MO Veselí nad Moravou a její revíry.

Pro všechny milovníky tohoto krásného revíru.
Autor diskuse: kopr69 - Profil , 19.12.2011 všeobecné - revíry, cestování

Kterou vodu navštěvujete nejvíce?

A) Hlavní tok řeky Moravy43%

B) Baťův kanál6%

C) Struha4%

D) Odlehčovací kanál3%

E) Štěrkopískoviště28%

F) Vláky2%

G) Vitovské3%

H) Strnadlovo3%

I) Šišperka4%

J) Vlčinec5%

Od 19.12.2011 hlasovalo 188 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NErva - Profil | Ne 9.1.2022 17:34:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Maartyy - Já myslím že té vodě můžou ublížit a ubližují jedině samotní rybáři a ne nějaký Kuba Vágneruj , či Miloš Kopřiva který za tu vodu nejen bojoval , ale dělal hodně pro tuhle vodu i když se to některým vůbec, ale vůbec nelíbilo .......

Nludekp - Profil | Ne 2.1.2022 19:09:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešni procházka kolem struhy. Jak každou zimu bez vody.

NErva - Profil | Ne 6.12.2020 21:53:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem se byl projít po pár letech zase kolem štěrku a od koupání to fakt není..... Já nevím místo toho aby jsme si chránily pěkné vody tak se někteří chovají jak dobytek, hošani až se někdo nasere a o tu vodu přijdete tak pak budete ještě v hodnotě dobrém vzpomínat na Kopra že to z tou vodou myslel opravdu dobře.
Na fotkách je jen malé promile z toho,co je kolem celého štěrku.

Nkolinkovýdědek - Profil | So 14.12.2019 14:54:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co říkáte na ty dementy co upravují Baťák? Nebo spíš kdo to projektoval.Kvůli pár korunám vymlátit zdravé stromy. Kdo bude mít dřevo zadarmo? Co si už ty zmrdi dovolí, je hodně za hranou. Co na to životní prostředí?? To se bojí Koláře nebo o co tady jde?! Ani na jednom pařezu jsem nenašel ani náznak po hnilobě,z důvodů stáří stromu !!

NTibiik - Profil | Út 1.10.2019 7:06:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nrodger - Profil | Čt 17.5.2018 14:52:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopr69 >> Ten článek je z roku 2012. Ale to je problém MRS, na principech chování osob v OPVZ to nemění nic. Jak jsem psal (pro zájemce) - pohybuji se v ochranném pásmu, měl bych si zjistit co zde můžu a hlavně nemůžu dělat.

NS&F - pescador - Profil | Ne 14.8.2016 14:00:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolegům, kteří neumí a nechtějí respektovat předem daná a zmámá pravidla které se při vstupu do MRS nebo ČRS rozhodnuli dobrovolně respektovat a dodržovat, nikoliv měnit dle sebe a svých momentálních chutí či nálad doporučuju aby tedy ukončili členství ve svazu které je dobrovolné,nikoliv povinné a přešli tam kde jejich chutě,zvyklosti,požadavky a nároky budou tolerovány nebo dovoleny. Jinak se musí smířit s tím,že budou potrestáni nebo pokutováni. Pokud chtějí prosadit nějaké změny tak nech bojují na jiných místech kde o tom rozhodnou ti kdo na to mají ,,ágnum" ne zde na MRKu na lampárně,v restauracích či hospodách a pod.

NErva - Profil | Po 20.4.2015 18:14:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem si početl a já myslel že má někdo nějaké extra povolení k vjezdu , když tam byl někdo včera dopoledne autem až u vody a kurňa důchodci si pořídily kola , či kárky a mladíci bez respektu autem až k vodě , ovšm taky jsem si všimnul asi po 1 1/2 hodině dalšího auta které tam přijelo a podle všeho to byla městská policie , pak mladíci auto odvezli .

NKarel82 - Profil | Pá 14.11.2014 9:06:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolinkovýdědek >> Nápodobně kolego :-)

Nkolinkovýdědek - Profil | Čt 28.8.2014 18:54:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak teď můžu jezdit kolem štěrku, jak šohaj :-))) 3hod. práce výsledek viz foto :-)) Materiál 230,-Kč, trochu CO2 a elektriky :-)) A nemusím to tahat na zádech.

Nkolinkovýdědek - Profil | Po 26.5.2014 19:37:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V okolí jsou veselské a vnorovské závody jedny z nejlepších. Byl jsem v Ježově a takovou bídu, jen tak někdo nevidí.Takže organizátorům veselských závodů velký dík a klobouk dolů !

Nkolinkovýdědek - Profil | Po 10.6.2013 22:28:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To je můj pípák :-)))

Nx.v.a.s.a - Profil | St 20.2.2013 10:05:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pavouk >> No nádherná práce,tohle nikdy nepochopím-100kg ryb je extrém,ale že někdo dokáže vzít i 200kg+ to je opravdu neuvěřitelné.Beru to jako velkou neohleduplnost vůči ostatním rybářům.Kdybych chtěl,těch 200-300kg odnesu za rok domů opravdu bez problémů,ale co by v těch revírech zůstalo,kdyby se tak chovalo více rybářů?

NPavouk - Profil | Pá 18.1.2013 8:20:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolinkovýdědek >> Tak to je úžasný názor, to snad ani nemá smysl komentovat.
Já sem byl loni u vody cca 70x a ryb jsem nachytal mraky. Můžu s klidem říct, že loňský rok byl zatím asi nej nej. A dokonce jsem si pár slušných kaprů vzal domů. Proč bych to neudělal. Já a moje přítelkyně máme ryby na talíři rádi a občas si tak nějakou dopřejeme. Ale tahat domů ryby po metrácích? To je prasárna. Nikdo tu přece nechce aby se ryby nemohly odnášet. Tady jde o to aby to bylo v rozumné míře aby si z toho někdo nedělal živnost nebo hlavní část svého jídelníčku. A hlavně tu jde o to aby jsme si to rybaření užili všichni a od vody odcházeli se zážitky, na které budeme rádi a dlouho vzpomínat. Chápeš to???

NSpike. - Profil | Pá 18.1.2013 5:59:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kolinkovýdědek >> Takže se ti zdá normální a férové, že na úkor hovad kteří si odnesou 300kg ryb si dalších 50 lidí nezachytá? Docházek k vodě mám víc než dost, beru to jako koníček ale i tak nemám 300kg protože nechcu. A věř že by to nebyl problém ale proč bych to měl dělat.

NWsaW - Profil | Po 11.6.2012 8:40:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Toník >> Dobrý den, můžu se zeptat proč vám Pan Kopřiva tolik leží v žaludku? Pana Kopřiva mě na štěrku mockrát kontroloval, ale vždy jen v rámci své pravomoci. Na nějaké uštěpačné poznámky kolem toho nehledím. Pokud narážíte na zákaz vjezdu nebo zákaz táboření na štěrku, tak to si přeci on nevymyslel. Nechci se nikoho zastávat, jen píšu svůj názor. Zároveň ale musím uznat, že dodržování zákazů na štěrku, bude (je) jen ku prospěchu věci.

NPECHA62 - Profil | Čt 17.5.2012 9:20:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kontroly na Baťáku se provádí! Poslední mne potkala minulý týden - korektní. Ale sebelepší RS bez změny myšlení lidí - viz odnášení ryb v hájení,... bude i nadále věčné téma. Sama RS tento nešvar neodstraní. Za peníze v Praze dům a v kterékoli MO povolenku (bez školení, zkoušek, vztahu k přírodě,...) = špatně!
Z poslední diskuze - můžete mi někdo poslat SZ jméno toho našeho výtečníka z Viťáku?. Díky (do hospody nechodím).

Nkolinkovýdědek - Profil | Čt 12.4.2012 10:45:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Blek >> Že Vám ten Miloš tak leží v žaludku :-D :-D
Chovejte se jak rybáři.Nemusíte být autem 2m u vody.V Hluku na přehradě se chováš taky tak?? Jinak, vzdálit se od prutů je popsáno v BP. To on nevymyslel. Myslím si, že jsi s ním měl nějaký problém ohledně chování u vody. Jinak se s ním dá vždy domluvit. VŽDY!!! Už tvůj "pláč" tady, svědčí o tom, co jsi za člověka.Jestli mu chutná a váží,kolik váží, je jeho věc.Taky to může být zdravotní problém. To cos napsal, sis podřezals pod sebou větev sám.Jinak bych ti doporučil se podívat na toto:http://zpravy.idnes.cz/diktat.aspx?iddiktat=109
Petrův zdar

Nkrmča 70 - Profil | St 11.4.2012 20:05:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Blek >> Ty sis hochu spletl diskusi. To musíš si jít stěžovat na tu, kterou ovládají stejně zkušení rybáři, kteří toho u vodu už spoustu zažili asi jako ty. Když je mě některý revír proti srsti tak tam prostě nelezu. Až uděláš něco pro rybařinu, tak potom někoho urážej. Já doufám , až do Veselí přestanou chodit všichni ukřivdění tak to bude lepší.

NS&F - pescador - Profil | Po 19.3.2012 14:07:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Obiš >> Neber si to nějak osobně .... já se svým způsobem ani určitým věcem nedivím. Zažil jsem šterk ve Veselí v jiné podobě a co se tam dělo opravdu hlavně v posledních letech a hlavně z řad cizích a tzv.nájezdníků bylo do nebe volající. Není se pak čemu divit,že pohled i na slušného,byť cizího rybáře je brán více méně přes prsty. On ten pohled na cizí lovce je ale více méně všude,pouze z možná malým rozdílem.Na druhou stranu ten bordel co tam byl nenajdeš opravdu snad nikde a nevěřím tomu,že "biwakují" domorodci.O nočních párty a následným bordelem kolem raději nemluvím.Sám jsem taky proto mimo hluboký podzim na štěrk přestal chodit.Osobně mi jezdit po zasetých polích tak se k tomu postavím jinak jak vlastníci kolem štěrku ...... už tak si myslím,že vydržel lec kdo hodně. Tohle není nějaké zastávání ... to je pouze reálný pohled na věc a srovnání toho co někdy bylo a je nyní.To vše.
Když pojedeš tak se zastav na "štamprli"a po břehu Moravy po proudu to není daleko :-)

Ndolomitenman - Profil | Po 19.3.2012 13:34:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Obiš >> místní nejsem a problém s RS jsem nikdy neměl. Stačí se chovat slušně vůči přírodě a dodržovat ryb. řád. Koprem jsem byl kontrolován loni dvakrát a vše proběhlo naprosto bez problémů.

Se zákazem vjezdu a následnými kontrolami s postihy plně souhlasím.

Rozděluješ rybáře na místní a nemístní. Faktem je, že místní dojede na kole nebo dojde pěšky (přitom pohodlnější je dojet autem), nemístní dojede autem a to až k vodě - často přes pole a už to valí bečky ven, bivaky a další. Neříkám, že každý, bohužel ale ti nemístní co se chovají slušně doplácejí na dobytky

Nkrmča 70 - Profil | Po 26.12.2011 13:30:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím všechny příznivce našeho revíru a přeju jim do Nového roku 2012 všechno nej. Věřím , že některé části revíru maji nám ,, obyčejným,, rybářům co nabídnout. Také doufám ,že co nejvíce lidí budou mít rybařinu jako koníčka a ne jako zdroj zisku.Také věřím,že se diskuse nezvrhnou v osočování a nadávky.Petrův Zdar!

NPECHA62 - Profil | Út 20.12.2011 6:51:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moje srdcovka je Morava 7 (horní). V minulosti a v klidném prostředí jsem zde zažil nejkrásnější okamžiky rybaření. Bohužel od úprav břehů v 1998, kdy byl odstraněn veškerý porost, to s rybami (kapr) jde dost z kopce. Vodě chybí stín a řeka není řekou, ale stala se jen kanálem pro rychlý odtok vody. Letošní rok byl na M7(horní) obzvláště špatný. Řekou neprošla velká voda, takže byla plná přírodní potravy. Nízký průtok, voda bez stínu - méně kyslíku. Těch nepříznivých faktorů je jistě více. Zde jen ty dle mého názoru nejdůležitější. Vše se prostě mění. Dnes méně kaprů ale o to více parem, ostroretek,... Předsedu MO jsem inspiroval s vysazováním jesena. Původní ryby, která skoro vymizela, ale v řece je původní. Dle posledního hovoru se jeseni budou pravidelně sadit. Takže na závěr příznivá zpráva.

Červené karty: kakr, Bobin83, Trol11, Orient, aleš vavřina, Šmulda, Hagin10, smidy, Maartyy, sliver