- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Kdo z vás je tady řezník?
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
54x v oblíbených a 19x v ignorovaných.
Starc55 - Profil | Čt 2.10.2014 19:39:47
p.lorenc - Profil | Po 22.12.2014 8:35:17
otoš - Profil | Ne 15.6.2014 9:48:02
PS.: králík na zelenině - dobrá dieta....
PYTLAKS - Profil | So 27.1.2024 16:49:35
Calex - Profil | Pá 5.12.2014 16:18:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Buffalo1969 - Profil | So 26.7.2014 16:28:25
Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 5:40:35
Pro objasnění. Byly doby, kdy se bral a stál jako hovězí přední 22 Kčs. Zákazníci ho kupovali na polévku až poté, kdy v Řeznictví již nebylo Hovězí žebro nebo hrudí. No a protože roštěná, svíčková a Hovězí zadní není přímoúměrné kapse většiny národa, dělají se bifteky i z pupku. Ovšem s honosnějším názvem.
Chosé 2 - Profil | Pá 13.6.2014 14:46:32
Z pohledu profesionála"děs a hrůza". Dotyčný tam rychle pohybuje nožem, ale maso je pořezané,(viz. vepř. pečeně), zůstává mu maso u sádla s kůží a moc masa u kostí.Prase bylo špatně vykolené tzn., že tam byla vidět sražená krev na špičkách u bůčku a vyřízlých plicích se srdcem. Ten sekáček roztříštil kosti. Neviděl jsem, že by oddělil žluč po vyndání jater.Dle toho dalšího prasete v záběru ležícím jak prkno , (natažené nohy)musely zvířata před smrtí dost trpět.
Mezi řezníky se těmto způsobům v žargonu říkávalo " ševcovina". Mě to spíše připomínalo porážku, včetně bourání masa v Rómské komunitě.
Podíval jsem se v letu na nějaká videa netu.Co se týká podobného tématu toho moc není.
http://www.profi-noze.cz/cti/18/prakticka-ukazka-kosteni-masa/
Sven - Profil | Čt 12.6.2014 20:39:41
Do slova a do písmene vytunelovaná bible každého svépomocného řezníka, samouka
- brožura SZN - Domácí zabijačka - Josef Půhoný a kolektiv.
Rok vydání 1988
MC 19,- Kčs, tehdy krytých zlatem a dalšími aktivy Státní banky československé ...
p.lorenc - Profil | So 27.1.2024 22:59:44
Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 14:34:36
V guláši a rajský je to teda úplně jedno 😆
Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 14:31:51
U pavučinky se modlím jestli na jatkách něco neposrali a vyndavam ji až při bourání
exori - Profil | So 30.1.2016 0:57:09
PYTLAKS - Profil | Ne 21.12.2014 18:08:14
Káceč - Profil | Pá 13.6.2014 21:49:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
nofish - Profil | Ne 18.8.2013 15:32:12
http://ossis.kat.cz/cmv.htm
http://www.technicke-normy-csn.cz/technicke-normy/vyrobky-potravinarskeho-prumyslu-57/maso-a-masne-vyrobky-5760
edit: http://ossis.kat.cz/ossis.htm
Maxi Sob - Profil | St 31.7.2013 19:16:03
.
PYTLAKS - Profil | Ne 28.1.2024 18:44:42
retrívr - Profil | So 13.2.2021 19:55:17
PYTLAKS - Profil | Ne 31.1.2016 9:40:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Calex - Profil | Ne 21.12.2014 17:45:07
p.lorenc - Profil | Čt 18.12.2014 18:30:31
Calex - Profil | Čt 4.12.2014 15:58:27
Janku - Profil | Pá 3.10.2014 21:17:12
Starc55 - Profil | Pá 3.10.2014 13:16:14
p.lorenc - Profil | Út 23.9.2014 21:34:48
Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 9:59:50
PYTLAKS - Profil | Ne 15.6.2014 9:51:44
S&F - pescador - Profil | Ne 15.6.2014 6:53:50
bývala "odpadem" .... pouze ale do té doby něž to někodo povýšil na pochutinu.
Na druhou starnu vám takřka každý veterinář řekne,že křídla by nejedl ani náhodou. Důvodem je
očkování které se aplikuje právě do této "pochutiny".
Káceč - Profil | Čt 12.6.2014 23:59:21
Casio - Profil | Čt 12.6.2014 20:44:47
nofish - Profil | Ne 18.8.2013 15:39:17
Kontakt na vydavatele tam máš, zbytek je na tobě :-)
edit: http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/2048-ceske-masne-vyrobky.html ještě tohle jsem zkusil a už na to kašlu.
Čtenáři této diskuse také sledují
Udírny a uzení48965
Fóry57623
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5414
Rybářsko-houbařské jádro .-)41117
Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo35153
Gastronomická katastrofa aneb, jak vařím já.118709
Zahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro18246
Grilování ryb a jiného masa na roštu1164
Rybář i myslivec6900
Kutilské jádro MRKu4313
Kde to žije - všechna témata
20:52Satira pro všechny 13
20:49Příprava partiklu - jednoduše z jednoho hrnce. (Video) 19
20:42Petice pro zrušení muskařských závodu! 31
20:40Sháním horní díl od prutu delphin etna 3,6m 3dily 6
20:05Český navod na echolot Lowrance x125 17
17:56Těžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 32
17:30Položená, navazec s olovem, prosím o radu 10
17:25Pivo- craft beer 504
17:17HALDORÁDO - kompletný sortiment . 25
15:56Lipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 57
15:36Ivanovický potok 1 (Revír) 731
15:06Můžu chytat menší sumce na 30cm karase? 12
13:35Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači (Bleskovka) 71
13:21Má smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 14
12:14Čeřen (starý) průměr kulatiny ? 34
Co je nového - všeobecné
PoBleskovka: Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači
PáBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Rybářské brolly FOX R-Series Brolly System s odolnou deštníkovou konstrukcí, nepromokavým pláštěm s vodním sloupcem 10000 mm, podlážkou, variabilním Infill předním panelem se 3 variantami použití a 4 bouřkovými tyčemi.
Za 13.500 Kč
Zcela nový HOOK Reveal poskytuje silný výkon s osvědčenými nástroji pro vyhledávání ryb, včetně automatického ladění sonaru, SideScan * a DownScan Imaging ™ a nyní nově i FishReveal ™.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...