Nejlepší rybí maso

Jaké rybí maso Vám chutná nejvíce? Jaký je váš oblíbený recept?
Autor diskuse: voda12 - Profil , 31.3.2013 všeobecné - druhy ryb, rekordy

Jaká ryba je nejlepší k jídlu

A) Kapr8%

B) Candát50%

C) Pstruh6%

D) Lín6%

E) Štika5%

F) Okoun25%

Od 31.3.2013 hlasovalo 540 čtenářů.

Nkarloson® - Profil | Pá 5.4.2013 16:17:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mě je top makrela, kterou si sám vyudím, mňam mňam

Nnofish - Profil | Po 1.4.2013 10:25:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RomanBA >> dřevo děl hodně. Já se naučil jenom kouřem z hořícího suchého dřeva. žádné pyliny a tak. Nerad měním něco co mi funguje, když si nejsem jistý, tak jsem jinak ani nikdy neudil :-)
Rozrok buď 5% na 24 hodin, nebo 10-12% na 12 hodin. Když dáš o trošku méně soli, prd se stane. Kolikkrát jsem na to zapoměl a udil později a už to bylo dost slané.
Internet je plný informací, jenom hledat :-) http://www.udirny.cz/obsah-uzeni-ryb/

Nnofish - Profil | Po 1.4.2013 8:46:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RomanBA >> já ti do toho taky vstoupím, než se zapomenu podělit.
Za prvé, se dá sumeček parádně vyudit. Ale bacha, nevěšet za spodní část huby, občas pak padají, mají měkkou, dělenou, spodní čelist.
Za druhé. Pro mě nejjednodušší a taky dobrý recept. Na noc naložit do 10-12% roztoku soli ve vodě a pak do trouby na plech. Ze začátku tak na 100st a jak už budou vypadat že jsou, tak klidně přidat. S tím si můžeš vyhrát. Jde tak udělat jakákoli ryba a je "skoro" jak uzená.
Za třetí. Když máš fakt velké, tak z nich jde udělat skoro cokoli. Má prostě perfektní, docela pevné, maso. Já nikdy neměl větší kousky jak 35cm, takže uzení, nebo trouba, byly vždy nejlepší způsob. A nejjednodušší :-)

Nsplavek - Profil | Po 1.4.2013 8:45:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak třeba takový pečený cejn,pěkně z bramborovou kaší,k tomu salát z rajčat,paprik a pórku z jogurtovočesnekovou zálivkou,to je dobrota.Vloni v létě to proběhlo několikrát i s pochvalou před nastoupenou jednotkou(rodinou).Cejna jsem trochu nasolil, posypal paprikou,drceným kminem,lehce česneku a do břicha snítku rozmarýny,lehce potřel olejem a na plechu z pečíčím papírem(kdo by to pak myl)udělal v troubě.Když jsem takhle dělal kapra,tak mi rodina tvrdila,že ti cejni byly lepší.

Nsplavek - Profil | Ne 31.3.2013 22:06:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nofish >> Když škrábeš okouna,tak ti vždycky nějaká šupina odlítne,ale dá se to eliminovat na minimum.Napřed nožem nadzvedneš šupiny tahem od ocasu k hlavě a když je naježíš,tak je oškrábneš od hřbetní ploutve směrem k břichu,pokud to máš v ruce tak těch šupin odlétne minimum.Nesmíš je škrabat klasicky jak kaprovité ryby.Ještě je dobrý si udělat škrabák z destičky a vršků od piva,tím to jde taky dobře.

Nsplavek - Profil | Ne 31.3.2013 19:25:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už to tady někdo napsal,není špatná ryba na jídlo,je jen špatnej kuchař.Mám rád jak ryby smažené,pečené,tak i zavináče,nebo salát z vařených ryb.Vynikající je třeba ostroretka,ale poslední roky je všechny pouštím,není jich tolik v našich končinách co za mlada.Když chci rybu na jídlo,tak ji bez uzardění bacím a když ji chci pustit,tak pustím,nějaký sportování,nebo masaření neřeším,to nechávám těm"povolanějším".Ryba je kámoš i na talíři.

Npurkarak - Profil | Ne 31.3.2013 19:23:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čaučau ,,,u mně vede uzenej ůhoř ,kapr ,,a candát okoun štika na másle ,,

NUM1 - Profil | Ne 31.3.2013 18:36:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mam ryby rad :-) :-)
Candat pstruh okoun stika amur lin kapr kazda ryba m svoji typickou chut i vuni a zalezi i na priprave :-)
Ale uz me serou ty prehnany keci!!! Jak se musi vse poustet!! Kdyz si chces poustet poustej!! Ale nevnucuj to ostatnim!!
Ryby se do reviru vysazuji aby se lovili a odlovili :-)
Preji krasne svatky velikonocni :-)

Natawa - Profil | Ne 31.3.2013 18:13:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruh na másle,pouze osolit,bez koření a vedle na pánvičce osmažit mandle taky na másle,potom toho pstruha těma mandlema přelejt a maximálně pokapat citronem.