinko alibismus i přes to že naši krutovládci jsou jen sešlostí hladovců bez mantinelů. Sema tak jako každý podnik by měl vycházet z toho kam, až může zajít v investicích nebo vývoji a pokud se nedaří tak kouknout pravdě do očí a učinit správné rozhodnutí pro další setrvání na trhu. Ale házet svůj neúspěch na ostatní je opravdu ryze česká záležitost.

KanalK1 - Profil | St 14.12.2011 20:58:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Informace, které zazněly od několika bývalých zaměstnanců Semy se víceméně shodují :

V Semě byli celkem tři spolumajitelé - Seidl 40%, Malypetr 40%, Minařík 20%. Firma před sebou valila obrovské úvěry, povídá se až o 40 milionech. Kromě toho mezi 3-9 miliony jí zůstalo viset u obchodníků neplatičů. V kombinaci s poklesem prodejů daným krizí to neustáli a asi zpanikařili, čehož jeden z nich využil, či využít chtěl.

Firma byla prodána za korunu + vyplacení dluhů již zmíněnému Slovákovi. Ten má firem několik desítek, víceméně všechny v konkurzu, takže asi klasický mrchožrout. Prý má vnější atributy novopodnikatele - MB S Klasse a 3 UKčka kolem coby stafáž. Prodejny nabídl personálu na bianko směnky, či za cash. Nechal se prý slyšet, že chce, aby mu z transakce po prodeji majetku vypadlo min.5 M do plusu.

Majitelé udělali šméčko na asi 40-50 zaměstnanců. Nabulíkovali jim, ať podepíšou výpověd se Semou, že dostanou novou smlouvu na nového majitele, nebo že je do nové firmy nevezmou. Odmítli pouze tři z nich. Ostatní to takto udělali, a po 14 dnech dostali v jeden den výpověďi ve zkušebce bez odstupného. Seidl prý u toho skoro brečel a dodneška je na práškách. Ono v nějakých 65 letech odejít z 20 let budované firmy jak poslední mukl je smutný příběh.

Rovněž mezi zasvěcenými jde šeptandou, že se mělo jednat o tunel, splichtovaný Malypetrem. Seidl totiž dostal ze dne na den výpověď, vrátil telefon, auto, klíče od firmy a šel domů pomalu s brekem a snad prý i s dluhem. O Minaříkovi nevím. Malypetr je tam dodnes. Prý měl dostat z toho něco kolem dvou M, neošetřil si to, a dnes dělá poskoka tomu Slovákovi a doufá, že ten mu alespoň zlikviduje jakousi směnku, aby z toho odešel s nulou...

kubah - Profil | St 14.12.2011 18:22:25

Od Semy jsem před čtyřmi lety koupil první feeder, Z-force.

Po 4 letech chytání pořád výborný prut, koupený do 1500Kč - neměl žádnou konkurenci v té ceně.

Ivo - Profil | Čt 19.4.2012 8:38:46

Anýzový dědek >> o tvém problému s hlásičem Sema jsem mluvil s majitelem firmy Eger fish. Pokud bys s reklamací neuspěl u svého prodejce ,tak napiš na : info@egerfish.cz
Pokusí se tvůj problém vyřešit.

RamonRamone - Profil | Čt 19.4.2012 8:14:03

Bol som v čera u nas v Tescu,pomotať sa a čo nevidim,znovu otvoreny rybarsky kutik a všetko tovar od Semy,hačiky,obratliky a ina bižuteria,podberaky sietky ,spletane šnurky a ceny za par centou ,alebo eur čisty vypredaj ,pre privlačiarov blinkre,twistre a ine užitočne veci fakt za bagatel

Jarda Š. - Profil | St 18.4.2012 23:42:37

meteor >> Ano, pokud je reklamace oprávněná a prodejce nemůže zajistit záruční opravu ani výměnu výrobku, je povinen vrátit peníze, a to buď plnou kupní cenu (když výrobek je kvůli reklamované vadě nepoužitelný) nebo část (jde-li o vadu tzv. kosmetickou, která nebrání výrobek používat k účelu, ke kterému je určen).

rover - Profil | St 18.4.2012 16:21:22

Pvl >> Víš jak je to s tím myšlením, ...je potřeba to vědět :-)

DAVISS - Profil | Čt 15.3.2012 14:51:43

Ivo >> nejenom začátky, boj je to každej den ....

prut - Profil | St 22.2.2012 14:10:28

mates202 >> Pokud jsi to koupil někde v obchodě tak tě nemusí vůbec zajímat že firma krachla reklamaci uplatníš u prodejce. Jestli si to koupil přímo od Semy tak máš smůlu.

Fishky - Profil | St 22.2.2012 9:55:49

Ivo >> možné je všechno, část sortimentu by dokázali opravit sami, část by se opravila na zakázku jinde, reklama by to byla pro novou firmu velká a důvěru by si získali u zákazníků rychle, ale šikovně spíchnutá reklama by měla +/- stejný efekt za menší love, takže by to jen postrádalo "důvod", či prostě logiku, ale možné by to bylo.

rover - Profil | St 22.2.2012 9:55:20

Ivo >> Před týdnem jsem se potkal s jejich rozvozcem, ten to víceméně potvrdil, resp. to řekl i na prodejně, ...jsem na to také zvědavý, jestli to zafunguje ...?

rover - Profil | St 22.2.2012 9:37:51

F16 >> Dle slov "nástupnické " FY se reklamace řešit budou přes ní, prý problém nevidí ...

KanalK1 - Profil | Út 7.2.2012 19:49:02

Paulus >> Průserem to smrdí maximálně pro ty, kdo v levotách jeli, a těch mi líto nebude. Dnes už ví i bývalí majitelé Semy, jak to u nich ve firmě chodilo, ale už s tím nic neudělají..Semy škoda, měla některé věci velice pěkné a za dobré ceny...

Mirek.V. - Profil | Út 7.2.2012 11:45:31

Jarda Š. >> :-))) kruci jeste aby se za panem Egertem skryval znamy Juo Ti Ping:-)))))

Ivo - Profil | Út 7.2.2012 11:32:36

KanalK1 >> více méně souhlas. Snad jen malá technická - EGER je staročeský (současně i německý) název pro řeku Ohři. Čili název firmy - Eger fish - nevychází z příjmení člověka, ale z ekvivalentu názvu řeky Ohře.

elhierro - Profil | Út 7.2.2012 7:00:17

KanalK1 >> Konečně někdo napsal kus pravdy, lépe řečeno fakta.

KanalK1 - Profil | Po 6.2.2012 23:13:26

Valda >> Narozdíl od Tebe znám pozadí velmi dobře a přímo od těch, kteří u celé změny byli. Blbosti tu meleš pouze Ty. Sema před sebou valila obrovské dluhy a břemeno neplatičů z řad obchodníků, a stačily dva špatné roky za sebou, a bylo vymalováno. Prodej proběhl za oddlužení firmy, a majitelé odešli s nulou a téměř s brekem, a to všichni tři. Nový majitel koupil firmu s cílem ve finále z toho něco podojit, nechal se slyšet, že chce mít zisk alespoň 5 M. S rybařinou opravdu nemá společného nic.
Jeden z bývalých spolumajitelů VS je v důchodu, druhý ZM na pracáku a kromě toho ještě něco dělá pro nového majitele, a třetí PM se pokouší rozjet novou značku Egerfish, spolu s dlouholetým cesťákem Semy KR, bývalým import managerem Semy TA, a financuje jim to jakýsi Eger/Egert?, co kdysi dělal také v Semě, a dnes má velkoobchod se sportem a valí věci do Tesco HM a asi i jinam.

: vydrák - Profil | Ne 5.2.2012 18:05:50

Prej Semu položilo tohle :-)) : http://rollo.sema.cz/cz/

numen - Profil | So 4.2.2012 20:24:59

Valda >> to co píššeš jsou jen řeči. Škoda že je zakázané zveřejňování soukromých zpráv. On totiž je spokojenej jen jeden ten největší spolumajitel . ostatní moc né,jeden je v součastnosti na pracáku a dosti nadává. Chce zkusit založit novou Semu. Jinak stroje jsou již údajně mimo hranice na Slovensku. Způsov vypovědi zaměstnancům ,položte tady mobil,klíče od služebního auta a běžte Fa zavírám. Obchoďákům nenechal nový majitel vypravit ani poslední objednávky a drsně je vykopl... . Většina vyrobeného materiálu je taky již momi ČR. Tak jsem zvědav z čeho ty opravy budou dělat!

romario.lt - Profil | So 4.2.2012 16:25:20

Valda >>
Máš naprostou pravdu. Prodejce musí reklamaci přijmout a ve stanovené lhůtě vyřídit. Vyřízením reklamace se rozumí : výměna zboží, výměna zboží za jiné, oprava zboží, vrácení peněz, ale i zamítnutí reklamace se zdůvodněním. Ne každá reklamace je totiž oprávněná. Další postup je dán jasně zákonem. V případě problémů se obraťte bez ostychu na ČOI.

Pokud prodejce ve stanovené lhůtě reklamaci nevyřídí, je automaticky považována za oprávněnou, zákazník si většinou nechá vrátit peníze, popřípadě odnese zboží nové.

Chlapi, nenechte se odbýt, i dvě stovky jsou koruny.............

Valda - Profil | So 4.2.2012 13:10:10

mimisek -každý prodejce jakékoliv značky je povinen přijat reklamované zboží i kdyby měl vracet peníze ze svého bohužel to je riziko podnikání ať uzná reklamaci či nikoli jde to vždy z jeho kapsy když je tedy reklamace oprávněná

Ivo - Profil | Pá 3.2.2012 22:52:00

meteor >> jen pro tvojí informaci - Sema žádného marketingového poradce neměla . O věcech spojených s marketingem firmy rozhodovalo vedení - čili přímo majitelé.

rover - Profil | Pá 3.2.2012 15:55:25

Fishky >> Ono taky udělat kvalitní tunel, není jen tak, na to už musí být "hlava" :-)

Dave> - Profil | Pá 3.2.2012 15:04:35

meteor >> Já nevyzkoušel jen jednu firmu, to si asi blbě pochopil.Ja napsal že pro mě nejvíce vyhovuje JRC, a pak jsou ještě firmy jako je Chub,Fox,Korda,Nash,Gardner,Shimano,Okuma,Carp System,Diem,DOC,Nikl,Jet Fish,Tnt,atd....Jinak máš určitě pravdu, že skoro všechno je vyrobeno v Číně, ale záleží na každé firmě jak si to pohlídá.

Bobertik - Profil | Pá 3.2.2012 14:02:48

Dave≻ >> >Dave - 3.2.2012 13:25:42 >> prostě ti to nevyhovovalo, to už jsi řekl a nevím proč máš potřebu tady ještě něco vymýšlet, jdi si do klubu přátel JRC

nofish - Profil | Pá 3.2.2012 13:05:09

Dave≻ >> >Dave - 3.2.2012 12:53:08 >> podle jednoho zboží a to kdoví jaké jsi měl, se moc soudit nedá. Že ti to nedoporučili kamarádi nic neznamená :-)
Máš svou oblíbenou značku a nikdo ti to nebere. Já jen že třeba já žádnou oblíbenou značku nemám. Kupuju cokoli co je dostatečně kvalitní a má slušnou cenu. A tohle sema u většiny věcí splňuje. Nejsem sám kdo má i od téhle značky nějaké věci (nemyslím jen balíček obratlíků) a je s nimi spokojen.

Mrknato - Profil | Pá 3.2.2012 12:12:05

A co třeba LK Boys? Teď mají akci, expandujou...... Mohlo to být načasovaný.... přes info Liškaboys. Co vy na to boys?

Kamy - Profil | Pá 16.12.2011 16:21:21

Fishky >> Ano. To je plně v pravomoci prodejce.

Kamy - Profil | Pá 16.12.2011 15:33:45

Pro všechny kdo tu řešili reklamace a bojí se, že v případě krachu firmy se nedomůžou. Veškeré reklamace padají na účet prodávajícího a je jeho problém, jak to bude řešit dál. Pokud není prodávající přímo zkrachovalá firma, tak je to jednoduché.

Postup je následující.
Pokud mám koupený výrobek a něco se pokazí, odnesu ho (zašlu) na místo kde jsem ho koupil. Prodávající reklamaci MUSÍ přijmout. Poté (klidně druhý den) rozhodne zda je a nebo není oprávněná. V případě zamítnutí (nemusí udávat zákazníkovi žádný důvod) mám jedinou možnost a tou je znalecký posudek a potom občanskoprávní spor u soudu. Žádná jiná instituce nemá právo do tohoto sporu zasahovat.

Takto je to dle našich předpisů postavené. Málo kdo si to uvědomuje, ale jako zákazník jsem na tom, vzhledem k vymahatelnosti práva u soudu, dost blbě.

pikoklik - Profil | Pá 16.12.2011 15:18:24

M_D >> ano máš pravdu - riskaři jsou zmetci co nemaj co na práci a pořád chtějí něco vysvětlit. ale dají se ošulit a výsledky upravit.

Dring - Profil | Pá 16.12.2011 15:18:06

Fishky >> ty voe když vidím kolik toho tady nakafráš za den, tak si dokážu tvoji produktivitu v bance představit ;-)))

pikoklik - Profil | Pá 16.12.2011 15:17:10

nevím proč je kolem toho takovej rozruch. denně krachuje desítky firem. sema je jen jedna z nich. nikdo kromě auditorů a vlastníků popř. fin. úřadu neví proč vlastně firma skončila. pokud ji nekdo koupil tak určitě ne za účelem ji vzkřísit. to by stálo hodně peněz. spíše za účel ji dovézt do likvidace a vyvézt z ní co se dá pro svůj prospěch. banky zamáčknou slzu a udělají opravnou položku. dle mých osobních zkušeností jim to ani tolik nevadí. mají určté procento tzv přirozenou ztrátovitost obchodů. takže na to m vydělají ti co nezaplatili své závazky ten co šikovně vyvede majetek z firmy před vypsáním konkurzu. prodělají banky (což mi nevadí) a pak věřitelé z obchodního styku. riziko podnikání

plavan - Profil | Pá 16.12.2011 13:39:16

pepa-č >> aby to prodal, než se rozkřikne, že není zajištěn servis ?

M_D - Profil | Pá 16.12.2011 13:30:58

Btw. někdo tady psal, že tu firmu koupil nějaký mrchožrout, a že na tom plánuje vydělat 5 mega. To je pravděpodobné, Sema má movitý i nemovitý majetek, nerozdělený zisk, nějaké likvidní pohledávky, zásoby zboží. Těch 5 mega bych viděl jako minimální zisk, spíše to bude více.

M_D - Profil | Pá 16.12.2011 13:24:45

SEMA Lenešice podle poslední dohledatelné účetní závěrky - za rok 2008 - měla 25 mega úvěrů, 25 mega v zásobách. Cca 9 mega v pohledávkách, na které tvořila opravné položky, což znamená že jim neplatili. Ovšem na vykázanou přidanou hodnotu bych řekl, že měli poněkud přetuněné platy řidicích pracovníků a některé další nákladové položky. Dlohodobě to nemohli ustát, pokud by dramaticky nesnížili fixní náklady , nebo nezvýšili obrat.

Mike - Profil | Pá 16.12.2011 13:05:46

Neúspěšné firmy krachují. Nové firmy zase vznikají. Normální věc. Sema mi chybět nebude.

Ziltoid - Profil | Pá 16.12.2011 12:01:58

tuzemak >> milý Janku tuzemáku. To co jsi napsal asi nemyslíš vážně. To že pánové Semrád a Malypetr prokoučovali svou vlastní firmu není opravdu vina našich "milých" nenažraných zákonodárců. Láska k rybařině a vedení firmy spolu totiž vůbec nesouvisí. Když neumíš chytat ryby, tak při nejhorším ho*no chytneš. Ale když neumíš počítat a velet, tak nemůžeš podnikat. A nebo dopadneš tak jako oni.

Venca888 - Profil | Pá 16.12.2011 10:34:17

pikoklik >> v zásadě ta válka v Lybii, zabití Kadáfího a ekonomický problémy EU... to všechno bylo jen logickym vyústěnim ekonomickejch problémů firmy SEMA... Kdo trochu sleduje zahraniční politku a kapitálový trhy, tomu to musí bejt jasný...

arnošt - Profil | Čt 15.12.2011 22:20:06

V každém případě hezkých pár lidí přišlo o práci,což nejsou žádné dobré zprávy.Ale bohužel,tohle se děje.Já můžu hodnotit jen jako zákazník a je fakt,že věci,které mi od nich přišly do ruky,velkou kvalitu neměly.Pamatuju se třeba před nějakým rokem třeba na podběrák,který mě vysloveně zklamal.Ale bivaky,co vím,byly zase kvalitní...

Jarda Š. - Profil | Čt 15.12.2011 20:02:38

tuzemak >> Ono to není ani tak v tom, že by zákony byly špatné, jako v tom, že se nedodržují a "velké ryby" ani není schopna zkorumpovaná státní moc k jejich dodržování přinutit.

fotojakes - Profil | Čt 15.12.2011 19:30:31

tuzemak >> Je třeba si uvědomit, že naše politická elita je jen odrazem celé naší společnosti a nic se nezmění, dokud se nezměníme my sami. Můžeš měnit politiky jak chceš, ale bude to stále jen a jen horší, dokud se nezmění většina z nás a nezačne se chovat podle jiných hodnot. Jako národ jsme hrozně zpohodlněli a zažili si heslo „kdo nekrade okrádá rodinu“, tak se nemůžeš divit, že politici nic nedělají, se vším vychcávají a kradou jak to jen jde.

Rozhodně je to běh na dlouhou trať, ale jednou se s tím začít musí.

Je to mimo téma, ale musel jsem to napsat.

Martin M. - Profil | Čt 15.12.2011 19:11:38

tuzemak >> spise sis jen potreboval zanadavat na vladu ;-)

Martin M. - Profil | Čt 15.12.2011 18:59:30

tuzemak >> a co by se komu melo stat? A s tou vladou jsem to stejne nepochopil, resp. nemam zadne informace, ze by za koncem znacky Sema mely byt nejake politicke nebo alespon byrokraticke duvody.

misak - Profil | Čt 15.12.2011 18:30:33

c.smrt >> v Rybáčku znám jednoho "šefa" a nedivím se že to skončilo. Totální id.ot, nespolehlivej člověk, zadlužený kam se podíval.

tuzemak - Profil | Čt 15.12.2011 18:24:51

meteor >> hmm trocha pravdy máš,jen bych řekl,že u nás,v ČR je těch zlodějů už nějak mnoho,Sema je jen kapka v mořu,a nikomu se nic nestane,jen se firma kterou někdo budoval x let ztratí z mapy....

tuzemak - Profil | Čt 15.12.2011 17:50:24

MOBIDIK >> jenže řešit ty naše pohlaváry bedeme muset,jináč nám tu nic nezůstane a oni sou schopni znás zedřít kůži za živa....

tuzemak - Profil | Čt 15.12.2011 17:48:53

Martin M. >> proč do toho pletu vládu?Martine ta naše vláda,spíše bych řekl banda zlodějů má na svědomí kdejaký tunel co se u nás stane,ona vymýšlí zákony,ona je zodpovědná za vše co se tu děje,bohužel nic pozitivního poslední dobou neodsouhlasili,kdejaký paskvil schválí,ještě se ptáš proč sem pletu vládu???

Vincent Vega - Profil | Čt 15.12.2011 12:58:50

když sem se konečně rozhoupal že si pořídim feeder(semu zrovna) poslal obědnávku,čekám čekám a po týdnu telefon že e-shop rozvázal se Semou spolupráci(že jim to tam nikdo nezvedá apod.).... je to škoda... a ten faul na zaměstnance je teda prvotřídní k..várna!!!!

Lee-Haney - Profil | St 14.12.2011 21:14:10

mannice >> V čechách se totiž vyplatí jen krást,ale to se ví už nějakých 20 let .

nofish - Profil | St 14.12.2011 20:58:00

Martin M. >> sorry že ti do toho vstupuju, ale osobně znám člověka který je jakýsí odborník z autoškol. Účastnil se také projednáván nějakých zákonů. Dle vyprávění je v našem parlamentu běžné prosazování zájmů soukromých subjetů při tvorbě zákonů. Říká se tomu lobby. Pak se v tomhle státě nejde divit ničemu, neboť většinou není nic jen tak jak to vypadá..... Bohužel nevěřím tomu, že se to ještě někdy srovná, je to povahou národa. Nakrást si a nemít nikdy dost, poslat do kytek firmu kvůli pozemkům se kterými mmám plány i to že člověk kterému zkrachuj e jedna firma, může včas bez problémů založit jinou, převést majetek a jede na novo......

tuzemak - Profil | St 14.12.2011 20:49:41

MOBIDIK >>vidíš to,a takový bordel se může stát jen u nás,a vláda drží hubu,jeden tunel či více tunelů,že se zadlužujem jim je šuma fuk,oni mají dost nakradenýho kuwáá,obyčejný lid může pozdechat třeba....

maskacovy-lovec - Profil | St 14.12.2011 18:31:39

nofish >> měl jsem od nich naviják SEMA - THERAPY CARP 1280 cena byla kolem 3tisíc za kus a po necelém půl roku odešly u obou navijáků brzdy.. kdyby se to stalo u jednoho beru to někde se stala chyba, ale u obou stejný problém? reklamaci mi uznali a vrátili peníze, ale do semy už bych nikdy nešel