Kdo z vás je tady řezník?

Moc to sem nepatří,ale řeší se tady často jiný blbosti.Asi založíme club Řezníků a uzenářů.Tak kdo z vás je,byl,nebo hodlá se stát řezníkem? (mám na mysli zaměstnání) nevhodné okamžitě mažu !!!
Autor diskuse: exori - Profil , 7.2.2010 všeobecné - domací dílna

Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 7:34:16

PYTLAKS >> grilovací sezóna začala nevím co dřív 😁

Starc55 - Profil | Čt 2.10.2014 19:39:47

Profi řezníci naložili, my jsme to přivedli do silně jedlého stavu. K tomu mimo bežných příloh se točil Gambrinus 12-tka.

PYTLAKS - Profil | Čt 2.6.2022 6:43:55

Aj v teple se dá

p.lorenc - Profil | Ne 19.12.2021 11:05:37

...

Reznik76 - Profil | So 29.1.2022 9:53:18

Já jsem na hovězí odborník 😁 máte štěstí že jdu zrovna kolem 😁

PYTLAKS - Profil | So 29.1.2022 9:41:05

Noční šichta

p.lorenc - Profil | So 28.11.2015 20:08:58

Ale hovno :-D

p.lorenc - Profil | So 28.11.2015 20:05:33

🍺:-)

p.lorenc - Profil | Po 22.12.2014 8:35:17

Tož něco jsem nafotil a ostatní blejsknu dneska. Od 4 vzhůru a v 8 večer jsme končili |-O servanej jak sfiň...

PYTLAKS - Profil | Pá 28.11.2014 11:57:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

za chvílu vánoce a tu to nějak nejede:-)

PYTLAKS - Profil | Pá 3.10.2014 23:37:18

já dnes kančí klobásy.-)

PYTLAKS - Profil | Ne 28.9.2014 11:03:04

tož při uzení jsem udělal aj kolénko v aspiku.-))

otoš - Profil | Ne 15.6.2014 9:48:02

Chosé 2 >> ...ale čím jsem starší a přibírám i ,,z vody", tak vyhledávám lehčí maso...králík a krůta je taky fajn ,,bufet"...
PS.: králík na zelenině - dobrá dieta....

p.lorenc - Profil | Čt 12.6.2014 21:45:02

Sice nejsem vyučen reznikem, ale podedil jsem to:-) přidávám k oblíbeným.

PYTLAKS - Profil | So 13.2.2021 10:35:20

Jedna bábovka

exori - Profil | Čt 18.2.2016 21:28:42

PYTLAKS >> a ted já 😀😀😀

Calex - Profil | St 24.12.2014 20:51:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar, hezký, voňavý, chutný vánoce a celý nový rok 2015.........

PYTLAKS - Profil | Čt 2.10.2014 14:35:54

kančí paštika:-)

PYTLAKS - Profil | So 26.7.2014 13:57:25

Starc55 >> řez.-)

PYTLAKS - Profil | So 27.1.2024 16:49:35

p.lorenc >> vracíme se zpět v čase,ikdyž sů obchody plné všeho možného,tak lidi se zase vracajů k chovu a pěstování

PYTLAKS - Profil | Pá 28.1.2022 21:54:14

Petr64 >> si piš,bolelíz jak noha😆

PYTLAKS - Profil | Pá 28.1.2022 19:48:09

Nikdo neřezničí?

p.lorenc - Profil | Po 9.11.2015 0:11:33

Pár pitomců se najde :-)

PYTLAKS - Profil | Ne 21.12.2014 18:36:36

Calex >> jo z obory,daněk úplně čistý bez tuku a daněla zasádlená,jsem ještě neviděl:-(

PYTLAKS - Profil | Ne 15.6.2014 9:31:27

otoš >> to ne,já bych ho raději upekl nebo vyudil:-))

Casio - Profil | Čt 12.6.2014 21:37:08

Sven >> tak jsem konečně rozchodil ZPS :-)

pista85 - Profil | Ne 18.8.2013 20:15:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

taky sem si hrál :-D

Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 10:48:15

PYTLAKS >> většinou se to nikam nedostane 😆 a skončí to jako ořezy v mlejnku stejně jako tohle

PYTLAKS - Profil | Pá 1.7.2016 13:44:10

furt nikdo nic?.-)bylo toho ovařeného hafo:-)

PYTLAKS - Profil | St 27.1.2016 23:59:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kosa jak z nosa a tu se nemaká:-)

PYTLAKS - Profil | Po 9.11.2015 0:08:44

nikdo neřezničí?:-)

PYTLAKS - Profil | Ne 18.10.2015 17:21:54

tláča,jitrnicový a jelitový prejt

p.lorenc - Profil | Út 23.12.2014 8:55:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ufff:-)))))

Calex - Profil | Pá 5.12.2014 16:18:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> zdar, telecí hrudí, trocha housky......nesrovnatelný s kupovanou. Cena je ale taky nesrovnatelná. Dalo by se to trochu ,,nastavit,, ale proč.

Calex - Profil | Ne 30.11.2014 10:56:52

Zdar lovci, televize fůlhádé............obraz chvilku po puštění, pak už sem to nefotil.....

PYTLAKS - Profil | Po 6.10.2014 10:26:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Starc55 >> tak:-)

PYTLAKS - Profil | St 24.9.2014 17:36:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.lorenc >> domovina je domovina:-))

p.lorenc - Profil | Út 23.9.2014 19:36:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě tlačenka

p.lorenc - Profil | Út 23.9.2014 19:35:10

PYTLAKS >> nějaký ilustrační foto aby řeč nestála.

Buffalo1969 - Profil | So 26.7.2014 16:28:25

mladé přijel z tábora a má pré hlad jak sviňa. Tak je lehká svačinka.....gulášovka a lívance......smrtící kombinace....:-)))

PYTLAKS - Profil | Pá 25.7.2014 23:54:04

hokus,pokus:-)

PYTLAKS - Profil | Ne 6.7.2014 17:04:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

není nad domovinu a na makra se vys,rat.-)

Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 5:40:35

mannnik >> Flank steak nyní, jsou různé kuchyňské úpravy z Hovězího pupku.
Pro objasnění. Byly doby, kdy se bral a stál jako hovězí přední 22 Kčs. Zákazníci ho kupovali na polévku až poté, kdy v Řeznictví již nebylo Hovězí žebro nebo hrudí. No a protože roštěná, svíčková a Hovězí zadní není přímoúměrné kapse většiny národa, dělají se bifteky i z pupku. Ovšem s honosnějším názvem.

masař00 - Profil | So 14.6.2014 23:28:49

jeden luxusní mladík 27 kg. koupen ve čtvrtek 12. 6.

Chosé 2 - Profil | Pá 13.6.2014 14:46:32

Z pohledu profesního laika to vložené video kolegy Svena vypadá zřejmě dle vašich vyjádření zde dost dobře.
Z pohledu profesionála"děs a hrůza". Dotyčný tam rychle pohybuje nožem, ale maso je pořezané,(viz. vepř. pečeně), zůstává mu maso u sádla s kůží a moc masa u kostí.Prase bylo špatně vykolené tzn., že tam byla vidět sražená krev na špičkách u bůčku a vyřízlých plicích se srdcem. Ten sekáček roztříštil kosti. Neviděl jsem, že by oddělil žluč po vyndání jater.Dle toho dalšího prasete v záběru ležícím jak prkno , (natažené nohy)musely zvířata před smrtí dost trpět.
Mezi řezníky se těmto způsobům v žargonu říkávalo " ševcovina". Mě to spíše připomínalo porážku, včetně bourání masa v Rómské komunitě.
Podíval jsem se v letu na nějaká videa netu.Co se týká podobného tématu toho moc není.
http://www.profi-noze.cz/cti/18/prakticka-ukazka-ko​steni-masa/

Sven - Profil | Čt 12.6.2014 21:14:19

Casio >> no naštěstí mám i foťák :-)

Sven - Profil | Čt 12.6.2014 20:39:41

Casio >> zajímavý web :-)))
Do slova a do písmene vytunelovaná bible každého svépomocného řezníka, samouka
- brožura SZN - Domácí zabijačka - Josef Půhoný a kolektiv.
Rok vydání 1988
MC 19,- Kčs, tehdy krytých zlatem a dalšími aktivy Státní banky československé ...

atawa - Profil | Ne 18.8.2013 17:43:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

....

atawa - Profil | Ne 18.8.2013 17:42:18

...

atawa - Profil | Ne 18.8.2013 17:41:03

Řezník nejsem ,ale zabijačku a řezničinu to miluju.Foto jako důkaz

p.lorenc - Profil | So 27.1.2024 22:59:44

PYTLAKS >> jednou bude jakékoliv řemeslo opravdový zlatý důl 😉

Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 14:34:36

Kruan >> chuťově nejlepší je kráva, pak jalovice s volem a nakonec ten bejk
V guláši a rajský je to teda úplně jedno 😆

Reznik76 - Profil | Čt 2.6.2022 14:31:51

PYTLAKS >> tu oponku musím vákuovat protože by z ní byl po třech tejdnech jen vysušeného kousek k ničemu
U pavučinky se modlím jestli na jatkách něco neposrali a vyndavam ji až při bourání

1568 - Profil | So 29.1.2022 8:20:34

Řezník sice nejsem,....

PYTLAKS - Profil | Ne 28.1.2018 12:39:44

nikdo nic?.-)

p.lorenc - Profil | So 29.10.2016 14:31:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aby bylo na čem dělat šnicl. ;-)

exori - Profil | So 30.1.2016 0:57:09

PYTLAKS >> no maka ,jen není čas se predvadet, první z práce a o víkendu doma drstková pastika a sekaná :-)))

PYTLAKS - Profil | Pá 16.10.2015 1:03:34

tož chlapi,už je čas:-)

PYTLAKS - Profil | St 1.7.2015 23:40:36

to se tu neřezničí?.-))

PYTLAKS - Profil | Ne 21.12.2014 18:08:14

Calex >> já dnes od rána na nohách:-((dva daňky zpracované,teď vymíšaná první várka na klobásy,cca 20kg,nacpat do střev a ještě raz tak:-),pak naložit kuřecí stehna-no,den je krátký.-)

p.lorenc - Profil | Po 8.12.2014 12:45:59

Foto ilustrační :-( ale 🕒 dělají tik tak..... 20tého ňam..;-)

PYTLAKS - Profil | Po 25.8.2014 12:20:00

nějak to tu umřelo:-)

PYTLAKS - Profil | So 5.7.2014 19:58:44

tady je něco spešl:-(((

PYTLAKS - Profil | So 5.7.2014 17:46:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

z koloucha,pak ze srnca a vepř

Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 10:02:41

otoš >> Tak hezký den :-)

Káceč - Profil | Pá 13.6.2014 21:49:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řezník nebo pekař, obojí musí člověka bavit a dělat to s láskou. http://www.wimp.com/breadmaker/

PYTLAKS - Profil | Pá 16.8.2013 8:44:42

nejsem řezník,ale dost věcí si udělám sám

Maxi Sob - Profil | St 31.7.2013 19:16:03

exori >> Sice nejsem řezník ale maso mám ráth a tenhle maďar je taky docela fofrník
.

exori - Profil | Pá 4.5.2012 21:53:06


PYTLAKS - Profil | Ne 28.1.2024 18:44:42

p.lorenc >>včil už začíná být po řemeslníkách hlad,kámoš do hospody už půl roku nemože sehnat servírku nebo kuchařa

PYTLAKS - Profil | So 29.1.2022 8:11:07

RAJA >> panenská sekaná

Charley7 - Profil | Pá 28.1.2022 21:39:31

Petr64 >> možná nové nutrigo😄

retrívr - Profil | So 13.2.2021 19:55:17

exori - >> Zvolil jsi velmi aktuální ale velmi těžkou otázku. Dle mne denně přibývá řezníků amatérů a to velmi dobrých. Řezníkem se ale učí asi dva lidi v kraji. A možná přeháním.

PYTLAKS - Profil | So 2.9.2017 11:52:18

včera v muzeu,doma bych ho uživil:-))

PYTLAKS - Profil | Ne 31.1.2016 9:40:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

exori >> já tu kožu nechávám na bůčku.-)pak ju zcucnu jak slimáka.-)

exori - Profil | Ne 31.1.2016 9:14:24

A ještě vepřovky.

Calex - Profil | Ne 21.12.2014 17:45:07

PYTLAKS >> Takže buchta do étrnic upečená...Ze 2kg musí stačit....Dává se tak 1/3.....budou hold lepší...zejtra kroupy.

p.lorenc - Profil | Čt 18.12.2014 18:30:31

Buffalo1969 >> :-) přijeď vovaru a dalších laskomin bude dost:-))))

Calex - Profil | Čt 4.12.2014 15:58:27

PYTLAKS >>Zdar, tak jo, chlapi dík. Hodím na jatka nějaký petky a fláknu je na mrazák....Jinak sem si dnes udělal radost, za pár korun to myslím službu udělá, cpát rukama to zatím neumím.L.

Janku - Profil | Pá 3.10.2014 21:17:12

Starc55 >> Máš to moc pěkně nafocené. Líbí se mi celé foto i stím pozadím.S velkou chutí bych si tu akci zopakoval znovu.

Starc55 - Profil | Pá 3.10.2014 13:16:14

p.lorenc >> Taky jsme si to vzájemně pochválili. A díky za pochvalu. Od znalců to potěší víc, protože ví, o čem mluví.

p.lorenc - Profil | Út 23.9.2014 21:34:48

psí dědek >> jelítko a jitrničku jsem měl v neděli k večeři, sem se přežlal až mi bylo krásně.-))))))

Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 9:59:50

otoš >> Tedy...ty mi dáváš, však řezníci jsou na sladký :-o))

otoš - Profil | Ne 15.6.2014 9:56:13

Chosé 2 >> ...:-))...

PYTLAKS - Profil | Ne 15.6.2014 9:51:44

Starc55 >> já mám rád jen křenovku,kopr a rajče sice taky občas dám,ale málo,z kližky udělej třeba šašlik:-))

Chosé 2 - Profil | Ne 15.6.2014 9:44:35

otoš >> Ha, výměnný obchod :-o))

PYTLAKS - Profil | Ne 15.6.2014 9:20:15

otoš >> na guláš je nejlepší zvěřina.-))

PYTLAKS - Profil | Ne 15.6.2014 9:13:25

Starc55 >> uvař ju na rajsků:-))

S&F - pescador - Profil | Ne 15.6.2014 6:53:50

Chosé 2 >> Hezky a pravdivě napsáno ... podobně jako kuřecí křidélka která
bývala "odpadem" .... pouze ale do té doby něž to někodo povýšil na pochutinu.
Na druhou starnu vám takřka každý veterinář řekne,že křídla by nejedl ani náhodou. Důvodem je
očkování které se aplikuje právě do této "pochutiny".

Káceč - Profil | Čt 12.6.2014 23:59:21

Zabít a sežrat zvíře, které má daleko vyšší inteligenci než 90% Mrkrespondentů považuju za chybu, ba přímo zvrhlost. A tak nějak začínám chápat kanibalismus....

Casio - Profil | Čt 12.6.2014 20:44:47

Sven >> Tyy joo ..tu mám taky :-) ještě Řeznickou kuchařku z roku 89 minulého století za 39,- až budu mít chvilku vyfotím :-)

nofish - Profil | Ne 18.8.2013 15:39:17

Pepísek >> Není zač, já věděl že to někde je, kdysi jsem to viděl, když jsem hledal něco okolo zpracování ryb :-)
Kontakt na vydavatele tam máš, zbytek je na tobě :-)

edit: http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/2048-ces​ke-masne-vyrobky.html ještě tohle jsem zkusil a už na to kašlu.

pista85 - Profil | Ne 18.8.2013 15:12:24

Pepísek >> čest tohle by ti mohlo pomoct http://www.zbozi.cz/?q=zpracov%C3%A1n%C3%AD+masa