Nástrahy na kapry míchal v paneláku ve vaně, dnes prodává rybářům v Evropě

Kategorie: Kaprařina

Karel Nikl se vyučil obráběčem kovů a živil se léta jako lakýrník. Srdce ho však táhlo k vodě, od dětství je vášnivý rybář. Dnes má v Kolíně továrnu na nástrahy pro kapry a distribuční sklad rybářských potřeb, odkud zásobuje obchody pro rybáře v Česku i sousedních zemích.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/karel-nikl-podnikatel-pribeh-boilies-dvb-/ekonomika.aspx?c=A140207_162128_ekonomika_ven

Hlasování: http://ekonomika.idnes.cz/ankety.aspx?idanketa=A20140204_ven_716



Zpráva od Karla Nikla:

Vážení přátelé, milí zákazníci,

Jednoho dne se mi ozvali zástupci společnosti EY. http://www.ey.com/CZ/cs/About-us/Entrepreneurship/Entrepreneur-Of-The-Year

Byl jsem osloven, jestli bych se chtěl zúčastnit soutěže o podnikatele roku 2013 v CZ. (jedná se o jinou soutěž, než které jsem se dvakrát účastnil v minulých letech)

Tip, že bych se měl této soutěže zúčastnit právě já, vzešel z doporučení veřejnosti.

Skupina EY spolupracuje s deníkem iDnes, kde před necelým rokem proběhla divácká anketa. Široká veřejnost zde mohla dávat tipy na firmy, které by se této soutěže mohly zúčastnit.

Z počátku se mi do této soutěže příliš nechtělo, protože zde soutěží opravdu veliké společnosti, kterým se obratově nikdy nemohu vyrovnat.

Jelikož mne ale do soutěže přihlásila veřejnost, rozhodl jsme se, že kvůli nim do soutěže nastoupím, abych Vás nezklamal.

Soutěží se o nejlepšího podnikatele každého kraje a o absolutního vítěze v rámci České Republiky.

Z každé země vítěz odjíždí reprezentovat svůj stát a svoji firmu do Monaka. Tam následně vzejde nejlepší světový podnikatel.

Minulý týden mi bylo oznámeno, že jsem postoupil mezi osm finalistů ze Středočeského kraje.

Už toto umístění považuji za opravdu veliký úspěch, ve který jsem z počátku vůbec nedoufal.

Dnes deník iDnes zveřejnil na svém webu několik životních příběhů lidí, kterým můžete posílat své hlasy.

Odkaz na anketu naleznete zde: http://ekonomika.idnes.cz/ankety.aspx?idanketa=A20140204_ven_716

Máte-li chuť podpořit můj příběh, jistě poznáte kam poslat Váš hlas.

Za poslané hlasy všem děkuji.

Karel Nikl

meteor, 11.2.2014

Diskuse k bleskovce

knik-licht - Profil | Čt 27.2.2014 23:15:51

Mám pocit, že je to jen reklama. Vůbec, si myslím, že nikoho nezajímá. Když si bude někdo chtít koupit boilies tak si ho koupí, proč právě Nikl ??? Bavil jsem se s kolegou rybářem a on dostal darem slunečník na ryby a u toho byl bonus balíček boilies zn. Nikl. Když na to něco chytne tak si řekne, že to stojí za to a koupí si celé balení. Když nic tak nic. Kolik zaměstnává vlastně lidí???

Carpmasters138 - Profil | Čt 20.2.2014 15:51:47

meteor >> Ahoj, psal jsem, že si myslím, že si zaslouží obdiv, nikoli že si ho zasloužit musí! Hodně lidí zkoušelo v oboru rybaření podnikat a jak dopadli? To, že je to jejich koníček je výsledkem toho, že se pořád drží na trhu a dělají to s láskou a porozuměním, protože tomu rozumí, jinak by to dělat nemohly.Dnes vznikne 5 firem a za měsíc zaniknou a mnoho lidí se o tom ni nedozví. Samozřejmě je to práce, která je živí, bez ohledu na to zda je to nutnost nebo ne.Pochybuji však o tom, že by NIKL,KUČERA atd kouleli boilís. Ti už na to mají dávno své lidi a z nich se stali jen vývojáři nových konceptů, směsí a ostatních surovin. Chápu, že tady nebude spouta lidí semnou souhlasit a sdílet můj názor, ale já Vám ho nevnucuji.

Hunter 1 - Profil | Čt 20.2.2014 15:22:14

Karel 1 Nenasytný :-)))

Fishky - Profil | St 19.2.2014 14:09:42

Na poslání hlasu bych musel znát i příběhy jiných a to neznám, takže hlasovat nemůžu. Karla si pamatuju ještě v době, kdy stál sám s blonďátou paní na BVV a nabízel (snad jen) betain. Tenkrát jsem si ho od něj nekoupil, nějak jsem neměl důvěru a nemám ji dodnes. Na druhou stranu přesvěčit zákazníka ke koupi kila boiliesu za 500,- chce vskutku talentovaného obchodníka, případně permanentní štěstí na hodně hloupé zákazníky.

meteor - Profil | St 19.2.2014 13:25:37

Carpmasters138 >> proč by si měl KAŽDÝ výrobce návnad a nástrah zasloužit náš obdiv?? To jako že dělají nějakou charitu nebo proč? Riskují snad při tom život nebo posouvají společnost morálně dál? Myslím, že NE :-)

"Od nuly" většinou začíná KAŽDÝ podnikatel bez ohledu na obor... a "práci jako koníček" IMHO nemají - nevím jak tebe, ale mne baví rybařina a ta příprava předem moc zábavná není. Pokud to jsou rybáři, určitě rádi rybaří... ale nejsem si jist, zda-li může být koníčkem míchání surovin na koulíz a následně jeho výroba. Asi ne...

Ve finále je to IMHO tak, že je to živí a když tě něco živí a baví zároveň, tak to pomalu přestává být koníčkem a stává se to NUTNOSTÍ. A nutnost se většinou nedělá s radostí ;-)

Carpmasters138 - Profil | Út 18.2.2014 15:52:45

Zdarec, myslím si, že každý výrobce návnad a nástrah u nás si zaslouží obdiv. Každý z nich začínal od nuly, ať je to Krása, Nikl, Kučera atd a všichni jsou to rybáři, takže si určitě splnili sen o tom, že koníček může být i práci.

meteor - Profil | Út 18.2.2014 15:41:07

Pro všechny: ačkoli osobně K.Nikla nemusím, tuhle "bleskovku" jsem tu frknul z toho důvodu, že odděluji jeho podnikatelskou činnost a zábavu ve volném čase (i když ono se to do určité míry prolíná, ale co už...).

Tahle "bleskovka" je o K.Niklovi jakožto o jednom z adeptů na "podnikatele roku". Souvisí samozřejmě s rybařinou, to je snad bez diskuse. Z tohoto pohledu (= podnikání) musím uznat, že toho K.Nikl dokázal hodně - ostatně, že je úspěšný je patrné už jen z faktu, že mu firma šlape a dosti pravděpodobně i slušně vydělává. Nepředpokládám, že je to "běžec na krátkou trať", tudíž do firmy musel "investovat" hodně ze svého času, financí, nervů atp. Za toto má palec nahoru.

Rybařina a K.Nikl je kapitola sama pro sebe, kterou bych zde nerozmazával, na to jsou tu příhodnější témata :-)

Soulfish - Profil | Út 18.2.2014 15:35:57

meteor >> až teď,
dík

meteor - Profil | Út 18.2.2014 15:34:21

Soulfish >> že jsi ještě nečetl zpověď Varla Pikla, jeho "alter ega"?

VEŘEJNÁ ZPOVĚĎ VARLA PIKLA

"Přiznávám, že si beru domů podmírové kapry a vlastně si odnesu všechny kapry, které chytím. Žádné speciální povolení ale nemám. Tak jako tisíce ostatních rybářů, kteří si zamilovali kapří maso, i já prostě porušuji Rybářský řád a riskuji, že přijdu o povolenku. Vše ale s vědomím, že v žádném směru neubližuji živým tvorům, protože kapříky rychle a rázně klepnu a přeříznu žábry (mám už vychytaný grif), a navíc se chovám slušně k přírodě. Snad tato veřejná zpověď bude další kapičkou pro tolik očekávané změny v Rybářském řádu, který musí korespondovat s moderními trendy Evropské unie. Jde o bohulibý záměr - již realizovaný v Německu - kdy se do vody nevrací žádná ryba."

:-D

arnošt - Profil | So 15.2.2014 21:47:01

Já tedy kopu čistě amatérsky za Mikbaits,tudíž těžko budu dávat hlas kunkurenci. :-)
Ale klobouk dolů i před Karlem Niklem.Co se týče reklamy a propagace,je to určitě na malém českém hřišti č.1...

černásmrt - Profil | St 12.2.2014 15:11:44

Jo Karlovi to asi šlape, budiž mu to přáno ale mě jeho přístup k věci není moc sympatický a není mi sympatický ani on sám, fandím Mikovi.

šmudla007 - Profil | St 12.2.2014 15:04:46

Sice mu hlas nedám ale jako jeden z mála předních kaprařů má moje sympatie. Určitě lepší vzor rybáře než sedmilhář a kouzelník "Kuba". Někdo občas jede přes čáru, někdo občas nedoměří do sedmdesátky, když jde jenom o ryby tak jde o prd.

Chosé 2 - Profil | St 12.2.2014 13:14:01

Sven >> Moc pěkná odpověď, hodna tvé reputace a děkuji ti za ní :-) Pouze jsem se chtěl ujistit, jak takový počáteční článek, použitý později jako anketa má velký vliv na veřejnost.
Nemohu a ani nechci to zde rozebírat, snad jen tolik. Brzy se zřejmě dočkám i doby, kdy budu vnoučkovi muset vysvětlovat, že pedagog ve škole nemá pravdu podobným způsobem, tak jak mluvil k nám vnoučatům náš děd před více než 40 lety.

Sven - Profil | St 12.2.2014 12:14:55

Chosé 2 >> Ahoj. Nikoho z těch lidí osobně neznám a pro potřeby této ankety jsem tedy samozřejmě vycházel z tohoto a podobných článků, běžně dostupných na netu.
Mám i jisté povědomí, že existují jakési Jizerské pekárny, jejichž výrobky občas kupuji.
Nejsem moc na pečivo ale když už, dám mu ve 100% přednost, před mraženým a před prodejem rozpečeným těstem nejasného původu a stáří, kterým přetékají regály většiny řetězců.....
Jasně, ty jako člověk z oboru víš, že "v tom víně něco plave". :-)
Já to nevím ale jsem si jistý, že kdybychom měli posuzovat morálně volní vlastnosti podnikatelských špiček a čistotu nabytí jejich kapitálu, neudělalo by se nám velmi často dobře....

kaprlysec - Profil | St 12.2.2014 11:35:51

Nechává mě to naprosto v klidu a šel bych si i lehnout, jen sehnat tu rybářskou postel zmíněnou v článku na Idnes...

Chosé 2 - Profil | St 12.2.2014 0:23:14

Sven >> Ahoj. Připadá mi, že jsi vycházel z poznatků uvedeném v tomto nebo podobném novinářském článku ?

http://liberec.idnes.cz/jednatel-jizerskych-pekaren​-frantisek-kuberka-flc-/liberec-zpravy.aspx?c=A1402​06_140601_liberec-zpravy_tm





čeman 29 - Profil | Út 11.2.2014 23:28:24

Nechápu slovo ,,zlodějina" ,jaká je to zlodějina ? Přece nikoho nenutí do toho aby si to koupil,další krásné tvrzení je cena ,co na tom ,LK ma bobule za 590 kč,Mikbaits za 540 kč ,tak nějak to pak všechno opět nechápubo už moc věcí co by se dalo vyčíst není , a připadá mi to jako závist pár kašpárků .........Ps: ušetřete mě řečem o kvalitě stylem :bylo to lepší ,kvalita už taková není ........